Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.

• 425 Odpowiedzi
  • 154272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafgam

• 43
  • Sprzęt: Xperia Z;   aAM EU
Odp: Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.
« Odpowiedź #300 dnia: Styczeń 09, 2011, 23:25:15 »

8) ... a jeśli pozostanę przy Leo - jest sens kupować Brando Ultra Clear na wyświetlacz? Czytałem, że szklana tafla ekranu jest nie-do-zarysowania.

9) Nosicie HD2 w etui?  :wink: Zastanawiam się nad Krusell Orbit Flex... Albo etui wsuwane (Luna) / odpinana kabura (Hector, Horizon).

Jeśli Cię nie przeraża pogubienie Leona to etui OtterBox Defender jest nie do pobicia jeśli chodzi o ochronę. Krusell Orbit Flex też jest niezły (wygląda bardziej "biznesowo" :wink: )ale trudniejszy w użytkowaniu (jeśli używany z odpinaną klapką) i dający gorszą ochronę - gł. narożników. Dostęp do rogów wyświetlacza też jest gorszy niż w Defenderze.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #301 dnia: Styczeń 10, 2011, 10:25:01 »
Nie róbcie OT. To jest wątek o ROMie 3.14 a nie o etui. O akcesoriach są inne tematy.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #302 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:00:08 »
Macie też taką akcję w tym romei, że on sam zakuka aplikację? Jakby nie było pewnogo multitaskingu.
Mam odpaloną Automapę, minimalizuję, włączam Opere i jak chcę wrócić do AM to od początku mi się odpala.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #303 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:05:31 »
A po polsku?

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #304 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:17:36 »
A co jest niezrozumiałe? W skrócie - czy ten ROM ma specjalnie wycięta w jakiś sposób (dla dużych aplikacji) wielozadaniowość żeby nie zamulał?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #305 dnia: Styczeń 11, 2011, 14:23:46 »
Nie, ma normalny multitasking jak każdy inny ROM.

« Odpowiedź #306 dnia: Styczeń 12, 2011, 18:21:49 »
Witam!
Jestem kompletnie zielony więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem Htc HD2 z Danii z softem 3.14.403.2 i chciałem się dowiedzieć czy aby wgarć spolszczenie należy wykonac tylko tą instrukcje: http://www.sunnysoft.cz/htc/sub/ ???:mysli:
Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #307 dnia: Styczeń 13, 2011, 08:05:46 »
Jeżeli kupiłeś HD2 z Danii masz P/N inny niż dla naszego ragionu świata, tak więc zapomnij o oficjalnym spolszczeniu procedurą dla zwyczajnego usera. W tej sytuacji:
1. albo wydłubiesz *.cab-y z *.exe-ka (instrukcję znajdziesz na forum) i zainstalujesz spolszczenie,
2. albo wrzucisz HSPL i gotowany ROM (instrukcję również znajdziesz na forum)
3. albo bedziesz działał na tym co masz
BTW podaj swój P/N bo zbieram informacje jakie P/N były dla jakich krajów. THX

« Odpowiedź #308 dnia: Styczeń 13, 2011, 16:39:10 »
Do wgrania oficjalnego ROM-u 3.14 na PDA z Ery niestety musisz czekać, aż operator udostepni coś takiego ze swoim brandingiem. Ale jest inny pomysł, wymyśl jakąś błachą usterkę PDA i zanieś pod tym pretekstem do serwisu oraz poproś o aktualizację ROM-u, zdaje się gdzieś czytałem, że serwis w takich sytuacjach na wgrywa nowy soft tzn. oficjalny 3.14 PLK, a le głowy nie dam.

Budniu, dobrze że głowy nie dałeś, bo właśnie byś ją stracił :)
Przed chwilą odebrałem telefon z punktu ERY podjarany że na pokładzie znajdę 3,14, a tu wielka kupa - 1.66 jak był - tak został. Rozmawiałem z operatorem - podobno to kwestia dogadania się z serwisem. Zadzwoniłem na infolinię HTC - powiedzieli że nie jest to możliwe, bo ERA jako jedyny operator nie życzy sobie wgrywania nieobandowanych ROMów i ostatni obrandowany to 1.66. Dziewczyna ma dzwonić do regenersisa co dokładnie zrobili z moim telefonem (wypisałem długą litanie usterek) i ustalić, dlaczego nie zrobili nic.

Tak czy inaczej, jak zapodałem 3.14 to telefon zaczął działać normalnie, a że chcę mieć 3.14 w "świetle prawa" postaram się osiągnąć to w inny sposób - wszelkie sugestie mile widziane :)

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
  • Sprzęt: HTC HD2 HTC Desire HTC Diamond HTC TyTn II
« Odpowiedź #309 dnia: Styczeń 18, 2011, 08:33:22 »
Czy mi się wydaje czy jakość robionych zdjęć na tym romie się mocno pogorszył, na 1.66 wydaje mi się, że były lepsze?

« Odpowiedź #310 dnia: Styczeń 18, 2011, 19:31:47 »
Czytam, kombinuje i nie mogę sobie mimo to poradzić. Wgrałem ROM bez problemów ale spolszczenie nie. Ciągle dziwne błędy i informację o nie działających programach.

W końcu się udało więc dzielę się z wami : nie da się wgrać spolszczenia z systemu Win 7 64b. Prawdopodobnie niektóre z programów, stanowiących część pakietu, jest 16 bitowych i nie zostają uruchomione na systemach 64b.

Użyłem Windows XP na starym komputerze i poszło bez problemów.

« Odpowiedź #311 dnia: Styczeń 18, 2011, 23:04:19 »
Do wgrania oficjalnego ROM-u 3.14 na PDA z Ery niestety musisz czekać, aż operator udostepni coś takiego ze swoim brandingiem. Ale jest inny pomysł, wymyśl jakąś błachą usterkę PDA i zanieś pod tym pretekstem do serwisu oraz poproś o aktualizację ROM-u, zdaje się gdzieś czytałem, że serwis w takich sytuacjach na wgrywa nowy soft tzn. oficjalny 3.14 PLK, a le głowy nie dam.

Budniu, dobrze że głowy nie dałeś, bo właśnie byś ją stracił :)
Przed chwilą odebrałem telefon z punktu ERY podjarany że na pokładzie znajdę 3,14, a tu wielka kupa - 1.66 jak był - tak został. Rozmawiałem z operatorem - podobno to kwestia dogadania się z serwisem. Zadzwoniłem na infolinię HTC - powiedzieli że nie jest to możliwe, bo ERA jako jedyny operator nie życzy sobie wgrywania nieobandowanych ROMów i ostatni obrandowany to 1.66. Dziewczyna ma dzwonić do regenersisa co dokładnie zrobili z moim telefonem (wypisałem długą litanie usterek) i ustalić, dlaczego nie zrobili nic.

Tak czy inaczej, jak zapodałem 3.14 to telefon zaczął działać normalnie, a że chcę mieć 3.14 w "świetle prawa" postaram się osiągnąć to w inny sposób - wszelkie sugestie mile widziane :)

Witam,
mam podobny problem co MichalMi tzn chciałbym zupgradeowac swojego HTC HD2 z Ery ale po przeczytaniu forum widze, ze bede miec problem. W listopadzie wyslalem htc do serwisu i podalem dluga liste usterek, m.in: trzeszczenie w sluchawce - jakby przestery jakies byly, brak mozliwosci odbioru mms'ow, zawieszanie, wolna praca. Telefon wrocil z serwiu po 4 dniach i okazalo sie ze rom jest ten sam, mms - juz mozna odbierac a trzeszczenie dalej tak samo wystepuje (pomimo wymiany sluchawki).

Czy ktos moze doradzić co w tym temacie uczynić ? Dodam ze mam inny numer PN ! Czy jest jakas bezpieczna procedura zeby wgrac rom 3.14 ? Jezeli tak to poproszę i szczegołową instrukcje.

A moze kolega MichalMi moze powiedzieć czy wywalczył cos w Erze lub w Regenrsisie ???

Pozdrawiam

« Odpowiedź #312 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:19:19 »
Jest ktoś kto potwierdzi działanie spolszczenia które AKTUALNIE jest na stronie Sunnysoftu?
Jak już pisałem na screenach od w pliku ExtendedPKG były 4 pliki .cab teraz niema żadnego już raz mi to telefon zniszczyło (płytę mi w Orange wymienili) nie chce drugi raz go zwalić instaluje spolszczenie tym legalnym sposobem jak coś..

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #313 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:34:15 »
jak zajrzysz 2 posty wyżej to zobaczysz informację, która wiele mówi, pomimo iż ta kwestia była już omawiana wiele razy

« Odpowiedź #314 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:49:43 »
Dobra, działa, za pierwsze uszkodzenie odpowiedzialna była zepsuta płyta główna.

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #315 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:50:57 »
Nie, ma normalny multitasking jak każdy inny ROM.

To dziwna sprawa bo mi notorycznie wyskakuje z tła Opera, Automapa.
Wkurzające to jest. Co może być problemem?

Połączone: Styczeń 19, 2011, 22:02:41
Jeszcze mam problem z wygaszaniem ekranu przez czujnik zbliżeniowy.
Jak wybiorę numer i przylożę tel. do ucha to ekran się wyłącza, po chwili włącza z powrotem. Musze odsunąć telefon od ucha i z powrotem przystawić - wtedy znów się wygasza.

Jest na to jakiś fix?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2011, 22:02:41 wysłana przez Ibanezq »

*

Offline PtaQ1982

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #316 dnia: Styczeń 20, 2011, 20:44:43 »
Sprubój ponownie wgrać rom 3.14, a pozatym masz spl, czy hspl bo  może to jest przyczyną. Ja na tym romie nie znalazłem takich błędów, jedyne co mnie wkurza to to że jak chce odinstalować niektóre aplikacje np. CHT nie chce ich do konca odinstalować, czego to może być przyczyna? I przy zmianie ekranu blokady czasami wyskakuje niebieskie tlo.
"Lepiej mieć broń i jej nie użyć, niż musieć użyć i jej nie mieć"

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #317 dnia: Styczeń 22, 2011, 19:17:25 »
Pytanie do użytkowników stockROM-u. Czy macie w Menu start coś takiego jak "Kontakty" ? Sądzę, że napewno co najmniej jeden skrót, do czego on prowadzi tzn. co się otwiera po jego tapnięciu ? Jeżeli kontakty HTC Sense (nie zakładka w Manili tylko kontakty) to czy mógłby ktoś mi ten skrót podrzucić na forum, albo przepisać co jest podane w jego zawartości ? Poszukuję konkretnie zawartości skrótu otwierającego kontakty HTC nie systemowe. Możecie mieć też dwa skróty jeden do zwykłych kontatków drugi do tych HTC Sense - chodzi mi o ten drugi. Dziękuję.

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #318 dnia: Styczeń 22, 2011, 21:29:08 »
Jak wam działa ten ROM z AM 6.7? Bo u mnie strasznie niestabilnie.
Często muszę resetować telefon. :/

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #319 dnia: Styczeń 22, 2011, 21:36:02 »
Budniu,
Mam stock, ale bez interwrite więc system po angielsku.
Kontaktów nie ma, ale jest ikona "people", która otwiera kontakty sense.
Nie bardzo rozumiem jakich danych potrzebujesz więc napisz mi to łopatologicznie na pm to spróbuję znaleźć. (Nie obiecuję, że natychmiast, bo różnie wchodzę na forum)
end of fear
yo is here

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #320 dnia: Styczeń 22, 2011, 22:17:49 »
Oooo z nieba mi spadasz :E
Znajdź ten skrót w jakimś innym niż systemowy eksploratorze plików (np. w Total Commanderze) Windows>Start Menu>Programs, zanacz go i tapnij Plik>Więcej>Edycja - otworzy się w notatniku i przepisz DOKŁADNIE co tam jest napisane - to wszystko. Ewentualnie (prościej) prześlij go sobie na PC lub skopiuj na kartę pamięci i załącz na forum do postu.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #321 dnia: Styczeń 23, 2011, 09:25:35 »
contacts.lnk wygląda tak :
21#:MSCONTACTS?outres.dll,-10000

HTC_People.lnk   :
59#"\Windows\ManilaShortcut.exe" people/browserlayer/peopleAll

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #322 dnia: Styczeń 23, 2011, 10:18:34 »
THX Rajmek już yo podrzucił mi na PW. Tego drugiego właśnie potrzebowałem bo jeden user uparł się żeby w moim ROM-ie uruchamiać to z jednego przycisku (nie przemawia do niego wybieranie z dialera, które jest IMO wygodniejsze). Dziękuję zaangażowanym w pomoc :ok:

« Odpowiedź #323 dnia: Styczeń 23, 2011, 20:25:50 »
Panowie po wgraniu owego rumu wystepuje problem ... po kazdym wyslaniu sms dostaje niby raport |potwierdzenie dostarczenia wiadomosci sms wylaczone|iz wiadomosc zostala pomyslnie wyslana da sie to jakos wylaczyć . znalazl ktos patent na zawieszajaca sie AutoMape po minimalizacji?. Pozdrawiam

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #324 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:20:38 »
Co do wysłania SMS to było 100 razy wałkowane - musisz zedytować rejestr w gałęzi:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Jataayu\Messaging
wartość klucza: DisableSMSSuccess zmieniasz na "1" i robisz softreset.
Jeżeli go nie masz to go musisz utworzyć o charakterze dword.
A jak zedytować rejestr to juz poszukaj sam.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #325 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:46:47 »
Kolego "noname636"
U mnie jest tak jak na zrzucie. Kolega w wątku (AM 6.7 - błędy) - napisał, że u niego ten problem nie występuje. Prowadzę korespondencję z supportem, ale na dziś bez rezultatu.
pozdrawiam

Połączone: [time]Styczeń 24, 2011, 11:05:05[/time]
Taka odpowiedź z supportu-
Witamy,
prosimy w takim razie wykonac pelne formatowanie karty i instalacje aktualnej
wersji na czysta karte.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
AutoMapa (pd)

Wieczorkiem będę działał.

Połączone: Styczeń 24, 2011, 14:33:55
Format karty nic nie poprawił.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2011, 14:33:55 wysłana przez witek1953 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #326 dnia: Styczeń 24, 2011, 22:10:36 »
Jak czytam te bzdury z supportu AM, że mam formatować kartę, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Jak kupie Winrara na peceta, to też mam zrobić format c: i wgrać od nowa Windowsa?
Rzygać się chcę. Co rok sobie powtarzam, że to ostatni rok licencji, ale tym razem dotrzymam słowa.

« Odpowiedź #327 dnia: Styczeń 25, 2011, 11:56:01 »
Dzieki kolego za pomoc z tymi sms- pomogło. Z AM po formacie to samo raczej w tym nie tkwi błąd. nastepnym problemem jest sygnalizacja diodami led gdy bat slaba mignie raz przy 3% i umiera.... znacie wartosc w rejestrze na modyfikacje tego?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
« Odpowiedź #328 dnia: Styczeń 25, 2011, 12:09:46 »
Odpuść sobie z regiem od tej baterii. Wgraj sobie to, co poniżej będziesz mógł sobie sterować dowolnie led-em, dźwiekiem, wibracją i czym tam jeszcze chcesz (aplikacja zrobiona przez naszego rodaka :ok:) BTW u mnie w ROM-ie to standard :police:.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=729382

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #329 dnia: Styczeń 25, 2011, 16:51:40 »
Czy stabilnie działa Wam Cookie Home Tab na tym romie?