HTC HD2 - ROM z T-MOBILE

• 5 Odpowiedzi
  • 4137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 - ROM z T-MOBILE
« dnia: Styczeń 07, 2011, 13:55:38 »
Witam, jeżeli się powtarza post, to przepraszam. Nie znalazłem niczego ciekawego odnośnie update europejskiej wersji HD2 do ROMu z T-Mobile (większy RAM, etc).

Jeżeli ktoś dokonał w/w  zmiany ROM poproszę o komentarz oraz o informację, ile pamięci (storage) widzi urządzenie z poziomu WM 6.5.

ROM ten idzie standardowo na fleszu 1GB (wersja HD-2 z T-Mobile), więc interesuje mnie, jak zachowa się na 512MB w wersji EU.

Oczywiście zakładam, że HSPL2 trzeba wykonać standardowo (mając ROM fabryczny  EU 1.66 i standardowe radio).

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Odp: HTC HD2 - ROM z T-MOBILE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2011, 18:47:20 »
Masz wersję europejską? Jeśli tak, to odblokujesz RAM wgrywając gotowany ROM. Wgranie ROMu z T-Mobile HD2 może uwalić Ci sprzęt.
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2011, 19:00:59 »
Masz wersję europejską? Jeśli tak, to odblokujesz RAM wgrywając gotowany ROM. Wgranie ROMu z T-Mobile HD2 może uwalić Ci sprzęt.

Nie rozumiem zazbytnio Twojego postu i słowa "uwalić sprzęt". :) To, że tracę gwarancję wrzucając HSPL I inny soft to wiem, ale jak ROM z T-Mobile może mi zniszczyć mój device? :)

Ja nie chcę gotowanego ROMu - tylko fabryczny T-mobile. Czy da się w ogóle to wrzucić do HTC HD2 EU device?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2011, 19:03:08 wysłana przez sobaukw »

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2011, 00:02:31 »

Nie rozumiem zazbytnio Twojego postu i słowa "uwalić sprzęt". :) To, że tracę gwarancję wrzucając HSPL I inny soft to wiem, ale jak ROM z T-Mobile może mi zniszczyć mój device? :)

Ja nie chcę gotowanego ROMu - tylko fabryczny T-mobile. Czy da się w ogóle to wrzucić do HTC HD2 EU device?

odpowiedź jest prosta, nie da się! urządzenia europejskie a T-mobile'a różnią się, wersa Tmobile ma np. 1024mb pamięci ROM

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2011, 02:29:54 »
Z hardware to roznia sie tylko ROMem wg mojej wiedzy.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2011, 14:58:54 »
i właśnie różnice sprzętowe powodują, że musisz dobrać odpowiedni software, a nie "podobny"
poza tym różnią się chyba jeszcze odrobinę wymiarami
end of fear
yo is here