[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423807 Wyświetleń

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b2- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #1050 dnia: Luty 12, 2010, 17:31:03 »
to dlaczego zmienił jego numeracje, moja się różni, może nie znacznie ale jednak jest różnica dlatego wnoszę ,że cos zmienił
Ja podeslalem Lobuzowi tego caba http://www.przeklej.pl/download/0009if9vi5a5/htc-brians-wm-6-5-taskbar-bysio-kaudii-2-2-1-2-1-cab, sprawdz czy pokrywa sie z tym Lobuza, bo ten z linka to od Ciebie.

*

Offline suszi

• 8
  • Sprzęt: mio a701,htc HD,HD2
Witam wszystkich jak dla mnie romik jest naprawdę dopracowany i godny polecenia,wszystko chodzi jak należny.
Lobuz_1 wykonałeś naprawdę kawał dobrej roboty :ok: :D

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
to dlaczego zmienił jego numeracje, moja się różni, może nie znacznie ale jednak jest różnica dlatego wnoszę ,że cos zmienił
Ja podeslalem Lobuzowi tego caba http://www.przeklej.pl/download/0009if9vi5a5/htc-brians-wm-6-5-taskbar-bysio-kaudii-2-2-1-2-1-cab, sprawdz czy pokrywa sie z tym Lobuza, bo ten z linka to od Ciebie.

wstępnie ob-lukałem tego co podał Lobuz_1 i wygląda mi identycznie jak mój, ale może jakiś szczegół zmienił, dlatego pytam jaki

mój miał taką nazwę i numerację HTC_Brians_WM_6.5_Taskbar_Bysio_Kaudii-2.2.1-2  , tzn że ty dodałeś 1 na końcu numeracji  :wink:,   jest to Taskbar ktorego sam zawsze używam, według mnie najlepiej wygląda i najmniej muli telefon
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 18:01:06 wysłana przez Kaudii »

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2

Co do tasbara nic nie zmienialem...co do smsow oczywiscie do poprawy. Co do krzaczkow nie mam icb...sprawdz bez taskbara...mowimy o kontaktach z menu z mobilnego biurem?
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 18:49:01 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
nic z postu Lobuza nie czaje
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline RS4

• 49
sspl.exe wywala ze jest trojanem

RS4

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
sspl.exe wywala ze jest trojanem

RS4

No bo jest!!!

Połączone: Luty 12, 2010, 18:37:21
krzaki są tu
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 18:37:21 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b2- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #1057 dnia: Luty 12, 2010, 18:51:41 »
Zainstalowalem kolorowy taskbar 3d DJCLeo_WM65 i theme Laskartheme V2 blue i wszystko smiga i wyglada super.kawal dobrej roboty.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Padi, FaceBook jes wgrany tylko z pl i tez z orginalnego caba...w wolnej chwili przejrze mui...co do krzakow na obrazku 1 to nie widze bledow-krzakow.
Mysle, ze kolejna werja juz bedzie mogla byc finalna...no moze b3 a pozniej finalna. Podsumowujac:
- poprawka ustawien sms i kontaktow (edit adres).
- usuniecie kilku zbednych katalogow;
- poprawki tlumaczen, Facebook i Manila;
- tasbar na stale jakis fajny, moze ten z postu 1ego;
- odzyskanie wolnego miejsca i uzyskanie lepszej wydajnosci Manili;

Co do krzaklw z śź nic nie mialem takiego.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 19:28:12 wysłana przez Lobuz_1 »

Mam dwa pytanka:

1. po wgraniu ROM 1.2 aktualnie podlinkowanego mam w nim taskbar. Czy to jest już ten sprawny, czy powinienem zainstalować ten podlinkowany osobno?

2. Zakładka dokumenty wyświetla mi w podglądzie tylko 25 z 230 moich plików pdf  :worried: Czy jest jakiś sposób, żeby wyświetlała (tak jak w ROM 1.1) wszystkie? BARDZO mi na tym zależy.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 19:34:29 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Tasbar jest poprawny w linku, ten w ROMIE jeszcze do zamiany...nie pokazuje H i U.
Skasuj Apllication Data z karty. Powiinno pomoc.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #1061 dnia: Luty 12, 2010, 19:58:16 »
Tasbar jest poprawny w linku, ten w ROMIE jeszcze do zamiany...nie pokazuje H i U.
Skasuj Apllication Data z karty. Powiinno pomoc.
Kiedy mozna sie spodziewac B3?

*

Offline Lobuz_1

• 795
Weekend poswiecam dla Rodzinki...moze niedziela wieczor? Moze szybciej, ppznien. Zalezy od brakow, smsy od razu a reszta...sie zobaczy...ogolnie wkurzyly mnie smsy sam korzystam i musze miec raport...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Padi, FaceBook jes wgrany tylko z pl i tez z orginalnego caba...w wolnej chwili przejrze mui...co do krzakow na obrazku 1 to nie widze bledow-krzakow.
Mysle, ze kolejna werja juz bedzie mogla byc finalna...no moze b3 a pozniej finalna. Podsumowujac:
- poprawka ustawien sms i kontaktow (edit adres).
- usuniecie kilku zbednych katalogow;
- poprawki tlumaczen, Facebook i Manila;
- tasbar na stale jakis fajny, moze ten z postu 1ego;
- odzyskanie wolnego miejsca i uzyskanie lepszej wydajnosci Manili;

Co do krzaklw z śź nic nie mialem takiego.

Wcześniejszy post to splash 1 pokazujący lokalizacje wejscia do logowania facebook`a
z ustawień jest ok

co do ęąśżź
tutaj się schowały

1. Skasowanie katalogu application data z karty nie pomogło :-( Nadal po wczytaniu zakładka "dokumenty" pokazuje jedynie 25 plików ;-(

2. Potwierdzam błąd w "menedżerze komunikacji" - tapnięcie w ikonę "bluetooth"  włącza Wi-Fi i pokazuje dostępne sieci. Hint - u Bysia działa dobrze.

3. Facebook: - Przy ustawieniu "Usługi danych" zamiast "Nazwa użytkownika lub adres e-mail" jest "Wiadomość e-mail", nieco za duża jak na mój gust czcionka w programie.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 21:08:55 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Skasowanie katalogu application data z karty nie pomogło :-(

Nadal po wczytaniu zakładka "dokumenty" pokazuje jedynie 25 plików ;-(

I potwierdzam błąd w "menedżerze komunikacji" - tapnięcie w ikonę "bluetooth"  włącza Wi-Fi i pokazuje dostępne sieci. Hint - u Bysia działa dobrze.

a w ustawieniach zaznaczyłeś wyświetlaj wszystkie???

@Padi - Tak. Jako domyślne źródło dokumentów mam "Wszystkie dokumenty".

Co więcej - niezależnie od tego jakie źródło dokumentów wybiorę - zawsze w zakałdce wyświetla mi się te same 25 miniaturek. Wszystkie piki pdf mam w podkatalogach w jednym katalogu na karcie pamięci.

W Storm 1.1 działało prawidłowo. W Storm 1.2 i u Bysia - nie :-(
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 21:50:13 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Tu jest inna Manila, zerkne dlaczego jest tylko 25.

@Lobuz_1 - i taka jeszcze jedna prośba...

Skoro określiłeś, że przyczyną braku możliwości wysłania filmów z albumu do Youtube w Storm 1.1 jest "lewy" album - czy nie mógłbyś go jeszcze na koniec podmienić w Storm 1.1 Full i podlinkować taki poprawiony ROM?

Bo szczerze mówią to jest jedyny poważny błąd w Storm 1.1, a skoro przyczyna problemu jest znana, to może warto doprowadzić do porządku poprzedni ROM (i sfinalizować go tym samym) przed rzuceniem się w wir pracy nad 1.2?

Szczerze mówiąc 1.2 na razie jak dla mnie jest zbyt wczesną betą, a dobrze działający album to jedyne czego mi do szczęścia w 1.1 brak ;-)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 22:15:27 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
1.2 i 1.1 to ten sam rodzaj ROMU...stad do starego nie wracamy...

Prz okazji 1.1 powstal z prac nad 3.4.9 a ten mial numeracje od 1 :) bledow jest juz naprawde malo, grupy to tlumaczenie, facebook i ten wloski komentarz tez...co do wielkosci czcionki to engine facebooka nie zostal zmieniony wiec tu wg mnie jest oki...sms zajma chwile...opera i pierwsza strona tez jest...co do zapisywania na karcie to poki co sie wstrzymam, mamy tyle pamieci, ze poki co nie ma co go na sile przenosic...jak to zrobie a gdyby nie wyjazd rodzinny to zalatwilbym to jutro rano...w weekend wszystko poprawie...
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 22:37:28 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
potwierdzam zakładka dokumenty wyświetla 25 ostatnich dokumentów ale po lewej stronie jest przycisk"wszystkie" i w końcu po coś on jest, tylko nie pisz że czytasz dokumenty zakładką manili w miniaturkach  :-)

w zakładce zdjęcia także jest ograniczenie do 99szt

jeżeli kolega uważa 1,2 za wczesną bete to sory bardzo ale ty chyba bety nie widziałeś
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 22:32:58 wysłana przez Padi »

@ Padi - "potwierdzam zakładka dokumenty wyświetla 25 ostatnich dokumentów"

Ostatnich licząc ODKĄD? Ostatnio otwieranych, czy jak?

Resztę można by sparafrazować: "W mieszkaniu masz takie ładne półki i w końcu po coś one są. Poukładaj sobie tam w segregatorach dokumenty, bo chyba nie powiesz wszystkie musisz mieć w PDA?"... Nie muszę, ale byłoby to wygodne - i dotąd było możliwe

"tylko nie pisz że czytasz dokumenty zakładką manili w miniaturkach  :-)"

Nie czytam ich w miniaturkach, ale lubię sobie przewijaniem pooglądać thumbnaile i móc KAŻDY znaleźć bez wchodzenia nigdzie głębiej.

"ale po lewej stronie jest przycisk"wszystkie" i w końcu po coś on jest"

Biorąc pod uwagę, że w Storm 1.1 wyświetlały się miniaturki wszystkich, a tu nagle się nie wyświetlają, to to stwierdzenie można uznać za konkluzję typu "Czy do stanu wojennego musiało dojść? Widocznie musiało skoro doszło."

Po prostu chciałbym żeby nadal wyświetlały się miniaturki wszystkich w podglądzie (tak jak było wcześniej) jeśli to możliwe. :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2010, 22:42:02 wysłana przez jollyroger3 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Padi sprawdz jeszcze czy to ograniczenie czy kwestia wyswietlania...przy mailach jest tez 99+ ale mozna czytac wszystkie...zdjec tylu nie wgrywalem :)
Dokumenty beda wszystkie, nie klocimy sie...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Padi sprawdz jeszcze czy to ograniczenie czy kwestia wyswietlania...przy mailach jest tez 99+ ale mozna czytac wszystkie...zdjec tylu nie wgrywalem :)
Dokumenty beda wszystkie, nie klocimy sie...

jest ograniczenie do 99 więcej nie wyświetla do zakładki powyżej 99 dodaje tylko ostatnie

*

Offline skyczesiek

• 27
Mam pytanie czy ktoś na 1.2 instalował pocket shield i czy mu działa. Mi wszystko działa do pewnego momentu. Jak już wszystko skonfiguruję (chodzi mi o całe urządzenie) po SR manila nie wstaje mogę wejść w start i niektóre programy ale generalnie nic to nie daje, na home nic nie ma. dzisiaj już miałem tak z 5 razy. Na początku konfiguracji przy SR jest wszystko ok. Staram się wyeliminować wszystkie przyczyny i zostaje tylko pocket shields chyba. Ktoś tak miał?

*

mariusz-jagi

2. Potwierdzam błąd w "menedżerze komunikacji" - tapnięcie w ikonę "bluetooth"  włącza Wi-Fi i pokazuje dostępne sieci. Hint - u Bysia działa dobrze.
u mnie menadżer komunikacji działa prawidłowo. WiFi uruchamia WiFi, bluetooth uruchamia bluetooth.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 00:06:32 wysłana przez mariusz-jagi »

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Mała podpowiedz, może pomoże, sprawdź np z inna karta pamięci czysta sformatowana zainstaluj tylko to co potrzebne, jeśli ok to juz wiesz gdzie problem jest.
Ja dzisiaj miałem tak ze po zapodaniu nowej wersji romu, gdy karta była w telefonie po wlaczeniu a nastepnie wpisaniu kodu pin, działał na zwolnionych obrotach to zawieszał sie , gdy wyjałem kartę wszystko działało prawidłowo, sformatowałem ja zainstalowałem na nowo co trzeba i działa do tej pory.
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

@mariusz-jagi - "u mnie menadzer komunikacji działa prawidłowo. WiFi uruchamia WiFi, bluetooth uruchamia bluetooth."

Nie mówimy o przełączniku Wył/Wł znajdującym się po prawej stronie, lecz o obrazku po lewej. Tapnięcie na obrazek bluetooth uruchamia opcje konfiguracyjne wi-fi.

Sprawdź :-)

*

mariusz-jagi

@mariusz-jagi - "u mnie menadzer komunikacji działa prawidłowo. WiFi uruchamia WiFi, bluetooth uruchamia bluetooth."

Nie mówimy o przełączniku Wył/Wł znajdującym się po prawej stronie, lecz o obrazku po lewej. Tapnięcie na obrazek bluetooth uruchamia opcje konfiguracyjne wi-fi.

Sprawdź :-)
Sorry, nie doczytałem. Do tych ustawień używałem skrótu z polecenia "Nowy...". Wg tej ścieżki dostępu u mnie tez jest.

Witam wszystkich jako nowy użytkownik HD2
Zainstalowałem 1.2b2 potem radio 2.07.50.27_2 i mam pytanie w jaki sposób zainstalować taskbar z linku (pliki gdzieś skopiować czy odpalić któryś z nich) ?
Jeszcze pytanie uzupełniające w jaki sposób spowodować aby manila startowała domyślnie po włączeniu telefonu ?

Pozdrawiam
xromek