Coś nie widać nowych wersji tego ROMu. Pracuje w każdym razie stabilnie i jestem z niego zadowolony. Wszystko w zasadzie już poukładane.
Dodatkowo wgryzłem się dość mocno w Taskera....To jest dopiero jazda. Mój S4 teraz nabrał nowego blasku. Szczerze mówiąc nie wiedziałem że ta czarna skrzynka potrafi robić takie rzeczy. Przygotowałem mnóstwo profili od najprostszych (cisza w nocy wraz z wyłączeniem BT, WiFI, przyciemnieniem ekranu), przez funkcje związane ze sterowaniem głosowym (pluginy Joao Dias'a), automatycznym wyciszaniem lub nagrywaniem dźwięku w trakcie zdefiniowanych w kalendarzu spotkań, aż po gadający (IVONA) budzik będący połączeniem danych ściągniętych na bieżąco ze strony wunderground oraz przygotowanych osobiście tekstów modyfikowanych w żartobliwy sposób przez rodzinę za pośrednictwem FOLDERSYNC i DROPBOX. W samochodzie po umieszczeniu w uchwycie (NFC Task Launcher + nalepka z TEC Tiles) włącza GPS, łączy się po BT z zestawem głośnomówiącym czyta SMS-y i słucha komend głosowych. W zasadzie robi wszystko to co sobie wymyślę i zaprogramuję. Mam w planie sterować głosowo AUTOMAPĄ. Pomysłów jest mnóstwo, a ten TASKER daje możliwości ich realizacji. Jestem po prostu oczarowany tym co już zrobiłem i wręcz zaskoczony że to urządzenie już tak wiele potrafi, a wydaje się że jestem dopiero na początku drogi.
W ostatnim wpisie pytałem jak zrobić zrzut ekranu

Teraz widzę jak długą drogę przebyłem od tamtego czasu.
Jeśli ktoś chce się tym pobawić, to chętnie podzielę się zdobytym doświadczeniem i naukami wyciągniętymi z popełnionych błędów.