Zrezygnowałem z Virtuosa.
W ciągu dnia telefon restartował się co najmniej dwa razy.
W pewnym momencie zaobserwowałem problem z aparatem, a dokładniej z zapisywaniem dopiero co zrobionych zdjęć.
Migawka strzelała, lampa błyskała, zrobione zdjęcie pokazywało się na ekranie, ale (zgodnie z ustawieniami) po 3 sekundach znikało.
W lewym górnym rogu miniatura ostatnio wykonanej fotografii pokazywała obrazek galerii.
Po wybraniu tej miniaturki uruchamia się galeria, ale tam komunikat: "Brak miniatury".
Zdjęcie chyba zostało błędnie zapisane i nie jest możliwe do wyświetlenia. Zrobiłem jeszcze jeden test: po zrobieniu zdjęcia kliknąłem udostępnij - wtedy pojawił się komunikat o nieprawidłowym działaniu aplikacji aparat i o tym, że zostanie ona zamknięta.
Zrobiłem kolejny test: ROM Manager i "Naprawianie uprawnień".
Po tej operacji aparat wrócił do właściwego działania, ale tylko na dwa, trzy zdjęcia, ale bardziej sądzę, że to restart urządzenia niż naprawa uprawnień.
Później wgrywałem inne ROMy wraz z nowym wgrywaniem radia, kolejnym partycjonowaniem flasha itd.
Ciągle to samo.
Wgrałem inny ROM: DarkForest Sensation XE ICS 5.1.5 - sytuacja powtórzyła się.
Wgrywam kolejne romy sądząc, że w którymś brakuje jakiegoś składnika. Z oryginalnym ROMem aparat działał bezbłędnie.
Po instalacji DarkForest pomyślałem, że jakiś syf został na karcie pamięci, bo tej za żadnym razem nie czyściłem.
Wykonałem format, wgrałem znowu ROM Darka, ta sama sytuacja. Po ostatniej zmianie softu pracowałem bez zgrywania backupów aplikacji i ich danych - ale to też nie pomogło.
Jeszcze nie szukałem na forum co to może być.
Ale wdzięczny będę za jakieś wskazówki...
Właśnie przed chwilą, po zrestartowaniu telefonu, zdjęcie się zapisało.
Ale tylko jedno. Kolejne już bez miniatury. Przyszło mi do głowy, że ostatnio zrobiłem zdjęcie i lampa nie była potrzebna i że zdjęcie się zapisało. Więc wykonałem kolejny test: 5 zdjęć bez lampy - zapisane, 2 zdjęcia z lampą włączoną ciągle - błąd zapisu. 3 zdjęcia zrobione z automatyczną lampą - błąd zapisu. Kolejne 2 zdjęcia bez lampy - zapisane.
O co może chodzić?