official wwe 1.66

• 570 Odpowiedzi
  • 109789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
Odp: brak pamięci (ROM 1.66) przy próbie użycia aparatu fotograficznego
« Odpowiedź #450 dnia: Kwiecień 25, 2010, 13:13:59 »
a zapisujesz na karcie czy w telefonie. Proponuję format karty, miałem kiedyś podobnie.
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

Odp: official wwe 1.66
« Odpowiedź #451 dnia: Kwiecień 25, 2010, 16:38:38 »
zapisuję na karcie pamięci, podejrzewam że chodzi o brak pamięci podręcznej w Leo :(

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #452 dnia: Kwiecień 25, 2010, 16:47:57 »
Ma moim kompie (XP profesjonal) nie moglem dograc polskie poszedlem do brata (tez ma XP profesional) i poszlo gladko co nie znaczy że na Toim komie bedziesz mial klopoty

Wiesz, XP Prof też był/jest w wersji 64 bitowej :) Co prawda to dość mocna egzotyka, ale pojawiła się na rynku i właśnie użytkownicy tego systemu mają największe problemy z oprogramowaniem, bo wersja XP 64bitowa nie ma trybu kompatybilności z popularną/typową wersją XP 32 bitową.

Wiesz nie jestem biegłum informatykiem ale wiem jedno ma ten sam z tej samej płyty instalowany system XP profesional i umiego poszlo za pierwszym razem bez problemu
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #453 dnia: Kwiecień 25, 2010, 18:44:04 »
zapisuję na karcie pamięci, podejrzewam że chodzi o brak pamięci podręcznej w Leo :(
zgadza się ale może być problem z dostępem do karty i któryś proces/program zżera zasoby co skutkuje brakiem RAMu
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #454 dnia: Kwiecień 26, 2010, 12:36:52 »
ale wiem jedno ma ten sam z tej samej płyty instalowany system XP profesional i umiego poszlo za pierwszym razem bez problemu
Nie napisałeś tego w poprzednim poście, szukałem więc przyczyny, a 64 bity to najczęstszy problem przy aktualizacji softu.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #455 dnia: Kwiecień 26, 2010, 17:56:29 »
Z tego co widze masz tez omnie ja moj brat i ontez bawil sie w zmiany softu w omni i mial na poczatku problemy na swoim kompie , wiesz co mi powiedzial !? "czytalem na forum o omni ze jak port usb byl uzywany przez inne sprzety moga byc problemy , postailem system od nowa i pod jeden z portow mam tylko to podpinania tel. i problemy z programowaniem telefonu znikly " i jak widac mial racje
Antek 4.2.2

*

Offline Lestad

• 8
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #456 dnia: Kwiecień 26, 2010, 19:58:00 »
Witam po zmianie romu na 1.66 mam problem ze słownikiem T9, podczas pisanie sms nie przypisuje mi słów tak jakby był przełączony na Angielski wiecie co można z tym zrobić.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #457 dnia: Kwiecień 26, 2010, 20:07:07 »
sprawdz czy masz wlaczony slownik T9 ( ustawienia , menu ,wiecej ,osobisty ,wprowadzanie danych, opcje i zobacz czy tam masz wł autouzupelnianie XT9 )
Antek 4.2.2

*

Offline Lestad

• 8
« Odpowiedź #458 dnia: Kwiecień 26, 2010, 21:15:42 »
sprawdz czy masz wlaczony slownik T9 ( ustawienia , menu ,wiecej ,osobisty ,wprowadzanie danych, opcje i zobacz czy tam masz wł autouzupelnianie XT9 )
jest załączone tylko słownik tak jakby korzystał z angielskiego XT9 np wpisuje (do on wyświetla mi download lub gdy chcę wpisać kiedy wyskakuje mi kit jako słowo sugerowane) jest na to jakiś inny sposób coś jeszcze mogę sprawdzić   

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #459 dnia: Kwiecień 26, 2010, 21:34:19 »
hmm rozumien ze wybrales jezyk  polski przy pierwszym uruchomieni , nakladke polskiego wgrales cala a nie wyciagnietym plikiem cab. z karty  ? ( kiedy pierwszy raz ja dogralem polski z karty mialem bledy) ja wszystko tak ja mowie to nie wiem co btc moze niech medrcy sie wypowiedza
Antek 4.2.2

*

Offline Lestad

• 8
« Odpowiedź #460 dnia: Kwiecień 26, 2010, 22:09:36 »
hmm rozumien ze wybrales jezyk  polski przy pierwszym uruchomieni , nakladke polskiego wgrales cala a nie wyciagnietym plikiem cab. z karty  ? ( kiedy pierwszy raz ja dogralem polski z karty mialem bledy) ja wszystko tak ja mowie to nie wiem co btc moze niech medrcy sie wypowiedza
Tak właśnie po wgraniu nowego romu zabrałem się za wgrywanie nakładki /wybrałem język Polski.Nie wyciągałem pliku polskiego instalowałem przez kompa.Jeżeli u nikogo więcej nie ma takiej przypadłości to może coś źle wgrałem ale język Polski mam. Da się bez tego żyć ale słownik ułatwiał pisanie sms. 

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #461 dnia: Kwiecień 26, 2010, 22:19:57 »
raczej nie da sie zle wgrac bo i gdzie tam blad zrobic cala procedura odbywa sie automatycznie . Przed wgraniem Romu zrobiles usuwanie pamieci ? i po wgraniu dwa resety ? jezeli tak to ja bym wgral jeszcze raz ( ja wrywalem z tej strony http://www.sunnysoft.com/htc/ i wszystko OK po wgraniu z kompa )
Antek 4.2.2

*

Offline Lestad

• 8
« Odpowiedź #462 dnia: Kwiecień 26, 2010, 23:26:53 »
raczej nie da sie zle wgrac bo i gdzie tam blad zrobic cala procedura odbywa sie automatycznie . Przed wgraniem Romu zrobiles usuwanie pamieci ? i po wgraniu dwa resety ? jezeli tak to ja bym wgral jeszcze raz ( ja wrywalem z tej strony http://www.sunnysoft.com/htc/ i wszystko OK po wgraniu z kompa )
Ja także wgrywałem z tej strony i u mnie dupa.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #463 dnia: Kwiecień 27, 2010, 00:04:02 »
moze przy sciaganiu uszkodzil sie jakis plik !? sciagnij jeszcze raz i wgraj
Antek 4.2.2

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #464 dnia: Kwiecień 27, 2010, 12:52:58 »
"czytalem na forum o omni ze jak port usb byl uzywany przez inne sprzety moga byc problemy , postailem system od nowa i pod jeden z portow mam tylko to podpinania tel. i problemy z programowaniem telefonu znikly " i jak widac mial racje

Raczej jakiś konflikt programowy, do tego samego portu USB podłączam leosia, Omnię 2, dwie Omnie i900 (służb i kolejny prywatny), N95 i nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Jedno zastrzeżenie - komp do którego podłączam te smartphony jest sprzętem "produkcyjnym". Po postawieniu systemu i oprogramowania niezbędnego do pracy nic nigdy tam nie instalowałem, usuwałem itd. Leciwy już X61s nie powalający konfiguracją sprzętową chodzi jak marzenie od 3/4 lat bez reinstalki.

*

Offline yatztor

• 1
  • HD2
« Odpowiedź #465 dnia: Kwiecień 27, 2010, 13:01:38 »
Witam po zmianie romu na 1.66 mam problem ze słownikiem T9, podczas pisanie sms nie przypisuje mi słów tak jakby był przełączony na Angielski wiecie co można z tym zrobić.

Też się z tym męczyłem, rozwiązaniem okazało się wejście w ustawienia klawiatury (mały trójkąt przy symbolu klawiatury) i zaznaczenie języka polskiego.
PS. Witam wszystkich - mój I post.

*

Offline Lestad

• 8
« Odpowiedź #466 dnia: Kwiecień 27, 2010, 17:26:48 »

Też się z tym męczyłem, rozwiązaniem okazało się wejście w ustawienia klawiatury (mały trójkąt przy symbolu klawiatury) i zaznaczenie języka polskiego.
PS. Witam wszystkich - mój I post.
A mógłbyś trochę jaśniej gdzie mam takie ustawienia znaleźć ?? Dzięki za odpowiedź

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #467 dnia: Kwiecień 27, 2010, 18:36:02 »
menu , wiecej ,system, sunnysoft inter Wirite tam sa obszerne ustawienia miedzy innymi klawiatury sprawdz  :ok:  i  jeszcze w jednym miejscu wlacz klawiature kiedy wyskoczy na dole obok ikony ktora ja wlacza pojawi sie bialy trojkąt kliknij na niego wyskoczy menu tam tez mozna ustawic jeszcze polski
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2010, 18:48:02 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

*

Offline Lestad

• 8
« Odpowiedź #468 dnia: Kwiecień 27, 2010, 18:55:42 »
menu , wiecej ,system, sunnysoft inter Wirite tam sa obszerne ustawienia miedzy innymi klawiatury sprawdz  :ok:  i  jeszcze w jednym miejscu wlacz klawiature kiedy wyskoczy na dole obok ikony ktora ja wlacza pojawi sie bialy trojkąt kliknij na niego wyskoczy menu tam tez mozna ustawic jeszcze polski
A więc tak
jestem w InterWrite zakładka ogólne pisze
Aktywny język Polski
Domyślna klawiatura Touch input
Panel klawiatury oryg (nie zaznaczony)
Panel klawiatury międzynarodowej (zaznaczony)
Pokaż ikone na ekranie dzisiaj (nie zaznaczone)
Zakładka klawiatura
Karnacja Sunnysoft modern
Włącz obsługę klawiatur zewnętrznych (nie zaznaczone)
Lista klawiatur
EN English (nie zaznaczone)
PL Polish (qwertz) (nie zaznaczone)
PL Polish (qwerty) (nie zaznaczone)
PL Polish (programami) (nie zaznaczone)
i tu pytanie masz inaczej ??

Bardzo dzięki pomogło włączenie tego ptaszka jak się załącza klawiatura i zmiana na język Polski.
Jeszcze raz dzieki nawet nie wiedziałem że tam wchodzi się do opcji :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2010, 19:04:05 wysłana przez Lestad »

*

Offline charbi

• **
  • 167
  • Sprzęt: HTC HD2 rom 3.14 WWE EE
« Odpowiedź #469 dnia: Kwiecień 30, 2010, 15:49:20 »
Witam, czy któryś  z szanownych kucharzy mógłby oczyścić ten rom (1.66) ze wszystkich śmieci (facebook, bing, twitter, itp), trochę go odchudził i
pozostawił tylko niezbędne rzeczy (manila, konfigurator sieci ...) i oczywiście jeśli to możliwe odblokował pamięć.
Chwała Wam za pracę jaką wkładacie w swoje romy, ale nie każdemu one muszą pasować,
ilu użytkowników tyle różnych upodobań, a czysty stokowy rom na pewno wielu by się przydał.
SPV E650 > SPV M650 >HTC TyTN II > HTC Touch Pro > SPV M650 > HTC HD2

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #470 dnia: Kwiecień 30, 2010, 21:02:29 »
niestety musisz się zdecydować: chcesz mieć rom oryginalny, wgrywany oficjalnie czy gotowany (bo nawet jeśli tylko oczyszczony 1.66 to i tak SSPL/HSPL potrzebny, bez tego nie wgrasz)
gotowane romy bliskie oryginałowi znajdziesz u bysia http://pdaclub.pl/forum/leo/%2828-01-2010%29%28rom%29%28plk%29%28wm-6-5-bulid-21889%29-hypnosis-v-1-7-0/

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #471 dnia: Maj 01, 2010, 13:02:09 »
charbi własnie to robir tylko ze  usuwam to g.... recznie z plikow WM w telefonie http://pdaclub.pl/forum/leo/bezpieczne-i-skuteczne-usuwanie-niechcianych-aplikacji-natyvir/
Antek 4.2.2

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
« Odpowiedź #472 dnia: Maj 02, 2010, 11:25:27 »

Czy mógłyś napisać krok po kroku gdzie dojść do tego trójkąta? i czy w zakładce klawiatura interwrite trzeba zaznaczyć obsługę zewnętrznej klawiatury z wyborem polish qwerty?

Rozumiem, że po tym co zrobiliście macie polski XT9 aktywny?

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #473 dnia: Maj 02, 2010, 12:12:22 »
Robi sie :
wywolaj klawiature ,po pojawieniu sie klawiatury obok ikony na dole!!!pojawi sie bialy TROJKAT !!!! kliknij na niego wyskoczy menu i tam ustaw polski

co to quwert to wedle upodoban , tx9 mozna aktywowac z pozimu klawaitury
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 12:13:53 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
« Odpowiedź #474 dnia: Maj 02, 2010, 12:14:16 »
edit:
Już mam dziękuję :)

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #475 dnia: Maj 03, 2010, 13:12:08 »
Proszę :) powiedzcie mi gdzie jest plik z dzonkami od sms-ow w tym romie ? chce dodac pare
Antek 4.2.2

*

Offline zoltan78

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #476 dnia: Maj 03, 2010, 18:05:24 »
Dzwonki wrzucasz bezpośrednio do folderu Windows, lub do folderu My Documents też będą widoczne w ustawieniach i będziesz miał możliwość ich wyboru.
Pozdrawiam.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #477 dnia: Maj 03, 2010, 20:30:44 »
dzieki :) dziala
Antek 4.2.2

*

Offline megakop

• 15
  • Hmm.
    • tu tyram jak wół
« Odpowiedź #478 dnia: Maj 04, 2010, 22:26:33 »
Aktualna odpowiedz HTC na pytanie o nowy oficjalny polski ROM:

"Dzien Dobry, Dziekujemy za kontakt z HTC Europe. W nawiazaniu do zapytania ponizej zamieszczamy odpowiedz: Najnowsza wersja ROM 1.66 oraz nakladka jezykowa (language localization ) w jezyku polskim dla HTC HD2 jest aktualnie dostepny na stronie: www.sunnysoft.com/htc  Nalezy postepowac wedlug instrukcji: http://www.sunnysoft.com/htc/sub/ http://www.sunnysoft.com/htc/sub/faq.html Po instalacji nakladki WYMAGANY jest HARD RESET - oznacza to iz tracimy dane z pamieci telefonu (np. kontakty) i ustawienia. Rekomendujemy stworzenie kopii zapasowej plików na urzadzeniu. Aby stworzyc kopie zapasowa kontaktów, plików, kalendarza, zadan nalezy przeprowadzic synchronizacje z komputerem na którym jest zainstalowany Microsoft Outlook. W ten sposób mozna zabezpieczyc sie przed utrata danych. System opercyjny Windows Mobile dla krajow Europy Wschodniej dostarczany jest w jezyku angielskim, zgodnie z licencja Microsoftu. Z Powazaniem Jakub T, HTC"
HTC HD2

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #479 dnia: Maj 04, 2010, 22:43:43 »
No właśnie. Może mi ktoś wyjaśnić po co ten hard reset?
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650