[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 424430 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antipirania

• 28
  • Sprzęt: HTC HD2
Mirror na Rapidzie :)

http://rapidshare.com/files/352250805/leo_storm_v.1.2b5.exe

Pozdrawiam

antipirania

No niestety u mnie 4 razy problem z wybudzeniem w ciągu paru godzin.Wgram chyba v.1.2b2 była dla mnie najbardziej stabilna mimo paru błędów.

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
U mnie zwiechy cały czas. Albo źle coś robią, albo już nie mam pojęcia co.. Wracam do 1.1 chyba na ten moment.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Albo nie robicie HR po wgraniu ROMu, albo macie nowe radio, albo zaczyna się to, co w pewnym momencie pojawiło się w Diamondach po licznych wgraniach ROMów - sypie się pamięć. Trzeba albo zrobić MTTY (na XDA gdzieś widziałem wątek dla HD2), albo wgrać ROM Ship, a potem dopiero gotowany.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Derdel

• *
  • 56
HR robię cały czas (może w złym momencie?). Czy fon ma się uruchomić po zainstalowaniu ROM czy nie? (Baterię wyjąć?) Jak podałem wcześniej radio mam stare. Zobaczymy co się stanie jak wrócę do wersji 1.1. Na pewno dam znać.
SE C902 - company

*

mariusz-jagi

Mi kiedyś się sypał ROM Bysia v2.0. Byłem już po kilku wgrywaniach wcześniejszych wersji ROM'ów przez kompa po kablu. Bysio podpowiedział mi spróbować wgrać na nowo stockowy z karty pamięci, potem HSPL i dopiero gotowany, a na koniec radio. Od tej pory Romy gotowane wrzucam tylko z karty pamięci i potem HR i wszystko śmiga. Może PC coś nie dokładnie wgrywa, albo po wielokrotnych wgrywaniach czasem trzeba znów zacząć od stockowego. Poza tym wgrywając z karty nie grozi nam problem w chwili utraty stabilności pracy lub zasilania przez PC.
Aktualnie mam 1.2b4 i nie narzekam.
Narazie tylko miałem celowe SR (po instalacji aplikacji), żadnego przymusowego SR lub HR.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 12:52:27 wysłana przez mariusz-jagi »

*

Offline rafet

• 14
Wgrałem 1.2b5 i póki co śmiga aż miło  :grin:. Bez żadnej zwiechy.

*

Offline Derdel

• *
  • 56
Mi kiedyś się sypał ROM Bysia v2.0. Byłem już po kilku wgrywaniach wcześniejszych wersji ROM'ów przez kompa po kablu. Bysio podpowiedział mi spróbować wgrać na nowo stockowy z karty pamięci, potem HSPL i dopiero gotowany, a na koniec radio. Od tej pory Romy gotowane wrzucam tylko z karty pamięci i potem HR i wszystko śmiga. Może PC coś nie dokładnie wgrywa, albo po wielokrotnych wgrywaniach czasem trzeba znów zacząć od stockowego. Poza tym wgrywając z karty nie grozi nam problem w chwili utraty stabilności pracy lub zasilania przez PC.
Narazie tylko miałem celowe SR (po instalacji aplikacji), żadnego przymusowego SR lub HR.

Na razie się wstrzymam 1.1 chodzi stabilnie. A nie mam czasu dzisiaj na 10 HR itd... Spróbuję może w weekend Twojej rady i wtedy będę w stanie powiedzieć, której stronie jest problem.
SE C902 - company

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire

Na razie się wstrzymam 1.1 chodzi stabilnie. A nie mam czasu dzisiaj na 10 HR itd... Spróbuję może w weekend Twojej rady i wtedy będę w stanie powiedzieć, której stronie jest problem.

Czy te problemy wystepuja ci na "golym HTC " bez karty pamieci, bez przywracania kopi bepieczenstwa, bo jesli np, przywraca sie kopie bezpieczenstwa zgrana z poprzedniej wersji, moga wystepowac problemy.

Jesli nie sprawdzales z "golym" HTC ,to prosil bym o sprawdzenie.

Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Derdel

• *
  • 56
Nic nie przywracam. Karta jest włożona a na niej tylko AM zainstalowane. Czyli HTC jest goły na maxa. Później z AS kontakty i kalendarz leci. Od kupna nie miałem czasu go zaśmiecić.
SE C902 - company

*

Offline Artz

• **
  • 156
U mnie od bety czwartej, żadnych zawiasów nie miałem. ROM raz z kabla, raz z pamięci.
Jedyny problem który mam od zawsze, to czasem chwilowo całkowice tracę zasięg (telefon w tym samym miejscu, różne ROM'y i radia)(ikona zasięgu robi się czerwona) ale tłumaczę to sobie że to wina Play'a!

*

Offline Derdel

• *
  • 56
Jestem teraz na etapie przywracania stockowego romu.  :S

I nie jestem w stanie dojść do etapu instalacji... Grrr...

Help?

Czytam przyklejone tematy ale nie idzie dalej....
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 17:04:28 wysłana przez Derdel »
SE C902 - company

*

Offline Artz

• **
  • 156
A jednak, i u mnie wystąpił problem z wybudzeniem. Po wyciągnięciu baterii, telefon już się nie uruchamia. A jeżeli już się uruchomi, brak jakiejkolwiek reakcji - oprócz wyciągnięcia baterii :)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Ja nie wiem co wy robicie???

U mnie hula jak ta lala, jedynie PP zmieniłem na 16MB (standard to 24MB)

podsyłam programik do zmiany PP
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Kłopot, ktory opisujecie pojawia sie tylko na nowym Radio, wgrajcie to 2.07.50.27_2.
Kłopotem moze być dogrywanie nowych aplikacji, bez sciemy mam go od dwoch dni i zadnych zwiech ani restartow, wystarczy wgrac radio 2.08 i sa zwiechy, konczace sie problemem z wybudzaniem...co jak co, problemy z tlumaczeniem tak ale nie zwiechy.

Trochę smieszne są, z całym szacunkem dla Was, posty, ze wracacie do 1.2b2 i jest oki, bo to ten sam ROM, wiec nie moze byc tak, ze tu jest oki a tu nie...
Byc moze choc nie podejrzewam, Radio 2.08 zostawia po sobie cos w systemie. Po tym Radio wrzucilem Stock 1.61, on zmienia Radio i przy okazji kasuje HSPL a pozniej wgralem HSPL, Radio i ROM.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 18:13:33 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
lobuz dodaj opis na 1 poście że te nowe radio kuleje z tym romem... wielkimi wołami
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Derdel

• *
  • 56
Hmm... Tyle, że ja mam radio 2.05.51.05_2 i nie instaluje niczego jak na razie poza Twoim romem.

Podasz linka do tego stock'u? Przyda się go mieć, planuję grubszą zabawę na weekend.
SE C902 - company

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Hmm... Tyle, że ja mam radio 2.05.51.05_2 i nie instaluje niczego jak na razie poza Twoim romem.

Podasz linka do tego stock'u? Przyda się go mieć, planuję grubszą zabawę na weekend.

wgraj TO  2.07.50.27_2.

Pytając o link do Stock`u to już szczyt lenistwa
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 18:35:42 wysłana przez Padi »

*

Offline Derdel

• *
  • 56
wgraj TO  2.07.50.27_2.

Si Senior... Dzięki!

Pytając o link do Stock`u to już szczyt lenistwa

Nie lenistwa tylko dzisiaj już pobrałem kilka stocków i sorka nie były to 1.61 tylko 1.49.

"Leniwi ludzi są bardzo twórczy..."

@Padi radio wgrane. ;) Trzymam kciuki.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 18:46:29 wysłana przez Derdel »
SE C902 - company

*

Offline Lobuz_1

• 795
Co do ROMU:
- poprawiłem tłumaczenia w Aparacie w opcji wyślij;
- poprawiłem tłumaczenia w dzwiękach - RRS HUB;
- właśnie pozbywam się dźwięków i dzwonków z \Windows\

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Co do ROMU:

EXTRA

Lobuz wstrzymaj się z gotowaniem bo jest jeszcze malutki bug w ustawieniach synchronizacji Exchange info podam na PW

*

Offline Artz

• **
  • 156
Radio mam takie jakie być powinno. Ale problem ze spaniem pojawił się raz. A Rom był goły. Teraz wracam do stocka  > HSPL > Radio i ROM Lobuza :) wedle rady naszego Eksperta

@Padi
jak zwykle komentarz o lenistwie, ale czemu nie dodałeś że stocka można pobrać z oficjalnej strony HTC ?

To już nie jest lenistwo..

pomimo ostrzeżeń o personalnych wybiegach robisz dalsze docinki
vonski
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 21:44:54 wysłana przez vonski »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Wydaje mi się, że jest dość oczywiste, że aktualizacje produktów najcześciej umieszczane są na stronie producenta ...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Lobuz_1

• 795
Co do ROMU:

Oczyszczanie dzwiekow ogolnie zkaonczylo sie rozsypaniem dzwonkow :( ale za to poprawilem "Edit Address" :)
Dzwonki poprawione.

Jutro pierwszy wypiek z nowym UI.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2010, 23:41:38 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Derdel

• *
  • 56
@Padi - dzięki wielkie na tym radio na razie bez zwiechy i wszystko hula świszcze popierdziela. Jak wczoraj byłem trochę męczący to przepraszam wszystkich ale cholernie ciężki dzień w robocie.

A tu link do nowego stocka 1.61.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 09:39:40 wysłana przez Derdel »
SE C902 - company

*

Offline Artz

• **
  • 156
Dostałem smsa, po 5 min wziąłem telefon by go odczytać, dioda zielona mruga, ale ekran się już w żaden sposób nie chce wybudzić.
Druga spawara, telefon miał baterie  na poziomie 70% po tym zawieszeniu pokazuje 100%.
Był powrót do stocka, był wgrany HSPL, Radio i ROM, a dziś znów ta niespodzianka.
Co prawa ROM nie jest całkowicie goły, wgrałem czcionki z noki które można tutaj znaleść na forum.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Dostałem smsa, po 5 min wziąłem telefon by go odczytać, dioda zielona mruga, ale ekran się już w żaden sposób nie chce wybudzić.
Druga spawara, telefon miał baterie  na poziomie 70% po tym zawieszeniu pokazuje 100%.
Był powrót do stocka, był wgrany HSPL, Radio i ROM, a dziś znów ta niespodzianka.
Co prawa ROM nie jest całkowicie goły, wgrałem czcionki z noki które można tutaj znaleść na forum.

opisz dokładnie jakimi procedurami wgrywałeć rom,  radio rom , z kabla karty???? jakie radio???

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Jakiś bład?
Skaner wizytowek , nie działa mi poprawnie, robi fotkę  i jest tylko opcja rotacji lub zoom po wcisnieciu klawisza powrotu, nie ma opcji tak jak poprzednio ze można było wyedytowac "zeskanowana " wizytowke .

Czy u was jest tez ten sam problem ?
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
potwierdzam skaner wizytówek nie działa poprawnie