[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423938 Wyświetleń

*

Offline zowik05

• 39
  • Sprzęt: hd2-->Note II
A ja mam prośbę do Lobuz_1 wżuć jakieś 3 e-boki nie długie(tak żeby mało ważyły) ale tak żeby się prezentowały po prostu tak na wypróbowanie tytuly sam wybierz nikomu to przecież by nie przeszkadzało o fajnie już mieć coś wgranego   

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Daj instrukcję dla HD2 w PL, nie będzie przynajmniej dyskusji, że nie w temacie ;)
A i odwołać się do niej będzie można, do konkretnej strony ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #932 dnia: Luty 10, 2010, 21:22:26 »
W romie u Bysia jest inny 'Menadzer Komunikacji'. Tam gdzie tryb 'Samotot' - jest 'Polaczenia bezprzewodowe (Wylacz wszystkie polaczenia bezprzewodowe)'. Jak wylaczasz tryb 'Samolot', to odrazu wszystko wylacza. Zeby uruchomic WiFi trzeba uruchomic 'Internet w trybie Samolot (Wylaczenie WiFi i Direct)'. Lobuz u Ciebie w 1.2 bedzie tak samo?

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Odp: [12.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #933 dnia: Luty 10, 2010, 21:31:24 »
W romie u Bysia jest inny 'Menadzer Komunikacji'. Tam gdzie tryb 'Samotot' - jest 'Polaczenia bezprzewodowe (Wylacz wszystkie polaczenia bezprzewodowe)'. Jak wylaczasz tryb 'Samolot', to odrazu wszystko wylacza. Zeby uruchomic WiFi trzeba uruchomic 'Internet w trybie Samolot (Wylaczenie WiFi i Direct)'. Lobuz u Ciebie w 1.2 bedzie tak samo?

To standardowy menadzer w nowym romie...moze byc taki albo ten co byl...

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #934 dnia: Luty 10, 2010, 21:46:54 »

To standardowy menadzer w nowym romie...moze byc taki albo ten co byl...

Sprawdz opcje Internet w trybie samolot (Wylaczenie Wifi i Direct) bo jak dla mnie, to ona wogole nie dziala.

Po opisie sądząc - wolę ten co był.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Po opisie sądząc - wolę ten co był.

Jeszcze troche i koncze robote...wezme sie do koncowych poprawek...tlumacze do konca ebook engine. Jak ma byc PL to niech bedzie.

Czy jest szansa tak ustawić przyciski aby HD włączał się tylko po naciśnięciu tzw. czerwonej słuchawki? Mój ROM 3.4.9.5 Lobuz_1

Własnie zauważyłem, że włączenie trybu "Samolot" w ROM 1.1 powoduje "zaszarzenie" przełączników: 3G, Router Wi-Fi, Połączenie danych i Wi-Fi, ale nie zaszarza Microsoft direct push, Bluetooth i Telefon.

Włączenie Bluetooth w trybie samolotu powoduje wyjście z trybu samolotu. Podobnie włączenie telefonu. Wi-Fi ani Routera Wi-Fi w trybie samomot nie da sie włączyć w ogóle,

Troszkę to niekonsekwentne: albo niech będą w trybie samolot nieaktywne WSZYSTKIE przełączniki (a zostawić tylko opcję wyłączenia trybu samolot), albo niech wszystkie przełączniki będą aktywne, a włącznie danej usługi niech powoduje wyjście z trybu samolot (tak jak to jest w ROM oryginalnym).

Bardziej by mi odpowiadało to drugie rozwiązanie.

*

Offline misha59

• **
  • 128
  • Sprzęt: SGSII
Siemka wszystkim.Co do nowego romu prośba o dodanie synchronizacji  myphone i z mojej strony mógłbyś dodać cab HQWallpaperPatch kompatybilny z twoją wersją mnili oraz fajną klawiaturę.Gdy wgrywam tą wersje po uruchomieniu opery i jej wyłączeniu w lewym górnym narożniku wyskakuje mały kwadracik FingerKeyb-2.1-WVGA.Musiałem zmienić twój romik ponieważ co dziennie rano był problem z połączeniem z internetem sr nic nie dało no a póżniej hr i tak co rano.Miałem też problem w trybie uśpienia nie mogłem wogóle odpalić telefonu dopiero wyjęcie baterii.Być może to wina HQWallpaperPatch_v1.22_forManila2.5.19222xxx dlatego prosze o dodanie od razu do romu tego caba jeśli nie to osobno dzieki :ok:

Potwierdzam. Dzis rano nie mogłem obudzić mojego Leo....myślałem ze to bateria padła. Jednak po podłączeniu ładowarki - cisza :worried: ....juz sie wystraszyłem ze cos padło na powaznie :O....SR pomógł,a Leo jak by nigdy nic śmiga.... :E
Soft Storm 1.0
HTC HD2 .....było, teraz Samsung Galaxy S II

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #940 dnia: Luty 10, 2010, 23:55:31 »
Lobuz, o ktorej mozna sie spodziewac, ze wrzucisz na serwa dzialajaca wersje? Pozdr

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Lobuz podal :  " ROM będzie ok 2:00."

Moze wczesniej moze pozniej ;)

Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline rafet

• 14
Własnie zauważyłem, że włączenie trybu "Samolot" w ROM 1.1 powoduje "zaszarzenie" przełączników: 3G, Router Wi-Fi, Połączenie danych i Wi-Fi, ale nie zaszarza Microsoft direct push, Bluetooth i Telefon.
Włączenie Bluetooth w trybie samolotu powoduje wyjście z trybu samolotu. Podobnie włączenie telefonu. Wi-Fi ani Routera Wi-Fi w trybie samomot nie da sie włączyć w ogóle,
Troszkę to niekonsekwentne: albo niech będą w trybie samolot nieaktywne WSZYSTKIE przełączniki (a zostawić tylko opcję wyłączenia trybu samolot), albo niech wszystkie przełączniki będą aktywne, a włącznie danej usługi niech powoduje wyjście z trybu samolot (tak jak to jest w ROM oryginalnym).

jollyroger3 - to nie jest niekonsekwencja. Wprost przeciwnie.
WiFi i Router z założenia mają łączyś się z siecią internetu i ewentualnie udostępniać ją na inne urządzenia. Aby korzystać z internetu musi być włączone radio telefonu. Samolot sam w sobie, tak jak np. samochód stanowi zaporę dla fal radiowych przez co telefon musi użyć większej mocy aby połączyć się ze stacją bazową. Większa moc nadawczo odbiorcza = wiekszym zakłóceniom. Dlatego właśnie po wejścu w tryb samolot wszystkie "opcie" uruchamiające moduł GSM w telefonie są wyszarzane.
Włączenie trybu samolot zawsze wyłącza moduł GSM w każdym telefonie, który ma ten tryb.

pozdro,
rafet
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 08:22:09 wysłana przez rafet »

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Tu - http://pocketnow.com/software-1/video-ebook-tab-of-sense-ui-from-t-mobile-hd2
możecie zobaczyć jak działa zakładka z książkami. Z filmu można się też dowiedzieć, że ten nowy build (2.07) zawiera klawiaturę Swype :)
Jeśli Lobuz_1 jej nie wytnie, to w końcu nie trzeba będzie jej doinstalowywać ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 08:22:52 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795
Witam Wszystkich,
wstałem, dzisiaj zarwałem trochę noc, bo niestety, w związku ze zmianą EXT-ów zmieniły się tłumaczenia a raczej musiałem zmienić...może okazać się, że coś jeszcze może się nie uruchamiać, osobiście znalazłem G-Sensor, tłumaczenie poprawiłem i już można kalibrować. Co do SWYPE, wstępnie jej nie będzie ale mogę dorzucić jak będzie dużo chętnych.
Książki wrzuciłem wszystkie, które były, zawsze można wykasować...
Menadżer Komunikacji będzie nowy, po przemyśleniach stwierdziłem, ze będzie lepszy. Wrzucam na przekleja, za ok 20-30 minut do pobrania.
Jedno małe niedopatrzenie, Manila sama nie startuje, trzeba ją uruchomić w Dzisiaj.
Storm będzie kontynuowany, niemniej teraz zamierzam zająć się WM6.5.3-6.5.5. Dokładniej poprawić to co mam...
Aktualizacja w poście 1.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 11:35:54 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Dariusz

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note; Asus Eee Pad Transformer

...., niemniej teraz zamierzam zająć się WM6.5.3-6.5.5. Dokładniej poprawić to co mam...

Wspaniała wiadomość. trzymam kciuki za powodzenie w pracy :D

*

Offline Lobuz_1

• 795
Parę info z mojej strony, trochę zmieniła się konfiguracja na początku. Nie prosi ona o potwierdzenie czy pogoda ma być czy też nie ma być pobierana. Po prostu pobierana nie jest. Pozniej samodzielnie mozna zmienic to w Pogodzie.
Jako, ze to beta to sam podam drobne rzeczy, które zauważyłem a będą poprawione:
- brak ikony dla gierki :P
- w Pogodzie po pobraniu pojawia się 7 miast, będą skasowane, przy kolejnej wersji;

W kolejnej wersji proponuje całkowicie wywalić te zakladke E-bookowa. Nie wiem jak Wy ale ja nigdy w ten sposob nie przeczytalem ksiazki a mozna troche miejsca oszczedzic...reszta zakladek zostanie oczywiscie...
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 12:21:01 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Tez o tym mysle bo nawet nie da sie zalogowac na tej stronce ze wzgledu na to ze nie ma tam Polski ...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Artz

• **
  • 156
Jak uruchomić tą Manile? nie mogę jej zlokalizować w "Dzisiaj"

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Tez o tym mysle bo nawet nie da sie zalogowac na tej stronce ze wzgledu na to ze nie ma tam Polski ...

a mało programów do czytania ebooków???

ikony wszystkie są??? chyba że nie czaje o co kaman
Lobuz ale animowane tapety i moje tapety wrzuć do katalogu moje obrazy np

My docunents/Moje obrazy/Tapety (tutaj tapety)/Animowane (tutaj animowane)

co do miast to fakt
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 12:45:12 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: [11.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #950 dnia: Luty 11, 2010, 12:42:35 »
1.2 beta, wchodzisz w Start, Ustawienia, Dzisiaj , przechodzisz do zakladki elementy, na samym dole listy zaznaczasz HTC Sense.

Zle wyswietla napisy (ucina pocztek i koniec) w "Reader", gdy otworzy sie ksiazke, nastepnie kliknie w ekran i opcje "Podziel sie".
Ale skoro i tak ma tego nie byc, to nie ma co poprawiac.
Brakuje Taskbara Bysio-Kaudii.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 12:48:35 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Odp: [11.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #951 dnia: Luty 11, 2010, 12:50:01 »
1.2 beta, wchodzisz w Start, Ustawienia, Dzisiaj , przechodzisz do zakladki elementy, na samym dole listy zaznaczasz HTC Sense.

Zle wyswietla napisy (ucina pocztek i koniec) w "Reader", gdy otworzy sie ksiazke, nastepnie kliknie w ekran i opcje "Podziel sie".
Ale skoro i tak ma tego nie byc, to nie ma co poprawiac.
Brakuje Taskbara Bysio-Kaudii.
Pozdr

Jak mozesz daj namiary dorzucę, bo ten co był powodował niestety błedy w wyświetlaniu.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Nie ma sensu z ta zakladka bo nawet nie da sie dodac recznie czy tez przez wyszukiwanie nowej ksiazki... tylko te co sa ewentualnie jak sobie kupisz ..co mozesz uczynic nie mieszkajac w Polsce
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Artz

• **
  • 156
krissenbasse  dziękuję za pomoc.

Mam kolejny problem. Nie słyszłę wogulę głośnika/słuchawki podczas wykonywania połączenia!
Jest "standardowo" wyłączony ? tylko gdzie?

Na wszelki wypadek ładuję jeszcze raz ROM.
Bo miałem już 4 zawias który ratuje tylko reset czerwonym guziczkiem.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Nadal znikający Uploader

Potwierdzam nie słuchać rozmówcy w słuchawce po wykonaniu takiego połączenia zwis do wyjęcia aku

usuń link bo rom nie nadaje się do użytku
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 13:00:35 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

lobuz 1 a dodasz caba HQWallpaperPatch do twojej wersii manili albo daj jakiś link gdzie znajde bo pewnie na xda ale mój angielski jest słaby

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #956 dnia: Luty 11, 2010, 13:03:15 »
Jak mozesz daj namiary dorzucę, bo ten co był powodował niestety błedy w wyświetlaniu.
Ja uzywam HTC_Brians_WM_6.5_Taskbar_Bysio_Kaudii, nie zauwazylem, aby byl jakis problem jak narazie z wyswietlaniem.
http://www.przeklej.pl/download/0009if9vi5a5/htc-brians-wm-6-5-taskbar-bysio-kaudii-2-2-1-2-1-cab

Potwierdzam, podczas wykonywania polaczenia nie ma dzwieku, po wykonaniu polaczenia (zakonczenia) nastepuje zawieszenie telefonu...ale co jest najlepsze ustawia sie blokada akranu, ktora aby odblokowac trzeba resetnac urzadzenie :P, bo niestety nie reaguje.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 13:08:17 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Poczekajcie chwilę, pewnie czegoś nie wrzuciłem, zaraz sprawdzę....link chwilowo usunięty zaraz bedzie nowy...
Padi korzystasz z tego Uploadera?...wiem, ze znika ale nawet go nie poprawiałem...
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2010, 13:15:00 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #958 dnia: Luty 11, 2010, 13:13:03 »
Poczekajcie chwilę, pewnie czegoś nie wrzuciłem, zaraz sprawdzę....
To wrzuc odrazu Taskabara, to chwile to juz poczekamy. W miedzyczasie zerkne na RC2 Bysia. Pozdr

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
Mam jeszcze problem z synchronizacją AS z serwerem Exchange. Pojawia się błąd "Błąd AS ....". W poprzedniej wersji wszystko OK.