Zamówienie na Rom do Leo

• 17 Odpowiedzi
  • 4105 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zamówienie na Rom do Leo
« dnia: Styczeń 23, 2011, 00:46:59 »
Witam,

Chcę sobie sprawić ROM który wygląda identycznie jak firmowy HTC bez żadnych dodatków ale posiada odblokowany 576 RAM noi posiada jak najlepsze radio zeby GPS i reszta zasięgu śmigała. Niestety ciągle nie mogę czegoś takiego znaleść lub źle szukam. Jeśli nie ma takiego typowego romu czy ktoś z kucharzy mógł by mi taki rom wygotować oczywiście za wynagrodzenie :)

Pozdrawiam,
Malwin

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
Odp: Zamówienie na Rom do Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2011, 00:57:56 »
czyli musisz zmienić tylko radio na odpowiednie, bo to ono podobno odpowiada za widoczność tych dodatkowych "kilku" megabajtów

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2011, 01:05:25 »
Właśnie z tego co czytałem wydaje mi się że musi być i Radio i ROM aby uzyskac odblokowany RAM. Ale mogę się mylić..

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2011, 01:13:52 »
samo radio nic nie da , w Romie  od HTC z serii 3.14 jest najnowsze radio które obsługuje 576 MB RAM ale niestety w Romie widnieje, że nadal mamy jedynie 448 MB, także to nie tylko radio

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2011, 04:42:49 »
Przyłączam się do prośby o taki romik. Wszystko stockowe tylko z 576 ram. Upiększyć i ztweakować to mogę sobie sam cabami co poniekąd czynię. Ale to troche ramu extra by się zdało.

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2011, 06:39:47 »
Najbardziej przybliżone do Stockowych są romy Bysia :)

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2011, 08:58:35 »
i  @Budniu,ale widzę,że chyba ze skromności nie daje znaku zycia.Jego  BlackByBudniuNoCHT  jest naprawdę dobry i spełnia Twoje wymagania.

*

Offline Sempron

• **
  • 137
  • Windows Mobile 6.5
  • Sprzęt: Asus P320, Samsung Omnia, HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2011, 09:50:48 »
Ja proponuję hypnosis Z 12.7 z radiem 2.15.50.11U. Jakość rozmów telefonicznych jest na najwyższym poziomie. Po wyłączeniu ślizgacza CHT2 żadnych zwisów i innych "dziwnych sytuacji". Automapa działa poprawnie po wgraniu fixa na ADHD. Rom nie posiada odblokowanej pamięci lecz nie jest to powód do skreślenia go z testów. Po przetestowaniu chyba wszystkich romów na forum PDACLUB , HD2BLOG i FORUM.MOBILONE.pl ten najbardziej mi przypadł do gustu. 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 09:55:56 wysłana przez Sempron »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2011, 10:22:51 »
i  @Budniu,ale widzę,że chyba ze skromności nie daje znaku zycia.Jego  BlackByBudniuNoCHT  jest naprawdę dobry i spełnia Twoje wymagania.
Gupio się było samemu wywoływać do tavlicy :E Proszszsz BlackByBudniu. Jest wersja NoCHT i z CHT 1.8.5, obydwa mają odblokowany RAM 576 MB i autorotację z możliwością jej włączenia/wyłączenia z poziomu Menu start>Narzędzia.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2011, 12:18:20 »
Ok poczytałem o nim i rzeczywiście wygląda extra. Wersja bez CHT myśle dla mnie lepsza bo wtedy do jest prawie stock. Nie moge wyczytac czy dodales tam nowe sterowniki graiczne Turbo 3D i nakladke odblokowywujaca WiFi N? Jak sprawdza sie to Twoje radyjko 2.14.50.04 zasieg i nawigacja smiga? I jeszcze jedno pytanie :) Czy należy stosować Task29 przed wgraniem Twojego romu?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 12:58:20 wysłana przez Malwin »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2011, 15:19:47 »
czy dodales tam nowe sterowniki graiczne Turbo 3D
Nie, ponieważ nie wszystkim są one potrzebne.
nakladke odblokowywujaca WiFi N
Nie wiem za bardzo o czym piszesz, coś bliżej ? Jeżeli masz na myśli to co na screenie to ma odblokowane.
Jak sprawdza sie to Twoje radyjko 2.14.50.04 zasieg i nawigacja smiga?
Jest IMO najlepsze z tych, które testowałem. Nie gubi zasięgu, WiFi bez problemów, GPS w jakieś 20 sekund z zimnego.
Czy należy stosować Task29 przed wgraniem Twojego romu?
Ja stosuję, ale tylko z uwagi na to, że wgrywam Flasholic-iem. Nie wiem czy jest konieczny sądzę, że bez Task29 też będzie ok.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 16:00:33 wysłana przez Budniu »

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2011, 18:34:03 »
Ok dzieki za info. :) Czy jesli jest to UC to nie mozna normalnie instalowac programow trzeba robic to przez tworzenie tych folderow?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 19:38:53 wysłana przez Malwin »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2011, 20:24:45 »
Możesz wszystko normalnie wrzucać. W moim ROM-ie UC nie jest dodane do Autostartu systemu tak więc musisz i tak to odpalić ręcznie, jeżeli go nie uruchomisz to nic Ci nie zainstaluje, a do tego jak nie stworzysz tych folderów na karcie to wogóle się nie masz czym przejmować.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2011, 22:05:47 »
Rom juz jest na telefonie. Strasznie mi sie podoba. Wszystko smiga az milo. Świetna robota i dziękuję za odpowiedzi :) Oby więcej takich kucharzy :D

*

Offline jaque

• *
  • 71
  • HTC MaNiaKos
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2011, 22:57:05 »
nakladke odblokowywujaca WiFi N
Nie wiem za bardzo o czym piszesz, coś bliżej ? Jeżeli masz na myśli to co na screenie to ma odblokowane.

@Malwin'owi chodziło raczej o standard wi-fi n Click swego czasu był wpis do rejestru który ponoć dawał dostęp do wi-fi n, a ile w tym prawdy...
HTC Sensation
RUU: 3.12
SD: 16GB SDHC

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 25, 2011, 07:59:50 »
No właśnie to testuję u mnie w ROM-ie to jest wyłaczone, ale po włączeniu nie widzę ABSOLUTNIE żadnej różnicy w pracy sieci WiFi czy też w zasięgu. Jak chcecie sami posprawdzajcie:
W gałęzi HKLM\Comm\BCMSDDHD1 wartość klucza 11nModeDisable zmeniamy z "1" na "0" i robimy sr.
Z tego co wyczytałem to oprócz naszego Leo-na jeszcze nadajnik/router musi nadawać w tym standardzie. Wszystkie hotspot-y i mój router (może nie najwyższych lotów bo to Livebox) chyba nie obsługują tego bo ani w zasięgu, ani w prędkości (co jest znamienne dla tego satndardu) nic się nie zmieniło. Może sprawdźcie i napiszcie jakie są Wasze spostrzeżenia.
http://pocketnow.com/tweaks-hacks/htc-hd2-reported-to-support-wifi-draft-n
http://www.modaco.com/content/pocket-pc-professional-news/296326/how-to-802-11-n-draft-on-htc-hd2/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2011, 08:01:57 wysłana przez Budniu »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 25, 2011, 10:03:56 »
Póki co mało jest routerów działających w standardzie "N". Tzn są, ale dość nowe i drogie. Większość tego co mamy w domach to b/g. Bez tego nic się nie zmieni. Ale czytałem na XDA, że różnica w prędkości przesyłania danych jest raczej daleka od tego co podają specyfikacje...

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 25, 2011, 10:56:44 »
że jest to funkcjonalność obecna w nowych routerach to się zgodzę, ale żeby od razu w drogich? za 200 zł możesz mieć router b/g/n

inna sprawa, że w domowych rozwiązaniach jest to pewnie przydatne tylko gdy chcesz streamować filmy w jakości hd czy niewiele niższej pomiędzy różnymi urządzeniami w domu. W innym wypadku pewnie wystarczy standardowe obecnie g
i kończmy OT
end of fear
yo is here