Witam wszystkich serdecznie
przeglądając forum w celu odnalezienia odpowiedzi na mój problem nic nie znalazłem co by odpowiadało mojemu problemowi
chodzi o to że w moim rocznym Sensation XL coś stało sie z baterią, telefon był kupiony nowy jeszcze w przed sprzedarzy gdyż mam straszną obsesję jeśli chodzi o htc he he
aaa wracając do problemu to postaram sie go dobrze opisać a więc wygląda to tak jakby bateria straciła pojemnośc lub coś stalo sie z układem zasilania na płycie głównej ponieważ telefon ładuje sie tak jak ładował sie na początku zaraz po kupnie, czas w ogole sie nie zmniejszył nie skrócił, telefon ładuje sie niby dobrze jednak wgrałem battery monitor by sprawdzac co się z nią dzieje i podczas ładowania od 2% procenty lecą w miare stabilnie 10,20 ,30 itd aaaa np gdy jest 65% lub 60% (zawsze w tym przedziale) to po chwili zamiast być np 70% to nagle z 60% wskakuje na 92% i ładuje sie spowrotem równo aż do 99% gdzie potrafi tak stanąc na godzine aż sie doładuje i uwaga teraz najlepsze jaja bedą, zaraz po naładowaniu odłączam go i bawie się i bateria spada w miare szybko aż nawet za szybko i czasem spadnie z 80% nagle na 70% i tak trzyma dluższy czas i nagle łup i jest 54% aaa przy wyłączaniu smartphonu i włączaniu z powrotem potrafi pożreć 30 % i tak za każdym razem:(
nie mam pojęcia co mogło się stać, nie pomaga przywracanie ustawien fabrycznych, niezależnie jakie mam aplikacje zainstalowane jest to samo ;( w szafce mam modele sprzed 4 lat gdzie bateria od nowości aż do tej pory trzyma bez jakich kolwiek jęków a tutaj tak zaawansowana technologia i po roku takie cyrki i to u htc ? nie dziwiłbym sie jakbym mial szajsunga czy inne cudo ale htc
byłbym widzieczny za jakiekolwiek sugestie związane z tym problemem
z góry dziekuje