[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b2- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #1080 dnia: Luty 13, 2010, 00:57:02 »
Tasbar jest poprawny w linku, ten w ROMIE jeszcze do zamiany...nie pokazuje H i U.

Witam wszystkich jako nowy użytkownik HD2
Zainstalowałem 1.2b2 potem radio 2.07.50.27_2 i mam pytanie w jaki sposób zainstalować taskbar z linku (pliki gdzieś skopiować czy odpalić któryś z nich) ?
Jeszcze pytanie uzupełniające w jaki sposób spowodować aby manila startowała domyślnie po włączeniu telefonu ?
Pozdrawiam
xromek
Taska na karte pamieci (nie wazne gdzie) i z poziomu telefonu instalacja. Uruchamiasz normalnie *.cab i instalujesz.
Musisz zaznaczyc uruchamianie Sense w ustawieniach Today i caly czas Ci bedzie uruchamialo. Opisywalem to wczesniej w tym watku.
Jak cos to pytaj na PW.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 01:57:55 wysłana przez krissenbasse »

Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b2- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #1081 dnia: Luty 13, 2010, 01:17:14 »
Taska na karte pamieci i z poziomu telefonu instalacja.

Na kartę w dowolny katalog czy w główny, a instalacja odpaleniem jakiegoś pliku czy odpowiednim uruchomieniem telefonu ?
----------------------
Przepraszam za zamieszanie, dopiero co zainstalowany system na komputerze ukrywał mi rozszerzenia znanych plików i nie zauważyłem żę ściągnołem .cab,
wydawało mi się że to .rar i nie za bardzo wiedziałem co zrobić z zawartością.
Przepraszam za offtop.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 02:06:02 wysłana przez xromek »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Czy uważasz za właściwe uczenie się podstaw w wątku o ROMie i jego zmianie ?
Bo wydaje mi się, że od tego są odpowiednie działy/wątki.
Idź chłopie poczytaj i wróć douczony, nie zaśmiecaj tego wątku.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
...na tę chwilę:
- poprawiłem Menadżera Komunikacji;
- ustawienia w sms;
- tłumaczeine grup;

Reszta na niedzielę. Niestety nie wiem czy będę miał wpływ na FaceBooka. To nie mui bo tam nawt nie ma takiego ostrzeżenia. Musze jeszcze poszukać.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #1084 dnia: Luty 13, 2010, 01:59:16 »
...na tę chwilę:
- ustawienia w sms;
- tłumaczeine grup;

Reszta na niedzielę. Niestety nie wiem czy będę miał wpływ na FaceBooka. To nie mui bo tam nawt nie ma takiego ostrzeżenia. Musze jeszcze poszukać.
Bedziesz to dzis udostepnial, czy wszystko w niedziele/poniedzialek?

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
...na tę chwilę:
- ustawienia w sms;
- tłumaczeine grup;

Czy jest już dostępna ta poprawiona wersja ??
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

Przydałoby się w nowym ROM też coś takiego, jak na Topaza - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=544475

Zarówno menu, jak i opcje "standalone".
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 10:37:54 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Wszystko bedzie w niedziele. Bez sensu dawac kilka kolejnych wersji beta. Bedzie b3 z poprawka tego co bylo nie tak.

*

mariusz-jagi

w 1.2 po zrobieniu zdjęcia przy wybraniu opcji wysłania z okna podglądu to dostępne opcje wyswietlaja sie nałożone na siebie i przebija napis Option.

Zgadza się - są nakładające się na siebie (z przebijającym napisem Option) tylko dwie opcje: "Zapisz do Śladów" i "Wyślij za  Pomocą MMS"

Dodatkowo przy zmianie wybranej opcji kropka wyboru przesuwa się w dół.
Takie małe pytanko w temacie - czy do tego menu nie dałoby się dodać opcji "Wyślij do Facebook"  i "Wyślij przez E-mail"?

Dla porównania w kamerze opcje wyświetlane są prawidłowo i mamy do wyboru "Prześlij do YouTube" i "Wyślij przez Email"...

I tak już poza tematem - nie za bardzo mi się podoba zestaw aplikacji przypisany do okna "Nowa czynność" z katalogu "Użytkowe" i domyślnie przypisanej pod lewy soft key...

Czy i w jaki sposób można skonfigurować jakie aplikacje i w jakim miejscu w niej są wyświetlane? Jeśli wymaga to edycji rejestru - prosiłbym o wskazówki gdzie :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 11:27:22 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Lobuz zauważyłem jaszcze iż kompas ekran kalibracji ma po EN i chyba powinien on mieć powiązanie z mapami googla??? Nie ma przycisku pod kompasem do map googla
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
A może w nowym romie coś takiego:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=629487
Sciagasz caba i instalujesz sobie ,nie ma sensu ladowac tego na stale do rom'u, nie kazdemu to sie podoba.
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

Siemka mam pytanie czy ktoś też miał problemy z operą?Ja po długim nie używaniu telefonu gdy chcę uruchomić operę to łapie zawiechę i wtedy tylko sr.Czy może to być wina hqwallper ja mam do manila 2.5.1922 bo nie mogę znaleść do tej wersji manili.Na xda piszą że powinno działać ale już sam nie wiem.Prośba o link lub caba jeśli ktoś by znalazł.Po za tym wszystko śmiga. :ok:

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
[Padi, co do blokady to specjalnie jest na dole, wg mnie tak jest lepiej; niemniej jak chcesz to podeślę Ci plik który przesunie suwak na górę a zegar na dół..

A jak byś tak mógł to poproszę na PM

A czy spolszczysz ten Cab z zakładkami bo przy dodawaniu skrótu pojawia się instrukcja na górze ekranu po angielsku, jak nie sprawi to problemu to poproszę
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 18:15:35 wysłana przez Padi »

*

Offline skyczesiek

• 27
U mnie znowu lipa. Rano wgrałem rom od początku (bez karty, kartę sformatowałem), radio 2.07.50.27  wszystko poustawiałem i chodziło.Teraz się trochę bawiłem, zrobiłem clean ram na poziomie 2 i kolejny raz wszystko padło tzn po clean ram doszedł do 100% i wszystko stanęło, SR manila nie wstaje mam dostęp tylko do niektórych aplikacji w start, home czarny  :-? Zmieniłem radio na najnowsze i też nie pomaga.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
U mnie znowu lipa. Rano wgrałem rom od początku (bez karty, kartę sformatowałem), radio 2.07.50.27  wszystko poustawiałem i chodziło.Teraz się trochę bawiłem, zrobiłem clean ram na poziomie 2 i kolejny raz wszystko padło tzn po clean ram doszedł do 100% i wszystko stanęło, SR manila nie wstaje mam dostęp tylko do niektórych aplikacji w start, home czarny  :-? Zmieniłem radio na najnowsze i też nie pomaga.

widzisz jakbyś poczytał cały wątek to jest tam napisane o twoim problemie i cleanRAM

Lobuz usuń CleanRAM
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 20:25:25 wysłana przez Padi »

*

Offline Lobuz_1

• 795

Było wcześniej, ze działa tylko poziom 1. Nie bez powodu skasowałem opcje ustawień z menu narzędzia. Bład jest w programie. Moze nowa wersja to naprawi, nie przestawiaj poziomu i bedzie ok.

Co do Opery, choć ta wersja jest polecana to sam zauważyłem, ze po paru gdzinach użykowania łapie zwiechę najprawdopodobniej bedzie powrot do poprzedniej wersji, byla bardziej stabilna...

Padi, kompas jest poprawiony, nie było mojego pliku z PL. Jest odwołanie do GM. Co do aparatu jeszcze sprawdzę. Poki co odchudziłem manilę o 699 plików :P narazie :)
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 20:29:10 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
z aparatem jest wszystko oki
znowu jedynie zacieła mi się wibra podczas przychodzącego maila

moje ustawienia
Ring-modem wibra-on tel uśpiony i podczas notyfikacji zacięcie  dźwięku i wibra chodzi aż do odczytania maila, w nocy to by mnie szlak trafił,  problem występuje chyba tylko na tym dźwięku "Ring-modem"
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 20:33:39 wysłana przez Padi »

*

Offline skyczesiek

• 27
Czytam wątek, od początku. Myślałem że problem jest poprawiony skoro nadal aplikacja jest w romie. Wczoraj miałem to samo 5 razy bez używania clean ram.
Zrobiłem HR ustawiłem co potrzeba i czekam do jutra.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Czytam wątek, od początku. Myślałem że problem jest poprawiony skoro nadal aplikacja jest w romie. Wczoraj miałem to samo 5 razy bez używania clean ram.
Zrobiłem HR ustawiłem co potrzeba i czekam do jutra.

a ja jak wgrałem rom po ustawieniu i dograniu potrzebnych mi aplikacji, ani razu sr, hr, jakiegokolwiek zwisu.

*

Offline skyczesiek

• 27
Jedyny powód jaki prztchodzi mi do głowy to pocket shield w połączeniu ze skrótami cookie, wczoraj zainstalowałem cookie na 3.4.9.6 i było identycznie dlatego zmieniłem na storm ale tu niestety problem się powtarza. Czy ktoś ma PS i działa mu na storm 1.2?

Miałbym taką propozycję/prośbę co do nowości w ROM:

1. Dodanie aplikacji włączających bluetooth i wifi możliwych do podlinkowania w skrótach w start
2. Aplikacje możliwe do podlinkowania jak wyżej, do których link z xda wkleiłem wcześniej: light off (do tego aktualnie używam caba TurnTheLightOff), dim light, standby, reboot i shut down
3. Usunięcie menu "nowa czynność" lub zdradzenie sekretu jak przypisać w niej inne skróty (może być niełatwe, jeśli nie publicznie, to będę wdzięczny za PW w tej sprawie)
4. @Padi - "
A może w nowym romie coś takiego:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=629487
ODPADA!!!"

100% poparcia z mojej strony dla @Padi!

5. @Padi - pisałeś, że 25 miniaturek dokumentów w zakładce "Dokumenty" to miniaturki "ostatnich dokumentów"... Co miałeś na myśli? Sprawdziłem i okazuje się, że nie są to niestety miniaturki ostatnio otwartych dokumentów :( Wydaje mi się, że jest  to pierwsze 25 dokumentów jakie zakładka znajduje (a resztę olewa) lub dokumenty wybrane losowo...

5. @robertok01 - "Sciagasz caba i instalujesz sobie ,nie ma sensu ladowac tego na stale do rom'u, nie kazdemu to sie podoba."

Tu również 100% mojego poparcia!

Generalnie miałbym propozycję, żeby ROM był możliwie szczupły, a aplikacje na które jest zapotrzebowanie @Lobuz_01 zamieszczał w postaci cabów do osobnego pobrania. Jeśli oczywiście miałby czas i chęci, żeby tak zrobić...

6. @Lobuz_01 - napisałeś, że miniaturki dokumentów możliwych do przewijania w zakładce "Dokumenty" będą się wyświetlały wszystkie - tak jak w Storm 1.1. Czy to pewne? Czy mogę się tej poprawki spodziewać w niedzielę? :D

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
ad1 masz to w nowa...  pod lewym softkey`em
ad2 zbędne wg.mnie
ad3 bsb tweak ma możliwość zmiany lewego softkey`a
ad4 bez komentarza
ad5 ostatnich dodanych
ad6 Lobuz chyba napisał odpowiedź

@Padi:

Ad. 1 Pod lewym softkey bluetooth mi otwiera wyszukiwanie urządzeń.

A chciałbym przycisk "niezależny", możliwy do dodania jako skrót w homescreen jedynie włączający moduł (tak jak naciśnięcie przełącznika w "menedżerze komunikacji"). Czyli tak jak działa Wi-Fi w "Nowa czynność" domyślnie ustawionej pod lewym softkey".

Wi-Fi w "Nowa czynność" działa tak jak bym chciał, jednak chciałbym żeby ten przełącznik można było podlinkować w dowolne pole skrótów w homepage.

Ad. 2 - Może i zbędne choć wygodne. Zwłaszcza wygaszenie ekranu bez rozłączania usług (TurnTheLightOff)- ja tego używam BARDZO często. Oczywiście korona mi z głowy nie spadnie jak będę sobie to indywidualnie doinstalowywać i zmieniać ikonkę jak do tej pory... Generalnie uważam, że lekkość i funkcjonalność "niezależnych" opcji zarządzania energią śmiało może uzasadniać ich "wgotowanie" w ROM. W przeciwieństwie do np. Total Commandera (używam Resco), gier (na szczęście Lobuz_01 zdecydował się tą grę usunąć), czy też jednej z kilku dobrych latarek.

Ad. 3 - Nie zrozumiałeś chyba o co dokładnie mi chodzi: Wiem jak zmienić funkcję lewego softkey. Zastanawiam się tylko, czy menu "Nowa czynność" w obecnym kształcie jest NAPRAWDĘ użyteczna - i wydaje mi się że nie za bardzo... Zwłaszcza, ze nie ma możliwości swobodnej jej konfiguracji. Czynie byłoby wobec tego sensowne wyrzucenie jej z ROM, a udostępnienie w postaci .cab dla tych, co ją lubią?

Ad. 4 - No to widzę, że gusta mamy podobne  :ok:

Ad. 5 - Mam dużo, rzadko dodaję. Gdyby to było ostatnio otwierane 25 dokumentów - zrozumiałbym zasadność ograniczenia. Podobnie gdyby to było 25 ze wskazanego katalogu (może warto rozważyć - w miarę możliwości - opcję wskazania katalogu, z którego dokumenty mają być wyświetlane jako miniaturki w zakładce "Dokumenty". Tym bardziej cieszę się, że zgodnie z Twoim Ad. 6 - i tak jak @Lobuz_01 wcześniej pisał - będą :-)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
mnie osobiście w nowa czynność przeszkadza przycisk wylącz ppc, bez użyteczny dla mnie

wydaje mi się że przycisk (skrót) włącz/wyłącz wifi/bt jest możliwość zrobić samemu, trzeba tylko znać komendę skrótu, ale to pytanie musisz kierować do osób gotujące romy, lub zapytać w postach romu Bysia, pewno ktoś ci podeśle pliczki skrótów

co do tcm, regedit i rara dla mnie celnie wgotowany w rom ale latarki i czyszczenia ram może ich nie być

nowa czynność jakoś mi nie przeszkadza ale i w niczym nie ułatwia

tak zapytam do czego używasz wygaszania bez rozłączania???
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 23:09:30 wysłana przez Padi »

@Padi:

1. "Wyłącz ppc" - faktycznie mało użyteczny. Chociaż - jeśli już trzeba - warto móc to zrobić z ekranu niż z (tandetnych) przycisków sprzętowych. Zgadzam się, że wystarczyłby "programowy" skrót "Restart"

2. Włącz/wyłącz wifi/bt - po prostu "wgotowany" w ROM byłby wygodniejszy niż tworzenie go samemu. Wszystko się da jak się umie. A wszystko się umie jak się ma odpowiednio dużo czasu. Jak się tego czasu nie ma - ma się @Lobuza_01 ;-)

4. Tcm- kwestia gustu i kasy. Resco jest płatny, stąd Tcm jest świetną alternatywą - niech zostanie. Choć uważam, że lepiej byłoby go "wyodrębnić" do opcjonalnego .cab. Czyszczenie RAM - ciekawa opcja, choć mnie raczej niepotrzebna - czemu by nie "wywalić" do .cab? Latarka - dla mnie funkcjonalność konieczna, ale nie widzę uzasadnienia dla "wgotowywania" w ROM - lepiej .cab jak kto chętny.

5. Rar - fajny, choć nie niezbędny. Mógłby być do pobrania jako opcjonalny .cab.

6.  Wygaszania bez rozłączania używam do oszczędzania baterii np. podczas pobierania większego pliku lub gdy mam uruchomione kilka aplikacji, do których potrzebuję szybkiego dostępu co kilka minut.

Np. CokieHomeTab wgotowany do ROM uważam za fajny, choć nie niezbędny bajer (będę na 100% używał), ale nie obraziłbym się gdyby był dostępny w pierwszym poście jako opcjonalny .cab ;-)
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 02:07:49 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

Nie dość, że nowe - to jeszcze daje 576MB RAM :-)