[ROM][WM65x][PLK] blackSideDown v3.2.23152 [08.01.2011] + KUCHNIA <<THE END>>

• 516 Odpowiedzi
  • 95372 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
Odp: [ROM][WM65x][PLK] blackSideDown v1.16.23569 [03.09.2010]
« Odpowiedź #240 dnia: Wrzesień 05, 2010, 11:26:55 »
hmm, testowałem kalendarz długo we wszystkie strony, dodawałem kasowałem przechodziłem z tygodnia na miesiąc, z miesiąca na tydzień itp i ani razu się nie zablokował, już zgłupiałem. Dodawanie kontaktów w M25 i M25cht powinno działać, w wersji TiT chyba ominąłem jedną paczkę. emaile sprawdzałem jak zwykle i numeryczna mi się nie pojawiła, więc powinno być ok.

Jeśli zgłaszacie błędy to podawajcie dokładną wersję, np według szablonu:

BSD 1.16.M25:
- bleble
- bleble

BSD 1.16.M25cht:
- bleble
- bleble

BSD 1.16.TiT
- bleble
- bleble

nie będzie wtedy nieporozumień w stylu: "temu działa, a temu nie". :D
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

Offline Unthinkable

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #241 dnia: Wrzesień 05, 2010, 12:11:51 »
W moim przypadku BSD 1.16 M25CHT.

Sam jestem zaskoczony bo problem pojawia się okresowo. Wielokrotnie przełączam widoki i jest OK i za którymś razem bach i zostaje na tygodniu. Wtedy klikam w datę na homescreen i tak od nowa.  :worried:
HTC HD2 Leo
Romy:
Polski - BlackSideDown
Angielski - Cookie Energy

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #242 dnia: Wrzesień 05, 2010, 17:46:59 »
BSD 1.16.M25cht
-Kalendarz, zauważyłem że jak wejdzie się w tydzień potem na miesiąc - działa
Ale jak wejdziemy w kalendarzu na "tydzień" i wrócimy do homescreen i spowrotem na kalendarz i wtedy mamy "bach" nic nie możemy zrobić.
Oczywiście powrót do normalnosci opisał kolega "Unthinkable" w poście wyżej.

« Odpowiedź #243 dnia: Wrzesień 05, 2010, 18:43:27 »
witam
sprawdzałem mnóstwo romów polskich kucharzy i zagranicznych.
zauważyłem, że kolejne romy, zwłaszcza blacksidedown powstają z tymi samymi błędami. Porażka.
Ale wrzucać to na VIP konto, to już przesada. Te romy nie posiadają nic, co przyciąga, no może poza Polish Language WM 6.5.x.
Rozczarowałem się już kilka razy, wszystki z VIP Profile'i...
Prośba do ww kucharza, by kolejny (1.17) rom był chociaż sprawdzony dłużej...nie iść na ilość, tylko jakość. Każdemu chyba zależy na stabilności i posiadaniu dłużej jednego romu, by nie tracić ciągle czasu na ponowne instalacje softu dodatkowego...
jeśli kogoś uraziłem, proszę wybaczyć.
...z polskich romów Lobuza rom 1.29 był najstabilniejszy, choć tylko WM 6.5.
A tak muszę kożystać ze świetnego Energy rom z dn.4.09.2010 (Elegancia z 28.08.2010 też niczego sobie, choć uboższy dodatkowy soft).

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #244 dnia: Wrzesień 05, 2010, 21:29:44 »
kolega lobuz to tak konkretnie dodał parę rzeczy, reszta bazuje na niemalże stockowym ROMie...

BSD v.1.15 w/g mnie bardzo udany, płynny i oszczędny na radiu 2.10.50.28.2 Ładnie współpracuje z Androidem.
Prawdę powiedziawszy kalendarza nie sprawdziłem, bo jakoś nie było potrzeby..
U mnie działało wszystko jak należy, z waszych wypowiedzi różnicę jaką widzę to mój HSPL 2.08, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ..

*

Offline ql4w0j7

• *
  • 78
  • Sprzęt: Galaxy S I9000
« Odpowiedź #245 dnia: Wrzesień 05, 2010, 22:24:45 »
Czy ta wersja wspolpracuje z androidem ? w sesie jest na niej dzwiek ?

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
« Odpowiedź #246 dnia: Wrzesień 06, 2010, 09:13:52 »
witam
zauważyłem, że kolejne romy, zwłaszcza blacksidedown powstają z tymi samymi błędami. Porażka.
Ale wrzucać to na VIP konto, to już przesada. Te romy nie posiadają nic, co przyciąga, no może poza Polish Language WM 6.5.x.
Prośba do ww kucharza, by kolejny (1.17) rom był chociaż sprawdzony dłużej...nie iść na ilość, tylko jakość. Każdemu chyba zależy na stabilności i posiadaniu dłużej jednego romu, by nie tracić ciągle czasu na ponowne instalacje softu dodatkowego...
A tak muszę kożystać ze świetnego Energy rom z dn.4.09.2010 (Elegancia z 28.08.2010 też niczego sobie, choć uboższy dodatkowy soft).

Krótko i na temat, dzięki za słowa krytyki to po pierwsze, badzo mnie to podbudowało i zachęciło do dalszej pracy, a po drugie skoro się rozczarowałeś już kilka razy to po co wgrywasz? Nikogo nie przymuszam, robię dla siebie i przy okazji puszczam w świat, a to, że mają błędy, no cóż każdy rom ma, a to, że w moich userzy znajdują najwięcej nie świadczy o jego beznadziejności, ale o jego popularności. Jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu nie wypowiadaj się zbyt pochopnie, gdyż fakty są następujące:
1. Ostatni rom stockowy na polskę to 1.66 z nakładką tłumaczącą (manila w wersji 2.5.19211619.0)
2. Ostatni rom od T-mobile US to 2.13 WWE (czyli angielski) (manila w wersji 2.5.20121412.1)
3. rom 2.14 pomijam bo to rom testowy, ma sporo błędów i jest CHS (chiński język)
4. Ostatni rom od Asia TW to 3.04 CHS (czyli chiński) (manila w wersji 2.5.20161332.0)

Wszystko na czym teraz gotujemy to paczki z Huashana i Oboe, no i może kilka z Hengshan'a, a różnice sprzętowe są, więc co pozostaje? Albo robić na stockowych co mija się z celem bo co to za problem rozłożyć rom dodać kilka programów, zmienić skórkę i to w zasadzie wszystko. Pisząc stokowy mam na myśli maksymalnie wersję 1.66 bo w wyższych trzeba już mui ręcznie edytować żeby przetłumaczyć, a to już przecież "za dużo roboty", no i rom staje się mniej stabilny, mogą się pojawić błędy. No ale jeśli ktoś jest bardziej twórczy to się za to zabiera. Tutaj ograniczenie to wersja 2.13, no bo komu by się chciało tłumaczyć mui z chińskiego na polski, mało tego, jeszcze trzeba dojść jak odczytać te chińskie znaczki bo najpopularniejszy program (czyt. Restorator) zamiast chińskich znaków pokazuje "? ? ? ?", bądź mądry i zgadnij co to może być. Oczywiście szansa na więcej błędów i niestabilny rom wzrasta, no ale jak się chce mieć coś nowszego to się do tego zasiada i grzebie cały dzień zamiast polatać po necie pooglądać YouTube, wejść na pdaclub.pl, ściągnąć rom i sflashować leona. I znów mamy ograniczenie którym jest wersja 3.04, bo przecież najnowsze paczki są z innych urządzeń różniących się hardwarem, w którym obsługa DualSIM to najmniejszy problem. I znowu schody, jeden, dwa, trzy dni, albo i dłużej kombinowanie, tłumaczenie, bo przecież paczki są znowu po chińsku, testowanie, flashowanie leona do znudzenia, znowu testy, zmiany, poprawianie błędów, flashowanie, testy, dopasowywanie do wymagań userów, wreszcie uploadowanie trzech romów które w moim przypadku trwa półtorej godziny. A na końcu tego wszystkiego trafi się taki pseudo użytkownik forum z pięcioma napisanymi przez siebie wiadomościami, którego użytkowanie forum sprowadza się do czytania postów i ściągania tego co inni zrobią m.in. dla niego, który ma wielkie pretensje bo musiał zapłacić kilka złotych, a dostał rom z błędami. Więc nie mów mi, że moje romy to porażka, bo nie masz zielonego pojęcia ile poświęcam na to czasu i ile mnie kosztuje wyrzeczeń, żebyś mógł sobie ponarzekać na moje romy.
To tyle.

PS. Ty swoimi pięcioma wypowiedziami nie poszedłeś ani na ilość ani na jakość
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 09:22:16 wysłana przez elMInStER »
DAROWIZNA

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #247 dnia: Wrzesień 06, 2010, 09:26:38 »
AMEN
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #248 dnia: Wrzesień 06, 2010, 09:48:08 »
z 4 pkt vip to faktycznie musiał tych smsów wysłać że ho ho...
ludzie nie przyjmują do wiadomości ze robisz rom dla siebie i zwyczajnie dzielisz się swoja pracą, tak samo jak nie poświecą chwili żeby przeczytać cokolwiek w temacie w ktorym piszą, ja napisałem post wyżej ze świetnie działa z androidem po mnie koleś pyta czy z nim działa.... Masakra jakaś...
Ludzie pokazujcie błędy które znajdujecie, konkretnie o co gdzie i co nie działa, co nie jest przetłumaczone, a nie ze znaleźliście cła masę bo wam tapetka nie działa... której notabene nie umiecie ustawić... bo cos trza przestawić w cht żeby zadziałało..
Tak jak elmin pisze są paczki które są od innych urządzeń które stara sie zaimplementować do Leo, pomórzcie chociaż swym czasem i pokazujcie konkrety... to przecież zaoszczędzi czas kucharzowi...

*

Offline Blutus

• 257
  • GG: 6499409
  • Sprzęt: HTC HD2 - BlueDragon 1.05 Black
« Odpowiedź #249 dnia: Wrzesień 06, 2010, 09:50:06 »
Zgadzam się elMInStER w 100% z Twoja wypowiedzią... Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy ile czasu i pracy trzeba codziennie poświęcić na gotowanie ROMów (cały miesiąc mi zajęło samodzielne zbudowanie działającej kuchenki i nauka gotowania zanim wypuściłem swój pierwszy ROM, a przez ostatni miesiąc często siedziałem całymi dniami i po nocach przez kilka dni pod rząd do 4-5 rano) żeby coś dobrego ugotować... a praca, kobieta?? Na wszystko musze znaleźć czas... Wszyscy potrafią jedynie krytykować bo coś im niby nie odpowiada (każdemu zupełnie coś innego, więc cieżko wszystkich pogodzić) i wymagają cudów tak jak np Elninjo, bo się wcale nie zna (nawet nie wie czym się różnią od siebie najbardziej popularne DRIVERy!!), nawet nie potrafi zauważyć co zostało zmienione w nowszej wersji ROMu i docenić czyjejś ciężkiej pracy... tyle roboty codziennie, grzebania w plikach i rejestrach, tłumaczenia MUI z chińszczyzny, szukania najnowszych paczek... Dodam że to nasze hobby, gotujemy dla siebie i udostępniamy dla Was za darmo żebyście mogli korzystać z najnowszych wersji oprogramowania bo tak to siedzielibyście na stockowym 1.66 lub romach ENG z XDA! Ale oczywiście zawsze tylko nas krytykujecie, bo praktycznie nikt nie potrafi czegoś miłego lub motywującego napisać. Spróbujcie sami coś ugotować, chętnie potestujemy Wasze wypieki...

Pozdrawiam kolegów Kucharzy, dobrze Wam idzie i tak trzymajcie... :)
HTC HD2 ===>  BlueDragon 1.05 Black  <===  Zapraszam do testowania... oraz komentowania i oceniania... :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #250 dnia: Wrzesień 06, 2010, 11:43:46 »
witam
Twoja wypowiedź nie wnosi nic poza pustą krytyką, w dodatku niepopartą przykładami. Jak chcesz coś sensownego dodać, to się wysil, zainstaluj ROM, potestuj go kilka dni i opisz występujące błędy- konkretnie.
Kucharze poświęcają swój cenny prywatny czas na gotowanie ROMów nie po to, by jakiś leń Twojego pokroju napisał "ROM jest do bani". Jak chcesz, by następna wersja nie była "do bani" to łaskawie wykaż się czymś więcej niż trolowaniem i marudzeniem.
Następne takie posty będę kasował.

To sobie korzystaj z Energy lub Lobuza i za przeproszeniem nie zawracaj du***.

*

Offline Unthinkable

• *
  • 66
« Odpowiedź #251 dnia: Wrzesień 06, 2010, 11:54:12 »
1.16 M25CHT
Jak dotąd elMInStER poza kapryśnym kalendarzem dla mnie wypiek Super  :ok: Szybki, dużo storage i bateria na preferowanym radiu też dobrze trzyma.  Kupa przydatnego softu. Jak jestem w Polsce to BSD jest na pokładzie mojego Leona ;)

Co do wypowiedzi kolegi fifi2002 to nie ma co zwracać uwagi na 100% znajdzie odpowiedni polski soft za kilkaset złotych wtedy będzie mega zadowolony   B) No bo jak tu krytykować coś na co się wydało tyle kasy - musi być najlepsze.

Pozdrawiam kucharzy. Szacunek za pracę wkładaną w nocne wypieki  :ok: (piecze niby piekarz ale co tam zupą przecież kolejnych romów nie będziemy nazywać  :grin:)
HTC HD2 Leo
Romy:
Polski - BlackSideDown

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #252 dnia: Wrzesień 06, 2010, 13:20:09 »
1.16 M25CHT
Czy kogoś też tak  ma że każda rozmowa wychodząca i przychodząca jest włączana na głośnomówiący?

*

Offline Unthinkable

• *
  • 66
« Odpowiedź #253 dnia: Wrzesień 06, 2010, 14:58:55 »
Mam identyczny rom i rozmowy normalnie przeprowadzam w standardowy sposób.
HTC HD2 Leo
Romy:
Polski - BlackSideDown

« Odpowiedź #254 dnia: Wrzesień 06, 2010, 17:21:02 »
Panie Vonski: "To sobie korzystaj z Energy lub Lobuza i za przeproszeniem nie zawracaj du***" - taki z Ciebie filozof??? Tylko współczuć.
Nikogo nie obrażam.
Z głupotami nie zwracam się do kucharzy czy innych użytkowników forum, dlatego tylko 5 postów. Śledzę forum i do takich a nie innych wniosków dochodzę. Mam prawo?
Chyba, że należy mówić tylko to, co chce usłyszeć druga strona... podziwiać, zachwalać...Dobra krytyka jest lepsza niż niejedno kłamliwe pochlebstwo. Uwagi, błędy motywują do dalszej pracy...
Mam WIELKI szacunek do ww. Kucharza jak i do innych.
Gdybym miał czas, zająłbym się własnym wypiekiem, ale go nie mam.

Pozdrawiam jeszcze raz Wszystkich Forumowiczów pdaclub'u.

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #255 dnia: Wrzesień 06, 2010, 18:32:12 »
nadal nie widac nic konkretnego co nie działa, co jest zle, tylko ogolne "do bani" taka krytyka to jest "do bani"

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #256 dnia: Wrzesień 06, 2010, 21:05:12 »
Panie Vonski: "To sobie korzystaj z Energy lub Lobuza i za przeproszeniem nie zawracaj du***" - taki z Ciebie filozof??? Tylko współczuć.
Nikogo nie obrażam.
Właśnie, że obrażasz. Takie stwierdzenie:
nie jest niczym innym jak obrażeniem kucharza.

Dobra krytyka jest lepsza niż niejedno kłamliwe pochlebstwo. Uwagi, błędy motywują do dalszej pracy...
Owszem, dobra krytyka jak najbardziej. Tylko, że Twoje marudzenie nie ma nic wspólnego z dobrą krytyką, uwagami i wskazywaniem błędów.

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #257 dnia: Wrzesień 09, 2010, 13:07:57 »
Witam!
Przepraszam, ale wrzucę swoje trzy grosze. :( Wydaje mi się, że mój wiek mnie do tego upoważnia.
Czytam powyższe przytyki i dochodzę do wniosku, że ludzie w tym kraju przechodzą jakąś transformację. Z wrodzonej życzliwości, na nabytą upierdliwość i zajadłość. Chyba to wpływ polityków, których może za dużo słuchacie, czy też czytacie. Ludzie opanujcie się. Ta zajadłość, czy też złośliwość nie ma sensu i do niczego nie prowadzi. Zamiast sobie pomagać, to tylko ujadanie i szczekanie, jeżeli tak można porównać.
Jeszcze raz proszę, by to Forum było miejscem owocnej pracy, pomocy, dobrych rad i wzajemnej życzliwości. :)
Pozdrawiam Wszystkich
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline bossdoe

• 44
  • Sprzęt: n8, Galaxy SII
« Odpowiedź #258 dnia: Wrzesień 09, 2010, 14:24:38 »
Witam!
Przepraszam, ale wrzucę swoje trzy grosze. :( Wydaje mi się, że mój wiek mnie do tego upoważnia.
Czytam powyższe przytyki i dochodzę do wniosku, że ludzie w tym kraju przechodzą jakąś transformację. Z wrodzonej życzliwości, na nabytą upierdliwość i zajadłość. Chyba to wpływ polityków, których może za dużo słuchacie, czy też czytacie. Ludzie opanujcie się. Ta zajadłość, czy też złośliwość nie ma sensu i do niczego nie prowadzi. Zamiast sobie pomagać, to tylko ujadanie i szczekanie, jeżeli tak można porównać.
Jeszcze raz proszę, by to Forum było miejscem owocnej pracy, pomocy, dobrych rad i wzajemnej życzliwości. :)
Pozdrawiam Wszystkich

Witam
Dopisuję  się do postu ! Ludzie mylą pojęcia te forum jest po to aby sobie pomagać  a nie ujadać  i złośliwie odpowiadać a i sam  np: w dziale emulacja zadałem pytania  i praktycznie wcalele nie dostałem odpowiedzi ( nie tylko ja) i widzę że w tamtym dziale jest to bardziej rozpowszechnione jak poczytałem posty innych i odpowiedzi -np :Typu  proszę o pomoc  w ..... odpowiedż -  chyba długo się nad tym pytaniem nie zastanawiałeś .
Więcej życzliwości koledzy
pozdrawiam :ok:
Pozdrawiam

« Odpowiedź #259 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:17:29 »
1.15.23569.M25cht
Mam niejasne wrażenie, ze gubiony jest klucz wifi. Nie wiem czym jest to powodowane bo normalnie wszystko chodzi a czasem nagle nie ma klucza i trzeba go wbić od nowa.
Swoją drogą czy może być taka możliwość żeby wkleić klucz ze schowka czy systemowo jest to awykonalne? Przy długim i pokomplikowanym wklepywanie jest ciut upierdliwe ;-).

*

Offline F_B_i

• 41
« Odpowiedź #260 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:54:34 »
Witam, a ja mam pytanko, ja wymienić obecnego taskmanagera na inny? Wrzuciłem sobie Arkswitcha, ale górna belka dalej otwiera się systemowa.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #261 dnia: Wrzesień 11, 2010, 20:14:24 »
Jeśli masz wgotowanego jakiegoś taska, to juz go nie zmienisz.

*

Offline F_B_i

• 41
« Odpowiedź #262 dnia: Wrzesień 11, 2010, 20:28:50 »
To może inaczej - w jaki sposób dodać własną pozycję na górnym notification barze?

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
« Odpowiedź #263 dnia: Wrzesień 12, 2010, 09:57:35 »
jśli chodzi ci o ten z windowsa to niestety nie dodasz, arkswitcha można skonfigurować, ale i tak będzie się on pojawiał zamiennie z tym od M$

Taskswitcha z mojego romu nie usuniesz, możesz go wyłączyć, nie mam teraz przepisu przy sobie, podam potem
DAROWIZNA

*

Offline F_B_i

• 41
« Odpowiedź #264 dnia: Wrzesień 12, 2010, 11:21:00 »
Dzięki, będę wdzięczny.

Znalazłem jeszcze jeden błąd w najnowszej wersji (z CHT)- a mianowicie w otwartej wiadomości w Outlooku na samej górze po lewej, obok listy odbiorców widać Chinski krzaczek.
Jeżeli trzeba daj znać, zrobię screenshota.

I jeszcze jedno - nie wiem czy to błąd czy zwyczajna niekompatybilność - po zainstalowaniu fixa dla Malnilli w trybie landscape (2018) niestety na ekranie głównym nie pojawia się nic oprócz dolnej belki menu. Czyżby konflikt z CHT - reszta ekranów malilli wyświetla się w porządku zarówno w pionie jak i poziomie.

edit: w oficjalnym wątku CHT znalazłem informację, ze mod powinien dobrze działać w trybie landscape.

edit2: w Pocket IE mam jakieś dziwne kolorki na górnych ikonkach i suwaczku. Mało to istotne, ale mimo wszystko pomyślałem że zgłosze.

pozdr
efbiaye

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2010, 13:41:18 wysłana przez F_B_i »

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
« Odpowiedź #265 dnia: Wrzesień 14, 2010, 10:34:11 »
Dzięki, będę wdzięczny.

Znalazłem jeszcze jeden błąd w najnowszej wersji (z CHT)- a mianowicie w otwartej wiadomości w Outlooku na samej górze po lewej, obok listy odbiorców widać Chinski krzaczek.
Jeżeli trzeba daj znać, zrobię screenshota.

I jeszcze jedno - nie wiem czy to błąd czy zwyczajna niekompatybilność - po zainstalowaniu fixa dla Malnilli w trybie landscape (2018) niestety na ekranie głównym nie pojawia się nic oprócz dolnej belki menu. Czyżby konflikt z CHT - reszta ekranów malilli wyświetla się w porządku zarówno w pionie jak i poziomie.

edit: w oficjalnym wątku CHT znalazłem informację, ze mod powinien dobrze działać w trybie landscape.

edit2: w Pocket IE mam jakieś dziwne kolorki na górnych ikonkach i suwaczku. Mało to istotne, ale mimo wszystko pomyślałem że zgłosze.

pozdr
efbiaye

Co do taskswicha to usuń ten wpis w rejestrze:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\xTep\AMeBa]
"StartHoldRun"="\\Windows\\Showcase.exe"

reszte błędów zanotowałem
DAROWIZNA

*

Offline F_B_i

• 41
« Odpowiedź #266 dnia: Wrzesień 14, 2010, 11:28:23 »
Dzięki za info z task manadżerem.

W międzyczasie znalazłem jeszcze jeden błąd:
W ustawieniach Manilli > Synchronizacja - zmiana czasu harmonogramu (w szczycie i poza szczytem) nie zmienia faktycznych ustawień harmonogramu w Active Sync.
Podejrzewam, że jest to jakaś rozbieżność w rejestrze.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #267 dnia: Wrzesień 15, 2010, 12:38:34 »
ROM: BlackSide 1.11.21915 cht
         BlackSide 1.12.21916 cht
         BlackSideDown.1.16.23569.M25cht (obecnie zainstalowany)
RADIO: 2_10_50_28_2

Objaw (na każdym z powyższych):
Po instalacji TomTom 7 po SR pojawia się komunikat: BTTray nie jest prawidłową aplikacją urządzenia Pocket PC. I "oczywiście" BT nie działa (komunikat: Nie można włączyć Bluetooth). Na razie z BT nie korzystam i pewnie bym nie zauważył, gdyby nie komunikat o BTTray na splashu.
Bez TT7 takiego komunikatu nie ma. Natomiast nie sprawdzałem, czy BT działa.
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #268 dnia: Wrzesień 15, 2010, 15:20:37 »
To jest znany problem. na xda jest rozwiazanie.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #269 dnia: Wrzesień 16, 2010, 08:36:53 »
Dziękuję za sugestię, natomiast nie mogę znaleźć wątku na XDA. Próbowałem...;)
(może jakiś link?)
A tak by the way-skoro problem jest znany, nie da się zaimplementować rozwiązania w Waszych wypiekach (wczoraj sprawdziłem, BT gryzie się na wszystkich wypiekach BS/BSD oraz hypnosis)?
pzdr

edit:
OK, znalazłem rozwiązanie:
Rename these 2 files in your windows directory on phone:
BtCoreIf.dll
BtSdkCE30.dll
(for example: "BtCoreIf.old" "BtSdkCE30.old")
then reset, it will fix them.

bedę próbował...;)

edit:
Działa, pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2010, 08:55:03 wysłana przez pepe64 »
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10