Jakich postów nie widzisz?
Teraz widzę ok, nie wiem dlaczego kilkukrotnie dostałem powiadomienia na maila o odpowiedziach w tym wątku, ale na stronie tych odpowiedzi nie było widać. Na tą chwilę jest w porządku, jak powtórzy się sytuacja to dam znać.
Dziękuję.
Połączone: Kwiecień 23, 2010, 18:39:47
Czy wgrywając ten ROM ze strony sunnysoft traci się gwarancję?
Nie tracisz gwarancji, jest to oryginalne oprogramowanie. Pobierasz plik ROMu i pobierasz spolszczenie, wszystko robi się w bardzo prosty sposób. Z poziomu komputera instalujesz ROM (jakieś 3 minutki wgrywania) potem kilka restartów i telefon się uruchomi w języku angielskim. Następnie uruchamiasz instalator spolszczenia wprost z komputera, instalator zapyta o zgodę i potwierdzenie instalacji na telefonie, tapniesz na wyświetlaczu install now i cały proces się uruchomi i zrestartuje telefon. Gdy wszystko się zakończy należy telefon odłączyć i wykonać Hard Reset, czyli chociażby wejść do ustawień/system/wyczyść pamięć i potwierdzić kodem 1234 jeśli masz standardowy.
Po hard resecie telefon uruchomi się w trybie fabrycznym z zapytaniem o instalację języka tak jak to miało miejsce po wyjęciu go z pudełka zaraz po zakupie.
Jeśli mogę coś dodać od siebie, śmiało instaluj, nie zastanawiaj się. Ja się zastanawiałem, a teraz żałuje, bo przez stare oprogramowanie prawie sprzedałem ten telefon, a na nowym się cieszę jak dziecko że w końcu ten telefon fajnie chodzi i zaczyna spełniać swoje zadania w sposób stabilny i pewny.
Czasem wydaje mi się, że przy nawiązywaniu rozmowy słyszę trzaski w głośniczku losowo, ale to już inna kwestia.