Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.

• 425 Odpowiedzi
  • 154305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.
« Odpowiedź #270 dnia: Grudzień 25, 2010, 20:13:05 »
Witam!
jak naprawić świrujący zegarek w 3.14??

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #271 dnia: Grudzień 25, 2010, 20:50:41 »
Zobacz tu:http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=0&dl_id=1066
W innym wątku koledzy pisali że działa ta nakładka.

« Odpowiedź #272 dnia: Grudzień 26, 2010, 08:09:10 »
WItam.
Czy ktoś mógłby mi napisać jak (krok po kroku) poprawnie wgrać oficjalny ROM 3.14 i polską nakładkę.
Nie jestem specjalistą więc pewnie robię coś nie tak i po wgraniu spolszczenia telefon strasznie długo się uruchamia a na koniec wyskakuje jakiś błąd.
Jesli to nie problem to proszę napisać to jak to ma się odbywać od począku. Chodzi mi o to jakie mam czynności dokonać przed rozpoczeciem wgrywania ROMU.
Pomocy.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #273 dnia: Grudzień 26, 2010, 11:12:44 »
Po wgraniu spolszczenia robiłeś hardreset ?
UPD
Nie wiem co tu więcej tłumaczyć:
Aktualizacja nakładki językowej
(UWAGA! Nie należy instalować tego pakietu językowego na wersjach ROM innych niż wskazane na stronie, ponieważ może to grozić uszkodzeniem urządzenia.)
1.Upewnij się, że masz w urządzeniu wersję ROM zgodną z wersją pokazaną poniżej zdjęcia urządzenia. Jeśli inną, idź do strony HTC Support page (http://www.htc.com/europe/support.aspx), aby pobrać odpowiedni ROM i zainstalować na urządzeniu. Postępuj zgodnie z instrukcjami na umieszczonymi na stronie.
2.Pobierz plik i rozpakuj go.
3.Podłącz urządzenie do komputera za pomocą kabla do transmisji danych i wybierz opcję ActiveSync na ekranie urządzenia.
4.Poczekaj na połączenie z ActiveSync.
5.Uruchom na komputerze plik Extpkg_Setup.exe.
6.Wykonuj instrukcje wyświetlane na ekranie.
7.Po zakończeniu instalacji, wykonaj HARD RESET urządzenia.
Procedura HARD RESETU
1.Idź do Start/Settings/System/Clear Storage.
2.Wprowadź cyfry "1234" i dotknij "TAK".
3.Po kilku ponownych uruchomieniach urządzenia zostanie wyświetlony ekran z wyborem języka.
4.Aby zmienić język na inny, należy powtórzyć procedurę HARD RESET.
http://www.sunnysoft.cz/htc/sub/
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2010, 11:25:44 wysłana przez Budniu »

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #274 dnia: Grudzień 26, 2010, 14:06:57 »
Kolego "Budniu"
Rzuć proszę okiem na wpis 269 (jeśli korzystasz z automapy).

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #275 dnia: Grudzień 26, 2010, 14:31:34 »
Kolego "Budniu"
Rzuć proszę okiem na wpis 269 (jeśli korzystasz z automapy).
Szanowni użytkownicy automapy
Zmieniłem Rom 1.48 na 3.14 w HTC HD 2. Po uruchomieniu automapy naciskając okno minimalizuj, gdy telefon jest w poziomie następuje tzw. "zwiecha", gdy jest w pionie jest ok. Może ktoś doradzić jak to naprawić? Inne przyciski działają normalnie. Nie chodzi tu o 6.7 beta bo w 6.6.2 miałem to samo. Dajcie znać czy też tak macie?
Spojrzałem, używam AM (obecnie wersji 6.6.1), nie używam oficjalnego ROM-u tylko swój z odblokowanym trybem landscape - czego stockowemu ROM-wi brakuje sądzę, że tu może leżeć problem - brak wsparcia LS. U mnie problem nie występuje.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2010, 14:33:25 wysłana przez Budniu »

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #276 dnia: Grudzień 26, 2010, 14:54:09 »
Rozumiem. Dziękuję.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #277 dnia: Grudzień 26, 2010, 17:20:10 »
Szanowni użytkownicy automapy
Zmieniłem Rom 1.48 na 3.14 w HTC HD 2. Po uruchomieniu automapy naciskając okno minimalizuj, gdy telefon jest w poziomie następuje tzw. "zwiecha", gdy jest w pionie jest ok. Może ktoś doradzić jak to naprawić? Inne przyciski działają normalnie. Nie chodzi tu o 6.7 beta bo w 6.6.2 miałem to samo. Dajcie znać czy też tak macie?
Miałem również taki problem z zawiechą AM, obecnie jadę na AM EU 6.6.2. Aby problem z zawiechami znikł należy zmienić w Menu/Ustawienia/GPS (synchronizuj czas z GPS musi być odznaczony)
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #278 dnia: Grudzień 26, 2010, 18:46:10 »
Może i to ma związek, ja nigdy nie korzystałem z tego wynalazku. Ile tych synchronizacji w jednym urządzeniu: z operatorem, z internetem, z nawigacją z czym jeszcze wymyślą synchronizację czasu ???

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #279 dnia: Grudzień 26, 2010, 20:49:50 »
Kolego "kgx2"
Niestety to nie to. Każdy inny przycisk w Menu działa normalnie. Może ktoś kto używa oficjalnego romu 3.14 ma jakiś pomysł?.
Czy to występuje tylko u mnie?.

« Odpowiedź #280 dnia: Grudzień 27, 2010, 09:37:56 »
Niestety to nie synchronizacja czasu. Tel łapie piękny zawias. Następnymi błędami jakie zauważyłem to: Aparat działa jakby chciał a nie mógł... Czerwona dioda mignie tylko raz przy słabej baterii + Wielki problem z wgraniem nakładki PL.Brak Pytań do nowego romu. Pozdrawiam

*

Offline doktorwlodek

• 43
  • Sprzęt: HP IPAQ 3970; HP 6515; KAISER ; RAPHAEL; LEO
« Odpowiedź #281 dnia: Grudzień 28, 2010, 12:41:51 »
Problems Problems....
Drodzy koledzy!
Problems, problems...
  Mimo zastosowania  najnowszego ROM-u z Sunnysoft + nakładka -  HD2 wiesza się.
 Zawiecha ma formę braku jakiejkolwiek wrażliwości na dotyk ektanu przy zachowanych wszystkich funkcjach klawiszy sprzętowych. Wystąpiła kilkukrotnie w ciągu ostatnich 2 tygodni i ustąpiła po kilkukrotnym SR.
 Zrobiłem kilka razy HR, a także ponowną instalację systemu - niestety to nie pomaga. Co 2 - 3 dni problem powraca.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnych problemów (może coś pominąłem).
 Proszę o pomoc.
P.S. Nie jestem pewien czy usterka nie wystąpiła po instalacji ROM-U Bysia wrzuconego poTASK29 i HSPL 3... oraz najnowszego (wtedy) radia z XDAdevelopers. Minęły ok. 3 tyg. od eksperymentów z tymi zmianami i prawdę mówiąc nie pamiętam.
Wątek zamieściłem tu i w dziale ogólnym.

Usterka zakończyła się wymianą ekranu w ramach gwarancji w Regenersis. Wydaje się, że nie miała związku ze zmianami ROMów. Testuję od 3 dni i jest dobrze.
Regeneris wymieniło soft na najnowszy i...
wszystko dobrze, poza tym, że zasięg WIFI spadł do ok. 2m (radio 2.15.50.14 - poprzednio działało poprawnie) Czy ma ktoś jakiś pomysł ?
za to bateria trzyma naprawdę dobrze 2-3 dni intensywnego użycia (oczywiście tylko w trybie telefonicznym)

*

Offline gregorian19766

• *
  • 62
  • Nie wolno się bać. Strach zabija duszę.
  • Sprzęt: HTC Leo, KOX
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 01, 2011, 02:02:47 »
Ja próbowałem wgrać na różne sposoby spolszczenie czy inaczej tak zwaną polską nakładkę i zawsze się kończyło nie powodzeniem ale wyszła wersja nand androida i mam gdzieś że nie ma dobrego spolszczenia do romu 3,14  bo poco to komu jam mamy andka 
HD2 CoreDroid DHD V1
Radio 2.15.50.14

« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 01, 2011, 19:18:54 »
Nie umiałem spolszczyć  3.14 więc. spróbowałem przez cab'y i co się okazuję. PO rozgrzebaniu ExtendedPKG są w nim tylko 2 pliki cab. A  Hipersonic miał 4. Mógł by ktoś wrzucić, ten plik pełny (najlepiej legalny instalator  .exe)

« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 03, 2011, 20:37:19 »
no dobrze :) rom wgrałem spolszczenia nie i wszystko gra :) jedno co mi przeszkadza to : brak aktywnego przycisku SHOW w excel mobile :( odpowiada on za pokazywanie nagłówków kolumn i i wierszy oraz pasków przewijania :( paski są domyślnie a mogłoby nie być , natomiast nagłówków nie ma a chciałbym :) czy ktoś zna jakiś myk na tą dolegliwość?

*

Offline _patryk

• **
  • 140
  • Sprzęt: HD2, x51v
    heyah
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 03, 2011, 23:53:45 »
Od niedawna jestem użytkownikiem HD2. Do tej pory bawiłem się jedynie w zmianę romów na Dellu x51v. W przypadku Leo operacja jest bardziej skomplikowana. Spędziłem na forum w sumie kilkanaście godzin, poszukując odpowiedzi na moje pytanie. Sprawa wygląda tak. Mam HD2 z Ery. ROM: 1.66.118.1 (76641) PLK, RADIO: 2.07.51.05_2. Chcę wgrać najnowszy rom 3.14 z radiem 2.15 (bez wgrywania HSPL). W kilkunastu wątkach widziałem informację, że jest to niemożliwe. Mogę jedynie zmienić brandowany rom ery na gotowany (po uprzednim wgraniu HSPL) lub mogę wgrać stockowy 3.14 na HSPL, ale wtedy tracę wiele MB RAM. Natomiast na innym forum znalazłem informację:
"Rom który posiadasz czyli z Ery jest romem zbrandowanym więc musisz zainstalować HSPL (jest na blogu), a następnie wgrać rom 1.66 z karty, a po wgraniu tego romu wgrywasz rom 3.14 i spolszczenie. Przed wgraniem 1.66 warto telefon przelecieć TASKIEM wtedy w 100% zostaną usunięte pozostałości po romie z ery. Ale wszystko masz tu opisane trzeba tylko czytać. Powodzenia życzę!"
Czy to prawda? Da się uzyskać w ten sposób stockowy rom? Czy to zwykła fantazja?

Ok, kolejne pytania, które mi się nasuwają. Jeśli istnieje możliwość wgrania stockowego 3.14 bez HSPL do mojego HD2 z Ery, to czy istnieje możliwość powrotu do brandowanego 1.66 z radiem 2.07 bez HSPL?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2011, 00:39:02 wysłana przez _patryk »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 04, 2011, 09:31:30 »
"Rom który posiadasz czyli z Ery jest romem zbrandowanym więc musisz zainstalować HSPL (jest na blogu), a następnie wgrać rom 1.66 z karty, a po wgraniu tego romu wgrywasz rom 3.14 i spolszczenie. Przed wgraniem 1.66 warto telefon przelecieć TASKIEM wtedy w 100% zostaną usunięte pozostałości po romie z ery. Ale wszystko masz tu opisane trzeba tylko czytać. Powodzenia życzę!"
Czy to prawda? Da się uzyskać w ten sposób stockowy rom? Czy to zwykła fantazja?
Nie prawda. Stockowy ROM 3.14 możesz wgrać tylko tak, jak pisałeś wyżej: HSPL, 3.14, a potem wyekstraktowane spolszczenie z .cab.

Jeśli istnieje możliwość wgrania stockowego 3.14 bez HSPL do mojego HD2 z Ery, to czy istnieje możliwość powrotu do brandowanego 1.66 z radiem 2.07 bez HSPL?
Nie ma możliwości wgrania 3.14 na telefon z Ery bez HSPL. A możliwość powrotu jest zawsze, o ile nie padnie Ci w telefonie np. slot karty pamięci.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 04, 2011, 09:34:39 »
Do wgrania oficjalnego ROM-u 3.14 na PDA z Ery niestety musisz czekać, aż operator udostepni coś takiego ze swoim brandingiem. Ale jest inny pomysł, wymyśl jakąś błachą usterkę PDA i zanieś pod tym pretekstem do serwisu oraz poproś o aktualizację ROM-u, zdaje się gdzieś czytałem, że serwis w takich sytuacjach na wgrywa nowy soft tzn. oficjalny 3.14 PLK, a le głowy nie dam.

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 04, 2011, 09:49:22 »
Zawsze może opisać usterkę że sie grzeje i restartuje, na 100% wgraja nowy ROM, tak miałem za pierwszym podejściem.
Tyle ze trzeba bedzie poczekać z tydzień...

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 04, 2011, 10:30:59 »
No to jest jakieś rozwiązanie. :ok:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 04, 2011, 12:46:30 »
No nie wiem... mi kiedyś w Artemisie kazali płacić za niestwierdzenie usterki (gubił sygnał GPS). Dopiero po 2 reklamacjach sobie darowali...

*

Offline _patryk

• **
  • 140
    heyah
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 04, 2011, 14:24:58 »
Dziękuję bardzo za Wasze odpowiedzi. Mam jeszcze kilka pytań. Tak jak mówię - jestem świeżo upieczonym posiadaczem Leo, ale swoją przygodę z WM zacząłem dawno temu (2005). Moim pierwszym pocketem był rz1715, a potem przesiadłem się na x51v  :ok:

Do wgrania oficjalnego ROM-u 3.14 na PDA z Ery niestety musisz czekać, aż operator udostepni coś takiego ze swoim brandingiem.
1) Czy historia zna takie przypadki, by Era wypuszczała nowe wersje romów dla HTC?

(...) zdaje się gdzieś czytałem, że serwis w takich sytuacjach na wgrywa nowy soft tzn. oficjalny 3.14 PLK, a le głowy nie dam.
2) Oficjalny PLK, czyli z nakładką językową Sunnysoft? Nie zależy mi na spolszczeniu, pytam tylko z ciekawości. Czytałem, że od wersji 1.66 nie ma oficjalnych romów PLK - trzeba instalować spolszczenie. Tak?  :)

3) Czy wgranie romu 3.14 przez operatora sprawi, że mój HD2 zostanie "rozbrandowany"? Będę wówczas mógł wrzucić dowolny oficjalny rom? Bo 3.14 ma SPL3, a wcześniejsze oficjalne ROMy wymagają SPL2 - aby wrócić do starego SPL trzeba wgrać ROM taki, jaki był na początku - czyli brandowany 1.66 z Ery...

4) Jeśli zdecyduję się na HSPL, jakie RADIO polecacie? 2.14.50 czy 2.15.50? Przyznam, że na oryginalnym 2.07.51 jakość rozmowy jest kiepska. Głos rozmówcy przypomina R2D2, słychać trzaski, rozmówca powie coś głośniej. Na dodatek, na najcichszym poziomie głośności jest dość głośno - ktoś siedzący obok wszystko słyszy. Wcześniej miałem Nokię E52, gdzie głos był naprawdę czysty i naturalny, a odpowiednią głośność można było ustawić bez większego problemu.

5) Czy zalecana jest zmiana Rilphone.dll?

6) Jaki nieoficjalny ROM polecacie? Nie musi być polski. Chciałbym, by był podobny do stockowego, bez żadnych udziwnień. Manila może być na pokładzie. Moim zdaniem 1.66 chodzi szybko - nie wyobrażam sobie jak więc działają gotowane ROMy - jak rakieta?  :wink:

7) Przepraszam za mały off-topic: czy używacie Leo jako telefonu głównego? Dla mnie, jego gabaryty są lekko niewygodne, by nosić HD2 w kieszeni spodni. Zastanawiam się nad powrotem do E52...

8) ... a jeśli pozostanę przy Leo - jest sens kupować Brando Ultra Clear na wyświetlacz? Czytałem, że szklana tafla ekranu jest nie-do-zarysowania.

9) Nosicie HD2 w etui?  :wink: Zastanawiam się nad Krusell Orbit Flex... Albo etui wsuwane (Luna) / odpinana kabura (Hector, Horizon).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2011, 14:39:14 wysłana przez _patryk »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 04, 2011, 14:41:24 »
1. Zna. Ale patrząc na chylący się ku upadkowi WM nie liczyłbym na to.
2. Nigdy nie było PLK dla HD2. Tylko protezy z InterWrite.
3. Nie rozumiem. Podstawą do wgrywania dowolnych ROMów jest HSPL, a nie 3.14...
4. Wątek o radiach: http://pdaclub.pl/forum/leo/%28radio%29-dyskusja-na-temat-radio-w-leo-prosze-o-info-jakie-radio-polecacie/
Nie ma złotego środka....
5. Nigdy tego nie robiłem.
6. Szybkości dużo większej nie będzie, może głównie w animowanych duperelach Manili. Gotowane ROMy to przede wszystkim nowsze paczki softu, wszystkie łaty, trochę dodatkowego softu (czasem) i zazwyczaj więcej wolnego Storage.

*

Offline _patryk

• **
  • 140
    heyah
« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 04, 2011, 14:47:35 »
Dzięki, Vonski  :)

3. Pytałem o dowolny oficjalny ROM. Bo mając 1.66 brandowany z Ery nie można wgrać innego oficjalnego ROMu (ze stron htc, sunnysoftu...). Myślałem, że jeśli serwis wgra 3.14 oryginalny (bez brandingu Ery), wreszcie wyzwolę się od blokady możliwości wgrania oficjalnego ROMu. Bo na tę chwilę oficjalny ROM mogę wgrać, ale po HSPL...

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 04, 2011, 17:43:12 »
Obstawałbym jednak przy stwierdzeniu nadmiernego przegrzewania sie ostatnio kilka razy było na forum wiec problem jest im znany...
Albo wgrają nowy soft, albo wymienia płytę główną i wgrają ten że soft, można sie od razu pozbyć ERY :)

« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 08, 2011, 14:02:11 »
Również mam brandowany soft ery i chciałbym wgrać oficjalny 3.14 oddając go do serwisu bo kilka usterek by się znalazło np: zacina się, wyskakują błędy, alarm nieraz nie zadzwoni, czujnik zbliżeniowy czasami wariuje, można też podać że bateria krótko trzyma. Ale mam wątpliwości ponieważ mój telefon jest nieskazitelny nigdy nie upadł mi na ziemie i nie wiem jak będzie traktowany w serwisie np czy go nie porysują albo nie spadnie im na ziemie. Nie mam tez pewności że wgrają nowy soft 3.14. Najlepiej jakby wypowiedziała się osoba której wgrali nowy soft

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 08, 2011, 15:53:04 »
zapewniam cie że nawet nie zobaczy śrubokrętu, wgrają za pierwszym razem nowy soft i voila...
Mój telefon wrócił nietknięty i oklejony jakąś folią

« Odpowiedź #297 dnia: Styczeń 08, 2011, 18:59:23 »
a kiedy oddawałeś do serwisu? wgrali ci ROM 3.14 ??

*

Offline k4ml

• 23
« Odpowiedź #298 dnia: Styczeń 08, 2011, 22:54:11 »
_patryk

ad. 7
cyt. "tafla wyświetlacza nie-do-zarysowania" -
   - zapewniam, że "jak-najbardziej-jest-do-zarysowania". Przetestowane osobiście - wystarczą dwa śrubokręty w tej samej kieszeni dżinsów co Leo.  Przy okazji - mimo rozmiarów nie czuję tego telefonu w kieszeni - śrubokręty czułem....

ad. 9
noszę bez pokrowców - szkoda psuć "image" aparatu.  Minusem są rysy na wyświetlaczu  ;).

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #299 dnia: Styczeń 09, 2011, 00:40:12 »
oddawałem jak wyszedł 3.14 i jeszcze nie było oficjalnego spolszczenia