Jakie obajwy wystepowaly same z siebie?
To jakim cudem u mnie nie bylo problemow, a dogralem kilka sprawdzonych aplikacji i poza dzwonieniem korzystam z wi-fi, z netu, e-book, ogladam flmy itp.
Mysle, ze Vonski mial na mysli tlumaczenie Inetrwrite jako proteze zamiast calkowicie polskiego ROM bez zadnych nakladek i HTC Sense.
Objawy same z siebie to:
- zawieszanie się urządzenia w nieoczekiwanych momentach
- przestoje
- usypianie (klawisze świecą ekran nie reaguje)
- spowolnienia systemu
- konieczność restartu ze ściągnięciem blachy i naciśnięciem przycisku
- nie działające smsy (wiem, że są aktualizacje, ale żeby do czegoś takiego dopuścić)
- problem z aparatem (plama)
- problem z powiadomieniami i dźwiękami przypomnień z kalendarza (przestały się wyświetlać, dźwięków nie dało się ustawić, bo system nie zapamiętywał wybranych ustawień)
- pomylona głośność dla systemu i dzwonka (przy rozdzieleniu tych głośności było na odwrót tj. regulując gł. dzwona było głośniej w systemie itp.)
To wszystko poznałem w ciągu dwóch tygodni użytkowania i nie jest to żaden bajer. Co się dało to załatałem fixami, ale stabilność telefonu pozostawiała wiele do życzenia. Wylądował w pudełku i wróciłem do Nokii.
Teraz wgrałem mu 1.66 WWE z Interwritem PL z SunnySoft, używam 3 dzień jako drugi telefon tylko do Internetu i na razie żadnego najmniejszego problemu nie miałem. Mogę powiedzieć, że dwa razy dłużej trzyma bateria i jest lepsza jakość połączeń.
Ps. znawcą tematu WM jeszcze nie jestem, ale zamierzam być

nie mniej jednak na ta chwilę już udało mi się dowiedzieć, że HTC nie wypuszcza przecież żadnych polskich ROMów oryginalnie tak jak piszesz. Wszystkie te, które są fabrycznie wgrane w telefonach to obrazy z Interwritem Sunnysoft, bo ta firma właśnie robi nakładki spolszczające na licencji HTC.
Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale oryginalny ROM fabrycznie (w telefonie od dystrubutora) miał wgrany Interwrite Sunnysoft, tak samo jest w ROM 1.66. Ponad to w serwisach HTC jak czytam po forach, serwisanci wgrywają właśnie te ROMY z Sunnysoft jako oficjalne, bo na stronie HTC Polska praktycznie nic się nie pojawia takiego i generalnie była by to formalność.
Ps2. co do wymienionych objawów nie jest to problem sprzętowy mojego telefonu. Testowałem to również na innym egzemplarzu i po prostu na ROM 1.48 nie da się pracować, ten kto używa telefonu intensywnie ten będzie wiedział o czym mówię i to bez instalowania żadnych ale to żadnych aplikacji.