Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.

• 169 Odpowiedzi
  • 69776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy oficjalny rom WWE (na razie nie dla PL)
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 05, 2010, 17:17:28 »
Bsb wiem że okręca i robi to super bo można ustawić co ma się okręcać a co nie.
O automapie było coś tam ale żeby się obracała tak jak ma się obracać ale z wersją 6.6 nie ma żadnego problemu jest wszystko jak trzeba BsB do tego nie jest konieczny.

Ad rom: testuje ten rom  już całe dzień uruchamiam specjalnie jakieś dziwne aplikacje co czasami na romie 1.66 powodowały zawieszenie tu jeszcze mi się nic takiego nie stało i chyba szybciej się uruchamia ale może dlatego że polski nie jest instalowany.? :ok:  Zegar nie przestawia się co kawałek tak jak to jest na innych softach włączam wyłączam i godzina jest ok biegnie tylko o godzinę gdy jest reset ale potem jest stabilna.

kilka uwag jak ktoś bedzie zaczynał : zaraz po hard resecie najpierw przestawić czas na 24 godziny bo potem zostanie am pm
potem ustawić lokalizację i poprawić wpis w rejestrze na 415 i bedzie wszystko ok.

Po??czone: Listopad 05, 2010, 20:14:41
Poprawka zegar sie przesuwa
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2010, 20:14:41 wysłana przez osypowicz »

*

Offline itepe

• 29
    • Wszystko o Yamaha DVD-S550
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14 PL
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 05, 2010, 22:14:29 »
Mnie też się ROM 3.14 podoba. Wydaje się, że jest stabilny, niezły zasięg (radio miałem wcześniej i byłem zadowolony). Fajnie wygląda AdioBooster, brak trybu AF w radioodbiorniku FM, dużo szybsze działanie aparatu foto (uruchamianie, focus), zdjęcia nie są koloru zimno-niebieskiego przy pstrykaniu z lampą, nie mam różowej plamy na środku (!). Ogólnie bardzo szybki rom, działa task manager (ten dogrywany ofc.) oraz wskaźnik baterii Touch X 100% dla 1.66. Manilla się nie tnie (dziwne ;)  ), działa CHT i CHT editor. Na koniec prawdziwy rodzynek: Opera 10 nie powoduje braku możliwości odpalenia AutoMapy (6.6.1). Bez restartu włączam na przemian i działają :D Bardzo ładny dialer, wreszcie jak ktoś dzwoni widzę pełne imię i nazwisko, w poprzedniku były wyświetlane obok zdjęcia /ikony i przy dłuższym nazwisku w spisie było obcinane. Teraz jest naprawdę miło.
Aha, w moim odczuciu pogorszył się dźwięk w słuchawkach. Stał się metaliczny, z przewagą tonów wysokich. AudioBooster i SRS WOW HD tylko nieco to niwelują. Aplikacja S2P straciła możliwość przejmowania głośności systemowej.
To takie moje podsumowanie. Brak języka polskiego raczej nie przeszkadza, a poza tym zawsze można dograć ;) Można pokusić się o dogranie z wersji ROM 1.66, ale choć podczas instalacji wszystko przebiega dobrze, to potem pojawiają się problemy typu braku widoku wiadomości czy email.
Teraz czas na testy wydajnościowe i konsumpcji energii ;)

« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 05, 2010, 22:15:04 »
Mam problem z tym romem

ściągnąłem go ze strony htc, zainstalowałem z karty (sformatowanej jako fat32) instalacja przeszła bezproblemowo i jest tak, że wisi na splash screenie a info jakie mam na dole to
R. 2.15.50.14
G 15.42.50.11U
D 3.14.04666

odnośnie spl'a to po zainstalowaniu mam
PB1100 SS-BC
SPL-3.03.000 XE
MicroP(LED) 0x05
MIcroP(TOUCH) 0x30

miał ktoś taki problem i potrafi pomóc?

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 06, 2010, 04:17:27 »
Jnfo dobre,spl dobry,daj jeszcze raz  Vol+/- oraz Power.Jak nie pomoże to formatuj na FAt 16.taki był wymóg na Blackstonie jak dobrze pamiętam.

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 06, 2010, 11:51:53 »
Ja bym zainstalował po kablu a nie z karty, wejdź w tryb bootloadera (vol-  i power)na dole ekranu będzie napis serial, podłącz tel do kompa, napis się zmieni na USB i dopiero po tym możesz odpalić instalator z ROM-em, czekasz aż dojdzie do końca i po kłopocie

« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 06, 2010, 14:56:38 »
Ja bym zainstalował po kablu a nie z karty, wejdź w tryb bootloadera (vol-  i power)na dole ekranu będzie napis serial, podłącz tel do kompa, napis się zmieni na USB i dopiero po tym możesz odpalić instalator z ROM-em, czekasz aż dojdzie do końca i po kłopocie

Klaudii
oczywiście to już też próbowałem stanę się za chwilę ekspertem od wgrywania romów. Robiłem to na xp i 7 i efekt ten sam, czasami za pierwszym po instalacji romu dochodzi do konfigurowania telefonu i zaraz na początku tej konfiguracji się zawiesza. Potem już się nie odpala :( Powiem, że moje hd2 już odwiedzało serwis, bo różne inne problemy były i podobno wymienili płytę, przestał się zawieszać, co było poprzednim efektem, ale za to właśnie różne ciekawe kwiatki wychodzą jak np na stokowym 1.66 automapa która podczas 3000 km trasy zawiesiła się jakieś 50 razy. Oczywiście bez SR się nie obeszło. Coś mi się wydaje, że mój htc w niedługim czasie (wolna chwila) znowu odwiedzi serwis  :worried:

*

Offline pszem

• **
  • 157
    • Fotografia
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 08, 2010, 00:20:55 »
Jedna uwaga co do knifu na spolszczenie sense, które zacytowałem w tym wątku, mianowicie uwaga po zmianie wpisu w rejestrze sense faktycznie jest spolszczone natomiast efektem ubocznym jest brak dźwięku przychodzących wiadomości SMS, jeśli ktoś zna rozwiązanie to niech się podzieli ja tymczasem powróciłem do wersji EN ;]

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 08, 2010, 10:58:33 »
Byl identyczny problem (brak dzwieku sms'a) zaraz po wprowadzeniu HD2 na rynek gdy telefony byly kupowane poza PL i dokonywalismy tu "spolszczenia".

Byl stosowny watek (teraz nie potrafie podac odniesienia) opisujacy ten problem z rozwiazaniem. Musisz poszukac lub ktos podesle sposob.

*

Offline itepe

• 29
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 08, 2010, 11:56:51 »
Potwierdzam, działa na HTC Sense, ale nic poza tym ;) W dialerze dalej jest "All people" oraz "Talk" a na ekreanie blokowania jest "slide".
Wygląda to dziwnie, ale to chyba tak bardzo nie boli ;)

*

Offline pszem

• **
  • 157
    • Fotografia
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #160 dnia: Listopad 08, 2010, 12:46:24 »
Potwierdzam, działa na HTC Sense, ale nic poza tym ;) W dialerze dalej jest "All people" oraz "Talk" a na ekreanie blokowania jest "slide".
Wygląda to dziwnie, ale to chyba tak bardzo nie boli ;)
Bo ten wpis dotyczy tylko htc sense, ten klucz rejestru nie odwołuje się do języka windowsa stad tylko aplikacje htc są spolonizowane.

@Jasik: dzięki za linka, ten knif działa właśnie podegrałem te pliki zmieniłem raz jeszcze wpis i wygląda na to że wsio jest jak należy :)

*

Offline itepe

• 29
« Odpowiedź #161 dnia: Listopad 08, 2010, 13:07:45 »
Masz rację, ale np. część nakładki Sense dla Outlooka też działa po angielsku (niektóre menu podręczne).
Wróciłem do języka natywnego, jakoś tak mixy mi nie podchodzą ;)

« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 08, 2010, 19:18:03 »
Powrót do angielskiego ma dużo konsekwencji na manili same krzaczki.
Poza tym jest problem z resztą programów jak poprawimy HKLU z 415 na 409 (powrót na angielski) to proramy takie jak office excel czy facebook będą po angielsku niby to nic ale excel mi nie otwiera pliki excela error curency ??

Dobra co jeszcze jest nie tak (sms załatwione !!)

Po podłączeniu kabla usb jako dysk i odłączeniu go strasznie zamulony system SR prawie niezbędny,ale to mała usterka, gorzej jest z klawiszem end talk na ekranie dotykowym mianowice wykonuję połączenie i chcę przerwać rozmowę to na ekran można dusić ze 20 razy zanim rozłączy rozmowę a na klawisz sprzętowy - czerwona słuchawka działa błyskawicznie.
Mógł by ktoś to sprawdzić i potwierdzić u siebie ?

*

Offline itepe

• 29
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 08, 2010, 20:18:07 »
Sprawdziłem, ponieważ zaraz po swoim poprzednim poście wróciłem do języka angielskiego - brak negatywnych konsekwencji. Manilla normalna, telefon działa idealnie płynnie, każdy tryb USB bez zarzutu. Office Mobile 2010 też otwiera wszystko, z polskimi znakami włącznie. Dialer również działa całkiem normalnie.

Być może przypadkiem coś Ci się jeszcze pokrzaczyło?

*

Offline goldiesr

• 36
  • Sprzęt: Galaxy S + Desire Z
« Odpowiedź #164 dnia: Listopad 08, 2010, 20:34:33 »
wg mnie ten rom jest dużo lepszy od 1.66. chodzi płynniej i zdecydowanie szybciej, poza tym android bez utraty gwarancji  :ok:
a nakładka pl będzie mi potrzebna gdy będę chciał sprzedać telefon, co na pewno nie nastąpi w najbliższym czasie.

*

manczo

« Odpowiedź #165 dnia: Listopad 10, 2010, 12:07:15 »
Ten nowy romik jest stabilniejszy od 1.66.

Nie jestem jakimś maniakiem instalowania kupy programików ale bez CHT, "kolorków" i Task Menager obyć się nie potrafię.

Ani razu się nie robiłem SR od tygodnia  :) , a przy 1.66 raz na 2 dni to minimum  :( . Nie odczuwam "myślenia" telefonu. Minusem jest brak PL, ale  bez tego da się żyć.

*

Offline zoltan78

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #166 dnia: Listopad 10, 2010, 16:12:13 »
Dostępny jest ROM 3.14 i spolszczenie do niego na stronie http://www.sunnysoft.cz/htc/
Więc nazwę tematu można już zmienić :)
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #167 dnia: Listopad 10, 2010, 16:15:21 »
Jako że mój pierwszy post, Cześć wszystkim !

Jest spolszczenie i jest problem... :-?
W żaden sposób nie mogę go zainstalować, wyrzuca mi dziwny komunikat, że "wersja paczki nie jest większa, niż ta którą mam w telefonie".
I o co chodzi ? Miał ktoś coś takiego ? (soft po świeżym HR)

Pozdrawiam!

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #168 dnia: Listopad 10, 2010, 16:17:54 »
http://www.sunnysoft.cz/htc/

Do pobrania  3.14 wraz ze spolszczeniem
Rybson

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #169 dnia: Listopad 10, 2010, 18:11:46 »
Jako że mój pierwszy post, Cześć wszystkim !

Jest spolszczenie i jest problem... :-?
W żaden sposób nie mogę go zainstalować, wyrzuca mi dziwny komunikat, że "wersja paczki nie jest większa, niż ta którą mam w telefonie".
I o co chodzi ? Miał ktoś coś takiego ? (soft po świeżym HR)

Pozdrawiam!
Na czym instalujesz? 7, Vista, XP?

Połączone: Listopad 10, 2010, 18:19:33
Przenosimy się do TEGO wątku, żeby był porządek.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2010, 18:19:33 wysłana przez vonski »