[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423793 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
Z aparatem uporałem się wracając do innego Radio, te najnowsze jakoś coś nie teges i fotki były albo całe czarne lub całe białe.

Które radio Twoim zdaniem jest najlepsze do v.1.2b3?

*

Offline foly

• *
  • 88
    • WinMo.eu
  • Sprzęt: E90, Omnia i900, HD2 omg!, Motorola Milestone

ROM: Fast-Light-Rom (2.1-update1 - SHOLS_U2_02.38.0 - 800Mhz-56vsel-conservative)

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
@Lobuz więc moim zdanie co do poprawek...
Propozycja:
Nie zmieniaj już ext i Manili bo po takich zmianach wyskakują co raz jakieś nowe błędy... zostaw rom taki jaki jest (składniki) popraw tylko to co podałem i inne błędy, o ile się jeszcze takowe znajdą

Gratuluję Romu, jest bardzo szybki a zużycie pamięci od HR uzyskałem 39MB więc ma programy zostaje coś około 160MB, co jest bardzo zadowalającym wynikiem, względem stokowego romu 1.48
I tu się z kolegą całkowicie zgadzam, jeden super dopracowany i stabilny. Obecnym sposobem nie osiągniemy tego stanu, bo co nowy składnik to znowu problemy.....
Dopracuj to co już masz i wszyscy będą zadowoleni
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

Jestem skłonny się zgodzić - faktycznie robienie wszystkiego naraz chyba nie jest najlepszym pomysłem....

Byłyby dwa sensowne wyjścia:

1. Ta wydaje mi się lepsza: najpierw Lobuz dokładnie czyści ROM z niepotrzebnych plików Manila itd, potem go testujemy, zgłaszamy błędy  i Lobuz je sukcesywnie poprawia.

2. Testujemy to co mamy, Lobuz poprawia to co mamy, a potem czyści ROM. Tylko że to czyszczenie może spowodować masę nowych błędów - stąd myślę, że jednak pierwsza opcja szlifowania ROM byłaby dużo szybsza i bardziej efektywna.

P.S - @Lobuz_1 - zauważyłem że w zakładce E-mail w Menu nie ma tak jak dotąd wszystkich opcji (odpowiedz, odpowiedz wszystkim, prześlij dalej itd), a jedynie: Wyślij/Odbierz, Nowy E-mail, Usuń e-mail (tu przydałaby się poprawka - albo w obu mała albo w obu duża litera), Dodaj konto i Ustawienia konta...

Czy to zmniejszenie listy opcji było zamierzone? Uważam, że w podglądzie maili BARDZO przydałaby się jeszcze chociaż opcja "Odpowiedz"... Dałoby radę dołożyć?

*

Offline Artz

• **
  • 156
Czyli uważacie że powinniśmy zostać w miejscu? i olać nowe wersje systemów,manili i innych programów? Według mnie jest dobrze jak jest teraz.
Nowe systemy powodują nowe błędy, ale poprawiają stare.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Sęk w tym, że często nowe buildy wprowadzają błędy, nie dając nic w zamian.
Często nowy system to tylko cyferki.
Jak już pisaliśmy, są niestety tacy, którym te cyferki dodają punkty do długości.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Artz

• **
  • 156
Lobuz przecież testuje te nowości wcześniej, i jeżeli nie wnoszą nic dobrego to nie ładuje ich do swojego ROM'u.
Przynajmniej tak mówił :)
ROM Lobuza to duża dla Leo :)

Zauwazyłem że po włączeniu CleanRam uruchamia się odrazu poziom piewszy, i po "wyczyszczeniu" pamięci przenosi mnie do Presonalizacji :)

Edycja rejestru tak jak napisał Lobuz przywraca standardowe działanie Home, które w takiej formie najbardziej mi odpowiada.

*

Offline SlaS

• *
  • 81
Czy 1.2b3 zawiera Co0kie_HomeTab?? jeśli tak to czy dobrze współpracuję z Manilą 2.5.20121225.0;?? bo w innym Romie przy tej "parze" miałem dziwne zwiechy....

Zawiera i współpracuje bezkolizyjnie :-)

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Tu sie zgodze...wszystko idzie do przodu ale czy aby napewno:
- ograniczenia w dokumenentach do 25 i zdjeciach do 99;
- nowe base romy wieszaja urzadzenie;
- nowa Manila co doszybkosci jest dokladnie taka sama jak poprzednia wg mnie najlepsza 1922

W planach mam powrot do starej Manili...jak pojawi sie jakas lepsza wersja wowczas podmianka...tak jak ktos juz wczesniej zauwazyl wersja 1.0 byla bardziej stabilna i te bede kontynuowal, podmieniajac tylko EXTy wprowadzajace istotne zmiany.

*

Offline misha59

• **
  • 128
No i super, to teraz poprosimy naszego kucharza aby nam ugotował stabilny rom, taki który na dłużej zagości na naszej maszynie i nazwał go final  :mrgreen:

*

Offline Artz

• **
  • 156
No i super, to teraz poprosimy naszego kucharza aby nam ugotował stabilny rom, taki który na dłużej zagości na naszej maszynie i nazwał go final  :mrgreen:

Tylko powiedz mi, czy ten najnowszy uważasz za niestabilny? I nie może zagościć u Ciebie na dłużej ?
Czy może tylko dlatego że nie ma na końcu nazwy Final?
Bo jak dla mnie to wszystko jest wporząku :)

Lobuz a może jakaś beta 6.5.3 lub 6.5.5 z Twoich rąk ?

Możliwe, że wprowadzone ograniczenia w dokumentach i zdjęciach miały przyspieszyć działanie manili...

Nie lubię takich ograniczeń, ale byłbym skłonny je zaakceptować gdyby dało się swobodnie WYBRAĆ zdjęcia i dokumenty do wyświetlania w miniaturkach.

Popieram pomysł dokładniejszego dopracowywania ROM przed wypuszczeniem nowszego opartego na nowszej Manili.

Tak częsta jak dotąd wymiana softu MUSI powodować nieustannie nowe błędy i błędziki. Czyli będziemy skazani na ciągłe błędy. W poprzednich ROM ostatnie błędy nie zostaną poprawione (vide ROM 1.1), a w aktualnych -  będą na bieżąco powstawały nowe.

Instalowanie ROM codziennie lub co 2 dni na dłuższą metę niewielu ludziom będzie odpowiadać. Liczni chętnie poczekają dłużej na wersję stabilną i pozbawioną błędów.

Niech są na bieżąco publikowane wersje beta, ale wersja ogłaszana stabliną powinna być wolna od błędów - a w razie wykrycia jakiegoś łatwego do naprawy byka - poprawiona. Oczywiście nie wiecznie - ale myślę że dobrym rozwiązaniem byłoby wprowadzanie poprawek zgłaszanych błędów do wersji stabilnej do czasu opublikowania następnej stabilnej.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 14:55:02 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline misha59

• **
  • 128
Obawiam sie ze edycja 1.2b3 jest najmniej stabilna ze Storm'owych wypieków. Już kilka razy miałem poważne zawiechy, bez możliwości wybudzenia urządzenia..... pomagało tylko wyjęcie baterii.....Jeszcze chwila i wracam do wcześniejszej edycji...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Hmmm... bez obrazy, ale wersja 1,2 b2 jest prawie ok. Natomiast wersja 1.2 b3, w której to miały być poprawki zgłaszane przez Userów, jest tak naprawdę prawie tą samą wersją, co jej poprzednik z małymi poprawkami menadżera połączeń (bt to bt, a wifi to wifi) i poprawną pisownią (dodaj grupę), ale za to z nowymi błedami typu: ikona e-mail, klawisz Home, a nawet brak animacji startowej , która była bardzo fajna (sama nie znikła). Wszystko co zgłosiłem do poprawy we wcześniejszym poście tyczy się v 1.2b2 jak i 1.2b3.

Dlatego zwracam się z prośbą do Lobuza aby już nic nie kombinował z Romem, typu nowsza Manila, nowszy ext itp. Wystarczy tylko poprawić to, co zostało już zgłoszone, aby ostatnia wersja stała się finalną.
Chyba, że gotowanie polega na tym, aby robić romy z jak najnowszych wersji Manili etc. nie patrząc na to, że tu, tu, tu i tu jest błąd tylko iść za wielkością cyferek!
To sorry bardzo, ale szkoda mojego i innych czasu, na testowanie i zgłaszanie poprawek, jak i tak za dzień lub dwa pojawi się nowszy rom, z nowszą Manilą,  nowszym sys, nowszym ext/qem i kupą nowych i nigdy nie zgłaszanych błędów, nie mówiąc o tym, że stare też nie zostały poprawione.

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 19:30:41 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
1.2b3 - po wgrani z wersji 1.2b2 czyli wcześniejszej mam po każdym restarcie problem z manilą.

nie wiem czy inni tak mają ale ja tak mam.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline may

• 2541
Pierwszy raz trzeba odpalić Manilę ręcznie, potem już działa sama.
Ja nie mam z nią problemów.
Za to odnotowałem dwa zwisy - nie dało się wyjść ze stanu uśpienia.

*

Offline misha59

• **
  • 128
Hmmm... bez obrazy, ale wersja 1,2 b2 jest prawie ok. Natomiast wersja 1.2 b3, w której to miały być poprawki zgłaszane przez Userów, jest tak naprawdę prawie tą samą wersją, co jej poprzednik z małymi poprawkami menadżera połączeń (bt to bt, a wifi to wifi) i poprawną pisownią (dodaj grupę), ale za to z nowymi błedami typu: ikona e-mail, klawisz Home. Wszystko co zgłosiłem do poprawy we wcześniejszym poście tyczy się v 1.2b2 jak i 1.2b3.

Dlatego zwracam się z prośbą do Lobuza aby już nic nie kombinował z Romem, typu nowsza Manila, nowszy ext itp. Wystarczy tylko poprawić to, co zostało już zgłoszone, aby ostatnia wersja stała się finalną.
Chyba, że gotowanie polega na tym, aby robić romy z jak najnowszych wersji Manili etc. nie patrząc na to, że tu, tu, tu i tu jest błąd tylko iść za wielkością cyferek!
To sorry bardzo, ale szkoda mojego i innych czasu, na testowanie i zgłaszanie poprawek, jak i tak za dzień lub dwa pojawi się nowszy rom, z nowszą Manilą,  nowszym sys, nowszym ext/qem i kupą nowych i nigdy nie zgłaszanych błędów, nie mówiąc o tym, że stare też nie zostały poprawione.

Niestety tu kolegę muszę poprzeć......
Ja juz wróciłem do 1.2b2 , bo 3 jest nie do użytku...

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Widze, ze sie meczycie z tym autostartem MNIALI to macie CAB   http://rapidshare.com/files/351494163/Bysio_MANILA_AUTOSTART_ON.cab.html

Połączone: Luty 16, 2010, 19:47:23

Co do tych zwisow uzywasz mozesz pocketShield ?? Bo u mnie tez mi sie tak dzis stalo i mam podejrzenia co do tego programu.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 19:47:23 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
@Bysio auto start po SR działa tylko Lobuz nie uruchomił jej jak wgrywał rom i zawsze pierwsze uruchomienie trzeba z ręki zrobić, potem już jest oki
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline skyczesiek

• 27
Widze, ze sie meczycie z tym autostartem MNIALI to macie CAB   http://rapidshare.com/files/351494163/Bysio_MANILA_AUTOSTART_ON.cab.html

Połączone: Luty 16, 2010, 19:47:23

Co do tych zwisow uzywasz mozesz pocketShield ?? Bo u mnie tez mi sie tak dzis stalo i mam podejrzenia co do tego programu.

Pocket shield działał do wersji 3.4.9.6 potem to już tragedia, rzeźba żeby w ogóle telefon odpalić może to mieć związek ze skrótami cookie, jak je zainstalowałem na 3.4.9.6 to od tego się zaczęło kolejne wieszanie i tak samo na 1.2b2 i 1.2b3 nie współgra to razem teraz mam incall (klawisze blokuje)
Po 5 minutach rozmowy dzisiaj tel nagle się zawiesił na ostatniej głosce dzwoniącego typu mówił "zupaaaaaaaaaaa" i tak już zostało"aaaaaaaaaa" w szoku byłem musiałem się rozłączyć, pierwszy raz tak miałem z jakimkolwiek telefonem - może to wina najnowszego radia, przy kolejnej dłuższj rozmowie było podobnie tyle że dźwięk był przerywany też musiałem na tym zakończyć rozmowę

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
ja tam wracam do storma 1.1 full manila. poczekam na nastepna pełną wersję.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline suszi

• 8
  • Sprzęt: mio a701,htc HD,HD2
Witam wgrałem dzisiaj 1.3 i nie mam problemów ikonę poczty poprawiłem oraz przycisk home wszystko działa bez problemu żadnego zwisu dla mnie jest ok lobuz_1 dobra robota.

Ja też miałem problem z wybudzeniem dwa razy.Pozostało tyko wyjęcie baterii.Może faktycznie to wina najnowszego radia?Czy ktoś próbował na poprzednich radiach?Tylko pytanie  mogę teraz zmienić radio gdy rom już mam wgrany czy wszystko od początku.Po za tym śmiga. :ok:

*

Offline suszi

• 8
  • Sprzęt: mio a701,htc HD,HD2
Radio możesz zmienić kiedy chcesz  ale myślę że to nie wina radia mam wgrane najnowsze  i nic się nie dzieje a cały czas bawię się fonem :) ani razu nie miałem zwiechy

*

Offline may

• 2541
Używam S2U2
Ja też miałem problem z wybudzeniem dwa razy.Pozostało tyko wyjęcie baterii.Może faktycznie to wina najnowszego radia?Czy ktoś próbował na poprzednich radiach?Tylko pytanie  mogę teraz zmienić radio gdy rom już mam wgrany czy wszystko od początku.Po za tym śmiga. :ok:
Ja miałem właśnie nowe radio. Zmieniłem na starsze i od tej pory jest OK, ale to może być przypadek. Jutro go bardziej pomęczę.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 21:02:35 wysłana przez may »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Na starszym Radio nie ma problemu, proponuje przeflashować. Co do dokumentów to za ich ilość odpowiada dll a jej nie edytuję niestety więc albo mamy nową Manilę z 25 dokumentami albo starsza z dowolną ilością...starsza była w 1.1 a ten ROM był stabilny..

*

Offline misha59

• **
  • 128
Kolego Lobuz, czy było by dużym problemem dla Ciebie aby na szybko poprawić wersję 1.2b2 i podmienić plik na pierwszej stronie, na taki z poprawionymi błędami ??? 1.2 jest całkiem niezły, tylko kilka poprawek i może zostać na dłużej.....
Da radę ???

*

Offline Lobuz_1

• 795
Dzisiaj, najpozniej jutro pojawi sie wersja 1.2b4 z Manila by Lobuz_1 :P. Bedzie to mix manili jakie były tak, ze beda dokumenty bez ograniczen. Co do zdjec to nawet pierwsza wersja była do 99 zdjec wiec tu nic nie poprawimy...

Link za chwilę się pojawi. Proszę o testy i komentarze. Co do info na PW prosze problemy wysylac w jednej wiadomosci dzisiaj dostalem przeszlo 40 emaili, jest to ilosc nie do odczytania a wiekszosc z nich dotyczyla abo pytan, ktore juz w watku padly, wraz z odpowiedziami albo 5 problemow rozbitych na 5 wiadomosci PW.

Dodam, ze jesli komus nie odpowiedzialem to nie jest to przypadek, odpowiedz jest w watku.
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 00:22:33 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline misha59

• **
  • 128
Czytając opis zapowiada się smakowicie  :O~