Witam,
Wiem, że narażam się na niepochlebne opinie - w związku z tym, że pewnie odpowiedź na moje pytanie znajduje sie gdzieś na forum. Ale jednak jest to społeczność pomagająca sobie , więc zaryzykuję

Wykorzystuje HTC HD2 do pracy. Jest to świetny telefon, który rozwiązuje większość moich dotychczasowych problemów związanych z mobilnością. Robię na pięknym wyświetlaczu prezentacje ppt, video, przeprowadzam proste kalkulacje w excelu. Do tego inne funkcje biznesowe i multimedialne. Rewelacja.
Ale do rzeczy, czyli do pytania o najnowszy prezentowany tu ROM. Znalazłem to forum i ten wątek szukając rozwiązania na moje problemy. Czy znalazłem - mam nadzieję, że mi odpowiecie.
Mój telefon przy intensywnym użytkowaniu, czyli :
- odbieranie maili co 30minut
- dużo rozmów telefonicznych - ok. 100-120min dziennie
- średnie korzystanie z internetu (korzystam z sytemu CRM na www, ok. 1 h dziennie)
- ok. godziny dziennie pracy w power poincie i excelu
- praca w trybie 3G
- ok 10 sms'ów dziennie
wytrzymywał bez ładowania ok. 5h!!
Obecnie:
- wyłączyłem odbieranie automatyczne maili
- na stałę telefon jest w GSM, wyłączone 3G
- korzystam z internetu max 30 minut dziennie.
- rozmowy tak samo - ok. 120minut dziennie
- ok. godziny dziennie pracy w power poincie i excelu
- smsy tak samo - ok. 10 dziennie
Telefon wytrzymuje mi teraz ok. 9h dziennie.!
I jest to dla mnie tragedia, bo telefon nie starcza mi do wieczora bez ładowania nie dość, że właściwie nie korzystam jego możliwości!
Inne problemy, które miałem:
- gdy pobierał e-maile w trybie automatycznym, to nie rozłączał połączenia po odebraniu wiadomości. To było skandaliczne, ponieważ w trybie GSM (a większość czasu jestem poza zasięgiem 3G) , często jak połączenie jest aktywne, to nie przychodzą rozmowy telefoniczne, co jest dla mnie niedopuszalne.
Dane o telefonie:
ROM: 1.48.479.1 (71294) WWE
Manila: 2.5.19211619.0
Radio: 2.05.51.05_2
Protokół: 15.28.50.07U
Moje pytanie: Czy po upgradzie ROMu do oferowanego tutaj moje problemy z baterią i rozłączaniem połączeń GPRS ustaną?Mówiąc szczerze:
- nie zależy mi bardzo na jakiś dodatkowych wodotryskach graficznych (HTC Sense i tak jest dla mnie super)
- wolę stabilność działania niż bajery. (przejżałem ostatnie kilka stron wątku i czytam, że z tym ROMem jest bardzo dużo problemów - smsy, budzik, powiadomienia wydarzeń kalendarza itp.
Te rzeczy u mnie działają bez problemów, i nie chciałbym "zupgradeować" w taki sposób, żeby przestały działać)
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć, czy w moim przypadku warto robić upgrade do tego romu?
Pozdrawiam, Maciek