HTC HD2 PL ERA zmiana na jezyka na niemiecki

• 2 Odpowiedzi
  • 2249 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 PL ERA zmiana na jezyka na niemiecki
« dnia: Marzec 10, 2011, 09:36:43 »
Panowie jest tu swierzynka i znalazłem posty dotyczące wgrania polskiej wersji językowej.  Ja natomiast mam inny problem...
Mam szefa niemieckojęzycznego który chce mieć HTC z niemieckim menu, które w telefonie sie znajduje natomiast nie dziada jeśli sie wybierze lokalizacje ( dziada tylko PL).
Dzwoniłem do HTC  i powiedzieli ze telefony w erze SA "brandowane" maja tylko język...
Co mogę zrobić , którego ROMa mam ściągnąć, muszę temat dzisiaj załatwić
bedel wdzięczny za szybką pomoc.

Z gorysz dziękuje

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
Odp: HTC HD2 PL ERA zmiana na jezyka na niemiecki
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2011, 20:35:06 »
Jeśli masz telefon z ERY, to znaczy że jest on brandowany i oficjalnie nie władujesz do niego żadnego innego softu jak ten, który dostarcza ERA (a raczej HTC na zlecenie ERY). Jedyne co możesz zrobić, to obejść to przez instalację HSPL4 a potem załadowanie mu jakiegoś ROMu w języku niemieckim, który musisz niestety poszukać. Wszystkie potrzebne informacje dotyczące zmiany softu, wgrywania HSPLa itd znajdziesz na tym forum.

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
Odp: HTC HD2 PL ERA zmiana na jezyka na niemiecki
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2011, 15:36:56 »
Jeżeli jesteś przygotowany na zmianę  ROMu znaczy, że jesteś przygotowany na postawienie całego systemu od początku.
Ja mam Leona z Plusa, też jest brandowany, ale po Hard Resecie sam mnie pytał jaki język mnie interesuje, miałem ich do wyboru około 6-7, nie pamiętam, bo już nie mam tego ROMu, może i tak jest w tym Twoim, ale pewności nie mam, spróbuj może będzie OK.
Ale jeżeli tak nie masz to spróbuj z tego linku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283
Powinno obyć się bez instalacji HSPL, choć głowy nie dam, ale zerknij i się przekonaj.
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2011, 15:39:50 wysłana przez Barmanix »
Leon i Antek w jednym stali domu.