witam
sprawdzałem mnóstwo romów polskich kucharzy i zagranicznych.
zauważyłem, że kolejne romy, zwłaszcza blacksidedown powstają z tymi samymi błędami. Porażka.
Ale wrzucać to na VIP konto, to już przesada. Te romy nie posiadają nic, co przyciąga, no może poza Polish Language WM 6.5.x.
Rozczarowałem się już kilka razy, wszystki z VIP Profile'i...
Prośba do ww kucharza, by kolejny (1.17) rom był chociaż sprawdzony dłużej...nie iść na ilość, tylko jakość. Każdemu chyba zależy na stabilności i posiadaniu dłużej jednego romu, by nie tracić ciągle czasu na ponowne instalacje softu dodatkowego...
jeśli kogoś uraziłem, proszę wybaczyć.
...z polskich romów Lobuza rom 1.29 był najstabilniejszy, choć tylko WM 6.5.
A tak muszę kożystać ze świetnego Energy rom z dn.4.09.2010 (Elegancia z 28.08.2010 też niczego sobie, choć uboższy dodatkowy soft).
Krótko i na temat, dzięki za słowa krytyki to po pierwsze, badzo mnie to podbudowało i zachęciło do dalszej pracy, a po drugie skoro się rozczarowałeś już kilka razy to po co wgrywasz? Nikogo nie przymuszam, robię dla siebie i przy okazji puszczam w świat, a to, że mają błędy, no cóż każdy rom ma, a to, że w moich userzy znajdują najwięcej nie świadczy o jego beznadziejności, ale o jego popularności. Jeśli nie masz doświadczenia w gotowaniu nie wypowiadaj się zbyt pochopnie, gdyż fakty są następujące:
1. Ostatni rom stockowy na polskę to 1.66 z nakładką tłumaczącą (manila w wersji 2.5.19211619.0)
2. Ostatni rom od T-mobile US to 2.13 WWE (czyli angielski) (manila w wersji 2.5.20121412.1)
3. rom 2.14 pomijam bo to rom testowy, ma sporo błędów i jest CHS (chiński język)
4. Ostatni rom od Asia TW to 3.04 CHS (czyli chiński) (manila w wersji 2.5.20161332.0)
Wszystko na czym teraz gotujemy to paczki z Huashana i Oboe, no i może kilka z Hengshan'a, a różnice sprzętowe są, więc co pozostaje? Albo robić na stockowych co mija się z celem bo co to za problem rozłożyć rom dodać kilka programów, zmienić skórkę i to w zasadzie wszystko. Pisząc stokowy mam na myśli maksymalnie wersję 1.66 bo w wyższych trzeba już mui ręcznie edytować żeby przetłumaczyć, a to już przecież "za dużo roboty", no i rom staje się mniej stabilny, mogą się pojawić błędy. No ale jeśli ktoś jest bardziej twórczy to się za to zabiera. Tutaj ograniczenie to wersja 2.13, no bo komu by się chciało tłumaczyć mui z chińskiego na polski, mało tego, jeszcze trzeba dojść jak odczytać te chińskie znaczki bo najpopularniejszy program (czyt. Restorator) zamiast chińskich znaków pokazuje "? ? ? ?", bądź mądry i zgadnij co to może być. Oczywiście szansa na więcej błędów i niestabilny rom wzrasta, no ale jak się chce mieć coś nowszego to się do tego zasiada i grzebie cały dzień zamiast polatać po necie pooglądać YouTube, wejść na pdaclub.pl, ściągnąć rom i sflashować leona. I znów mamy ograniczenie którym jest wersja 3.04, bo przecież najnowsze paczki są z innych urządzeń różniących się hardwarem, w którym obsługa DualSIM to najmniejszy problem. I znowu schody, jeden, dwa, trzy dni, albo i dłużej kombinowanie, tłumaczenie, bo przecież paczki są znowu po chińsku, testowanie, flashowanie leona do znudzenia, znowu testy, zmiany, poprawianie błędów, flashowanie, testy, dopasowywanie do wymagań userów, wreszcie uploadowanie trzech romów które w moim przypadku trwa półtorej godziny. A na końcu tego wszystkiego trafi się taki pseudo użytkownik forum z pięcioma napisanymi przez siebie wiadomościami, którego użytkowanie forum sprowadza się do czytania postów i ściągania tego co inni zrobią m.in. dla niego, który ma wielkie pretensje bo musiał zapłacić kilka złotych, a dostał rom z błędami. Więc nie mów mi, że moje romy to porażka, bo nie masz zielonego pojęcia ile poświęcam na to czasu i ile mnie kosztuje wyrzeczeń, żebyś mógł sobie ponarzekać na moje romy.
To tyle.
PS. Ty swoimi pięcioma wypowiedziami nie poszedłeś ani na ilość ani na jakość