Mnie też się ROM 3.14 podoba. Wydaje się, że jest stabilny, niezły zasięg (radio miałem wcześniej i byłem zadowolony). Fajnie wygląda AdioBooster, brak trybu AF w radioodbiorniku FM, dużo szybsze działanie aparatu foto (uruchamianie, focus), zdjęcia nie są koloru zimno-niebieskiego przy pstrykaniu z lampą, nie mam różowej plamy na środku (!). Ogólnie bardzo szybki rom, działa task manager (ten dogrywany ofc.) oraz wskaźnik baterii Touch X 100% dla 1.66. Manilla się nie tnie (dziwne

), działa CHT i CHT editor. Na koniec prawdziwy rodzynek: Opera 10 nie powoduje braku możliwości odpalenia AutoMapy (6.6.1). Bez restartu włączam na przemian i działają

Bardzo ładny dialer, wreszcie jak ktoś dzwoni widzę pełne imię i nazwisko, w poprzedniku były wyświetlane obok zdjęcia /ikony i przy dłuższym nazwisku w spisie było obcinane. Teraz jest naprawdę miło.
Aha, w moim odczuciu pogorszył się dźwięk w słuchawkach. Stał się metaliczny, z przewagą tonów wysokich. AudioBooster i SRS WOW HD tylko nieco to niwelują. Aplikacja S2P straciła możliwość przejmowania głośności systemowej.
To takie moje podsumowanie. Brak języka polskiego raczej nie przeszkadza, a poza tym zawsze można dograć

Można pokusić się o dogranie z wersji ROM 1.66, ale choć podczas instalacji wszystko przebiega dobrze, to potem pojawiają się problemy typu braku widoku wiadomości czy email.
Teraz czas na testy wydajnościowe i konsumpcji energii