Jestem świeżym posiadaczem Leo, dostałem go z Ery. Wcześnej bawiłem się MDA Compact V (Touch Diamond2) więc orientacji w temacie trochę posiadam. Jak tylko zamówiłem swojego HD2 to od razu zacząłem orientować się, jak jest w nim z kwestią softu. Kiedy dostałem telefon, oczywiście na dzieńdobry rzucił się w oczy branding Ery. Sprzęt trafił do mnie z romem 1.66. Obejrzałem jak to wygląda, niestety nie wszystko mi się podobało,np beznadziejnie zrobione skróty nazw w niektórych miejscach, ale stwierdziłem, że może w nowszej wersji będzie to poprawione. Ściągnąłem więc z oficjalnej strony HTC najnowszą wersję softu i nie zastanawiając się zbyt długo załadowałem do Leo. Niestety, ale stwierdzam, że branding Ery jest beznadziejny ! Generalnie powtórzyła mi się historia, jaką miałem z poprzednikiem. Skończyło się na tym, że załadowałem mu odpowiedniego HSPLa i wrzuciłem soft ze strony Sunnysoft'u. Owszem, ręcznie musiałem sobie zainstalować pakiet językowy, ale wogóle mi to nie przeszkadza - ćwiczyłem to wcześniej na TD2. Nakładka Sunnysoft idealna może nie jest, ale jest o niebo lepsza niż to co odstawiła Era w swoim sofcie !
Jeśli ktoś używa tego ROMu to niech się podzieli swoimi odczuciami. I mam jeszcze prośbę, gdyż jest opcja której nie sprawdzałem na brandowanym ROMie. Czy mógłby ktoś sprawdzić jak na nim zachowuje się odebranie E-mail'a ? Chodzi mi o to, czy po odebranu E-Mail jest powiadomienie o tym poprzez migającą diodę.