[HTC Leo] AMIGAnTOMEK Sense 2.5 WM 6.5 build 29022 v7

• 308 Odpowiedzi
  • 88859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: [HTC Leo] AMIGAnTOMEK Sense 2.5 WM 6.5 build 29022 v7
« Odpowiedź #270 dnia: Październik 25, 2011, 15:36:22 »
wypadałoby zapytać w jakich okolicznościach występuje błąd i być może wspólnymi siłami jesteśmy w stanie się z nim uporać. tak jak miałem okazję działać z billyj przy kucharzeniu topaza.
ale kolega Amiga się unosi że ktoś raczył mu zwrócić uwagę że coś do końca nie działa.
Pech w tym wszystkim jest taki że Twój rom jako jedyny jest aktualny i pozbawiony 99%wad w przeciwieństwie do konkurencji (przetestowałem chyba wszystkie polskojęzyczne romy)
co do karty T-mobile to mogę wysłać starter TakTaka, żaden problem.
Ja sie nie unoszę Ja tylko uważam że z Twoje strony wypadałoby poprosić a nie stawać w pozycji roszczeniowej. Znalazłeś kogoś kto miał taki problem na dodatek jak widzę w jakiś sposób z nim współpracowałeś to popytaj jak go rozwiazal, bo to Tobie zalezy na wyeliminowaniu go. Wysil się trochę i pomóż a nie żądaj naprawienia czegoś co u mnie nie występuje. Naprowadź mnie na jakieś rozwiązania to pomyślimy o poprawkach. Poza tym nie jestem Amiga tylko AMIGAnTOMEK.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline gumispl

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #271 dnia: Październik 25, 2011, 22:12:47 »
Witam
u mnie dzieje się tak przy wiadomościach z banku i Ikea Family. Karta w Plus
Nie jest to jakieś uciążliwe.
Wystarczy kliknąć na "wszy.wiad." i w trybie konwersacji wybrać  interesującą nas wiadomość i wszystko się pokazuje.
Mnie to wystarcza.
Zresztą poco kombinować skoro treść wyświetla się w zakładce.
AMIGAnTOMEK spoko jest  :ok:

*

Offline gomez.pl

• 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
« Odpowiedź #272 dnia: Październik 27, 2011, 09:03:42 »
odnośnie problemu jeśli kolega AmiganTomek ma ochotę coś z tym zrobić to cytuję wiadomość jaką dostałem od kolegi billyj który gotował dla Topaza:
na pewno rozwiazanie jest w mojej kuchni, ktora jest udostepniona, prawdopodobnie bedzie to cos zwiazanego z pakietami Messageing w nazwie, najlepiej, aby kolega sobie podmienil  na pakiety z mojej kuchni, one sa opisane, te co sa z topaza orginalnie sa ozanczone, reszta jak leci jest z HD2, wiec musi tez dzialac na tym sprzecie.
nie jest to może konkretne rozwiązanie ale z pewnością pomoże w rozwiązaniu tego problemu.

@gumispl
mnie również by to nie przeszkadzało gdyby nie to że często odbieram takie smsy i muszę sprawdzać kto dzwonił....
już nie wspomnę o tym że dawno temu w nokii zamiast nr telefonu wyświetlał się kontakt (o ile osoba była wpisana w książkę) :D ehhhh to były czasy :P
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 09:11:52 wysłana przez gomez.pl »
HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

« Odpowiedź #273 dnia: Październik 27, 2011, 12:47:43 »
Dzień dobry. Mam pytanie jak używa się programu do nagrywania rozmowy w trakcie jej trwania . Z góry dziękuje za Pomoc

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #274 dnia: Październik 27, 2011, 14:24:14 »
odnośnie problemu jeśli kolega AmiganTomek ma ochotę coś z tym zrobić to cytuję wiadomość jaką dostałem od kolegi billyj który gotował dla Topaza:
na pewno rozwiazanie jest w mojej kuchni, ktora jest udostepniona, prawdopodobnie bedzie to cos zwiazanego z pakietami Messageing w nazwie, najlepiej, aby kolega sobie podmienil  na pakiety z mojej kuchni, one sa opisane, te co sa z topaza orginalnie sa ozanczone, reszta jak leci jest z HD2, wiec musi tez dzialac na tym sprzecie.
nie jest to może konkretne rozwiązanie ale z pewnością pomoże w rozwiązaniu tego problemu.

@gumispl
mnie również by to nie przeszkadzało gdyby nie to że często odbieram takie smsy i muszę sprawdzać kto dzwonił....
już nie wspomnę o tym że dawno temu w nokii zamiast nr telefonu wyświetlał się kontakt (o ile osoba była wpisana w książkę) :D ehhhh to były czasy :P
Ok popatrze ale nie wiem jak to testowac, bop nie dostaje takich wiadomosci a upload po kazdym tescie i czekanie na to aby ktos sprawdzil jest delikatnie mowiac do d...y :D

BTW mój nick pisze się AMIGAnTOMEK
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2011, 14:47:44 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #275 dnia: Listopad 01, 2011, 13:47:50 »
Cóż gomez.pl dostal link do testowego romu 5 dni temu, niestety nie odzywa sie :(

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #276 dnia: Listopad 05, 2011, 10:58:18 »
Narobił szumu i tyle go widzieli. OK
Witam
Wystarczy kliknąć na "wszy.wiad." i w trybie konwersacji wybrać  interesującą nas wiadomość i wszystko się pokazuje.
Mnie to wystarcza.
Jeśli możesz przetestować czy udało się to naprawić to link do romu na PW. Żadnych innych zmian nie było tylko próba naprawienia tego.

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #277 dnia: Listopad 07, 2011, 09:19:47 »
narobiłem narobiłem jednak w między czasie zdążyłem zmienić rom na HD2O który dostępny jest na xda również w polskiej wersji :) i jak dla mnie działa bez zarzutów. Oczywiście jak tylko znajdę chwilę wrócę do Twojego romu i sprawdzę czy ten fix działa

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #278 dnia: Listopad 07, 2011, 13:45:53 »
Gomez, jak Ci hula ten romik z XDA? :O~
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #279 dnia: Listopad 07, 2011, 14:08:05 »
prywatnie udzielę info na temat tego romu :wink:

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #280 dnia: Listopad 09, 2011, 08:22:12 »
czy ktoś się orientuje jak wyłączyć podświetlenie klawiszy w tym romie. chodzi o to że oglądam często filmy i klawisze są stale zapalone.
nieaktualne  :ok:
http://pdaclub.pl/forum/leo/jak-wylaczyc-podswietlenie-klawiszy/
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2011, 08:31:17 wysłana przez ar2rc »

« Odpowiedź #281 dnia: Grudzień 10, 2011, 21:47:14 »
mam już z tym romem dość długą przygodę. zainstalowalem go dla aero2. gdzieś znalazlem informację, że na nim ta karta sim działa. na fabrycznym romie wyrzucał komunikat, że modem docelowy nie odpowiada. i mogę potwierdzić, hd2 jest teraz moim mobilnym centrum ze stałym dostępem do internetu. musiałem oczywiście zrezygnować z połączeń głosowych. ale do rzeczy..
tak jak do tej pory rom fabryczny nie wieszał urządzenia nigdy, teraz zdarza się to ~1raz/dobę. bardzo mi zależy, żeby znaleźć przyczynę. zainstalowałem wersję v7 bez cht. rom robi duże wrażenie i zawiera przydatne aplikacje. najpierw oczywiście wpakowałem w niego 2.08.HSPL. następnie od razu wspomniany rom. i tu moja pierwsza wątpliwość - nie użyłem task29. czy to może byc powodem wieszania się systemu? kiedy to się zdarza:
1) odkładam telefon, on po jakims czasie wyłacza ekran, próbuję go wybudzić przyciskiem power, ale tylko klawiatura się zapala na chwilę
2) podczas raptownych działań w operze nagłe zastygnięcie ekranu, brak odpowiedzi na naciskanie czegokolwiek
te problemy pojawiają się również wtedy, gdy łączę się przez wifi, a nie aero2
czy ktoś z Was miał podobne problemy z tym romem?
gdzie upatrywać przyczyn? wyłączyłem autoblokowanie klawiatury w BsB Tweaks, ale zbyt świeża sprawa, żeby pisac o efektach.
czy to może być spowodowane pominięciem Task29?
po instalacji pięciokrotnie przeprowadziłem hard reset.

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2011, 21:50:42 wysłana przez homesicalien »

*

Offline Quentin

• *
  • 99
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #282 dnia: Grudzień 10, 2011, 22:21:32 »
mam już z tym romem dość długą przygodę. zainstalowalem go dla aero2. gdzieś znalazlem informację, że na nim ta karta sim działa. na fabrycznym romie wyrzucał komunikat, że modem docelowy nie odpowiada. i mogę potwierdzić, hd2 jest teraz moim mobilnym centrum ze stałym dostępem do internetu. musiałem oczywiście zrezygnować z połączeń głosowych. ale do rzeczy..
tak jak do tej pory rom fabryczny nie wieszał urządzenia nigdy, teraz zdarza się to ~1raz/dobę. bardzo mi zależy, żeby znaleźć przyczynę. zainstalowałem wersję v7 bez cht. rom robi duże wrażenie i zawiera przydatne aplikacje. najpierw oczywiście wpakowałem w niego 2.08.HSPL. następnie od razu wspomniany rom. i tu moja pierwsza wątpliwość - nie użyłem task29. czy to może byc powodem wieszania się systemu? kiedy to się zdarza:
1) odkładam telefon, on po jakims czasie wyłacza ekran, próbuję go wybudzić przyciskiem power, ale tylko klawiatura się zapala na chwilę
2) podczas raptownych działań w operze nagłe zastygnięcie ekranu, brak odpowiedzi na naciskanie czegokolwiek
te problemy pojawiają się również wtedy, gdy łączę się przez wifi, a nie aero2
czy ktoś z Was miał podobne problemy z tym romem?
gdzie upatrywać przyczyn? wyłączyłem autoblokowanie klawiatury w BsB Tweaks, ale zbyt świeża sprawa, żeby pisac o efektach.
czy to może być spowodowane pominięciem Task29?
po instalacji pięciokrotnie przeprowadziłem hard reset.

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam

Swietnie, ze o tym piszesz... nie ze sie ciesze, ze masz problem z fonem...
...ale dlatego, ze mam podobnie... a jakos nie moglem sie zebrac do napisania...
Powiem tak....... zainstalowalem rom w pierwszym dniu pojawienia sie go (mam na mysli ver. 7).
Z poczatku wszystko bylo cacy.... zadnych zwiech... po prostu super.
A pozniej, po kilku tygodniach zaczal platac figle...
Nie instalowalem zadnego nowego oprogramowania w tym czasie od kiedy mam ten ROM... jedynie aktualizacje automapy... i dwa tokeny do bankow...
Czasami sie usmiecham do siebie, ze fon z tym ROMem zachowuje sie tak jak ludzie... w pewnym wieku zaczynamy chorowac :wink:
Co do Task29.... ja przed instalacja, zgodnie z zaleceniem nie zapomnialem o tym. To nie to.
Kucharzu...... masz pomysl?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2011, 22:25:23 wysłana przez Quentin »
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)
HTC Sense 4.1; Wersja oprogramowania 2.17.69.2

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #283 dnia: Grudzień 10, 2011, 22:26:04 »
Nie bardzo bo od kilku tygodni siedze sobie i testuje Andrutki :(
Może biuld felerny jednak sprawdzcie inne

*

Offline Quentin

• *
  • 99
« Odpowiedź #284 dnia: Grudzień 10, 2011, 22:32:41 »
Nie bardzo bo od kilku tygodni siedze sobie i testuje Andrutki :(
Może biuld felerny jednak sprawdzcie inne

Szkoda...
Przewrotne to zycie... Pamietam czasy jak zabawialem sie robotami i szukalem jakis rozwiazan, to Ty pisales, ze siedzisz na windzie, bo spelnia wszelkie Twoje oczekiwania :grin:
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #285 dnia: Grudzień 10, 2011, 23:09:41 »
Przedziwna sprawa. Również od pierwszego dnia miałem ROM ver. 7. Używałem go intensywnie ( a nawet bardzo intensywnie, bo ROM ten wgrałem w pierwszym dniu posiadania Leona, więc się domyślacie, jak katowałem nową zabawkę). Instalowałem różne programy, odinstalowałem. Mieszałem i zmieniałem co mogłem. I nic. Żadnych kłopotów. Miałem ten ROM do 11 listopada. Może za krótko go miałem i stąd moja opinia?
Myślę tak: skoro ROM pięknie działa bez najmniejszych kłopotów przez kilkanaście tygodni, a potem dostaje miażdżycy, to trzeba go rodzić na nowo co kilkanaście tygodni. Jest tego wart. Rewitalizacja systemu, to tylko trochę roboty.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

« Odpowiedź #286 dnia: Grudzień 29, 2011, 23:22:49 »
witam testuje rom i tu kilka ytan nadal podswietlenia klawiszy nie potrafie wyłaczyć Log w rejestrez zmieniony a owego pliku nie pozwala mi usunać niby jest używany nastepna sprawa widze swype jak go włączyć? Od czego sa te kolorowe kreski u góry ekranu ? Pozdrawiam

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #287 dnia: Grudzień 30, 2011, 07:32:32 »
Witam. O kreskach było już na tym forum. Nie są to kreski tylko BattClock. O ile pamiętam (nie używam tego romu) jest tam lewa górna strona stan baterii, prawa górna zasięg i ta niżej procesor. Chyba że chodzi o coś innego ale myślę że nie. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 04, 2012, 10:02:17 »
Witam znalzlem dwie nowe zagadki mianowicie leo po zrobieniu zdjecia nie widzi go (zapisuja na karcie) natomiast po przekopiowaniu do folderu na pamieci telefonu widzi owe zdjęcia...Nastepnie dioda powiadamiajaca o rozladowaniu baterii miga kilka sekund i gasnie

« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 13, 2012, 09:33:54 »
AMIGAnTOMEK - może ja mógłbym dostać ten ROM do testów? U mnie dzieje się tak przy większości dłuższych konwersacji i jest to dosyć uciążliwe:/

Narobił szumu i tyle go widzieli. OK
Witam
Mnie to wystarcza.
Jeśli możesz przetestować czy udało się to naprawić to link do romu na PW. Żadnych innych zmian nie było tylko próba naprawienia tego.

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #290 dnia: Luty 20, 2012, 15:09:17 »
witam
pisałem o tym w odświeżonym temacie dot.takiego komunikatu, ale napiszę jeszcze tu bo dot.tego ROM-u
problem zacytuję: "Podczas próby pobrania informacji o pogodzie wystąpił błąd połączenia. Czy chcesz ponowić próbę." jak wciskam TAK to po sekundzie się pojawia znowu okno z tym komunikatem. nie ważne czy na GSM, WiFi (domowym, publicznym), HSDPA czy inne.
HR robiony bo wgrywałem nowy ROM, SR-ów juz nie liczę  :( , bateria słaba czy pełna bez różnicy, czy na słońcu czy na dużym mrozie - bez znaczenia.
parametry:
ROM jak w temacie - kolegi AMIGAnTomek - przy okazji - dziękuję za wypiek - jest  ok poza wspomnianym problemem
wers Manili 2.5.20181527.0
radio 2.14.50.04
task robiony przed wgraniem
itp.
może to problem ROM-u z moim egzemplarzem

problemu tutaj nie cisnę ponieważ okazało się to problemem u wielu - sądzę , że nie dotyczy to ROM-u szanownego kolegi AMIGAnTOMEK

niemniej jak ktoś zna rozwiązanie problemu to dzięki za odpowiedzi
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 15:47:16 wysłana przez sonepar »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #291 dnia: Luty 20, 2012, 17:37:49 »
Problem jest zwiazany zapewne z
http://htc.accuweather.com/
rozwiazania nie znam :(

Choć może?
Użyć JVH3 Weather City Editor, wprowadzić swoje miasto ew. sprawdzić czy istniejace w bazie ma wlasciwy kod

Więcej
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=546141&page=73
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2012, 17:44:21 wysłana przez AMIGAnTOMEK »

*

Offline Quentin

• *
  • 99
« Odpowiedź #292 dnia: Luty 20, 2012, 19:17:46 »
Jesli chodzi o pogode, to mi pomoglo jak usunalem wszystkie lokalizacje poza glowna.
Od tego momentu aktualizuje bez problemu :wink:
Pozdrawiam
Quentin
Android 4.0.4 (Orange)

*

Offline Hacker00

• 22
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #293 dnia: Czerwiec 04, 2012, 18:34:22 »
Witam.
Panowie! Mam v7 z cht2.0. Jak mogę ściszyć rozmowę, znacie jakiś sposób gdzieś w ustawieniach? Zawsze po reinstalacji  można to zrobić podczas rozmowy przyciskiem głośności. Potem się psuje  i moich rozmówców słyszą wszyscy dookoła a przycisk głośności ni jak nie chce tego ściszyć. Jest jakiś sposób oprócz kolejnej reinstalacji?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #294 dnia: Czerwiec 15, 2012, 15:10:10 »
Cóż po długich bojach z androidem i WP7 powróciłem do korzeni. Mimo wszystko Leoś jest stworzony do WM i na nim sprawuje się najlepiej. Niestety nie ma już czego i jak poprawiać w romach bo  nic nowego się nie pojawia i nie pojawi :(

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #295 dnia: Czerwiec 15, 2012, 21:26:57 »
Cóż po długich bojach z androidem i WP7 powróciłem do korzeni. Mimo wszystko Leoś jest stworzony do WM i na nim sprawuje się najlepiej. Niestety nie ma już czego i jak poprawiać w romach bo  nic nowego się nie pojawia i nie pojawi :(
Też tak uważam chociaż leosia już nie mam. Są jeszcze zapaleńcy z xda którzy starają się coś jeszcze zrobić.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=612580
 Chociaż trzeba przyznać że to już chyba naprawdę zmierzch wm. Pzdr

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #296 dnia: Czerwiec 15, 2012, 22:06:38 »
Amiga musisz coś z androidem gotować :)
długo nie mogłem się przemóc ale teraz nie wyobrażam sobie niczego innego :P

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #297 dnia: Czerwiec 15, 2012, 23:04:49 »
Też tak uważam chociaż leosia już nie mam. Są jeszcze zapaleńcy z xda którzy starają się coś jeszcze zrobić.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=612580
 Chociaż trzeba przyznać że to już chyba naprawdę zmierzch wm. Pzdr
Zmierzch, jak nic.
Ostatnia zmiana w podanym przez Ciebie linku jest z 8 stycznia tego roku.
Szkoda, bo widząc co można pod Androidem wyciągnąć z Leona można pokusić się o tezę, że jest jeszcze sporo do zrobienia pod WM na HD2.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #298 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:15:08 »
Amiga musisz coś z androidem gotować :)
długo nie mogłem się przemóc ale teraz nie wyobrażam sobie niczego innego :P
EEEE nie mam zamiaru gotowac androida. Wrocilem do WM i na HD2 juz tak pozostanie. Z Androidem za duzo kombinacji i problemów. Jak sie przesiade na jakies urzadzenie zaprojektowane pod andorida to wtedy moze bede i pod nie gotowal. Leoś pozostanie już na WM

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #299 dnia: Czerwiec 16, 2012, 15:38:43 »
Amiga to przesiadaj się na SGS III :P ew. II :D