official wwe 1.66

• 570 Odpowiedzi
  • 107514 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
Odp: official wwe 1.66
« Odpowiedź #390 dnia: Kwiecień 12, 2010, 22:01:51 »
Da się wgrać normalnie, też mam z Pliusa, i był brandowany. Obecnie mam 1.66, bez problemów. Wgrywany z Win7 X64.

Stosować normalną procedurę, mój Leo też pochodzi z Plusa i bez żadnych problemów wrzuciłem rom ze strony sunnysoft.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
[HD2] czy instalując nowy ROM np. 1.66 zmienia się również RADIOROM?
« Odpowiedź #391 dnia: Kwiecień 12, 2010, 22:49:42 »
Witam,

Mam takie pytanie, czy zmieniając wersję rom na najnowszą oficjalną ze strony HTC, czy wtedy zmienia się również radiorom? czy jest to zupełnie niezależnie wgrywane oprogramowanie sterujące?

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
Odp: [HD2] czy instalując nowy ROM np. 1.66 zmienia się również RADIOROM?
« Odpowiedź #392 dnia: Kwiecień 12, 2010, 22:58:39 »
tak zmienia sie.
z 1.66 mam jakis 2.07
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline Infinity

• *
  • 84
Czy ROM 1.66 z SunnySoft wymaga instalacji łatki SMS ze strony htc.com/pl ?
« Odpowiedź #393 dnia: Kwiecień 19, 2010, 10:36:15 »
Witam,

Mam pytanie, czy ROM 1.66 w HTC wgrany ze strony SunnySoft wraz ze spolszczeniem wymaga instalacji łatki do SMS ze strony HTC Polska? na stronie tej widnieje napis, iż łatka przeznaczona jest dla romów 1.66 i niższych, natomiast kolega próbował ją zainstalować i telefon wyrzuca komunikat, że istnieje niezgodność sprzętu.

Proszę o wyjaśnienie tych zależności, czy łatki z oficjalnej strony HTC nie pasują do oprogramowania bezpośrednio z Sunnysoft, które jest podobno oryginalne i wypuszczane na licencji HTC? czy po prostu ROM w wersji 1.66 zawiera już tą poprawkę i nie jest ona dla niego przeznaczona.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #394 dnia: Kwiecień 19, 2010, 11:03:53 »
Ten ROM nie wymaga poprawki sms. Bylo o tym w tym watku, pare postow wczesniej.
Na polskiej stronie HTC jest to blednie opisane.
Generalnie ten ROM nie potrzebuje zadnych wczesniejszych fixow.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #395 dnia: Kwiecień 19, 2010, 11:07:50 »
Dziękuję za informacje.

Proszę mi powiedzieć jakich fixów natomiast potrzebuje? czy do aparatu lub kalendarza muszę instalować? aparat wydaje się działać właściwie, ale fix oparty jest o wersję aparatu a nie wersję romu i ponieważ z wm jestem początkujący muszę wiedzieć wszystko na pewno.

Pozdrawiam

Połączone: Kwiecień 19, 2010, 19:30:41
Dzisiaj próbowałem zainstalować łatkę Calendar View z oficjalnej polskiej strony htc na ROM-ie 1.66 z Sunnysoft/htc i pisało, że moje urządzenie nie jest kompatybilne.

Czy w takim razie łatka ta nie tyczy się ROM 1.66? na stronie widnieje napis, że fix przeznaczony jest dla all ROM.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 19:30:41 wysłana przez Infinity »

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #396 dnia: Kwiecień 20, 2010, 12:29:09 »
nie używaj polskiej strony tylko angielskojęzycznej, na polskiej jest sporo błędów w tłumaczeniach i później wychodzą problemy
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #397 dnia: Kwiecień 20, 2010, 18:09:55 »
Czy nikt w HTC sobie z tego nic nie robi? już sam zauważyłem, że tłumaczenia są notorycznie nieprawidłowe, aż kuje w oczy. Co więcej wprowadza w błąd użytkowników. Ktoś tam powinien za to nie wiem.. chyba, że HTC to właśnie taka liga.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #398 dnia: Kwiecień 20, 2010, 20:38:57 »
idą na ilość nie na jakość, kup a później się sam martw.
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #399 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:26:36 »
Straszna sprawa z tym wszystkim. Kupiłem HD2 i byłem rozczarowany niedopracowaniem, szok! .. wgrałem ten 1.66 i jakoś to zaczęło działać, ale dopiero testuje drugi dzień i nie wiem jeszcze czego powinienem się spodziewać. W każdym bądź razie HD2 teraz służy mi jako telefon nr2 i tylko do maili i internetu, na 1 miejscu jest Nokia.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #400 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:31:54 »
No proszę, a mi działa wszystko bez zarzutu. Dzwoni, smsuje, wysyła/odbiera maile, nawiguje, gra i odtwarza filmy ;)

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #401 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:38:31 »
No proszę, a mi działa wszystko bez zarzutu. Dzwoni, smsuje, wysyła/odbiera maile, nawiguje, gra i odtwarza filmy ;)

Ja kupiłem swojego bezpośrednio od dystrybutora, niebrandowany, nówka za maksymalną stawkę detaliczną praktycznie i miał wgrany ROM 1.48. Pierwsze 4 dni były ok, potem zwis.. potem się zaczęło, telefon generalnie tak syfił, że nawet po ponownym uruchomieniu nie było wiadomo czy będzie stabilny. Potem olałem to i wróciłem do Nokii E71, odżyłem i poczułem ulgę. Pokusiłem się jeszcze i wgrałem ROM 1.66, kupiłem dodatkowego SIMa z fajnym numerem tylko do netu i korzystam z dwóch telefonów. Nokia służy do długich rozmów i nigdy nie martwię się o baterię i stabilność, natomiast HD2 odbiera mi maile z kilkuminutową częstotliwością i sprawdza pogodę.

Moje wrażenia po wgraniu ROMu 1.66 z Sunnysoftu są na tą chwilę bardzo pozytywne, muszę przyznać, że bawię się tym telefonem sporo, siedzę na necie itp. i bateria trzyma o niebo dłużej. Nie zmęczyłem go jeszcze dzisiaj od rana, a wcześniej wystarczyło 2 godziny zabawy.

Przy moim użytkowaniu średnim (z częstym sprawdzaniem sprawdzaniem netu) porównanie trzymania na baterii wychodzi tak:
- ROM 1.48 - telefon trzymał od 7.30 do 16.30 i zostało jakieś 20% potem dead..
- ROM 1.66 - telefon trzyma od 7.30 jest godz. 22.30 a przed chwilą godzinę oglądałem na nim filmy i net..  i miał jeszcze ok. 30% prądu.. ale podłączyłem go teraz, bo nie było sensu trzymać go do rana.

To dla mnie niesamowita różnica, odczuwam to bardzo na plus!

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #402 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:39:31 »
fakt jest faktem że jak się nad nim posiedzi to działa z małymi niedociągnięciami druga sprawa że to sprzęt dla dłubaczy niczym Nissan Skyline ;). trzecia że w tej półce cenowej chciało by się czegoś więcej choć za mną zawsze będzie przemawiać jego 4,3 cale :)

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #403 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:39:59 »
Mnie rowniez wszystko hula jak sie patrzy,zero problemow :) Widac mamy inne sprzety :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #404 dnia: Kwiecień 21, 2010, 00:35:13 »
Dla mnie podstawowa sprawa w kwestii stabilności i braku błędów to WWE a nie te protezy z SunnySoftu. No i nie jest też tajemnicą, że niektórym kucharzom z XDA wychodzą już lepsze produkty niż samemu HTC...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #405 dnia: Kwiecień 21, 2010, 08:07:20 »
fakt jest faktem że jak się nad nim posiedzi to działa z małymi niedociągnięciami druga sprawa że to sprzęt dla dłubaczy niczym Nissan Skyline ;). trzecia że w tej półce cenowej chciało by się czegoś więcej choć za mną zawsze będzie przemawiać jego 4,3 cale :)

Mysle, ze tutaj wlasnie moze byc pies pogrzebany, jak ktos za duzo dlubie, przekombinuje to pozniej konczy sie to wlasnie objawami opisywanymi wyzej m.in brakiem stabilnosci itp.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #406 dnia: Kwiecień 21, 2010, 08:58:13 »
Dla mnie podstawowa sprawa w kwestii stabilności i braku błędów to WWE a nie te protezy z SunnySoftu. No i nie jest też tajemnicą, że niektórym kucharzom z XDA wychodzą już lepsze produkty niż samemu HTC...

Jak to protezy? Wgrałem oprogramowanie ze strony Sunnysoft/htc co jak do tej pory udało mi się dowiedzieć jest oprogramowaniem takim jakie jest dogrywane fabrycznie do telefonów HTC. Oznaczenie tego oprogramowania 1.66 z tamtej strony to własnie WWE i product number pasuje do mojego fabrycznego egzemplarza. Do tego jest udostępnione spolszczenie interwrite takie jak było oryginalnie w romie 1.48.

Dlaczego mówisz, że to jakaś proteza? proszę o wyjaśnienia, bo jeśli czegoś nie wiem to chciałbym poszerzyć swoją wiedzę.
Na chwilę obecną to oprogramowanie nie różni się niczym od oryginalnego 1.48, które miałem w telefonie zaraz po zakupie jeśli chodzi o wygląd i złożoność.

Po??czone: Kwiecień 21, 2010, 09:02:10

Mysle, ze tutaj wlasnie moze byc pies pogrzebany, jak ktos za duzo dlubie, przekombinuje to pozniej konczy sie to wlasnie objawami opisywanymi wyzej m.in brakiem stabilnosci itp.

No właśnie gdybym nie był pedantem w tych rzeczach to nie jątrzył bym na forum. Mój HTC po zakupie nie był nawet zbyt często dotykany, a co dopiero żebym grzebał w rejestrach itp. Zainstalowałem mu tylko parlingo i normalnie dzwoniłem i wysyłałem smsy. Wszystkie opiswane objawy występowały same z siebie i ilość błędów w oprogramowaniu jakie znalazłem już pierwszych trzech dniach użytkowania zwaliła mnie z nóg. Tak zbugowany ROM 1.48 jaki miałem na początku to może być co najwyżej w wersji labolatoryjnej, jak programiści mają czas na wydanie wersji final jeszcze z pół roku.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 09:02:10 wysłana przez Infinity »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #407 dnia: Kwiecień 21, 2010, 09:09:04 »
Jakie obajwy wystepowaly same z siebie?
To jakim cudem u mnie nie bylo problemow, a dogralem kilka sprawdzonych aplikacji i poza dzwonieniem korzystam z wi-fi, z netu, e-book, ogladam flmy itp.
Mysle, ze Vonski mial na mysli tlumaczenie Inetrwrite jako proteze zamiast calkowicie polskiego ROM bez zadnych nakladek i HTC Sense.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #408 dnia: Kwiecień 21, 2010, 09:27:06 »
Jakie obajwy wystepowaly same z siebie?
To jakim cudem u mnie nie bylo problemow, a dogralem kilka sprawdzonych aplikacji i poza dzwonieniem korzystam z wi-fi, z netu, e-book, ogladam flmy itp.
Mysle, ze Vonski mial na mysli tlumaczenie Inetrwrite jako proteze zamiast calkowicie polskiego ROM bez zadnych nakladek i HTC Sense.

Objawy same z siebie to:
- zawieszanie się urządzenia w nieoczekiwanych momentach
- przestoje
- usypianie (klawisze świecą ekran nie reaguje)
- spowolnienia systemu
- konieczność restartu ze ściągnięciem blachy i naciśnięciem przycisku
- nie działające smsy (wiem, że są aktualizacje, ale żeby do czegoś takiego dopuścić)
- problem z aparatem (plama)
- problem z powiadomieniami i dźwiękami przypomnień z kalendarza (przestały się wyświetlać, dźwięków nie dało się ustawić, bo system nie zapamiętywał wybranych ustawień)
- pomylona głośność dla systemu i dzwonka (przy rozdzieleniu tych głośności było na odwrót tj. regulując gł. dzwona było głośniej w systemie itp.)

To wszystko poznałem w ciągu dwóch tygodni użytkowania i nie jest to żaden bajer. Co się dało to załatałem fixami, ale stabilność telefonu pozostawiała wiele do życzenia. Wylądował w pudełku i wróciłem do Nokii.

Teraz wgrałem mu 1.66 WWE z Interwritem PL z SunnySoft, używam 3 dzień jako drugi telefon tylko do Internetu i na razie żadnego najmniejszego problemu nie miałem. Mogę powiedzieć, że dwa razy dłużej trzyma bateria i jest lepsza jakość połączeń.

Ps. znawcą tematu WM jeszcze nie jestem, ale zamierzam być :) nie mniej jednak na ta chwilę już udało mi się dowiedzieć, że HTC nie wypuszcza przecież żadnych polskich ROMów oryginalnie tak jak piszesz. Wszystkie te, które są fabrycznie wgrane w telefonach to obrazy z Interwritem Sunnysoft, bo ta firma właśnie robi nakładki spolszczające na licencji HTC.

Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale oryginalny ROM fabrycznie (w telefonie od dystrubutora) miał wgrany Interwrite Sunnysoft, tak samo jest w ROM 1.66. Ponad to w serwisach HTC jak czytam po forach, serwisanci wgrywają właśnie te ROMY z Sunnysoft jako oficjalne, bo na stronie HTC Polska praktycznie nic się nie pojawia takiego i generalnie była by to formalność.

Ps2. co do wymienionych objawów nie jest to problem sprzętowy mojego telefonu. Testowałem to również na innym egzemplarzu i po prostu na ROM 1.48 nie da się pracować, ten kto używa telefonu intensywnie ten będzie wiedział o czym mówię i to bez instalowania żadnych ale to żadnych aplikacji.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #409 dnia: Kwiecień 21, 2010, 11:49:52 »
Tak jak napisał horde: InterWrite jest tylko nakładką spolszczającą. To nie jest polski ROM, tylko spolszczony. Dlatego nazywam to protezą. Kiedyś HTC się bardziej starało i robiło normalne, polskie ROMy. Teraz już im się nie chce, zrobią wielojęzykową Manilę i resztę mają gdzieś.
W starym HD miałem piękny, w pełni polski ROM. Używałem go z satysfakcją przez ponad pół roku i ani mi w głowie było wrzucać gotowane wynalazki. Wszystko działało stabilnie bez żadnych problemów. Wg mnie ponad połowa błędów, o których piszą forumowicze, jest wynikiem tego nieszczęsnego spolszczenia.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #410 dnia: Kwiecień 21, 2010, 12:06:01 »
Zgadzam się z Tobą.

Jakiś czas temu byłem pod wrażeniem Touch HD, ale odłożyłem zakup, bo satysfakcjonowała mnie Nokia E71. Teraz jak wyszło HD2 ten design trafia idealnie w moje gusta, w końcu dotykowe urządzenia są przyszłością, więc postanowiłem się przesiąść.

Do głowy by mi nie przyszło, że firma HTC w swoim modelu z najwyższej półki zrobiła taki syf.
Co prawda niby pisze nie na temat, ale jest to wątek o ROMie 1.66 dlatego dla ścisłości napisze, że przy tym ROMie na razie nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości, a wszystkie bolączki wymienione we wcześniejszych postach, które zauważyłem na ROM 1.48 się nie pojawiły. Na chwilę obecną mam telefon 3 dni bez restartu, zobaczymy do ilu dobiję :) oby jak najdłużej i stabilnie.

Ciekawy jestem jak zachował by się HTC HD2 z ROMEM bez wgrania Interwrite przez okres np. miesiąca. Czy byłaby gwarancja stabilności.

Jeśli chodzi o gotowane romy, to ja takich nie wgrywam, bo mam trochę pedantyczne podejście i szczerze mówiąc wszelkie zmiany nawet podstowowych ikon czy wskaźników oryginalnego interfejsu są dla mnie zwieśniaczone (bez obrazy dla tych co się starają). Po prostu gusta gustami, to tak jakby kupić nowe audi i zrobić tuning amatorski.

Czy ktoś może wyciągnąć plik cab ze spolszczeniem z softu 1.66?
« Odpowiedź #411 dnia: Kwiecień 21, 2010, 13:50:37 »
Jak w temacie, próbowałem już spolszczyć hd2 po wgraniu czystego softu od htc w wersji 1.66, lecz wywala mi zawsze błą package is not larger than version on yourdevice czy cos w tym stylu. Gdyby ktoś mógłby wyciągnąć plik cab ze spolszczeniem z tej wersji softu, bo po wgraniu tą metodą spolszczenia wyciągniętego z 1.48 jest kilka nieprzetłumaczonych opcji. Z góry dzięki za pomoc

« Odpowiedź #412 dnia: Kwiecień 21, 2010, 14:13:40 »
problemow z telefonem jest kilka, ale jak w kazdym urzadzeniu. romik 1.66 jest bardziej stabilny i szybszy od 1.48. podejzewam jednak ze problemem nie jest tutaj rom wypuszczony przez htc tylko windows mobile. wczesniej mialem i900 i tez co jakis czas problemy z telefonem byly. inna sprawa ze im wiecej instaluje sie programow ingerujacych w system typu CHT, S2U2, SPB czy inne to stabilnosc systemu moze ulec pogorszeniu.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #413 dnia: Kwiecień 21, 2010, 14:18:01 »
Zawieszenia, przestojow, usypiania systemu nie uswiadczylem. Skoro masz tyle problemow na "golym" systemie to moze z Twoim egzemplarzem Leo jest cos nie tak.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #414 dnia: Kwiecień 21, 2010, 14:37:44 »
używałem 1.48 przez dwa miesiące, niedawno wrzuciłem 1.66 i szczerze żadnej różnicy nie zauważyłem, dodam tylko że zwisy i wieszanie miałem na niesformatowanej karcie microSD bo przeniosłem ją ze HD do HD2. Telefon reagował strasznie po sformatowania wszystko wróciło do normy. Dodam że na 1.48 zacząłem wrzucać wszelkie wynalazki do SPB MS ( Vostradamus itp.) katowałem go różnym softem bo testowałem lockscreeny dialery i nigdy nie doprowadziłem do takich objawów.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2010, 14:52:10 wysłana przez facet_ »

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note poprzednio HTC HD2
« Odpowiedź #415 dnia: Kwiecień 21, 2010, 15:53:20 »
A tak trochę z innej beczki. Gdzieś obiło mi się o oczy, że po wejściu HD2 Mini, koło kwietnia HD2 miał dostać oficjalny ROM z WM 6.5.3
Słyszeliście coś może o tym ?

Rysiek

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: Czy ktoś może wyciągnąć plik cab ze spolszczeniem z softu 1.66?
« Odpowiedź #416 dnia: Kwiecień 21, 2010, 16:49:14 »
Spolszczenie do romu 1.66 ściągałeś ze strony http://www.sunnysoft.com/htc/ ?
Rom Hypnosis 1.9.0

« Odpowiedź #417 dnia: Kwiecień 21, 2010, 16:53:37 »
Tak, ale nie moge wgrac na roznych systemach

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #418 dnia: Kwiecień 21, 2010, 18:17:46 »
Ja osobiście nie słyszałem, a póki nie ma oficjalnej prasowej informacji HTC to nie ma sobie czym zawracać głowy.

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #419 dnia: Kwiecień 21, 2010, 20:38:17 »
Co mogę rozumieć przez różne systemy?
Rom Hypnosis 1.9.0