mam już z tym romem dość długą przygodę. zainstalowalem go dla aero2. gdzieś znalazlem informację, że na nim ta karta sim działa. na fabrycznym romie wyrzucał komunikat, że modem docelowy nie odpowiada. i mogę potwierdzić, hd2 jest teraz moim mobilnym centrum ze stałym dostępem do internetu. musiałem oczywiście zrezygnować z połączeń głosowych. ale do rzeczy..
tak jak do tej pory rom fabryczny nie wieszał urządzenia nigdy, teraz zdarza się to ~1raz/dobę. bardzo mi zależy, żeby znaleźć przyczynę. zainstalowałem wersję v7 bez cht. rom robi duże wrażenie i zawiera przydatne aplikacje. najpierw oczywiście wpakowałem w niego 2.08.HSPL. następnie od razu wspomniany rom. i tu moja pierwsza wątpliwość - nie użyłem task29. czy to może byc powodem wieszania się systemu? kiedy to się zdarza:
1) odkładam telefon, on po jakims czasie wyłacza ekran, próbuję go wybudzić przyciskiem power, ale tylko klawiatura się zapala na chwilę
2) podczas raptownych działań w operze nagłe zastygnięcie ekranu, brak odpowiedzi na naciskanie czegokolwiek
te problemy pojawiają się również wtedy, gdy łączę się przez wifi, a nie aero2
czy ktoś z Was miał podobne problemy z tym romem?
gdzie upatrywać przyczyn? wyłączyłem autoblokowanie klawiatury w BsB Tweaks, ale zbyt świeża sprawa, żeby pisac o efektach.
czy to może być spowodowane pominięciem Task29?
po instalacji pięciokrotnie przeprowadziłem hard reset.
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam