Polski Rom 6.5x Po Tuningu Hardwar'owym nie optycznym.

• 18 Odpowiedzi
  • 6114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ewcar49

• 2
  • Sprzęt: Htc Hd2 Leo
Polski Rom 6.5x Po Tuningu Hardwar'owym nie optycznym.
« dnia: Październik 09, 2010, 15:54:53 »
Witam wszystkich ! Jestem nowym uzytkownikiem choc juz od bardzo dawna jestem bywalcem na forum. Okolo miesiac temu kupilem nowego Leosia z plusa cena troche wygorowana ale chcialem nowy nie uzywany. I tak przez ten miesiac poznalem niektore niedoskonalosci WM6.5 w Leosiu porownujac z Romem BlackSideDown szanownego ElMinistra. I tak bazujac na jego Romie chcialem ugotowac cos swojego , pobralem wszystkie potrzebne programy ale nie wiem jak sie do tego zabrac ani troche choc przeczytalem kilkanascie porad i tutoriali . I mam prosbe do Kucharzy czy by mogli ugotowac taki rom zawierajacy wszystkie fixy i tweaki uwalniajace moc naszego Leosia i programy typu opera 10 z flashem pogoda resco explorel facebook youtube latarka standardowy odtwarzacz mp3 ( manila) i reszte programow oryginalnych ? Bardzo bym o to prosil a napewno nie poskromie sie o darowizne, lub jezeli nie da rady to wytlumaczyc mi jak krowie na miedzy co i jak z tym gotowaniem co dodac gdzie pobrac itp.
Dzieki z gory ! Mam nadzieje ze temat nie pojdzie odrazu do kosza .

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
Odp: Polski Rom 6.5x Po Tuningu Hardwar'owym nie optycznym.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2010, 16:43:07 »
chyba trochę zły tytuł tego tematu   :grin:

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2010, 17:14:36 »
"resco explorel" zdaje sie jest płatnym programem
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline ewcar49

• 2
  • Sprzęt: Htc Hd2 Leo
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2010, 17:20:58 »
yhh no to kiszka... Bedzie windowsowski explorel jesli tamten jest platny ;/ a i przepraszam za zle opisany temat.

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2010, 17:51:04 »
niezła lista życzeń :mrgreen:
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2010, 18:47:58 »
I mam prosbe do Kucharzy czy by mogli ugotowac taki rom zawierajacy wszystkie fixy i tweaki uwalniajace moc naszego Leosia i programy typu opera 10 z flashem pogoda resco explorel facebook youtube latarka standardowy odtwarzacz mp3 ( manila) i reszte programow oryginalnych ?

pomijając Operę 10 z flashem i resco który jest płatny to reszta znajduje się w moim romie, jak i zresztą w romach innych kucharzy, więc nie za bardzo widzę sens w gotowaniu czegoś co już jest. No może oprócz Opery 10, którą możesz sobie dograć, zresztą resco jak dobrze poszukasz też znajdziesz. A darowizny z chęcią przyjmuję bo ostatnio jakaś bryndza ;)
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

tomwil

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2010, 20:04:56 »
dokładni szczególnie 2.03 jest okrojony ze zbytniego softu, włącznie z jak to nazwałeś "optycznymi bajerami". Piękny, szybki i stabilny rom. Chcesz szybszy wgraj jakiś WWE ale tam masa dodatkowego oprogramowania (Energy)

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2010, 08:57:45 »
i nie jest wcale szybszy ;)
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2010, 12:11:27 »
Tak z ciekawości zapytam o szybkość, to czym mierzycie tę prędkość - szybkość. Bo rozumiem że macie jakieś wyniki skoro ciągle ten szybszy od tamtego, a ten znowu od tego.
Może jakiś ranking szybkości zrobimy ???.........

*

tomwil

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2010, 12:15:52 »
to załóż sobie osobny wątek...

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 11, 2010, 12:26:14 »
Po co, skoro twoje fachowe oko wyłapuje wszystkie szybkościowe niuanse...
Coś czego nie zmierzyłeś i nie podałeś wyniku, może być wprowadzaniem innych w błąd, nie jesteś żadnym autorytetem w dziedzinie kontroli prędkości ...
Kolejne kłapanie o stabilności i prędkości bez zadnych dowodów...

*

tomwil

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 11, 2010, 12:36:27 »
Po co, skoro twoje fachowe oko wyłapuje wszystkie szybkościowe niuanse...
Coś czego nie zmierzyłeś i nie podałeś wyniku, może być wprowadzaniem innych w błąd, nie jesteś żadnym autorytetem w dziedzinie kontroli prędkości ...
Kolejne kłapanie o stabilności i prędkości bez zadnych dowodów...

tak a z tego co Ty napisałeś i jakich użyłeś argumentów wnoszę, że autorytetem jesteś największym....  bezsensu ta rozmowa...zalatuje trolowaniem...  jakoś wszyscy wiedzą w czym rzecz ale Tobie trzeba cyferek... przestań...

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
Odp: Polski Rom 6.5x Po Tuningu Hardwar\'owym nie optycznym.
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 11, 2010, 12:51:23 »
dokładni szczególnie 2.03 jest okrojony ze zbytniego softu, włącznie z jak to nazwałeś "optycznymi bajerami". Piękny, szybki i stabilny rom. Chcesz szybszy wgraj jakiś WWE ale tam masa dodatkowego oprogramowania (Energy)

Ot: Energy występuje w 936776 wersjach od napakowanych do surowych

Nie rozumiem tego ciśnienia na okrajanie romów z czego tylko się da. Nic nie dająca sztuka dla sztuki.

Polecam jakikolwiek rom z XDA_UC. Wtedy będzie ci automat instalował, ustawiał i fixował co tylko sobie zażyczysz.

Połączone: Październik 11, 2010, 12:54:56
Tak z ciekawości zapytam o szybkość, to czym mierzycie tę prędkość - szybkość. Bo rozumiem że macie jakieś wyniki skoro ciągle ten szybszy od tamtego, a ten znowu od tego.

Na Xda były dokładne swego czasu. Problemem pozostają niuanse które nie wyjdą w testach. Są tweaki nie wpływające na benchmarki (a może nawet wpływające negatywnie) zato poprawiające płynność manilki.

« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 12:54:56 wysłana przez lulek »
sgs III

*

tomwil

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 11, 2010, 12:59:50 »
zgadzam się, tylko kolega Kirucha zapomniał, w swoim uwielbieniu dla swojej wiedzy, o czymś takim jak benchmarki.... było nie tylko na xda...

ale nie o tym przecież jest ten wątek

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 11, 2010, 18:52:11 »
Skoro piszesz że jest szybki, a jak chce szybsze... to ty powinieneś podać przykłady poparte właśnie benchmarkami, a nie bo wiadomo o co chodzi... Właśnie że nie wiadomo, bo każdy leo reaguje inaczej na dany ROM, a jak juz do tego damy 3-4 różne radia to mamy tyleż różnych prędkości.. Każdy też mierzy prędkość inaczej, w większości najpierw robi sie HR, instaluje swoje aplikacje i mody odnośnie wyglądu... Na końcu sie pisze kucharzowi w jego wątku że ROM jest niestabilny....
Kilka razy widziałem jak ludzie piszą że ten ROM jest szybszy od tego, ja miałem z goła inne wrażenie, a że stestowałem sporo ROMów postanowiłem oba sprawdzić na zwykłym TCPMP i okazało sie że różnica była odwrotna zaledwie o kilka klatek..

Po co to piszę, ano po to by spróbować wprowadzić zwyczaje ze jak piszesz o szubości i coś porównujesz to daj przykład, zapodaj wyniki obu benchmarków będziemy mieli jasność.
Piszesz że jest nie stabilny napisz kolego jeden z drugim gdzie i w którym momencie jest ta niestabilność podaj swój config żeby kucharz mógł poprawić konkretne błędy...
Teraz powinienem napisać ze na ROMach Bysia chodzą wszystkie tsakbary ale ikonki to juz nie, na Blutusia działaja tylko jego dodatki, ale czy przez to ROM jest niestabilny ?
Więc zadajmy sobie odrobinę trudu i potestujmy nowy wypiek bez naszych "stert dodatków" weź kolego jeden z drugim po wgraniu ROMu poświęć chwilkę na odpalenie benchmarka i zapisanie w txt wyniku...

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 12, 2010, 13:15:23 »
Niestety benchmarki ograniczają się zazwyczaj do SPB, TCPMP, a nie ma benchmarka manilki.....

Może bajecznie płynny i stabilny rom nie miećw składzie najlepszego drivera i będzie słabszy w benchmarkach.  Trochę im nie ufam... i i tak pozostanę przy Energy ;-)

sgs III

*

tomwil

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 12, 2010, 13:20:46 »
@ Kirucha  dlatego napisałem, żebyś nowy wątek utworzył...

*

Offline dorszes

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC HD 2
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 31, 2010, 19:32:04 »
Do autora wątku.

Krzaczył Ci się rom Elministra?
Mam tu na myśli problemy w grafice. Nie widzę kto do mnie dzwoni. Telefon normalnie daje dźwięk, wibruje, ale nie ma białej planszy z dzwoniącą do mnie osobą..
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, lecz nie zmniejsza naszej głupoty.

*

Offline unperson

• **
  • 193
  • Confidence this not product - This a process
  • Sprzęt: Galaxy S4 + zawsze fajny romik ;-)
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 20, 2011, 18:34:58 »

widziałem benchmarki 3D pod nasze foniki
... Nothing is stronger from destination ...