Witam
Mam parę nurtujących mnie pytań dotyczących pierwszych kroków z HD2. Siedząc od godziny na tym forum i czytając wszystkie tematy na jego temat mam już niezły mętlik w głowie i tak na prawdę nie wiem od czego mam zacząć biorąc ten telefon do ręki.
Otóż kupiłem wczoraj na allegro ten model z blokadą sim-lock w sieci Orange. Będę go miał w niedziele i pierwsze co muszę zrobić to iść do jakiegoś punktu GSM i zdjąć z niego sim-locka. (Właśnie, czy muszę płacić za tą usługę, czy istnieje możliwość zdjęcia samemu blokady?)
Kiedy będę miał już ten problem z głowy będę chciał wgrać oficjalny ROM ze strony HTC. Jako nieopierzony użytkownik tego telefonu nie chcę narazie przynajmniej bawić się w "gotowanie".
Wchodząc na stronkę HTC w Europie są dostępne dwa upgrady. Byłem już przekonany, że wgram ten nowszy jednak jest tam informacja, że jest to ROM Version dla państ Norwegii, Hiszpanii, Danii, itd. Czy jest to istotne dla mnie? Dodam, że mieszkam w chwili obecnej w Irlandii i jestem w sieci Vodaphone.
Tak jak już wyżej wspomniałem, nie wiem za co się zabrać od samego początku i prosiłbym o radę użytkowników, którzy mają już sprawdzone wersje ROMu i RADIA wgrane do swojego telefonu.
Które ROM i RADIO polecacie, żeby wgrać, które są najbardziej stabilne? Z tego co wyczytałem to RADIO musi być raczej nieoficjalne więc pobawię się trochę HARD SPL. ROM wgram z ofi.
Z góry dzięki za pomoc, już niedługo będę dzielił się z Wami moimi spostrzeżeniami jako nowy użytkownik HD2.