wydaje mi się że moja wypowiedz nie miała znamion braku kultury, to po po pierwsze, po drugie Romów, które testowałem osobiście jest cała masa, nie ma romu bez bugów, każdy coś ma, osobiście używam Romów Bysia, najbardziej mi pasują i nie mają zbędnych udziwnień, trzeba je sobie dograć, nie mają też kilku rzeczy, które występują w stockowych Romach, jak dla mnie sa stabilne i szybkie w działaniu i oczywiście po polsku, nie ma w nich overclocking procesora, taskbar (górna belka) jest standardowy bez udziwnień. Kolejne pytanie czy z serii 6.5 czy 6.5.x, z serii 6.5 osobiście preferuję wersje Bysia Z (na stabilnych driverach) i szybka, wersja V ma drivery testowe (2.14) i odblokowaną pamięć do 576 MB po wgraniu właściwego radia, z serii 6.5.x używam obecnie wersji M 9.0.2 bardzo szybka (moim zdaniem najszybszy Rom jaki Bysiowi udało się zrobić) no i wersja X, ale tej już dawno nie testowałem, gdyż używając tej wersji w odpalanym z kart SD Androidzie dźwięki nie działają prawidłowo podobnie ja w wersji V ( wina driverów 2.13 i 2.14, na 1.80 i na 2.10, które są w wersji Z i M 9.0.2 tego problemu nie ma). Testowałem też kilka innych Romów ale jakoś te id Bysia najbardziej mi przypadły do gustu.