LCD+DOTYK, HTC TyTn II, problem.

• 3 Odpowiedzi
  • 715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LCD+DOTYK, HTC TyTn II, problem.
« dnia: Wrzesień 23, 2009, 20:35:53 »
Witam. Kupiłem na aukcji LCD+DIGITIZER ( http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290290617109&ssPageName=STRK:MEWNX:IT )

Przyjechał fabrycznie nowy, dałem do serwisu, koleś założył i orzekł, że dotyk nie działa. Po 3 tygodniach czekania (łącznie z transportem) mając w końcu (nie sprawny) htc w rękach pozostało mi tylko oddać go z powrotem. Dałem kolesiowi czas do jutra do 15. Jeśli nie zrobi, będę szukał bardziej kompetentnego serwisu/człowieka, który zrobi to szybko, tanio i bezboleśnie.

I teraz pytanie do tych, którzy się poczuwają do minimum odpowiedzialności w tym, co robią.

Dałby ktoś rade?

Albo może zacznę od pytania: dlaczego to może nie działać? Koleś źle popodpinał piny czy jak? Mało się na tym znam więc pytam was.

Pozdrawiam

*

Offline 123marecki

• **
  • 161
  • Sprzęt: motorola c200, DELL Axim x5, Acer n35,Toshiba g900
Odp: LCD+DOTYK, HTC TyTn II, problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2009, 23:07:40 »
Ja powiem tak: kupiłeś to od Chińczyka, więc ja bym się nie zdziwił jakby był on uszkodzony w trakcie zakupu.

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 30, 2009, 01:57:42 »
niestety - taka jest brutalna prawda, odpowiedzią jest tutaj cena.
Na bank warstwa była uszkodzona i pewnie sam chinol o tym też wiedział
firmom sprzedaje już sprawne matryce lecz w innych cenach wyższych, ale dzięki temu mają pewność co do towaru,
zaś płotkom wysyłane są zazwyczaj "śmieci"
jeśli jesteś zainteresowany, mój serwis dysponuje tymi warstwami dotykowymi ( oryginalnymi, nie zamiennikami z chin ) możemy wymienić Ci ten element. www.pdaserwis.pl
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2009, 14:26:02 »
czy ja wiem.. sprowadziłem z dobre 20 warstw dotykowych z ebaya, wszystkie były sprawne w 100% i wyglądały wręcz jak oryginał. [zadnych oznak podróbkowatości].

Oryginalne digi to chyba mają tylko serwisy. Ale i tutaj idę o zakład, ze duzo to jednak nie oryginały.

Jak chccesz mam na sprzedaż digi do kaisera za 15 zł. Poprzednie ludziom chodziły w 100% ;).

Digitalizer to czuła rzecz, nawet roznica temperatury moze go uszkodzic.
REGULAMIN !!