Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.

• 425 Odpowiedzi
  • 154184 Wyświetleń

*

Offline MiNos

• **
  • 208
  • Samsun Galaxy S4
  • Sprzęt: Samsun Galaxy S4
Odp: Oficjalny ROM WWE 3.14 z polską nakładką jezykową.
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 24, 2010, 09:58:28 »
Czy do tego romu można doinstalować BSB Tweak (czy się nic nie posypie) i CHT (wersja 1.85 czy lepiej 2)?

Hmm wgrałem sobie CHT w wersji 2.0 w animacji pogody pogody po prawej stronie pojawiły mi się paski jak by uszkodzonej grafiki miał ktoś podobnie?

Zrobiłem hardreset i jest to samo, hmm wygląda jak by animacja pogody się kaszaniła tzn.
pogoda to wersja deszcz ze śniegiem a na ekranie jest szron. Nie wiem jak to jest zbudowane ale wygląda to tak jak by każdy narożnik miał swój obrazek, który animuje się w danej części ekranu i prawy górny i lewy dolny jak się przesuwa to pojawiają się cienkie paski jak by się coś źle nakładało - dziwne że jest tak wyłącznie na stronie głównej a po wejściu w pogodę nie widać tego buga.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2010, 15:35:53 wysłana przez MiNos »
Samsung Galaxy S4 + HTC HD2 [NexusHD2-ICS] + Sony Xperia J

*

Offline doktorwlodek

• 43
  • Sprzęt: HP IPAQ 3970; HP 6515; KAISER ; RAPHAEL; LEO
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 24, 2010, 18:45:46 »
Jako że mój pierwszy post, Cześć wszystkim !

Jest spolszczenie i jest problem...
W żaden sposób nie mogę go zainstalować, wyrzuca mi dziwny komunikat, że "wersja paczki nie jest większa, niż ta którą mam w telefonie".
I o co chodzi ? Miał ktoś coś takiego ? (soft po świeżym HR)

Mam to samo....

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2010, 09:41:53 wysłana przez vonski »

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 27, 2010, 09:08:59 »
a nie mogłeś mu podać jeśli już to linku do wypowiedzi, jeny
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 27, 2010, 16:29:37 »
....człowieku a o co ci chodzi??? jestem pierwszy raz na tym forum,ciężko ci odpowiedziec na moje pytanie! zatrudne jest to dla ciebie! :-|
Naucz się cytować człowieku.
 ....

Polecam lekturę regulaminu

Połączone: [time]Listopad 28, 2010, 21:26:25[/time]
....DO MODERATORA...znajdz sobie inne zajęcie,bo do tego się nie nadajesz!!! jeszcze będziesz mnie prosił i innych takich jak ja:  ("tomasz992 zapomniałeś o nas,prosze odwiedż nas") bo tacy jak ja napędzają wam zyski!!!, od tego jest forum,abym zasięgał informacji,może nie właściwie to zrobiłem,ale nie musze tego wiedziec! a ty jesteś od tego jak dupa od srania,abyś mi w tym pomógł!!!!!.. napewno już z tego forum nie skorzystam i zniechęce innych użytkowników!!!

[gmod]za słownictwo dostajesz moderowanego[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2010, 07:20:19 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 28, 2010, 22:24:21 »
Tomasz992
obrażaniem innych daleko nie zajedziesz - ta reguła prawdziwa jest nie tylko na tym forum, ale wszędzie.
tak pisząc wystawiasz sam sobie świadectwo.

napewno już z tego forum nie skorzystam i zniechęce innych użytkowników!!!

strata mała, a żal krótki
MSPANC
end of fear
yo is here

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 29, 2010, 16:56:46 »
Wszystko fajnie, ale czy ktoś z Was dysponuje oficjalną listą korzyści, którą proponuje nam firma HTC w kontekście tego ROMu ?
tzw. changelog    :banan:

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 30, 2010, 00:39:53 »
Panowie jak zwykle muszę was ratować :P
Specjalnie dla tych, którzy mają problemy wyciągnąłem z instalki Sunnysoftu, instalki CAB (do zainstalowania normalnie w telefonie) ze spolszczeniem.

I teraz skupcie się, żeby nie było lamentów, że coś nie gra, bo zrobiliście coś nie tak. Instalujecie TYLKO JEDNĄ z tych paczek:
- pierwsza paczka jest 100% pewna i należy zainstalować z niej oba CABy, jeden po drugim, NIE URUCHAMIAJĄC TELEFONU PONOWNIE PO INSTALACJI PIERWSZEGO Z NICH (!!!), a dopiero po instalacji obu. Instalacja przebiegnie tak samo jak podczas instalacji z normalnej instalki Sunnysoftu na PC. Z tego co widzę, to instaluje się z nią cała masa śmieci.
- w drugiej paczce, macie tylko jednego CABa, w którym jest tylko spolszczenie, ale nie jestem w 100% pewny, czy w ten sposób wszystko pójdzie jak należy, używacie jej na własną odpowiedzialność. Ta instalka ma natomiast minimum niepotrzebnych plików, choć da się jeszcze ją odchudzić, ale dla pewności wolę nie ruszać tych plików

pierwsza paczka

druga paczka

Enjoy ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 20:16:01 wysłana przez FRANQ23PL »

*

Offline TD74

• **
  • 169
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 30, 2010, 08:01:33 »
hmm, jak na razie bez wrażeń ... w sensie tych pozytywnych ....
za to od wczoraj nie znika mi ikonka BT  :mysli: wyłączałem kilka razy i nic, zrobiłem reset i nic  :-|
o wariującej godzinie nie wspomnę, w jednym miejscu już wyłączyłem synchronizację czasu, ale muszę chyba to jeszcze gdzieś poczynić  :shock:
chrzanić to ... chyba stestuję jednak nieoficjalnego ROMa   :sleepy:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 30, 2010, 10:10:47 »
Jak już koniecznie chcesz ratować, to przynajmniej popraw linki...

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 30, 2010, 15:12:27 »
Hmm wgrałem sobie CHT w wersji 2.0 w animacji pogody pogody po prawej stronie pojawiły mi się paski jak by uszkodzonej grafiki miał ktoś podobnie?

Sorry, że tak napiszę, ale ucieszył mnie ten post.
Mam dokładnie tak samo i już myślałem, że coś nie tak z wyświetlaczem. Taki objaw był na wersji 1.66 a teraz mam ROM Grzegorza i jest tak samo. Jako, że bardzo jestem zadowolony z tego ROM'u to już miałem wracać do 1.66 (mam jeszcze gwarancje) i potestować i jak coś to oddawać do serwisu. Choć przypuszczałem, że to może być wina CHT 2.0.
Pozdrawiam
Eldorado9

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 30, 2010, 19:17:12 »
Specjalnie dla tych, którzy mają problemy wyciągnąłem z instalki Sunnysoftu, instalki CAB (do zainstalowania normalnie w telefonie) ze spolszczeniem.

I teraz skupcie się, żeby nie było lamentów, że coś nie gra, bo zrobiliście coś nie tak. Instalujecie TYLKO JEDNĄ z tych paczek:
- pierwsza paczka jest 100% pewna i należy zainstalować z niej oba CABy, jeden po drugim, NIE URUCHAMIAJĄC TELEFONU PONOWNIE PO INSTALACJI PIERWSZEGO Z NICH (!!!), a dopiero po instalacji obu. Instalacja przebiegnie tak samo jak podczas instalacji z normalnej instalki Sunnysoftu na PC. Z tego co widzę, to instaluje się z nią cała masa śmieci.
- w drugiej paczce, macie tylko jednego CABa, w którym jest tylko spolszczenie, ale nie jestem w 100% pewny, czy w ten sposób wszystko pójdzie jak należy, używacie jej na własną odpowiedzialność. Ta instalka ma natomiast minimum niepotrzebnych plików, choć da się jeszcze ją odchudzić, ale dla pewności wolę nie ruszać tych plików

pierwsza paczka

druga paczka

Enjoy ;)

tak jak napisał vonski, jak chcesz nas ratować to popraw linki,,, z jednym małym ale,,, nie dawaj oryginalnej nazwy zwartości archiwów, nazwij te rary czy też zipy np tak ... "fotki z imienin cioci Zuzi krakow" ... dając taką nazwę będziesz miał pewność że linki nie zostaną usunięte z portalu typu hotfile z powodu jakichś tam praw:)

ps. hehehe ...te linki są dobre:) tylko trochę za długie od przodu i od tylca:)
ps. nie będę poprawiał linków za kogoś ... ale mogę podpowiedzieć jak adres będzie się zaczynał od słowa hot i kończył na słowie rar to zaskoczy, oczywiście bez kropki na końcu:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 19:33:14 wysłana przez DannyDog »
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 30, 2010, 20:16:59 »
Wybaczcie, ale tego posta pisałem pod inne fora, gdzie działa BBCode. :P
Teraz powinno być git.

*

Offline doktorwlodek

• 43
« Odpowiedź #223 dnia: Grudzień 01, 2010, 03:07:06 »
jest git
FRANQ23PL - jesteś wielki, spróbowałem drugiej paczki i u mnie na razie działa !
Nie umiałem samodzielnie wyodrębnić tych .cab-ów.
 :)

*

Offline McGoof

• 42
  • IT monitoring EX
    • Cyclad Outsourcing- my work
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO - NAND AN
« Odpowiedź #224 dnia: Grudzień 02, 2010, 12:59:54 »
A jak jest z wgrywaniem tego ROM-u do Erowych telefonów? Chodzi mi szczególnie o spolszczenie...
Sailing... _/) _/) _/)

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #225 dnia: Grudzień 02, 2010, 15:03:59 »
bez hspl nie wgrasz go do leo z ery
(a jak już zdecydujesz się na hspl to pewnie lepiej znaleźć dobry gotowany rom)
end of fear
yo is here

*

Offline jurekl

• 11
  • Sprzęt: HTC HD-2, N-8, i9100
« Odpowiedź #226 dnia: Grudzień 03, 2010, 23:26:42 »
A jak jest z wgrywaniem tego ROM-u do Erowych telefonów? Chodzi mi szczególnie o spolszczenie...
Też walczyłem ze spolszczeniem do HD-2 z ERY i poległem. Po wgraniu ROM-u instalowało się spolszczenie  do momentu HR. Po HR HD-2 blokował się na ekranie konfiguracji ( pasek postępu na pomarańczowym logo WM). Pomagało tylko wgranie stokowego 1.66.

*

Offline McGoof

• 42
  • IT monitoring EX
    • Cyclad Outsourcing- my work
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO - NAND AN
« Odpowiedź #227 dnia: Grudzień 04, 2010, 10:42:53 »
Też walczyłem ze spolszczeniem do HD-2 z ERY i poległem. Po wgraniu ROM-u instalowało się spolszczenie  do momentu HR. Po HR HD-2 blokował się na ekranie konfiguracji ( pasek postępu na pomarańczowym logo WM). Pomagało tylko wgranie stokowego 1.66.

Mam właśnie teraz to samo i nie wiem co zrobić... 2 HR nie pomaga, ciągle zwiecha na pomarańczowym ekranie konfigurowania WM... Any ideas?
Dodam, że spolszczenie wgrałem prze AS na WinXP bez żadnych problemów. Aż do HR-u...
Sailing... _/) _/) _/)

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #228 dnia: Grudzień 04, 2010, 11:31:30 »
Szanowni użytkownicy  Rom 3.14.
Czy ten Rom należy wgrać ze strony "http://www.sunnysoft.cz/htc/" czy ze strony "www.htc.com/pl"? Jeśli było takie pytanie to przepraszam, ale że człek stary to nie widzi w ogromnej ilości ważnych informacji.
Telefon mam z Orange z takim wpisem: P/N : 99HJY005-00.

« Odpowiedź #229 dnia: Grudzień 05, 2010, 10:36:34 »
sam Rom 3.14 jest identyczny na obu stronach, na sunnysoft masz dodatkowo nakładke spolszczającą. Chociaż ja osobiście jej nie istalowałem, więcej z nią problemów...

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #230 dnia: Grudzień 05, 2010, 11:23:41 »
Kolego artur88
Zapytałem bo się nie znam, a kolega "leroi" napisał :"ROM 3.14 na stronie HTC to minimalnie wiekszy plik niz ROM 3.14 ze strony SunnySoft. Choc pliki maja idealnie te sama nazwe."
Zapytam jeszcze czy po instalacji tego romu trzeba robić HR przed wgraniem spolszczenia?

*

Offline Polikon

• **
  • 163
  • Sprzęt: X800//HTC HD2+Lobuz1 NewStyle1.2+SDHC16GB
« Odpowiedź #231 dnia: Grudzień 05, 2010, 11:34:36 »
wyłączyć funkcję - jak się wysyła sms to po każdym sms przychodzi powieaopdmienie-WIADOMOSC wysłana
Że tak powiem zlitowałem sie nad Tobą, zedytuj rejestr:
HKLM\Software\Jataayu\Messaging - "DisableSMSSuccess"=dword:1
i zrób softreset
Budniu
Zgadzam się z tobą w 100% odnośnie wgrywania nowego ROMu 3.14 Ja bazuje na ROMie gotowanym na początku tego roku i jestem zadowolony. A zanim pozostałem przy aktualnym ROMie testowałem wszystkie ROMy, które są tu dostępne, nawet Viposkie, które pojawiły się do października.
A jeśli chodzi o powiadomienia SMS, o którym pisze Pozytywnyon to nie wiem dokładnie o co mu chodzi, czy o raport dostarczenia SMSa czy o informację samego wysłania SMSa. A jeśli chodzi o samą informację puszczenia SMSa w sieć to programiści stwierdzili że to całkiem zbyteczna informacja i nie ma takiej opcji w naszym HTC2 i człowiek nie wie czy SMS poszedł w sieć czy nie.
Ten skrót do rejestru, który podałeś „ HKLM\Software\Jataayu\Messaging - "DisableSMSSuccess"=dword:1” bynajmniej u mnie nie istnieje, ale wklepałem go i ustawiłem na 0 i teraz jak dostaje SMSa to mój HTC2 gada po Angielsku, że dostałem SMSa.
Można ustawić żądanie potwierdzenia dostarczenia SMSa (bo chyba o to chodziło Pozytywnyon) w opcjach
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 06, 2010, 14:22:18 »
Szanowni użytkownicy  Rom 3.14.
Miałem Rom 1.48,telefon z Orange. Instalacja 3.14 ze strony sunnysoft i spolszczenie przebiegło bezproblemowo.Ale:
1.Wciskam "menu" z prawej strony ekranu i wyskakuje -"wystąpił problem z manila.exe.
2.Próba włączenia bluetooth- wyskakuje "Podczas ładowania oprogramowania Bluetooth Stack wystąpił błąd (0x1)
Może jeszcze coś ale jak dla mnie to i tak tragedia.Proszę o pomoc.Czy jest możliwość powrotu ewentualnie do starego romu?

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 06, 2010, 14:30:16 »
@witek1953

Zrób Hard Reset a jeżeli to nie pomoże jeszcze raz Rom 3.14
Rybson

*

Offline reneiro

• 26
  • Sprzęt: Nokia N70 --->>  HTC HD2   ROM WWE 3.14
« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 06, 2010, 15:01:14 »
Witam,
Występuje może u Was takie zjawisko: Podczas wykonywania połączenia nie ma tego "slidera" który zasłania dodatkowe opcje jak klawiatura numeryczna, głośnik, mikrofon. Na nic się zdaje włączanie / wyłączanie tej funkcji w BSB Tweaku ("Show/Hide InCall SlideCover"). Co więcej żadna z tych opcji nie działa w ogóle.
Macie może podobny problem??
(była) Nokia N70
jest  --->>  HTC HD2  <<---
ROM WWE 3.14
RADIO 2.15.50.14

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #235 dnia: Grudzień 06, 2010, 15:03:06 »
Rybson
Zrobiłem HR i przed backupem sprawdziłem  i działało. SPB backup i znowu kicha.

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #236 dnia: Grudzień 06, 2010, 17:47:19 »
Rybson
Zrobiłem HR i przed backupem sprawdziłem  i działało. SPB backup i znowu kicha.

SPB backup z 1.48 na 3.14 nie koniecznie bedzie prawidłowo działał.
HardReset i sprawdz czy działa wszystko ok, potem niestety ręcznie konfig.
Jedynie np. kontakty PIMBackup'em mozesz prawidłowo odzyskac.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 06, 2010, 18:16:34 »
Kolego StMK
Tak też zrobiłem ale wydaje mi się że nie mam tego „menedżer zadań”.W poprzednim tj. 1.48 był jak się nie mylę w zakładce Ustawienia/Inne a w nim chyba -”przejdź do, zakończ zadanie, zakończ wszystkie zadania”.Czy coś zrobiłem nie tak?
Teraz mam „Uploader”.Napisałem to też w wątku - "HD2 rom 3.14 dodawanie do "specjalnych" w "menedżer zadań" - brak możliwości" zaczętym przez "Zaczęty przez Coodlatyman. 

Połączone: Grudzień 06, 2010, 22:16:02
Kolego Rajmek
Gdzie i jak  to się szuka "HKEY_LOCAL_MACHINE \ ControlPanel \ Pen
Ustaw wartość "Hide" na 0 (obecnie jest to 1). Proszę o łopatologiczną formę.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2010, 22:16:02 wysłana przez witek1953 »

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 07, 2010, 09:01:35 »
Kolego StMK
Tak też zrobiłem ale wydaje mi się że nie mam tego „menedżer zadań”.W poprzednim tj. 1.48 był jak się nie mylę w zakładce Ustawienia/Inne a w nim chyba -”przejdź do, zakończ zadanie, zakończ wszystkie zadania”.Czy coś zrobiłem nie tak?
Teraz mam „Uploader”.Napisałem to też w wątku - "HD2 rom 3.14 dodawanie do "specjalnych" w "menedżer zadań" - brak możliwości" zaczętym przez "Zaczęty przez Coodlatyman. 

Połączone: [time]Grudzień 06, 2010, 22:16:02[/time]
Kolego Rajmek
Gdzie i jak  to się szuka "HKEY_LOCAL_MACHINE \ ControlPanel \ Pen
Ustaw wartość "Hide" na 0 (obecnie jest to 1). Proszę o łopatologiczną formę.

pewnie chodzi o grzebanie w rejestrach. do grzebania w rejestrach telefonu jest bardzo fajny programik ... robi się to z poziomu komputera, ... instalujesz, podłączasz tel przez activesynca, w tym programiku w lewym górnym rogu masz ikonę "połącz" czy coś takiego http://ceregeditor.mdsoft.pl/ ... i szukasz odpowiedniego wpisu i edytujesz zapisujesz i po krzyku ... rób to ostrożnie bo tego typu zabawy często kończą się na HR ... generalnie parę HRów i się nauczysz:)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 09:05:15 wysłana przez DannyDog »
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

*

Offline doktorwlodek

• 43
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 07, 2010, 09:53:19 »
Drodzy koledzy!
Problems, problems...
  Mimo zastosowania  najnowszego ROM-u z Sunnysoft + nakładka -  HD2 wiesza się.
 Zawiecha ma formę braku jakiejkolwiek wrażliwości na dotyk ektanu przy zachowanych wszystkich funkcjach klawiszy sprzętowych. Wystąpiła kilkukrotnie w ciągu ostatnich 2 tygodni i ustąpiła po kilkukrotnym SR.
 Zrobiłem kilka razy HR, a także ponowną instalację systemu - niestety to nie pomaga. Co 2 - 3 dni problem powraca.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnych problemów (może coś pominąłem).
 Proszę o pomoc.
P.S. Nie jestem pewien czy usterka nie wystąpiła po instalacji ROM-U Bysia wrzuconego poTASK29 i HSPL 3... oraz najnowszego (wtedy) radia z XDAdevelopers. Minęłu ok. 3 tyg. od eksperymentów z tymi zmianami i prawdę mówiąc nie pamiętam.
Wątek zamieściłem tu i w dziale ogólnym.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2010, 14:31:54 wysłana przez doktorwlodek »