[Wizard] Padniety ekran, płyta? dziwne zachowanie...

• 5 Odpowiedzi
  • 714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[Wizard] Padniety ekran, płyta? dziwne zachowanie...
« dnia: Wrzesień 22, 2008, 16:45:50 »
Witam, mam problem, w moim wizardzie zdaje sie padł ekran. Nie wiem do końca czy to jest to, bo co kilka dni jak go włacze to ekran działa na kilka minut i potem znow pada. Podłączylem go do kompa i odpalilem program (ten co na monitorze wyświetlany jest ekran z palmtopa) i normalnie wszystko działa. zrobiłem nawet HR. Dodam jeszcze, że żadna z diód sie nie pali nigdy, nawet jak go podłącze do ładowania. Niedawno wg. instrukcji z forum rozebrałem go i nakleiłem tą folie na płyte łączącą ekran z płytą ale też nic nie dało. Wie ktoś o co chodzi? i czy wgl naprawa jest opłacalna... Proszę o pomoc!

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
Odp: [Wizard] Padniety ekran, płyta? dziwne zachowanie...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2008, 23:41:08 »
W jaki sposób objawia sie problem ? mozesz wstawic jakies zdjęcia ?
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:43:01 »
Właśnie tym, że jak go odpale to po kilku(nastu) minutach sie wyłącza, albo w ogóle sie nie włączy. Aczkolwiek dziś działał ładnie 2godziny, po tym czasie go wyłączyłem aby włożyć karte sim i... już nie ruszył. Bateria jest na maxa naładowana.
Jakie zdjęcia dokładnie wrzucić?

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2008, 22:57:18 »
Właśnie tym, że jak go odpale to po kilku(nastu) minutach sie wyłącza, albo w ogóle sie nie włączy. Aczkolwiek dziś działał ładnie 2godziny, po tym czasie go wyłączyłem aby włożyć karte sim i... już nie ruszył. Bateria jest na maxa naładowana.
Jakie zdjęcia dokładnie wrzucić?

co się dzieje z LCD w momencie "padnięcia"?
Jeśli całkowicie się wyłącza - taśma do wymiany.
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2008, 16:29:30 »
tak jest, wyłącza sie całkowicie, tak  jakby np ktos po chamsku baterie wyciągnął przy włączonym.
tasma czyli takie cos?:
http://www.allegro.pl/item446204540_tasma_spv_m3000_qtek_910_vario_htc.html

*

Offline DDiablo

• 256
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2008, 18:58:20 »
tak jest, wyłącza sie całkowicie, tak  jakby np ktos po chamsku baterie wyciągnął przy włączonym.
tasma czyli takie cos?:
http://www.allegro.pl/item446204540_tasma_spv_m3000_qtek_910_vario_htc.html
tak takie cos