* Instrukcja przywrócenia
S-ON *
Ten manual ma zastosowanie tylko dla zdjętej blokady za pomocą narzędzi
REVOLUTIONARYW pierwszej kolejności flashujemy telefon oryginalnym STOCKowym ROMem od HTC. Odpopwiednie ROMy można pobrać
>>>TU<<<Jeśli chcesz przywrócić S-ON uruchom telefon w trybie bootloader i wejdź w tryb fastboot. Na komputerze uruchamiamy
wiersz poleceń i przechodzimy do folderu gdzie znajdują się narzędzia
adb - jeśli ich nie posiadamy można je pobrać dla
>>>WINDOWS<<< lub
>>>LUNUX<<< Żeby przywrócić S-ON należy na komputerze wklepać polecenie
"fastboot oem writesecureflag 3" .
UWAGA! Zanim założymy na telefon ograniczenia koniecznie musimy wgrać oryginalny ROM za pomocą RUU, bo w innym wypadku przywita nas komunikat
***Security Warning** i telefon dalej nie uruchomi się. Jeśli pojawi się wspomniany komunikat wystarczy wyjąć baterię z telefonu, włożyć i uruchomić telefon w trybie bootloadera następnie przeflashować słuchawkę za pomocą oryginalnego ROMu przy użyciu RUU. Telefon musi działać!
Dodam, że zakładanie S-ON jest moim zdaniem równie niebezpieczne jak używanie narzędzi revolutionary - wszystko może się zdarzyć jak ktoś zbyt dużo kombinuje i zrobi coś na własną rękę.
Trzymając się wyznaczonych zasad nie ma opcji by coś zepsuć. Ja zdejmowałem S-ON i zakładałem dwukrotnie ale jak komuś się to nie uda to ja za nic nie biorę odpowiedzialności.
* ZMIANA
CID na
superCID *
Jeśli podczas próby wgrywania ROMu przy użyciu RUU wyskakuje błąd to znaczy że próbujesz wgrać ROM przeznaczony pod inny region lub inną sieć (w przypadku ROMów brandowanych). Żeby wgrać taki ROM musisz mieć zmieniony CID. Najlepszą opcją jest superCID bo umożliwia wgrywanie wszystkich ROMów.
1. Uruchamiamy telefon w trybie bootloader i wyberamy opcję fastboot,
2. Uruchamiamy
Wiersz polecenia w komputerze i przechodzimy do folderu z narzędziami ADB,
3. Wpisujemy
"fastboot oem writecid 11111111",
4. Restartujemy telefon poleceniem
"fastboot reboot-bootloader" i czekamy kilka sekund aż telefon uruchomi się ponownie w trybie bootloader/fastboot,
5. Sprawdzamy CID poleceniem
"fastboot getvar cid",
6. Możemy ponownie uruchomić telefon poleceniem
"fastboot reboot" lub wgrać dowolny ROM od HTC przy użyciu RUU.
jackolus czy możesz podlinkować lub w pełni przenieść tą wypowiedź do pierwszego postu? Brak tam informacji jak założyć S-ON i mimo tego, że moje instrukcje znajdują się kilka linijek niżej to jakoś nikt tego nie dostrzega
EDIT "jackolus": Dzięki, podklejam