[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 427665 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Bysio ma rację. ROM pewnie co pewien czas się pojawi jakiś nowy...bez udziwnień, robiony typowo pode mnie...

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
Bysio ma rację. ROM pewnie co pewien czas się pojawi jakiś nowy...bez udziwnień, robiony typowo pode mnie...
Witam. Kiedyś pisałeś coś o możliwości indywidualnych zamówień. Aktualne ??
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

A można będzie liczyć na final v.1.2

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
A można będzie liczyć na final v.1.2
A można przeczytać pierwszy wpis na tej stronie ?
Przez takich jak Ty @Lobuz_1 ma dość.

Przytoczę tu odpowiedź na PW na moje podanie linka do rozwiązania pewnego problemu:
Dziękuję, bardzo bym jeszcze prosił o dokładniejszy link do tego .udb bo wątek rozrósł się do 6 storn  :]

@Lobuz_1
rób ROMy TYLKO na zamówienie, jak ktoś płaci, to bardziej się przykłada, bardziej szanuje to, za co musiał wyłożyć.
Za darmochę nie będą Cię szanować, będą wiercić dziurę aż do kręgosłupa.
A tak przynajmniej będziesz wiedział za co.
Sorry, lenistwo kosztuje.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 22:56:38 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline lool3k69

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC One
ROMy w Twoim wykonaniu są bardzo dobre. Zrobisz tak jak będziesz uważał- nikt nie powinien mieć Ci tego za złe, gdyż napracowałeś się sporo, żeby ROM był komfortowy co sobie w nim bardzo cenię. Dziękuję za to co zrobiłeś i mam nadzieję, że ewentualny ROM na zlecenie byłby możliwy i bardzo chętnie za takiego zapłacę. Wierzę też, że 1.2final zadowoli co najmniej 99% użytkowników  :ok:

*

Offline Lobuz_1

• 795
Mała aktualizacja w poście 1. Zapraszam po SplashScreen mojej roboty :)
Wygląda tak:
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 01:49:34 wysłana przez Lobuz_1 »

czy moge skromnie zapytac tych ktorzy testowali: jakie sa roznice pomiedzy romem Lobuz_1 final a tym ostatmim od Dutt`ego?
btw; dzieki za ciezka :proud: prace Lobuz_1!!!!!

Czy ktoś oprócz mnie zauważył to w Storm 1.2b5:

Mam skonfigurowane konto pocztowe z ustawieniem usuwania skasowanych wiadomości z serwera.

Niestety - przy usuwaniu w telefonie wszystkich maili - zarówno z podglądu miniaturek, jak i za pomocą opcji >Narzędzia>Wyczyść "nazwa konta" - wiadomości pozostają na serwerze i przy następnym pobieraniu automagicznym - znowu lądują w skrzynce odbiorczej...

Dotyczy to zarówno Gmaila jak i o2.pl.

Zaznaczam, że do S 1.2b4 ten problem u mnie nie występował...

*

mariusz-jagi

mam tak samo ustawione konta na o2 i wp (usuwanie z serwera). Wszystko działa prawidłowo.
Mam 1.2b5.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Oczywiście, że się kasują tylko zmieńcie ustawienia:
Narzędzia> Opcje>Gmail (nazwa Waszego konta)>Harmonogram wysyłania/odbierania>Ustawienia zaawansowane>Podczas usuwania wiadomości>i tu zaznaczamy usuń je z serwera, sprawdziłem usuwa...
Sprawdzałem na GMail, sprawdzę jeszcze na eranecie. Na eranecie nie chciał usuwać do momentu zaznaczenia w zakładce Narzędzia> Przechowywanie danych> Opróżnij elementy>i tu wybieramy natychmiast...
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 12:33:19 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Pojawił się edytor do modyfikacji Manili, którą mamy w ROMie - http://pocketnow.com/tweaks-hacks/home-tab-editor-for-co0kie-s-amazing-sense-25-mod-released
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795
ROM wrzuciłbym już teraz ale niestety jak zauważył Padi nie działa skaner wizytówek i ciagle z nim walcze. Stad jesli sie nie uda to bedzie usuniety. Robi fotke i tyle nie mozna dodac nigdzie tej fotki...no i mamy 2.09 wiec moze bedzie wydany jutro zobacze co sie zmienilo w 2.09...
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 13:58:18 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
ROM wrzuciłbym już teraz ale niestety jak zauważył Padi nie działa skaner wizytówek i ciagle z nim walcze. Stad jesli sie nie uda to bedzie usuniety. Robi fotke i tyle nie mozna dodac nigdzie tej fotki...no i mamy 2.09 wiec moze bedzie wydany jutro zobacze co sie zmienilo w 2.09...

chyba lepiej się wstrzymaj... 2.09 sprawdź może warto????
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline SlaS

• *
  • 81
a dodasz wersje z Ebook reader??

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire

:ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 15:21:56 wysłana przez starters »
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Lobuz_1

• 795
Po raz kolejny okazało się, ze 2.09 to niewypał, większość EXT-ów stara lub ta co już jest u mnie i problemy są z wybudzaniem. Nowsze podmieniam i zaraz uploaduję...nie nie bedzie u mnie e-bookow, uwazam to za zbedna zakladke...

"Pojawił się edytor do modyfikacji Manili, którą mamy w ROMie"

Skoro w ROM mamy Cookie Home Tab - to warto by też do ROM wrzucić jego graficzny edytor...

*

Offline Lobuz_1

• 795
"Pojawił się edytor do modyfikacji Manili, którą mamy w ROMie"

Skoro w ROM mamy Cookie Home Tab - to warto by też do ROM wrzucić jego graficzny edytor...

Skoro mozna to edytowac prosto w rejestrze (to dziecinnie proste) nie bede wrzucal...mozesz doinstalowac z caba...

Że proste - wiem. Po prostu wydaje mi się, że byłoby to konsekwentne.

Samo zainstalowanie cookie Home Tab, BSB Tweaks czy HD2 Tweak z cabów też są dziecinnie proste.

Jak dla mnie - ROM może być bez żadnych wgotowanych aplikacji :-)

Z niecierpliwością czekam na link!

Pytanko - czy udało Ci się naprawić WorldCard Reader? :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 20:51:23 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795

Samo zainstalowanie cookie Home Tab, BSB Tweaks czy HD2 Tweak z cabów też są dziecinnie proste.

Niestety nie pytanie czy ktoś te aplikacje kiedys testowal...zdjecie mozna zrobic, obrocic ale klopot jest zeby zrobic cos wiecej...co ciekawe nawet po dograniu caba ona nie działa...bynajmniej u mnie...robie zdjecie obracam, i tyle nic wiecej nie mozna zrobic...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...

Niestety nie pytanie czy ktoś te aplikacje kiedys testowal...zdjecie mozna zrobic, obrocic ale klopot jest zeby zrobic cos wiecej...co ciekawe nawet po dograniu caba ona nie działa...bynajmniej u mnie...robie zdjecie obracam, i tyle nic wiecej nie mozna zrobic...

Ja ją testowałem ale na 1.48...
Po cyknięciu fotki pokazywała się jakby strona do edycji, aby poprawić ewentualne błędy. Po edycji dodawał program dane z wizytówki do kontaktów. Fajna sprawa bo dużo nie trzeba klepać.
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

To prawda - w stockowym ROM 1.48 WorldCard Mobile działało bezbłędnie.

Zauważyłem jeszcze jeden problem występujący w Storm 1.2b5 - z aparatem.

W ciemnym pomieszczeniu lub kącie przy włączonej automatycznej lampie i automatycznym ISO zdjęcia wychodzą prześwietlone.

Przy ręcznym ustawieniu ISO 100 na automatycznej lampie wychodzą lepsze, choć też zbyt jasne.

Przy ustawieniu lampy ręcznie na włączoną - przy auto ISO - wychodzą dobre.

Zupełnie jakby aparat dobierał niewłaściwe (za wysokie) ISO przy włączonej lampie automatycznej i/lub miał zbyt mało czasu na "cyknięcie fotki" między "podświetleniem roboczym" a "właściwym błyskiem"...
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 21:51:02 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
włącz lampę na stałe i fotka wyjdzie dobra i nie prześwietlona

To ominięcie problemu "na piechotę" już sam odkryłem - co wynika z mojego powyższego postu.

Pytanie - dlaczego tak się dzieje? W stockowym tego problemu nie zauważyłem.

Być może wynika to z dużej szybkości działania Storma?

*

Offline Lobuz_1

• 795
WorldCard Mobile testuje, poki co w ROMie go nie bedzie bo nie dodaje wizytowek...mozna zrobic zdjecie, obrocic, powtorzyc ale w trakcie dodawania wywala blad, byc moze za stara wersja a w nowych ROMach go juz nie ma...

@Lobuz_1 - chrzanić nie działającego WorldCarda - jak kto będzie potrzebował to sobie sam poszuka działającego.

Zdążysz dziś wrzucić ROM 1.2 Final, czy raczej położyć się spać? ;-)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
WorldCard Mobile testuje, poki co w ROMie go nie bedzie bo nie dodaje wizytowek...mozna zrobic zdjecie, obrocic, powtorzyc ale w trakcie dodawania wywala blad, byc moze za stara wersja a w nowych ROMach go juz nie ma...

Chwilka

Mam działającego Cab  Dodaje kontakty
Wysłałem info do Lobuza niech potetuje na romie Bysia Hula

*

Offline Lobuz_1

• 795
Będzie, będzie...popodmieniałem EXTy, nie chce, zeby coś niedziałało...i zaraz uploaduje...

...niestety nie działa WCM...pogrzebie z nim później może się uda...
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 22:57:47 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Lobuz wywal je bo jest po EN i uploaduj

*

Offline Lobuz_1

• 795
Odp: [20.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21892] Leo Storm v.1.2 Final - 576MB [FULL]
« Odpowiedź #1349 dnia: Luty 21, 2010, 00:09:23 »
Aktualizacja w poście 1 zapraszam.