Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.

• 425 Odpowiedzi
  • 154416 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
Odp: Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.
« Odpowiedź #390 dnia: Kwiecień 14, 2011, 13:25:59 »
Tutaj -> http://pdaclub.pl/forum/leo/%28htc-hd2%29-pn-partition-number-czyli-numery-partii-z-calego-swiata/msg1444698/#msg1444698 możesz się dowiedzieć skąd dokładnie pochodzi Twój LEO. Jak już będziesz wiedział, to tutaj -> http://shipped-roms.com/shipped/Leo/ odnajdujesz ROM odpowiedni dla Twojego PN. Możesz wtedy wgrać go bezpośrednio z karty, przywracając tym samym wszystkie ustawienia łącznie z oryginalnym SPLem. Jednak ciekawi mnie dlaczego obcina Ci pamięć. Czy oby na pewno używając HSPL4 wgrałeś do urządzenia wersję 3.03 ?

P.S. zmieniam zdanie o ROMie ERY  :P Okazuje się, że w kilku miejscach ma niedociągnięcia związane z tłumaczeniem i wyświetlaniem się tekstu po polski, ale ogólnie jest bardzo fajnie zestrojony, nie ma zbędnych aplikacji a ilość dostępnego miejsca jest godna podziwu  :ok:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #391 dnia: Kwiecień 14, 2011, 16:13:05 »
Godna podziwu, tzn. ile?

*

Offline michal610

• **
  • 162
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: ROM 3.14 - czujnik zbliżeniowy i wygaszanie ekranu podczas łączenia.
« Odpowiedź #392 dnia: Kwiecień 14, 2011, 16:57:20 »
Być może że czujnik nawalił , nie upadł Wam leo ? być może to może być przyczyną...
Nokia 3300 -> SE K530i -> Nokia E51 -> SPV M650 -> Nokia N95 -> Nokia N95 8gb -> LG KP501 -> HTC HD2 -> LG Swift 3D -> Nokia lumia 800 -> Samsung Galaxy S2 -> HTC One X

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
« Odpowiedź #393 dnia: Kwiecień 14, 2011, 19:08:36 »
Być może że czujnik nawalił , nie upadł Wam leo ? być może to może być przyczyną...

witaj kolego,
ja dbam o mój sprzęcik bo mam go na raty ;)
trzymam w oryginalnym pokrowcu itp. nigdy nie upadł
po prostu od samego początku taka przypadłość...
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #394 dnia: Kwiecień 14, 2011, 21:16:53 »
Nie pamiętam dokładnie, ale na czystym ROMie było coś ok 150 MB przestrzeni na przechowywanie danych i jest coś ok 160 MB wolnego RAMu. Wg. mnie, jak na stockowy ROM, to całkiem niezły wynik.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #395 dnia: Kwiecień 14, 2011, 21:54:45 »
No, jak na stockowy :)

*

Offline michal610

• **
  • 162
« Odpowiedź #396 dnia: Kwiecień 14, 2011, 22:40:53 »
No to już nie wiem co może być przyczyną  :O
Nokia 3300 -> SE K530i -> Nokia E51 -> SPV M650 -> Nokia N95 -> Nokia N95 8gb -> LG KP501 -> HTC HD2 -> LG Swift 3D -> Nokia lumia 800 -> Samsung Galaxy S2 -> HTC One X

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
« Odpowiedź #397 dnia: Kwiecień 15, 2011, 08:02:42 »
Hej,
Miałem tak samo na 1.66 i mam tak samo na 3.14.

Pozdrawiam.
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

« Odpowiedź #398 dnia: Kwiecień 15, 2011, 11:25:08 »
U mnie tak było na brandowanym romie ery 1.66. Wtedy rozwiązaniem dla mnie było wgranie romu Budnia. Teraz mam oryginalny rom z ery 3.14 i tego problemu nie ma.

« Odpowiedź #399 dnia: Kwiecień 18, 2011, 22:20:27 »
probuje wgrac oryginalny rom ale nie mam takiej nazwy pliku jak jest w podpowiedziach czyli ruu_signed.nbh
moja nazwa po sciagnieciu  z sunnysoftu to:
RUU_Leo_S_HTC_WWE_EastEurope_3.14.479.2_Radio_15.42.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship
jesli mam taka nazwe po sciagnieciu to mam ja cala zmienic na leoimg.nbh?dodam ze po za instalka nic wiecej nie ma w folderze
 bo rozumiem ze mam zmienic nazwe instalki a nie folderu w ktorym jest instalka ?i czy mam sormatowac karte po zakonczeniu czy musze miec rom caly czas na sd

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #400 dnia: Kwiecień 19, 2011, 13:21:15 »
Zacznij od FAQ.... To naprawdę nie boli... Pare linijek i wszystko będzie jasne
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #401 dnia: Maj 08, 2011, 19:02:55 »
Czyli rozumiem, że ten ROM z sunnysoftu nie zostanie spolszczony jeżeli posiadam telefon z orange?
Wlasnie zaktualizowałem sobie soft niestety nie ma możliwości go spolszczyć - za każdym razem wyskakuje jakiś błąd (a próbowałem już na dwóch komputerach). Poza tym wlasnie teraz spojrzałem, że mój tel ma ten sam PM co LIMITATION na sunnysoft czyli PN: 99HJY005-00.

Możecie pomóc? Będzie ta polska wersja w oficjalnym romie czy pomóc może jedynie jakis zmodyfikowany?

HTC HD2 problem z językiem polskim
« Odpowiedź #402 dnia: Maj 19, 2011, 16:21:20 »
Witam, mam mały kłopot. Mój tata ma telefon HTC HD2, wgrałem mu wcześniej WP7, bo jest dużo lepszy (według niego), niestety, nie chciał obsługiwać żadnej z kart pamięci, więc postanowił wrócić do WM 6.5. Pobrałem soft ze strony HTC i wgrałem go, lecz nie było języka polskiego. Później trafiłem na ten portal i znalazłem informacje odnośnie sunnysoft'u. Pobrałem ich soft i spolszczenie, jednak spolszczenie działać nie chciało. Korzystając z poradnika na tym forum wyciągnąłem te 2 caby, wgrałem je na kartę pamięci i zainstalowałem. Później wykonałem Hard Reset telefonu (vol+ i vol- + słuchawka), ale nie miałem żadnego wyboru języka, ani język się nie zmienił. Proszę o radę, mój tata angielskiego nie zna, a ja już nie wiem co mam robić. Z góry dziękuję.

*

Offline michal610

• **
  • 162
Odp: HTC HD2 problem z językiem polskim
« Odpowiedź #403 dnia: Maj 19, 2011, 17:19:08 »
Nie rób hard resetu po wgraniu CAB'a , ja tak robiłem i się dziwiłem dlaczego nie było żadnego wyboru . Zrób po prostu Soft Reset po wgraniu CAB'a i powinien wyskoczyć ci wybór języka wybierasz pl i potem jest okienko o ostrzeżeniach itd. czekasz 5 czy tam 10 min i się telefon sam restartuje .

« Odpowiedź #404 dnia: Czerwiec 07, 2011, 16:29:10 »
Witam serdecznie

wcześniejszego leo miałem z Play teraz mam z Ery - nie lubie brandingu wiec odrazu wgrałem hard spl - by wgrać czysty rom 3,14 oczywiscie PL nakladka tylko z caba bo inaczje nie idzie ale właśnie... przy tamtej sztuce szło mi normalnie a teraz klikajac  wisntalce pierwszego CAB z PL nakładką wyskakuje mi :

" setup error unable to install aplication. Please update your device ROM to the required version before trying again"

Kompletnie nie rozumiem... robiłem wszystko identycznie jak rpzy wcześniejszej sztuce , ROM 3.14 sciagnięty ze strony sunnysoft, nakładka także , z tej nakladk iwyciagniete CAB,y i takie jajaca... bardzo proszę o pomoc bo potrzebuję PL menu :(

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #405 dnia: Czerwiec 08, 2011, 21:53:11 »
Wgraj tylko jednego CABa, tego, który bezpośrednio wgrywa j. polski. Niestety teraz nie pamiętam który to, ale jak poprzeglądasz zawartość tego dużego CABa, to dojdziesz. Instalowanie innych CABów wg. mnie nie ma sensu, bo one dają tylko możliwość wyboru języka przy pierwszym uruchomieniu, a po tym i tak instalowany jest ten właściwy.

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #406 dnia: Czerwiec 10, 2011, 18:25:23 »
Witam serdecznie

wcześniejszego leo miałem z Play teraz mam z Ery - nie lubie brandingu wiec odrazu wgrałem hard spl - by wgrać czysty rom 3,14 oczywiscie PL nakladka tylko z caba bo inaczje nie idzie ale właśnie... przy tamtej sztuce szło mi normalnie a teraz klikajac  wisntalce pierwszego CAB z PL nakładką wyskakuje mi :

" setup error unable to install aplication. Please update your device ROM to the required version before trying again"

Kompletnie nie rozumiem... robiłem wszystko identycznie jak rpzy wcześniejszej sztuce , ROM 3.14 sciagnięty ze strony sunnysoft, nakładka także , z tej nakladk iwyciagniete CAB,y i takie jajaca... bardzo proszę o pomoc bo potrzebuję PL menu :(

Jeżli masz telefon z Ery to nie da rady wgrac nakładki polonizującej ponieważ era ma inny sn niż podany na stronie  z romem n. Jedyne wyjście to dograc caba oddzielnie (ale po każdym hard reset cab zniknie z systemu), lub wrac któryś z polskich gotowanych romów. Pozdrawiam!!!
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

« Odpowiedź #407 dnia: Czerwiec 16, 2011, 14:32:47 »
mam telefon z playa i taki problem: jak jest język angielski to wszystko jest ok ale jak po twardym resecie zmienię język na polski i zainstaluje się zakładka sunnysoftu to nie działa i nie pokazuje się klawiatura telefonu jak chcę gdzieś zadzwonić, można tylko wybrać numer kogoś z wcześniejszej listy. jest to wkurzające. wygląda że może dodatki playa coś kaszanią ? jest wgrany ROM ( chyba fabrycznie) 3,14,479,2 . chciałem wgrać ten sam ROM ze strony HTC ale się nie daje a po chwili telefon traci łączność z activesync i wszystko sie zatrzymuje. potem tylko miękki reset zostaje
czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić ? nie chciałbym wysyłać telefonu na dwa tygodnie do serwisu :-(

Połączone: [time]Czerwiec 16, 2011, 14:53:48[/time]
przed instalacją polskiego wyświetla się taki komunikat :
"sunnysoft interwrite has detected that this device build of the system of ROM version is different than for it was built.
sunnysoft recommends cancel instalation of this product, because it may result in system instability, malfunction and can lead to loss of user data"

Połączone: [time]Czerwiec 16, 2011, 15:00:40[/time]
przed instalacją polskiego wyświetla się taki komunikat :
"SunnySoft interwrite has detected that this device build of the system of ROM version is different than for it was built.
sunnysoft recommends cancel instalation of this product, because it may result in system instability, malfunction and can lead to loss of user data"

a jak chcę tylko dograć do telefonu polski ze strony SynnySoftu to pisze :
"Package version is not larger than the one in your device !"

Połączone: [time]Czerwiec 16, 2011, 16:18:26[/time]
ale ciekawe że jak wezmę w ustawieniach "inne" , Sunnysoft InterWrite" zmienię język na angielski to po miękkim resecie jaki jest wtedy wymagany działa i pojawia się klawiatura do wybierania nr telefonu :-)
ma ktoś jakiś pomysł co to za cuda ???

Połączone: Czerwiec 16, 2011, 16:24:44
może pomogło by odinstalowanie tego "sunnysofta" i ponowne zainstalowanie ,tylko jak go usunąć ? bo nadinstalować sie nie daje :-(
prosze o pomoć
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2011, 16:24:44 wysłana przez vinotek »

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #408 dnia: Czerwiec 16, 2011, 21:04:17 »
Kolego, ten problem był już gdzieś poruszany na forum. Okazuje się, że Play dał ciała w swoich HD2, bo owszem, instalują najnowszą wersję ROMu, ale najprawdopodobniej ładują na nie starą wersję nakładki językowej. Jedyną, skuteczną metodą na wyeliminowanie tego jest załadowanie jeszcze raz, od nowa ROMu i nakładki ze stronu Sunnysoft'u.

« Odpowiedź #409 dnia: Czerwiec 16, 2011, 22:52:41 »
chyba dają starą nakładkę językową bo w telefonie jest wersja 10.00.30 z 12/2/2009
ja telefon dopiero kupiłem (na allegro) i jeszcze nie doszedłem jak to naprawić. chciałem wgrać nowy ROM ze strony HTC albo Synnysoft tylko że one mają ten sam numer 3,14,479,2 jak ten w telefonie i nie dają sie zainstalować a przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić ,dlatego prosiłem o pomoc
czy wgrać ROM przy pomocy HardSPL ?

Połączone: Czerwiec 16, 2011, 23:06:32
telefon ma jest 99HJY005-00 tak jak wymagania do ROMu 3,14,479,2 na stronie Sunnysoftu a nie chce się wgrać :-( 
jakoś nie mogę znaleźć żeby ktoś o tym pisał
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2011, 23:06:32 wysłana przez vinotek »

« Odpowiedź #410 dnia: Czerwiec 17, 2011, 12:11:58 »
Witam serdecznie

Jeżli masz telefon z Ery to nie da rady wgrac nakładki polonizującej ponieważ era ma inny sn niż podany na stronie  z romem n. Jedyne wyjście to dograc caba oddzielnie (ale po każdym hard reset cab zniknie z systemu), lub wrac któryś z polskich gotowanych romów. Pozdrawiam!!!

ok rozumiem

sciagnalem ROM ze strony sunny soft- wgalem juz do teleofnu - mam go w wrsji ANG - czy mnioglbys mi teraz poradzic co wgrac aby był PL menu- moze byc i takie z epo kazdym hard reset sie usuwa ale by był.. ojciec koniecnzie musi miec PL menu w nim i nie moge mu pomoc :(

jak pisalem- wgrywanie wyciagnietych cabow z pl nakladki ze storny sunnysoft nic nie daje bo wywala owy komunikat

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #411 dnia: Czerwiec 19, 2011, 21:09:09 »
W pliku ExtendedPKG.cab są 2 CABy, interesuje Cię ten - htc_leo_wm65_5in1_eeu_3_14_v03_2.cab. Rozpakowujesz go i z tego CABa wyciągasz plik HT937A~1.002. Wyciągasz go, zmieniasz mu nazwę na dowolną z .CAB, kopiujesz do LEO na kartę pamięci i z LEO go odpalasz. Instalujesz NA URZĄDZENIU i cieszysz się z PL języka  :ok:

*

Offline adriank9

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC SENSATION
« Odpowiedź #412 dnia: Czerwiec 23, 2011, 13:35:11 »
Na Windows 7 x64 nie da się mimo prób ze zgodnością. Na XP x32 nie było problemów, zainstalowało się, później hard reset trzeba zrobić i przy pierwszym włączeniu (sam robi jeszcze raz soft reset) wyskakuje wybór języka i jest opcja j.polski.

« Odpowiedź #413 dnia: Lipiec 04, 2011, 22:16:18 »
Długo się wachałem co do przechodzenia na ten rom, ale w końcu ciekawość zwyciężyła.  :grin:
Od paru dni go testuję i właściwie jestem zadowolony. Nie ma zwiech ani nieplanowanych restartów. Leoś działa zupełnie normalnie, nawet w mojej ocenie lepiej niż na 1.66 (na poprzednim romie pomimo włączonego telefonu, dobrego zasięgu czasem nie można się było do mnie dodzwonić - dziwne ale tak było).
Na razie jedyną niedoróbę jaką znalazłem to kalkulator (jest już wątek na forum). W położeniu landscape nie idzie wstawić drugiego przecinka w działaniach i zamias 2,5+2,5=5 mamy 2,5+25=27,5 :(
Nie za często korzystam z kalkulatora ale mam nadzieję, że znajdzie się jakieś rozwiązanie tego problemu.

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
« Odpowiedź #414 dnia: Lipiec 13, 2011, 08:26:36 »
Długo się wachałem co do przechodzenia na ten rom, ale w końcu ciekawość zwyciężyła.  :grin:
Od paru dni go testuję i właściwie jestem zadowolony. Nie ma zwiech ani nieplanowanych restartów. Leoś działa zupełnie normalnie, nawet w mojej ocenie lepiej niż na 1.66 (na poprzednim romie pomimo włączonego telefonu, dobrego zasięgu czasem nie można się było do mnie dodzwonić - dziwne ale tak było).
Na razie jedyną niedoróbę jaką znalazłem to kalkulator (jest już wątek na forum). W położeniu landscape nie idzie wstawić drugiego przecinka w działaniach i zamias 2,5+2,5=5 mamy 2,5+25=27,5 :(
Nie za często korzystam z kalkulatora ale mam nadzieję, że znajdzie się jakieś rozwiązanie tego problemu.

witaj:
sprawdź odpowiedz kolegi AMIGAnTOMEK na mój post:
http://pdaclub.pl/forum/leo/firmowy-kalkulator-leo/msg1489348/#msg1489348
u mnie był też ten sam problem ale to pomogło
kalkulator nareszcie działa jak należy
pozdrawiam
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

« Odpowiedź #415 dnia: Lipiec 20, 2011, 08:50:00 »
Dzięki.  :grin: Faktycznie pomogło. Teraz wszystko bangla.  :ok:
Zauważyłem za to kolejny problem. Nie wiem na ile związany z Romem a na ile z samą AutoMapą. Przy romie 1.66 w automapie za pomocą bocznego przycisku regulacji głośności można było oddalać i przybliżać mapę. Po zmianie romu nie da się, włącza się regulacja głośności. W automapie przycisk ten jest zdefiniowany jako oddalanie i przybliżanie ale Leoś robi swoje. Ktoś zna na to lekarstwo?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 10:37:08 wysłana przez CaponeAl »

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #416 dnia: Lipiec 21, 2011, 19:55:41 »
W menu AM: Ustawienia -> Przyciski (106,107)

« Odpowiedź #417 dnia: Lipiec 31, 2011, 13:20:03 »
Mi upadł. Na beton. Metalowa klapka spadła, dostała dwa małe wgjęcia od kamyczków i.... LEO działa bez zarzutu.  :wink:

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #418 dnia: Sierpień 18, 2011, 09:13:34 »
Czy będzie jeszcze jakiś kolejny oficjalny ROM do HD2, czy to już jest stary telefon i producent ma go gdzieś?
Konrad

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #419 dnia: Sierpień 18, 2011, 10:02:25 »
Odp. nr2.