Dzień dobry
Jestem nowicjuszem i już oczy wychodzą mi z orbit, tyle naczytałem się o ROMach.
Naszukałem sie okropnie, ale nie znalazłem odpowiedzniego ROMu, czy też innego rozwiązania mojego problemu.
Kupilem HD2 z ERY, a korzystam z sieci PLUS. Kupując myslałem, że zadowoli mnie to, że w Erze nie zakładają simlocków, ale pomyliłem się. Okazuję się, że aby telefon miał pełną funkcjonalność w PLUSIE, powinien mieć ROM z PLUSA. A może wystarczyłby ROM firmowy HTC (niebrandowany) - tego nie wiem.
Proszę kolegów o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Nie mogę znaleźć odpowiedniego ROMu, ponieważ gdy sprawdzam podawane linki, to okazuje się, że zawsze jakiś szczegół nie pasuje.
Na steronie HTC jest Wersja WWE ROM:1.48.479.1, ale wogóle nie przyjmuje mojego numeru seryjnego. Mój ROM: 1.66.118(76641) PLK datowany na 02.02.10.
Na stonie sunnysoft.cz jest ROM Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.66, ale jest PN: 99HJY005-00. Ja mam PN inny: 99HJY083-00 i też nie mogę skorzystać.
Nigdzie nie znalazłem ROMu z PLUSA odpowiedniego dla mojego PN czy też SN. Po przeczytaniu w kilku miejscach informacji, że gdy coś sie w LEO skopie podczas reinstalacji ROM to można miec ładny acz drogi przycisk do papieru, dreszcze mi przechodzą po plecach, a przed oczyma przewija się poprzedni rok wyrzeczeń, gdy oszczędzałem na mój wymarzony HD2. Nie potrafię potraktować tej sprawy byle jak i chciałbym mnieć pewność, że ROM będzie na pewno odpowiedni.
Proszę o pomoc
Tomek