modernizacja Mio 168 !!!!!

• 6 Odpowiedzi
  • 583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

modernizacja Mio 168 !!!!!
« dnia: Maj 04, 2008, 13:03:19 »
Cześć Witam Was wszystkich. Jestem pierwszy raz na forum, ale od dluższego czasu kożystam z dobrodziejstw "PDACLUB" jeżeli chodzi o programy. Pojawiają się coraz nowsze programy wymagające lepszego sprzętu, a moje Mio168 to poprostu Mio168 i co tu dużo mówić, ale nie chce się z nim rozstawać bo mam wielki sentyment do niego i dlatego chcialbym go ulepszyć najlepiej z Waszą pomocą, bo tak poprostu nie chce go oddać do serwisu.  Chcialbym oprócz dluzej dzialajacej baterii, wymienić pamięć ROM i RAM, procesor i system operacyjny. Wiem że koszty mogą być wysoke, ale kupno nowego PDA też, więc chce zmodernizować Mio. I dlatego chce się Was spytać co byście doradzili mi. Z góry dziękuje i pozdrawiam Was i wasze PDA.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
Odp: modernizacja Mio 168 !!!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2008, 13:38:13 »
To nie komputer, tego sie nie da tak wymienic. W niektorych modelach mozna dolozyc ewentualnie pamiec RAM ale to wszystko. Reszta jest niewymienialna. Jezeli natomiast istnieje nowszy system na Twoj model to mozesz sobie wgrac, ale wiecej nie zrobisz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2008, 15:43:50 »
W twoim pda można co najwyżej wymienić baterie na nową i system zmienić na wm2003se jeśli obecnie masz wm2003. Jak chcesz coś lepszego to czeka Cię wymiana pda.
Are you shpongled?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2008, 16:51:18 »
Na modernizację też mogą być sposoby - wystarczy zostawić sobie lcd a reszte z nowszego modelu :)) ale czy to będzie opłacalne
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2008, 08:08:30 »
o kurcze :-( a może chociaż pamięć uda się wymienić? Czy jesteście w stanie powiedzieć gdzie szukać pamięci do pda.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2008, 08:21:31 »
pamięci też nie da rady
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2008, 08:58:37 »
nawet gdybyś jakimś cudem zdobył pasującą pamięć to i tak system jej nie zobaczy - musiałbyś jeszcze mieć zmodyfikowany rom. Tak jak koledzy pisali - to nie pecet gdzie każdy może dokupić i włożyc nowe komponenty - w przypadku PDA wymagana jest wiedza której raczej na forum nie nabędziesz