Witam!
Panowie, jestem nowy na forum i mam spory problem z którym nie mogę sobie poradzić. Po zainstalowaniu nowej wersji ROMu v.1.2.6 (wcześniej miałem 1.2.5b i nie było tego problemu) na różnym etapie instalowania programów i wprowadzania ustawień( nie jest to żadna konkretna czynność) po restarcie dzieje się tak ze leo zatrzymuje się na etapie ekranu gdzie jest podana wersja radia itd. Wyciągnięcie baterii czy soft reset nic nie daje. Cały czas zatrzymuje się na tym etapie, dopiero po HR się uruchamia. Zdarzało tez się tak ze po restarcie po zatrzymaniu się na tym ekranie i dłuższym namyśle sam zaczynał przywracać ustawienia fabryczne i wszystko od początku. Wróciłem do poprzedniej wersji ROMu 1.2.5b i nadal dzieje się to samo. Próbowałem wgrywać różne wersje HSPL ale nie pomagało( 1.42.HSPL, 1.66.HSPL- ten mam obecnie). Obecnie udało mi się jakoś wgrać system ale jestem pewien na 100% że jeżeli telefon się zawiesi i zrobię soft reset to znowu będzie to samo, HR i wszystko od początku.
Obecnie mam zainstalowany:
ROM v. 1.2.5b
Radio 2.07.50.27_2
1.66 HSPL
Czy ktoś wie o co chodzi i jest mi w stanie pomóc? Ile razy można wgrywać wszystko od początku!
Pozdrawiam!
Witam
Mam ten sam problem co kolega Dawixk powyżej. Wczoraj po zainstalowaniu Radia 2.07.50.27_2 a następnie wgraniu Romu 1.26 telefon zawiesza się bez przyczyny, a po ponownym uruchomieniu zatrzymuje się na ekranie z podanym radiem itp. Jedynym rozwiązanie jest tutaj HR ale to pomaga tylko na chwile ponieważ telefon bardzo szybko się zawiesza. No i mamy pętle. Przed wczorajszą instalacją miałem ROM z początku lutego i jakieś wczesniejsze RADIO – wtesy wszystko działało ok.
Pozdrawiam
Witam! Widzę że ktoś już podał rozwiązanie, ale gdyby nie pomogło to podaje co ja zrobiłem, bo teraz wszystko śmigo u mnie aż miło

Oczywiście pomogła porada Lobuza, pewnie jak zwykle

czyli tak:
1. Wgrałem stocka 1.61 ( on usunął HSPLa i wgrał radio 2.06)
2. Później wgrałem HSPL, tego ,do krórego jest link na pierwsze stronie- gdyby wyskakiwał jakiś błąd podczas instalacji, a tak działo się u mnie to polecam HSPL2_RUN - bardzo dobry program, daje do wyboru do wgrania 3 wersje HSPLa i pozwala przywrócić oryginalny, a co najważniejsze nie wywala się

3. Później zainstalowałem radio HD2_Leo_Radio_2.08.50.08 ( można wgrać oczywiście to 2.07, tyle ze ja planowałem już zainstalować ROM 1.2.7b a Lobuz napisał, że to radio już działa spokojnie z tym romem.
4. Zainstalowałem ROM 1.2.7b.
Teraz wszystko działa super, nie mam już problemu z zawieszaniem się telefonu i jak na razie nie doszukałem się żadnego nowego więc to radio 2.08.50.08 wydaje się być dobre.