[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 424349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
@jollyroger3 rozumiem że urzywasz do pobierania plików wifi, można zapodać tweak aby nie rozłączał połączenia po uśpieniu Leo, więc ja uważam że jest zbędny, używając twojego rozwiązania rozumiem że Leo wisi non stop na kablu lub ładujesz aku co 6/8H
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

Zgadza się - kiedy może to wisi na kablu.

Wyłączenie samego ekranu jest też przydatne jak masz Leona podłączonego do kompa przez ActiveSync i nie chcesz żeby się rozłączył, ani czekać aż sam zgaśnie po zadanym czasie.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Zgadza się - kiedy może to wisi na kablu.

Wyłączenie samego ekranu jest też przydatne jak masz Leona podłączonego do kompa przez ActiveSync i nie chcesz żeby się rozłączył, ani czekać aż sam zgaśnie po zadanym czasie.

po tej wypowiedzi stwierdzam że zbędny
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

Wisi na kablu nie dlatego, że musi tylko z mojego przyzwyczajenia.

Nawet zakładając, że to wygaszanie jest zbędne (choć ja uważam inaczej, bo np. pozwala zgasić ekran bez rozłączenia z active sync) - to opcja suspendu w postaci skrótu na pewno byłaby przydatna - i to bardziej niż będący w ROM niekonfigurowalny ekran "Nowa czynność".

I oczywiście wiem, że jak kto chce, to może sobie sam doinstalować.

Podobnie jak edytor rejestru, cookiehome, clean ram czy też tcmd. A o kilkadziesiat kilobajtów nie ma co kruszyć kopii.

Jak już pisałem - byłbym zwolennikiem ROM bez wgotowanych dodatków - i możliwością pobrania w tym (lub osobnym im poświęconym) wątku ich jako osobnych cabów.

__________________________________________________________________________________________________________________

Na przykład po co wgotowany cookiehome? Przeciez nie każdemu musi być potrzebny. A jak kto chce to sobie pobierze jako dodatek i doinstaluje.

ROM Lobuza_01 jest w moim odczuciu rewelacyjny - i myślę, że nie ma potrzeby go dociążać czymś co nie jest niezbędne, a można doinstalować z cabów.

Ten ROM nie potrzebuje wgotowanych bajerów żeby się wydawać świetnym - on po prostu JEST świetny.
________________________________________________________________________________________

PS. Właśnie znalazłem w wątku o ROMIE Bysia: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=631663

To może jednak reaktywacja zakładki do czytania e-booków?
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 12:39:19 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Parę info z mojej strony:
Przede wszystkim zapomniałem o Walentynkach a że moja przyszła żonka (wesele w lipcu) nie za bardzo lubi jak siedze przy kompie stad robie to, ze tak powiem dodatkowo.
Co do ROMu:
- aparat juz ma poprawkę, ze wszystkimi opcjami wyślij do...
- odwołanie do GM w komapsie już nie pojawi się w nowej Manili stad moge zostawić stary jesli nie bedzie powodowal kolizji...
- co do e-bookow to na te chwile ich nie bedzie ale niewykluczone, ze sie pojawia...watek e-bookow sledze dokladnie na xda...
ROM bedzie oczywiscie z 21892 i nowa Manila..

*

Offline Dariusz

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note; Asus Eee Pad Transformer
Od wczoraj testuję XannyTech's EVOLUTION - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=615098
Według mojej oceny niesamowicie szybki, no i nie mam żadnych problemów z Packet Controller-Pro i Mobile Shell.
Lobuz_1 - może byś wziął trochę tych doświadczeń z XT Evolution przy pracy nad WM 6.5.5 ?

Witam

Mam problem z ustawieniami wiadomości sms, mms (Wiadomości/wszystkie wiadomości/menu/ustawienia/opcje). Co kolwiek chcę tam przestawić to po wyjściu z tych ustawień nie są one zapisywane. Chodzi mi głównie o zmiane rozdzielcziości zdjęć odbieranych w wiadomości MMS. Domyślnie jest QQVGA (160x120) i nie można tego przestawić. Proszę o pomoc, bo dotyczy się to romu Leo Storm v.1.2b2- 576MB.

Lobuz pamiętaj o raporcie dostarczenia wiadomości i coś sie opera wiesza a czsem znika pasek sterowania ten na dole.

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
Witam

Mam problem z ustawieniami wiadomości sms, mms (Wiadomości/wszystkie wiadomości/menu/ustawienia/opcje). Co kolwiek chcę tam przestawić to po wyjściu z tych ustawień nie są one zapisywane. Chodzi mi głównie o zmiane rozdzielcziości zdjęć odbieranych w wiadomości MMS. Domyślnie jest QQVGA (160x120) i nie można tego przestawić. Proszę o pomoc, bo dotyczy się to romu Leo Storm v.1.2b2- 576MB.

i u mnie tak jest ale dostaje potwierdzenia o dostarczeniu sms :)
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
Na radio 2.08 lepiej słychać i oszczędniej zżera baterie.

W clean Ram wystarczy dodać manilę jako wyjątek i nie łapie zwiech niezależnie od poziomu.

@Lobuz_1 - Czy będzie dziś dostępny ROM z poprawkami, czy walentynki spowodują opóźnienie publikacji? ;-)

Proponuję zrobić rom z klasycznym układem, i dwoma tylko tweakami: 1. powiększony ram. 2. Nowa manila.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Chlopaki spokojnie...i tak tego nie zmienimy, wiec nie ma co dyskutowac w tym temacie.
Mial byc on o romie Lobuza i trzymajmy sie watku.
Lobuz, to kiedy wkoncu ta nowa wersja?

*

Offline Lobuz_1

• 795
Trochę z opóźnieniem ale wszystko co miało być jest poprawione, dzisiaj ok. 20 wleci. Chwilowo w pracy jestem.

*

Offline foly

• *
  • 88
    • WinMo.eu
  • Sprzęt: E90, Omnia i900, HD2 omg!, Motorola Milestone
ma ktos moze blokade ekranu w cabie ale zeby byla na dole a nie u gory ? szukam szukam i lipa :P pomyslalem ze ktos z kucharzy moze ma luzem  :mrgreen:

ROM: Fast-Light-Rom (2.1-update1 - SHOLS_U2_02.38.0 - 800Mhz-56vsel-conservative)

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
ma ktos moze blokade ekranu w cabie ale zeby byla na dole a nie u gory ? szukam szukam i lipa :P pomyslalem ze ktos z kucharzy moze ma luzem  :mrgreen:

słabo szukasz

http://pdaclub.pl/forum/leo/przesuniecie-slidera-blokady-na-dol-ekranu/
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Wątek posprzątany ze śmieci i offtopu.

Proszę o trzymanie się tematu, a newbie o czytanie całego wątku przed zadaniem pytania.
Jeśli będą się powtarzać pytania proszę o raportowanie.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
@Lobuz, po wejściu w Tweeter menu ustawienia także są problemy z wyświetlaniem ęąśźżćń

Jak zdążysz to popraw to do wersji 1.2b3

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
RS:

storm_v.1.2b2_full_RS.exe

Alternatywny upload.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

Nie mam bladego pojęcia czy to zależy od radia, czy nie, ale zauważyłem, że z zainstalowanym ROM 1.2b2 po wrzuceniu radia 2.08.50.05 bateria ładuje się ładowarką z sieci wręcz BŁYSKAWICZNIE :-)

Może to tylko złudzenie?

*

Offline Lobuz_1

• 795
Czesc bledow jaka znajdziecie poprawie w kolejnej wersji, te co zostaly to"
- edytuj adres zmienia sie w edit address po wejsciu i wyjsciu; poprawka bedzie
- kompas nadal po czesci jest EU;
- Twitterem zajme sie pozniej;
Reszta jest poprawiona i uploadowana

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
czekamy na link!   :ok:

*

Offline Lobuz_1

• 795
Jeszcze chwilka, zdrzemnąłem się  po pracy. W poście 1 nowe Radio, wspiera 576MB. Jedyne co u mnie zauwazyłem to po zmianie ustawiło datę na 1980 rok :| ale po aktualizacji czasu z internetu wszystko działa.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Jeszcze chwilka, zdrzemnąłem się  po pracy. W poście 1 nowe Radio, wspiera 576MB. Jedyne co u mnie zauwazyłem to po zmianie ustawiło datę na 1980 rok :| ale po aktualizacji czasu z internetu wszystko działa.

Norma tak było we wcześniejszych wersjach

Leo z nowym Radio czeka na link

*

Offline Lobuz_1

• 795
W poscie 1 dodaję równiez info czego na te chwile nie poprawilem i co idzie do poprawy, wszystko co znajdziecie bedzie tam umieszczane tak zebym nie zapomnial...rzeczy niemozliwych niestety nie zmienie :)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
jaki PP proponujesz???

*

Offline Lobuz_1

• 795
jaki PP proponujesz???

PP standardowo jest ustawione na 20, wiecej nie ma sensu bo tracisz pamiec a przy 20 jest oki dla tej Manili, najlepiej nie zmieniac...

@Lobuz_01 - "rzeczy niemozliwych niestety nie zmienie :)"

MNIE nie nabierzesz :P

Ja wiem, że rzeczy niemożliwe załatwiasz od ręki, a na cuda trzeba poczekać do 3 dni  :ok:

Jakby w przyszłości była przydatna pomoc w tłumaczeniu - daj znać na PW ;-)

*

Offline Artz

• **
  • 156
Jako że pewnie za chwilę wkroczy moderator i zrobi porządek to ja dodam swój grosz.
Padi wskazywanie błędów w ROMie jest jak najbardziej na miejscu.

Ale posty w stylu "czekam na ROM", albo "słońce świeci, a księżyc krąży wokół ziemi" zachowaj dla siebie. To nabijanie licznika?

Ode mnie masz wielki plus za te Cookie czy jakoś tak :)
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 21:53:49 wysłana przez Artz »

*

Offline looki1983

• **
  • 169
  • HTC SENSATION
  • Sprzęt: HTC SENSATION
romik jak zawsze wypas , wszystko smiga jak nalezy
Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem...