official wwe 1.66

• 570 Odpowiedzi
  • 107506 Wyświetleń

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
Odp: official wwe 1.66
« Odpowiedź #240 dnia: Marzec 18, 2010, 21:04:20 »
Sprawdzony na PL i na WWE  taskbar        V6 TEST 5 HD2  GSM Only 1.66 WEE       z tej strony
 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520547

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #241 dnia: Marzec 18, 2010, 21:06:34 »
No właśnie same się nie dodają - kompletnie nie mam już pomysłu jak wyciągnąć AM na blat...
Wyciąg i ponownie włóż karte pamięci z AM a AM sama sie zainstaluje i ikona pokaże się  w programach.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #242 dnia: Marzec 19, 2010, 09:34:39 »
To wina InterWrite.
Bez nakładki jest okey.

Mam nakladke i wielkosc czcionki jest normalna, jak na poprzednim ROM.

No właśnie same się nie dodają - kompletnie nie mam już pomysłu jak wyciągnąć AM na blat...
Wyciąg i ponownie włóż karte pamięci z AM a AM sama sie zainstaluje i ikona pokaże się  w programach.

A co za problem poprzez jakiegos explorera utworzyc skrot do AM w Windows\Start Menu\Programs

Panowie, przepraszam że może jak noobek jakiś będę pisał ale to dopiero moje początki z tego rodzaju zabawami softem i nie chciałbym spaprać sobie sprzętu za prawie 2 tysie. Przeczytałem uważnie od samego poczatku ten wątek i chciałem zapytać. Leosia mam raptem od 4 dni więc jeszcze nawet nie mam za bardzo co backupować. Wszystko mam na karcie a kontakty zsynchronizowane z Outlookiem w kompie więc nie ma żadnego kłopotu. Doczytałem również że do wgrywania potrzebny jest Microsoft.NET Framework 3.5 - czy ktoś móglby go tutaj zamieścić w postaci załącznika abym sobie zainstalował na kompie u siebie? Wolę tutaj bo nie chcę brać jakiegoś niepewnego z netu.
Teraz do sedna. Ściągnąłem sobie przed chwilą dwa pliki z stronki sunnysoftu - jeden to ROM 1.66 i tak jak pisaliście waży około 191 MB natomiast drugi to Innerwrite Leo czyli spolszczenie które warzy około 14 MB i teraz chciałbym poprosić aby ktoś kto już to robił możliwie najprościej jak dla Laika dosłownie napisał co i jak należy zrobić aby wgrać sobie ten soft na PDA. Ja mam system W7 64bit więc widziałem że już z nim były problemy przy wgrywaniu spolszczenia natomiast ROM szedł......
Dzięki Rajmek. Już znalazłem .NET FRAMEWORK w googlu - rozumiem że to się instaluje na telefonie a nie na kompie? Dobrze myślę?
Tak Zainstaluj to na Leosiu Jesli masz w postaci cab-a to instaluj z pozycji tel , jesli exe. to przez kompa ( i oczywiscie w pamieci głownej)....co do Romu to poczytej ten temat od poczatku ( napewno bylo o Win7) , a Jesli chodzi o instalke to nic nie wyciagaj, podlacz tel do kompa ,Synchronizacja, uruchamiasz na kompie Sciagniety Rom i postepuj zgodnie z instrukcja.... Co do nakladki to postepuj tak jak przy instalacji Romu.....a tak na poczatek to proponuje FAQ, naprawde warto  :ok:
.

Jak kolega napisal laczysz sie z kompem za pomoca activsync (starsze wesje Windows XP i nizej) lub za pomoca windows mobile device center, kiedy Leo jest polaczony odpalasz plik z ROM (wczesniej go rozpakowujesz bo to archwiwum pobrane ze strony sunnysoft), dalej jestes prowadzony za reke. Karty sim nie musisz wyciagac. Wazne, zebys robil to na kompie ktory ma zasilanie awaryjne ups itp albo na notebooku. Leo powinien byc naladowany conajmniej w 50%. Po instalacji ROM, rozpakowujesz archwium z nakladka i odpalasz exe. Tez prowadzi Cie za reke, po instalacji i uruchomieniu Leo robisz na nim HR i przy kolejnym uruchomieniu wybierasz jezyk.
Poza tym poczytaj FAQ w tym dziale, na stronie sunnysoft tez masz wyjasnione odnosnie aktualizacji nakladki:
http://www.sunnysoft.com/htc/sub/
Mysle, ze chodzilo o instalacje Net Framework na kompie, na Leo akurat do nakladki net f. nie jest potrzebny, zreszta sunnysoft nie podaje zadnych potrzebnych wymagan.

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #243 dnia: Marzec 19, 2010, 09:38:46 »
Moglby mi ktos powiedziec jak z tego pliki lokalizacyjnego sunnysoft .exe wyciagnac plik .cab? Wiem, ze smierdzi to piractwem a my tu tego nie lubimy, ale prosze tlyko o instrukcje a nie plik. Jak cos to mozna na PM. 

« Odpowiedź #244 dnia: Marzec 19, 2010, 10:00:01 »
Nie mam wielkiego doswiadczenia w instalacji ROM-ow, ale w/g Waszych istrukcji jest to pikus, dlatego mam pytanie,,,co przez to zyskam, obecny ROM 1,48 pracuje dobrze nie wiesza sie, wiec powiedzcie mi jakie zalety ma nowy ROM.
Pieknie pozdrawiam.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #245 dnia: Marzec 19, 2010, 10:29:16 »
Tez prowadzi Cie za reke, po instalacji i uruchomieniu Leo robisz na nim HR i przy kolejnym uruchomieniu wybierasz jezyk.
Dzięki za to info, bo już nie wiedziałem dlaczego nie działa mi język
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #246 dnia: Marzec 19, 2010, 10:42:16 »
Nie mam wielkiego doswiadczenia w instalacji ROM-ow, ale w/g Waszych istrukcji jest to pikus, dlatego mam pytanie,,,co przez to zyskam, obecny ROM 1,48 pracuje dobrze nie wiesza sie, wiec powiedzcie mi jakie zalety ma nowy ROM.
Pieknie pozdrawiam.

zyskasz wiele, zintegrowane poprawki, pełna polonizacja w romie (bez dogrywania nakładki po HR), czasem dodatkowe programy i upiększenia systemu (zależy od kucharza), zwiększoną ilość miejsca na przechowywanie danych (czego na oficjalnym brakuje), często lepsze korzystanie z energii itp. itd.

no może i faktycznie dzisiaj słabiej trybie

jeżeli chodzi o różnicę między 1.48 do 1.66, to zintegrowane dotąd poprawki, poprawione pewnie zgłoszone dotąd błędy przez użytkowników (oczywiście nie wszystkie, bo po co rom ma być idealny), nowsze radio, a an pierwszy rzut oka niezauważalne za bardzo zmiany, dylematu nie ma, jest poprawka nowego romu to ją instaluj (gorzej raczej nie bywa)
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 11:06:13 wysłana przez titus78 »
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #247 dnia: Marzec 19, 2010, 10:53:33 »
Kolega raczej pytał o oficjalny rom.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #248 dnia: Marzec 19, 2010, 10:57:54 »
Pieknie pozdrawiam.

zyskasz wiele, zintegrowane poprawki, pełna polonizacja w romie (bez dogrywania nakładki po HR), czasem dodatkowe programy i upiększenia systemu (zależy od kucharza), zwiększoną ilość miejsca na przechowywanie danych (czego na oficjalnym brakuje), często lepsze korzystanie z energii itp. itd.
chyba nie zrozumiałeś pytania, chodzi chyba o rozwiazanie dylematu  ROM 1.48 czy 1.66 ?

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #249 dnia: Marzec 19, 2010, 11:38:08 »
Panowie,
a czy ktoś już z tutaj użytkujących nowy ROM 1.66 potwierdził wydłużenie żywotności baterii? Gdzieś w tym temacie wcześniej wyczytałem opinię kogoś że zauważył iż bateria zdaje się jakby dłużej pracować i wolniej zużywać. Może to być spowodowane nowym radiem w sumie ale warte byłoby potwierdzenia....
Czy ktoś zauważył że jego LEON nagle zjada mniej prądu?

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #250 dnia: Marzec 19, 2010, 11:50:03 »
Większość doinstalowuje całą masę dodatkowego oprogramowania które również może mieć wpływ na żywotność baterii. Tak czy inaczej nie ma się co spodziewać, że Leo wytrzyma dzień więcej na tym romie. Jeśli już coś to może 1h. Wszystko zależy od tego jak intensywnie będziesz z niego korzystał.
Coś mi się wydaje, że wcześniej jedna osoba napisała iż działa dłużej a parę postów niżej ktoś napisał, że krócej tak więc ciężko to będzie oszacować.

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #251 dnia: Marzec 19, 2010, 11:56:12 »

Właśnie to pomogło - żadne tam kombinowanie z zewnętrznymi programami jest niepotrzebne. Leon musi poczuć że kartę dostał po instalacji romu i jest ok - wszystko działa jak należy bez ponownej instalacji...

Teraz moje przemyślenia bo ktoś pytał:

AUTOMAPA - na romie 1.48 miałem po pierwszym uruchomieniu mapy tak że Hołek gadał gdzie mam jechać ale obraz zamarzł (jak ktoś w tym wątku). Efekt pojawił się tylko raz. Na nowym ROMIe jeszcze nie śmigałem z AM więc sprawdzę. Obawiam się że to raczej wina jakiegoś softu który sobie instalujemy a nie samej AM.

BATERIA - moim zdaniem mit o tym że żyje dłużej - podsycany kolejnymi opowieściami. Specjalnie to sprawdziłem i jest tak samo - powiem więcej - mam wrażenie że po aktywacji WiFi bateria nawet szybciej pada niż poprzednio. Oczywiście potrzebne by były testy szczegółowe więc uznaję po prostu że nic się nie zmieniło w tym segmencie.

POLONIZACJA - w sumie jest kilka miejsc które zyskały tłumaczenie ale nadal jest sporo błędów

STABILNOŚĆ - ROMowa opera wykłada mi się czasem tak samo jak na starym 1.48  - dla mnie bez różnicy też w innych aplikacjach.

Zmieniłem ROM bo lubię mieć nowy soft nawet jeśli nie widzę różnic. Wierzę że poprawili coś na co uwagi nie zwróciłem ale patrząc okiem laika - ja ich nie widzę...
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 12:02:19 wysłana przez cosby »

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #252 dnia: Marzec 19, 2010, 12:14:07 »
Panowie,
a czy ktoś już z tutaj użytkujących nowy ROM 1.66 potwierdził wydłużenie żywotności baterii? Gdzieś w tym temacie wcześniej wyczytałem opinię kogoś że zauważył iż bateria zdaje się jakby dłużej pracować i wolniej zużywać. Może to być spowodowane nowym radiem w sumie ale warte byłoby potwierdzenia....
Czy ktoś zauważył że jego LEON nagle zjada mniej prądu?
Ja zauważyłem, właśnie jadę drugi dzień bez ładowania i mam 51% baterii. Co prawda odrobinę mniej korzystam ze sprzętu (ale od wczoraj prawie godzinę wygadałem), jednak wcześniej 50% to mi się pojawiało o 11:00 przed południem...
Oczywiście może to być tylko zbieg okoliczności albo nie sformatowana bateria (sprzęt mam dopiero od ponad tygodnia). Aplikacje zainstalowane dokładnie te same co na starym ROMie - przerzuciłem je przez SBP Backup...
Może ktoś inny jeszcze potwierdzi żywotność baterii na tym ROMie.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #253 dnia: Marzec 19, 2010, 12:17:21 »
obecny ROM 1,48 pracuje dobrze nie wiesza sie, wiec powiedzcie mi jakie zalety ma nowy ROM.
Zdrowy rozsądek zagłusza moją hipokryzję (sam zmieniam romy dość często) - jeśli jesteś zadowolona z obecnego romu, nie ma problemów ze stabilnością, trzymaniem baterii itd, to nie warto. W romie 1.66 nie ma jakichś funkcji - poza poprawkami które zapewne masz zainstalowane - które byłyby warte ryzyka utraty stabilności np. Może zabrzmi to dziwnie, bo w końcu sprzęt każdy ma zasadniczo ten sam, soft też ten sam, ale jeśli chodzi o WM to widziałem już różne numery.
Z drugiej strony jeśli sama nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała co tracisz :) Jak w życiu :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #254 dnia: Marzec 19, 2010, 12:21:00 »
Moglby mi ktos powiedziec jak z tego pliki lokalizacyjnego sunnysoft .exe wyciagnac plik .cab? Wiem, ze smierdzi to piractwem a my tu tego nie lubimy, ale prosze tlyko o instrukcje a nie plik. Jak cos to mozna na PM. 
Winrarem?

« Odpowiedź #255 dnia: Marzec 19, 2010, 12:23:17 »
Niestety, ale winrarem się nie da ;-)

*

Offline virus011

• 14
« Odpowiedź #256 dnia: Marzec 19, 2010, 13:23:00 »
Co do baterii na 1.66 to tak dziś odłączyłem telefon od ładowarki o 4 rano wysłałem z 10 sms nakręciłem filmik z 3 minutowy i praktycznie telefon w stanie czuwania poziom baterii o 13:17 88%. Nie jestem jeszcze pewien ale wydaje mi się ze bateria trzymała na 1.48 trochę lepiej np odłączyłem telefon o 22 od ładowarki wstałem o 8 rano i spadek baterii był jakieś 4-5 %
HTC HD2 ROM 1.66

*

Offline Robik99

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC: Sensation, HD2, MDA IV(ERA) parę na Symbianie
« Odpowiedź #257 dnia: Marzec 19, 2010, 14:10:34 »
Winrarem?

UniversalExtractor, UPX,
HTC SENSATION
ROM 3.33.401.6
Radio 11.76A.3504.00U....
***UNLOCKED***  HBOOT 1.27.0000 S-OFF

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #258 dnia: Marzec 19, 2010, 14:14:20 »
na 1.48 trochę lepiej np odłączyłem telefon o 22 od ładowarki wstałem o 8 rano i spadek baterii był jakieś 4-5 %
Leo bardzo dobrze radzi sobie z zarządzaniem energią w stanie "uśpienia" :) Gorzej jest kiedy zaczyna się go używać.... :) Mój ostatnie dwa dni miał dość spokojne, oprócz sprawdzania poczty z 4 kont co 2h, twittera, pogody i rssa wydzwoniłem może łącznie kilkanaście minut, kilkanaście minut internetu, wysłałem ze 2 maile i kilka smsów. Po 48h od ostatniego ładowania stan baterii 48%. Z drugiej strony wiem doskonale, że wystarczy 30minut "Riska" aby zajechać baterię do 0 :) Ja zasadniczo jestem dość pozytywnie zaskoczony baterią - sami przyznacie, że Snapdragon + 4,3" TFT brzmi okrutnie energochłonnie. Praktycznie nie włączam WiFi bo przy dużym pakiecie internetowym (8 GB) i pozostawaniu przez większość czasu w zasięgu HSDPA nie ma to sensu a widać ogromne oszczędności energii.

*

Offline virus011

• 14
« Odpowiedź #259 dnia: Marzec 19, 2010, 14:46:49 »
na 1.48 trochę lepiej np odłączyłem telefon o 22 od ładowarki wstałem o 8 rano i spadek baterii był jakieś 4-5 %
Leo bardzo dobrze radzi sobie z zarządzaniem energią w stanie "uśpienia" :) Gorzej jest kiedy zaczyna się go używać.... :) Mój ostatnie dwa dni miał dość spokojne, oprócz sprawdzania poczty z 4 kont co 2h, twittera, pogody i rssa wydzwoniłem może łącznie kilkanaście minut, kilkanaście minut internetu, wysłałem ze 2 maile i kilka smsów. Po 48h od ostatniego ładowania stan baterii 48%. Z drugiej strony wiem doskonale, że wystarczy 30minut "Riska" aby zajechać baterię do 0 :) Ja zasadniczo jestem dość pozytywnie zaskoczony baterią - sami przyznacie, że Snapdragon + 4,3" TFT brzmi okrutnie energochłonnie. Praktycznie nie włączam WiFi bo przy dużym pakiecie internetowym (8 GB) i pozostawaniu przez większość czasu w zasięgu HSDPA nie ma to sensu a widać ogromne oszczędności energii.

To nieźle jak piszesz ze 48h od ładowania zostało jeszcze 48%  :O. Ja telefon posiadam dopiero tydzień np wczoraj odłączyłem od ładowarki i przesłuchiwałem sobie mp3 w celu poszukiwania dobrego dzwonka jakieś 1.5h ze 100% bateria spadła do 75% potem trochę wifi z 20min z 50sms i od 8 rano do 16 zostało 35% a o 22 10% i zapiołem do ładowarki.
Sam nie wiem czy na tym romie lepiej trzyma czy nie trzeba kilka dni po testować.
HTC HD2 ROM 1.66

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #260 dnia: Marzec 19, 2010, 15:15:47 »
Sam nie wiem czy na tym romie lepiej trzyma czy nie trzeba kilka dni po testować.
Wiesz... Świetnie trzyma jak się go prawie nie używa :) WiFi okrutnie żłopie baterię. Poza tym jak widzisz w moim poście, wystarczy godzinka prostej gry strategicznej, aby wyprztykać 50% baterii :)

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #261 dnia: Marzec 19, 2010, 17:28:28 »
Dokładnie - nie bawiąc się telefonem można i kilka mieć go na chodzie - spokojnie nawet 5 gdy niewiele się dzwoni...

*

Offline virus011

• 14
« Odpowiedź #262 dnia: Marzec 19, 2010, 17:36:37 »
Dokładnie - nie bawiąc się telefonem można i kilka mieć go na chodzie - spokojnie nawet 5 gdy niewiele się dzwoni...

No nie wiem mam go od tygodnia ale wydaje mi się jak by leżał to max 3 dni. Może mi bateria się jeszcze nie sformatowała dobrze i po jakimś czasie zacznie trzymać lepiej
HTC HD2 ROM 1.66

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #263 dnia: Marzec 19, 2010, 17:46:37 »
Miałem dobę gdy go nie dotykałem poza może 3 rozmowami po kilka minut. Bateria po 26-28 godzinach spadła o 15%

*

Offline NewNickPL

• 39
« Odpowiedź #264 dnia: Marzec 19, 2010, 18:13:16 »
Od 23 do 6:50 spada mi codziennie(a raczej co noc  :evil: ) o 4%  :ohreally:
Regulamin forum poczytaj bo będzie warn.

« Odpowiedź #265 dnia: Marzec 19, 2010, 18:29:34 »
obecny ROM 1,48 pracuje dobrze nie wiesza sie, wiec powiedzcie mi jakie zalety ma nowy ROM.
Zdrowy rozsądek zagłusza moją hipokryzję (sam zmieniam romy dość często) - jeśli jesteś zadowolona z obecnego romu, nie ma problemów ze stabilnością, trzymaniem baterii itd, to nie warto. W romie 1.66 nie ma jakichś funkcji - poza poprawkami które zapewne masz zainstalowane - które byłyby warte ryzyka utraty stabilności np. Może zabrzmi to dziwnie, bo w końcu sprzęt każdy ma zasadniczo ten sam, soft też ten sam, ale jeśli chodzi o WM to widziałem już różne numery.
Z drugiej strony jeśli sama nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała co tracisz :) Jak w życiu :)
Nie mam wgranych zadnych poprawek czy fixow,,,,BSB Tweaks-a takze nie mam, mam go okolo miesiac ani razu sie nie zawiesil, telefonuje i SMS-uje mi sie dobrze, z internetem lacze sie bez klopotow
AM 6.1 na skrzyzowaniach nie ucieka z gier mam tylko "Mohr Huna", gdyz innych nie znalazlam a bateria trzyma pewnie tak jak wszystkim i czy oplaca mi sie zmiana na 1,66 ??????????
Pozdrawiam.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #266 dnia: Marzec 19, 2010, 18:52:10 »
@monika99
Jeśli sama nie widzisz potrzeby zmian i dobrze Ci z tym co masz do tej pory to nie zmieniaj. Zaoszczędzisz sobie czasu na backupach i później przywracaniach wszystkiego. No chyba, że troszkę czasu wolnego i koniecznie chcesz potestować. Jeśli nie to faktycznie sobie odpuść.

« Odpowiedź #267 dnia: Marzec 19, 2010, 20:58:09 »
Pobierajcie :) Rom póki co zajefajny i stabilny ,
do zainstalowania spolszczenia niestety jest potrzebny XP +.NET Framework 2.0. Osobiście całość instalowałem na W7 64bit.
http://www.sunnysoft.com/htc/
http://www.dobreprogramy.pl/NET-Framework,Program,Windows,11657.html  to dla leniwych :)

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #268 dnia: Marzec 19, 2010, 21:10:57 »
Bajka, mówisz że całość na W7 64bit zainstalowałeś. Nie miałeś żadnych problemów? Wszystko poszło gładko i przyjemnie? bo wcześniej wyczytałem że sporo ludzi miało z tym systemem problemy i przeważnie udawało się instalować ale na XP albo VIŚCIE

*

Offline Blutus

• 257
  • GG: 6499409
  • Sprzęt: HTC HD2 - BlueDragon 1.05 Black
« Odpowiedź #269 dnia: Marzec 19, 2010, 22:17:09 »
Ja też miałem problemy na Win7 x64 i nie dało sie zainstalować nakładki PL. Wydobyłem paczke z instalki nakładki i zainstalowałem na HD2 z karty pamięci  :)

Polecam ROM 1.66, miom zdaniem opłaca się przejść z 1.48 na 1.66  :)
Działa bardzo szybko i stabilnie, nie zauważyłem żadnych błędów z 1.48  :ok:

Jedyny minus jest taki że HTC nie odblokowało w nowym ROMie 576MB pamięci RAM.  :-|
HTC HD2 ===>  BlueDragon 1.05 Black  <===  Zapraszam do testowania... oraz komentowania i oceniania... :)