official wwe 1.66

• 570 Odpowiedzi
  • 107840 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: official wwe 1.66
« Odpowiedź #210 dnia: Marzec 18, 2010, 11:54:31 »
Jako że to mój pierwszy post, chciałbym się więc na początek przywitać  :)
I opisać przygodę ze zmianą ROM-u. Instalacje ROM-u i spolszczenia poszły szybko i gładko. Problem powijał się dopiero, gdy wrzuciłem kopię zrobioną SPB Backup. Po resecie nie mógł wystartować HTC Sens. Musiałem zrobić HR i wgrać wszystkie programy od nowa. Za to PIM Backup zadziałał bez zarzutu.

*

Offline plv

• 29
    • Rafał Plewa
  • Sprzęt: PalmV->iPAQ1930->Dell X51V->HTC HD2->iPhone4
« Odpowiedź #211 dnia: Marzec 18, 2010, 12:08:24 »

Poza fixem dotyczacym sms, tym ostatnim, dotyczy on tez wersji 1.66.

Próbowałem go zainstalować, jednak wyskoczył błąd że nie jest dla mojej wersji systemu...

Dziwne, sam jeszcze nie wgrywalem, jestem przez zmiana ROM, ale na stronie HTC napisane:
"Uwaga: Ta aktualizacja dotyczy obrazu pamięci ROM w wersji 1.66.XXX.X lub niższej."

he he, bo w polskim HTC nie znaja za dobrze angielskiego ;) Opis tego samego fixa z HTC Europe wygląda tak:

Update for HTC HD2 – New SMS Function Update
[...]
Installation Instructions:
Note: This update is only applicable to ROM versions less than 1.66.XXX.X.

taki malo znaczacy drobiazg przeoczyli  :E

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #212 dnia: Marzec 18, 2010, 12:13:51 »
Masz racje, dokladnie tak jest :)
To dobrze, przynajmniej nie trzeba instalowac tych wszystkich fixow, sa juz w ROM, a sporo tego bylo.

*

Offline Robik99

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC: Sensation, HD2, MDA IV(ERA) parę na Symbianie
« Odpowiedź #213 dnia: Marzec 18, 2010, 12:28:02 »
File Explorer (fexploreext_2.05.cab) przydatna rzecz, ale u mnie wywala błąd krytyczny  :O
HTC SENSATION
ROM 3.33.401.6
Radio 11.76A.3504.00U....
***UNLOCKED***  HBOOT 1.27.0000 S-OFF

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #214 dnia: Marzec 18, 2010, 13:07:00 »

Próbowałem go zainstalować, jednak wyskoczył błąd że nie jest dla mojej wersji systemu...

Dziwne, sam jeszcze nie wgrywalem, jestem przez zmiana ROM, ale na stronie HTC napisane:
"Uwaga: Ta aktualizacja dotyczy obrazu pamięci ROM w wersji 1.66.XXX.X lub niższej."

a czytałeś co pisze w nawiasie, tzn. jakiej kompilacji aparatu dotyczy? w nowym romie jest nowsza, a polska strona HTC to i tak wielka obsuwa i olewka klienta
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 13:11:59 wysłana przez titus78 »
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #215 dnia: Marzec 18, 2010, 13:35:08 »
Ok - mnie sam ROM i nakładka PL wgrały się bez problemu - wszystko pięknie śmiga. Jedno mnie nurtuje tylko - zniknęła mi ikonka głośnika ta w górnym pasku obok wskaźnika baterii - teraz mam czarny kwadracik tylko. Ktoś wie o co kaman?

OK - już mam. Problem sprawił cab Touch_X_1_percent_battery_LEO. Dla tej wersji trzeba szukać innej aplikacji...
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 13:44:34 wysłana przez cosby »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #216 dnia: Marzec 18, 2010, 13:44:53 »

a czytałeś co pisze w nawiasie, tzn. jakiej kompilacji aparatu dotyczy? w nowym romie jest nowsza, a polska strona HTC to i tak wielka obsuwa i olewka klienta

Jakiej kompilacji aparatu, o czym piszesz?
Pisalem o poprawce dotyczacej smsow, a nie zdjec.
Zreszta powyzej ta kwestia zostala wyjasniona wiec wystarczy przeczytac.

Poprawka zmieniala jeszcze jedna rzecz, na dole pod lewym softkey nie bylo opcji wyslij, byla ikonka powyzej spinacza do tego, teraz wrocilo po staremu, choc wolalem poprzednie rozwiazanie, zabezpieczalo przed przypadkowym wyslaniem smsa.
Mam wrazenie (moze zludne). ze jest wiecje wolnej pamieci ROM, zainastalowalem te same rzeczy i zostalo mi o wiele wiecej wolnego miejsca niz poprzednio, no chyba, ze cos mi umknelo. No tak, duzo miejsca zabieraly same fix'y od HTC szczegolnie ten nieszczesny dotyczacy wspominanych smsow.

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #217 dnia: Marzec 18, 2010, 13:53:26 »
ok, mea culpa, pomyliłem poprawki

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #218 dnia: Marzec 18, 2010, 14:49:16 »
Ok - mnie sam ROM i nakładka PL wgrały się bez problemu - wszystko pięknie śmiga. Jedno mnie nurtuje tylko - zniknęła mi ikonka głośnika ta w górnym pasku obok wskaźnika baterii - teraz mam czarny kwadracik tylko. Ktoś wie o co kaman?

OK - już mam. Problem sprawił cab Touch_X_1_percent_battery_LEO. Dla tej wersji trzeba szukać innej aplikacji...

Korzystam z smaberg White 1 percent battery i działa bez problemu - spróbuj

« Odpowiedź #219 dnia: Marzec 18, 2010, 15:15:24 »

Jest już poprawka do softu 1.66 : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=584772

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #220 dnia: Marzec 18, 2010, 15:19:15 »
Podziękować - działa. Zauważyłem jeszcze jeden problem. Poprzednio programy zainstalowane na karcie same się dodawały do listy. W tej chwili np. Automapę muszę odpalać przez Explorator - ktoś wie czy to wina ROMu czy ja coś knocę jak zwykle?

*

Offline hubert

• **
  • 134
« Odpowiedź #221 dnia: Marzec 18, 2010, 15:43:49 »
Podziękować - działa. Zauważyłem jeszcze jeden problem. Poprzednio programy zainstalowane na karcie same się dodawały do listy. W tej chwili np. Automapę muszę odpalać przez Explorator - ktoś wie czy to wina ROMu czy ja coś knocę jak zwykle?

Powinny same się dodawać...

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #222 dnia: Marzec 18, 2010, 15:49:00 »
No właśnie same się nie dodają - kompletnie nie mam już pomysłu jak wyciągnąć AM na blat...

*

Offline Blutus

• 257
  • GG: 6499409
  • Sprzęt: HTC HD2 - BlueDragon 1.05 Black
« Odpowiedź #223 dnia: Marzec 18, 2010, 16:16:18 »
Witam!

Według mnie ROM 1.66.479.2 jest naprawde świetny (w porownaniu z 1.48) ;)   ale jest jeden problem ktory mnie denerwuje - bardzo mała czcionka podczas pisania SMSów (tylko i wyłącznie) w "trybie konwersacji".  :-|

Czy ktoś z Was też ma taki problem z tym ROMem? Czy jest na to jakiś sposób?

Screeny:

HTC HD2 ===>  BlueDragon 1.05 Black  <===  Zapraszam do testowania... oraz komentowania i oceniania... :)

« Odpowiedź #224 dnia: Marzec 18, 2010, 16:22:38 »
To wina InterWrite.
Bez nakładki jest okey.

*

Offline titus78

• 665
« Odpowiedź #225 dnia: Marzec 18, 2010, 16:25:19 »
u mnie czcionka jest ok, rozmiar normalny a nie taki mikroskopijny jak u Ciebie, może coś co doinstalowałeś powoduje problem, może taskmanager bo widzę, że masz lub coś innego co zmieniło czcionkę
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 16:41:08 wysłana przez titus78 »

*

Offline hubert

• **
  • 134
« Odpowiedź #226 dnia: Marzec 18, 2010, 16:26:21 »
To wina InterWrite.
Bez nakładki jest okey.
też tak sądzę. Kliknij w tym oknie na menu i zobacz jaką masz ustawioną wielkość tekstu, może da się powiększyć... chociaż u mnie nawet na najmniejszej czcionce jest dużo lepiej.

« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 18, 2010, 16:33:38 »
Ja miałem ten efekt jak na soft 1.66 WWE zainstalowałem nakładkę (spolszczenie) do softu 1.48
Dokładnie te same jaja z czcionką sms.
Jak później testowałem 1.66 bez nakładki to tego problemu nie miałem.
Ale nie testowałem nowej nakładki InterWrite bo obecnie używam Bysiowego Hypnosisa.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 18, 2010, 16:38:05 »
No właśnie same się nie dodają - kompletnie nie mam już pomysłu jak wyciągnąć AM na blat...
Jak to nie można,nigdy programy których nie instalujemy na nowym ROM-ie same z siebie nie robiły skrótów widocznych  jak piszesz na blacie,trzeba było samemu zrobić skrót (np RescoExplorerem) do nich  i wysłać do StartMenu lub MenuStart / Programy (zależnie od wersji WWE czy PL)
AutoMapa ma taki folder na karcie 2577 i restart tylko tworzy skrót.Nie ma 2577 nie ma skrótu.
A wystarczyło na starym ROM-ie zrobić sobie kopię katalogu"Programy"

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 18, 2010, 17:02:47 »
Rajmek ma racje, ale jesli nie utworzylo skrotu pomimo obecnosc tego klatalagu, to powinno pomoc wyjecie i wlozenie karty pamieci tedy system rospoznaje te karte jako inno i tworzy skrot do AM, u mnie na ktoryms z romow tak bylo

*

Offline groblin

• 46
« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 18, 2010, 17:09:13 »
U mnie automapa sie wiersza coś na tym ROMie generalnie mam z nią same problemy. Mianowicie w tle słychać Hołowczyca a obraz stoi w miejscu. w momencie jak przyjdzie wiadomość to ekran przechodzi w tryb normalny po zakończeniu rozmowy automapa już jest w trybie portretowym i w dodatku wisi. Naturalnie na automape jest licencja.

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 18, 2010, 17:48:11 »
Wyczysc dane w uatomapie i ustaw wszystko od nowa czesto pomaga, lub wywal ja i zainstaluj ponownie

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 18, 2010, 17:58:29 »
I opisać przygodę ze zmianą ROM-u. Instalacje ROM-u i spolszczenia poszły szybko i gładko. Problem powijał się dopiero, gdy wrzuciłem kopię zrobioną SPB Backup. Po resecie nie mógł wystartować HTC Sens. Musiałem zrobić HR i wgrać wszystkie programy od nowa. Za to PIM Backup zadziałał bez zarzutu.

czy możesz zdradzić jaką wersją SPB Backup się posłużyłeś? zamierzam w weekend zmienić ROM, ale wgrywanie wszystkiego od początku zupełnie mi się nie uśmiecha...

*

Offline Blutus

• 257
  • GG: 6499409
  • Sprzęt: HTC HD2 - BlueDragon 1.05 Black
« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 18, 2010, 18:08:05 »
juz wszystko jest ok  :)  dzieki za pomoc :)
HTC HD2 ===>  BlueDragon 1.05 Black  <===  Zapraszam do testowania... oraz komentowania i oceniania... :)

« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 18, 2010, 18:52:01 »

czy możesz zdradzić jaką wersją SPB Backup się posłużyłeś? zamierzam w weekend zmienić ROM, ale wgrywanie wszystkiego od początku zupełnie mi się nie uśmiecha...

Użyłem SPB Backup 2.1. Może coś źle zrobiłem. W każdym bądź razie efekt był taki, że musiałem instalować wszystko od początku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 21:02:05 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #235 dnia: Marzec 18, 2010, 20:02:14 »
Witam
Pytanie do Tych co są już po zmianie ROM na 1.66 WWE
- czy czerwona plama na zdjęciach została w jakiś sposób wyeliminowana czy dalej jest obecna?

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #236 dnia: Marzec 18, 2010, 20:09:20 »
Panowie, przepraszam że może jak noobek jakiś będę pisał ale to dopiero moje początki z tego rodzaju zabawami softem i nie chciałbym spaprać sobie sprzętu za prawie 2 tysie. Przeczytałem uważnie od samego poczatku ten wątek i chciałem zapytać. Leosia mam raptem od 4 dni więc jeszcze nawet nie mam za bardzo co backupować. Wszystko mam na karcie a kontakty zsynchronizowane z Outlookiem w kompie więc nie ma żadnego kłopotu. Doczytałem również że do wgrywania potrzebny jest Microsoft.NET Framework 3.5 - czy ktoś móglby go tutaj zamieścić w postaci załącznika abym sobie zainstalował na kompie u siebie? Wolę tutaj bo nie chcę brać jakiegoś niepewnego z netu.
Teraz do sedna. Ściągnąłem sobie przed chwilą dwa pliki z stronki sunnysoftu - jeden to ROM 1.66 i tak jak pisaliście waży około 191 MB natomiast drugi to Innerwrite Leo czyli spolszczenie które warzy około 14 MB i teraz chciałbym poprosić aby ktoś kto już to robił możliwie najprościej jak dla Laika dosłownie napisał co i jak należy zrobić aby wgrać sobie ten soft na PDA. Ja mam system W7 64bit więc widziałem że już z nim były problemy przy wgrywaniu spolszczenia natomiast ROM szedł.
Czy ktoś kto już to robił mógłby dosłownie krok po kroku napisać co i jak należy zrobić od samego początku do końca? Czy muszę wyjmować kartę SIM oraz SD przed instalacją i ogólnie wszystko....
Prosiłbym o wyrozumiałość.... dziękuję....
Co do reszty CABów i programów które mam na leosiu to wszystko mam na karcie więc po instalacji na czystego znów sobie w spokoju wsio wgram :) :) :) :)

Dzięki Rajmek. Już znalazłem .NET FRAMEWORK w googlu - rozumiem że to się instaluje na telefonie a nie na kompie? Dobrze myślę?
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 20:26:52 wysłana przez grisiek »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 18, 2010, 20:11:21 »
Witam
Pytanie do Tych co są już po zmianie ROM na 1.66 WWE
- czy czerwona plama na zdjęciach została w jakiś sposób wyeliminowana czy dalej jest obecna?

Jest piękna i chyba nawet wyraźniejsza.Nie wgrywałem żadnego fixa,bo podobno miały już być wszystkie uwzględnione,ale nie wydaje mi się ,że tak jest.Chyba,że ta choroba już zostanie na zawsze.

grisiek :  skopiuj nazwę tego pliku do Googla  NETCFv35.wm.armv4i.cab ,za duży plik żeby dać jako załącznik.Taki ściągnąłem i jest jak najbardziej OK
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 20:17:28 wysłana przez Rajmek »

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 18, 2010, 20:25:46 »
No i taskbar od Kaudii nie chce w tym romie działać  :(
Gdzie znajdę inny fajny działający?
Tutaj masz odpowiedź co należy zrobić aby ikonka bateri była widoczna, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=584531
Chodzi o usunięcie w rejestrze dwóch wpisów
[HKLM/Software/HTC/VolumeOverlay]
LoadIconFromResDLL
SoundIconLink
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline muti

• *
  • 67
  • Sprzęt: Htc S710, Htc Touch Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 18, 2010, 20:39:44 »
Panowie, przepraszam że może jak noobek jakiś będę pisał ale to dopiero moje początki z tego rodzaju zabawami softem i nie chciałbym spaprać sobie sprzętu za prawie 2 tysie. Przeczytałem uważnie od samego poczatku ten wątek i chciałem zapytać. Leosia mam raptem od 4 dni więc jeszcze nawet nie mam za bardzo co backupować. Wszystko mam na karcie a kontakty zsynchronizowane z Outlookiem w kompie więc nie ma żadnego kłopotu. Doczytałem również że do wgrywania potrzebny jest Microsoft.NET Framework 3.5 - czy ktoś móglby go tutaj zamieścić w postaci załącznika abym sobie zainstalował na kompie u siebie? Wolę tutaj bo nie chcę brać jakiegoś niepewnego z netu.
Teraz do sedna. Ściągnąłem sobie przed chwilą dwa pliki z stronki sunnysoftu - jeden to ROM 1.66 i tak jak pisaliście waży około 191 MB natomiast drugi to Innerwrite Leo czyli spolszczenie które warzy około 14 MB i teraz chciałbym poprosić aby ktoś kto już to robił możliwie najprościej jak dla Laika dosłownie napisał co i jak należy zrobić aby wgrać sobie ten soft na PDA. Ja mam system W7 64bit więc widziałem że już z nim były problemy przy wgrywaniu spolszczenia natomiast ROM szedł......
Dzięki Rajmek. Już znalazłem .NET FRAMEWORK w googlu - rozumiem że to się instaluje na telefonie a nie na kompie? Dobrze myślę?
Tak Zainstaluj to na Leosiu Jesli masz w postaci cab-a to instaluj z pozycji tel , jesli exe. to przez kompa ( i oczywiscie w pamieci głownej)....co do Romu to poczytej ten temat od poczatku ( napewno bylo o Win7) , a Jesli chodzi o instalke to nic nie wyciagaj, podlacz tel do kompa ,Synchronizacja, uruchamiasz na kompie Sciagniety Rom i postepuj zgodnie z instrukcja.... Co do nakladki to postepuj tak jak przy instalacji Romu.....a tak na poczatek to proponuje FAQ, naprawde warto  :ok: