Hi
Dziękuję za odpowiedzi. Wszystko zainstalowane i hula aż miło! Zaiste, zacny ROM! Szybki, oszczędny w zużyciu pamięci i baterii (jak się wydaje), bez zbędnych wodotrysków i bardzo zbliżony do oryginalnego. Myślę że pozostanę przy nim dłużej.
Zauważyłem jednak pewne, drobne co prawda, ale jednak niedogodności. Czy da się z tym coś zrobić?
1. Po resecie urządzenia głośność rozmowy telefonicznej jest automatycznie zmieniana na 50% i nie wraca do poprzednich ustawień (w moim przypadku 100%). Dopiero podczas pierwszego połączenia można ją zmienić.
2. Wydaje mi się (ale teraz to już nie mam pewności), że w oryginalnym romie aby zakończyć rozmowę należało "slidnąć" przycisk "Zakończ", a teraz wystarczy go tylko nacisnąć. Poprzednia funkcjonalność była lepsza, gdyż chroni przed przypadkowym zakończeniem połączenia.
3. Naciśnięcie znaczka klawiatury na dolnej belce powoduje jedną z dwóch akcji: albo pokazanie/ukrycie klawiatury albo rozwinięcie menu klawiatury. Działanie jest losowe. W oryginalnym ROM naciśnięcie powoduje zawsze pokazanie/ukrycie klawiatury, natomiast długie przyciśnięcie rozwija menu klawiatury. To dość spora niedogodność!
DUDUS