Zrobiłem reset via MTTY, wlałem 1.2.4, zrobiłem HR i soft działa naprawdę dobrze. Brawo.

Teraz tak... Nie wiem na ile moje spostrzeżenia się przydadzą i są możliwe do wdrożenia, ale mimo wszystko pozwoliłem sobie napisać klika słów, bo zauważyłem kilka drobnostek, właściwie literówek:
1. "Akceptuje" zamiast "Akceptuję" przy wyrażaniu zgody na lokalizację w Google Maps po flashu/HR.
2. W "Informacja o oprogramowaniu" jest "wersja ROM'u", zamiast "Wersja ROM-u" tudzież "Wersja ROM'u".
3. W "Multimedia" (i innych miejscach, np. przy dodawaniu skrótu w AHT) jest "Aparat fotogr". Może wystarczy po prostu "Aparat"? Albo "Aparat fotogr."?
Rzeczy, które przyszły mi na myśl:
4. Domyślnie typ dzwonka mógłby być ustawniony na "Wibracja i dzwonek", zamiast "Dzwonek" (chyba większość ludzi używa właśnie takiego ustawienia).
5. Myślę że można spokojnie usunąć samouczek dot. używania klawiatury, który pojawia się po flashu/HR.
6. Dobra by była opcja "Zaznacz wszystkie jako przeczytane" (i odwrotna) w wiadomościach e-mail - w którymś ROM-ie takiej opcji używałem bardzo często (bodajże Energy dla Diamonda).
7. Fajny by był Swype z polskim słownikiem...

8. Tło wybieranego (aktualnie klikanego) programu jako skrótu w AHT jest nienaturalnie ciemniejsze (rzuciło mi się w oczy). Może wystarczy takie trochę bardziej szare?