Kolega ma wgrany właśnie ten ROM BlueDragona 1.05 RC2 i sobie chwali, też postanowiłem w końcu się przesiąść z oryginalnego softu, choć nie chętnie bo po zabawie z HTC Diamondem i miałem mieszane uczucia.
Problem mam taki, wgrywam ten ROm, samo wgranie o dziwo idzie bardzo szybko w porównaniu z innymi. Pokazuje się komunikat, że operacja się udało. Reset telefonu i biały ekran i wisi nic się nie dzieje. Kolejne Hard Reset i nic. Kolejny raz instalacja ROMu i to samo, biały ekran z napisem HTC. Raz na dziesięć prób wystartował, zobaczyłem kontem oka jakby żywcem ściągnięty ekran biosa z białymi literkami i system wstał z prośbą o włożenie karty SIM. Wyłączyłem, włożyłem kartę i znowu nic się nie dzieje.
HARDSPL wgrany, Radio było oryginalne ale i też zmieniłem na nowsze, TASK29 robiony już nie pamiętam ile razy. Z początku myślałem, że to wina TurboSima, ale robiłem instalacje bez SIM a później z oryginalną kartą i nic się nie zmienia. O 3 w nocy się poddałem i wgrałem na szybko ROM BlackSideDown i działa od pierwszego uruchomienia.
Ma ktoś może rozwiązanie jak wgrać BlueDragona 1.05 RC2 ??