Który ROM spełni moje wymagania?

• 7 Odpowiedzi
  • 3128 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
Który ROM spełni moje wymagania?
« dnia: Wrzesień 26, 2010, 17:03:41 »
Witam,

Przez pół roku używam ROM-u stockowego w wersji 1.66. Niestety urządzenie co kilka dni się zawiesza, co mnie mocno irytuje, bo muszę każdorazowo zdejmować klapkę baterii. Postanowiłem zatem zmienić ROM.

Pytanie tylko który najbardziej mi podpasuje? Moje wymagania:

- szybki i stabilny - nie musi być wiele atrakcji, wystarczą te z 1.66 - nie może się po prostu wieszać
- wolałbym żeby był WWE
- bardzo ciągnie mnie do Androida, więc opcja wyboru systemu przy bootowaniu bardzo by mi pasowała, pytanie tylko czy takie ROM-y są dopracowane? Jeśli nie, to wolę szybki i stabilny WM

Reasumując, najbardziej zależy mi na szybkości i niezawodności. Chciałbym spróbować Androida, ale jeśli takie ROM-y są zabugowane, to odpuszczam.

Z góry dzięki za sugestie.

Pozdrawiam

P.S. Jakie radio wrzucić dla sieci korzystającej z nadajników Plusa? Najbardziej zależy mi na 'osiągach' baterii.

*

Offline LifelessLife

• *
  • 87
  • Batteries not included.
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Który ROM spełni moje wymagania?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2010, 17:15:59 »
Ja moge polecic Ci najszybszy moim zdaniem rom jaki testowałem i używam nadal.
CleanEX Core Ultra 3.5
iPhone 3GS 32GB ► 3.2 & JB
HTC HD2 ► CleanEX Core Ultra 3.5 ► 2.14 To nie tablica ogłoszeń - Regulamin polecam.
Nokia N95 8GB ► 35.0.001

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2010, 19:23:11 »

P.S. Jakie radio wrzucić dla sieci korzystającej z nadajników Plusa? Najbardziej zależy mi na 'osiągach' baterii.

osiagi baterii i szybkość romu ? są magicy którzy wyciągną szybkość, a raczej płynność i zaoszczędza baterię...
Nie oszukujmy sie albo rybki albo akwarium...

Co do samego radia to chwalone jest 2_10_50_28_2, chociaż muszę przyznać że nowe 2.14 .50.04 tez do łakomych nie należy, na razie 2 dni testuje i jest przyzwoicie.

*

Offline Patrol0019

• 304
  • Sprzęt: Nexus 4, Motorola Atrix 4G
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2010, 20:00:16 »
Polecam tez rom Elegancia v9.0 co prawda sie nie wiesza ale jak zapakowalem karte pamieci 8gb do full i zaczalem grzebac w menedzeze plikow to zaczala sie wieszać :) jest jescze elegancia gtx nietestowalem bo jak dla mnie zbyt biala ale kto wie :)
Nigdy nie mow nigdy...

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2010, 20:07:28 »
cytat: "Odnośnie baterii na dwóch różnych podstawach Windowsa i Radia z tym samym androidem"

przeszukaj ten wątek  --> http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/guide-faq-android-dla-hd2-169352/450/

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 26, 2010, 22:02:22 »
hm... a ja na Twoim miejscu bym dal druga szanse stockowi 1.66. hardreset i instalacja sprawdzonych wczesniej appsow - ja juz praktycznie zapomnialem co to zwiecha i reset, no chyba ze sam sie o to prosze.

ok. tygodnia temu sam wykonalem ten manewr. hr, instalacja moich codziennych appsow w ostatnich wersjach, tweakowanie i jak narazie jest perfekt. fakt... minusem jest zapewne ilosc pracy ktora trzeba wlozyc w "postawienie" takiego systemu, ale w zamian mam bezawaryjnego i stabilnego leona w ktorym nikt inny nie grzebal.

*

Offline maciek1987

• 25
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S......Wczesniej HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2010, 14:34:38 »
Witam,  ja mam podobny problem jak kolega zakladajacy temat. Mianowicie jestem posiadaczem lea od ok miesiaca. Wgrany byl romik pley-a, ale z czasem zmienilem ze stronki sunnysoft ( wiekszej roznicy nie widze, poi za tym ze nie mam gadzetow pley-a) radyjko 2.07.51.22_2 ( rom 1.66.479.2(76641)wwe). Systemik ma dziwne fazy. Potrafi dziwnie sie zawieszac. Mam  w tym momecie dylemat, bo jesli chce wgrac inny rom i radio musze sciagnac cid (ps prubowalem wgrac inne radio(2.14) z karty jak jest opisane i d..a nie dalo sie ;) juz wiem czemu) mianowicie jaki romik zaproponujecie ? chodzi mi przedewszystkim o stabilnosc brak zwiech. Jesli chodzi o szate graficzna hmmm jak najbardziej przypominajacy orginal ;)

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2010, 16:14:16 »
Witam,  ja mam podobny problem jak kolega zakladajacy temat. Mianowicie jestem posiadaczem lea od ok miesiaca. Wgrany byl romik pley-a, ale z czasem zmienilem ze stronki sunnysoft ( wiekszej roznicy nie widze, poi za tym ze nie mam gadzetow pley-a) radyjko 2.07.51.22_2 ( rom 1.66.479.2(76641)wwe). Systemik ma dziwne fazy. Potrafi dziwnie sie zawieszac. Mam  w tym momecie dylemat, bo jesli chce wgrac inny rom i radio musze sciagnac cid (ps prubowalem wgrac inne radio(2.14) z karty jak jest opisane i d..a nie dalo sie ;) juz wiem czemu) mianowicie jaki romik zaproponujecie ? chodzi mi przedewszystkim o stabilnosc brak zwiech. Jesli chodzi o szate graficzna hmmm jak najbardziej przypominajacy orginal ;)
Mogę ci polecić Bysia ROM Z 6.5.6  Działam na nim już trochę czasu i wszystko śmiga bezproblemowo  :ok: Jest szybki i działa bardzo płynnie ( RAM 488) Do tego mam RADIO 2.10.50.19_2  ( bateria trzyma 3 dni )  :ok: