[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
kurka tylko kiedy mój leo go zobaczy???

Pierwsza wersja bedzie jutro...mam nadzieje, ze sie wszystko uda...

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S

IMO, lepiej przetestowac 3 razy albo przez 3 dni niz co chwila wrzucac poprawione wersje. w koncu chcemy korzystac z romu a nie ciagle instalowac nowe wersje ;)
Samsung Galaxy S

*

Offline skyczesiek

• 27
Taka propozycja zamiennika do rozważenia- http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5574203&postcount=1

Fajna latareczka tylko trochę irytująca jest ta animacja przy każdorazowym włączaniu.

Trochę się pogubiłem w tych romach mam teraz zainstalowany 3.4.9.5 Lobuz_1 czy Leo storm to kontynuacja?
Ten uważam za bardzo stabilny i dobrze działający. Było kilka problemów ale same jakoś się naprostowały:
- szybka utrata baterii - miałem ze dwa razy na początku ale wróciło do normy.
- zawieszanie się poczty, przy ściąganiu użycie jakiego kolwiek klawisza z menu powodowało zawiechę - SR (ze dwa razy ale też już przeszło)
- po za tym wszystko gra wyśmienicie.

Mam pytanie dotyczące ikony nieodebranych rozmów na home, przy uruchamianiu się sens przebija się przez ikonę kalendarza właśnie ikona nieodebranych rozmów ale finalnie już jej nie ma, czy to coś co siedzi w romie i nie działa?
Wgrałem cab z kolorową ikoną kalendarza i budzika i może to też byc przez to.

*

Offline Artz

• **
  • 156

IMO, lepiej przetestowac 3 razy albo przez 3 dni niz co chwila wrzucac poprawione wersje. w koncu chcemy korzystac z romu a nie ciagle instalowac nowe wersje ;)

Jeżeli nie chcesz ciągle instalować nowych wersji, poczekaj na najlepiej przetestowaną i która zbiera najlepsze opinie.
Nikt Cie do niczego nie zmusza.

Lobuz dobrze prawi, lepiej jak testuje ROM 1000osób niz 10.

*

mariusz-jagi

jestem za udostępnieniem wczesnego romu, co spowoduje że szerokie grono przystąpi do testowania i szybciej można ujawnić bugi w różnych zakątkach romu. Każdy zaczyna od testowania funkcji pod swoim kątem, samemu trudniej je wszystkie znaleźć, a maniacy chętnie go wezmą w obroty dla własnej frajdy.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 20:06:47 wysłana przez mariusz-jagi »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Myslalem o tym i w poscie 1 pojawi sie kategoria z ROMami beta. Po poprawieniu taki ROM bedzie wrzucany na poczatek postu 1 jako wersja finalna :)

Podmianki wykonane, zmienione zostało 3/4 EXTów i cały OEM. Czas na pierwsze testy, dodatkowo uaktualniłem Google Maps na 4.0.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 01:46:05 wysłana przez Lobuz_1 »

Hello!Czy zna ktos taki problem ze nie da sie wlaczyyc wifi?zainstalowalem oba romy bysia i lobuza.wszystko super smiga tylko te problemy w wifi....wlaczajac nie znajduje mojego routera pomimo ze stoje obok i oba pecety smigaja w internecie.mam takie wrazenie ze jest to zwiazane z  funkcja routera.

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
Problemy z WiFi nie pojawiają się wcale w moim przypadku. Szukałbym problemu gdzie indziej niż w romie.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

myslisz ze jest problem z hardware??dziwne tylko ze problem nie wystepuje po zainstalowaniu nowego romu.po wlaczeniu funkcji router wifi zaczynaja sie problemy...

Ok, po dniu testowania v 1.1 bez żadnych modyfikacji stwierdzam:

ZALETY:

1. Bardzo oszczędne zużycie baterii przy wygaszonym ekranie. Oszczędniejsze niż w oficjalnym ROM 1.48
2. Szybka obsługa e-maili
3. Opcja "usuń e-mail" w oknie podglądu e-maili
4. Zakładka "Dokumenty"
5. Dużo wolnego miejsca w pamięci urządzenia
6. Instalacja aplikacji na karcie SD nie pożera już tak dużo pamięci urządzenia :-)
7. W oknie blokady zegar na górze, pod zadanie, suwak blokady na samym dole.
8. Błyskawicznie działająca opera
9. Opcja wyłączenia 3G i włączenia routera wi-fi w komunikacji
10. Bardzo ładna kompozycja graficzna

WADY:

1. Szybsze zużycie baterii podczas korzystania z wyświetlacza niż w oficjalnym ROM 1.48
2. 4x4 skróty w Home zamiast 5x4 (kwestia gustu)
3. Bardzo zmulająca zakładka "Muzyka", problemy z jej szybkim przechodzeniem w tryb poziomy
4. Brak opcji wysłania zdjęć i filmów do Youtube i Facebooka z ich podglądu i albumu
5. Zbyt duża czcionka w liście kontaktów
6. Zbyt duża czcionka w okienku pisania e-maila
7. Bladobłękitny kolor linków. IMHO zdecydowanie lepiej wygląda klasyczny granatowy
8.Popsuty wygląd czcionki przy widoku roku w kalendarzu
9. Nie działające automatyczne wykrycie daty i czasu przy połączeniu Wi-Fi w trakcie pierwszej konfiguracji po hard resecie
10. Kalkulator w trybie poziomym przycisk kasowania ma umieszcony NAD wyswietlaczem (zamiast w jego prawej strony jak w trybie pionowym), co powoduje nadmierne "spłaszczenie" pozostałych przycisków.

Generalnie ROM oceniam BARDZO pozytywnie - zalety w mjej ocenie zdecydowanie przeważają nad niedociągnięciami  :ok:

*

Offline Lobuz_1

• 795
Ok, po dniu testowania v 1.1 bez żadnych modyfikacji stwierdzam:

ZALETY:

1. Bardzo oszczędne zużycie baterii przy wygaszonym ekranie. Oszczędniejsze niż w oficjalnym ROM 1.48
2. Szybka obsługa e-maili
3. Opcja "usuń e-mail" w oknie podglądu e-maili
4. Zakładka "Dokumenty"
5. Dużo wolnego miejsca w pamięci urządzenia
6. Instalacja aplikacji na karcie SD nie pożera już tak dużo pamięci urządzenia :-)
7. W oknie blokady zegar na górze, pod zadanie, suwak blokady na samym dole.
8. Błyskawicznie działająca opera
9. Opcja wyłączenia 3G i włączenia routera wi-fi w komunikacji
10. Bardzo ładna kompozycja graficzna

WADY:

1. Szybsze zużycie baterii podczas korzystania z wyświetlacza niż w oficjalnym ROM 1.48
2. 4x4 skróty w Home zamiast 5x4 (kwestia gustu)
3. Bardzo zmulająca zakładka "Muzyka", problemy z jej szybkim przechodzeniem w tryb poziomy
4. Brak opcji wysłania zdjęć i filmów do Youtube i Facebooka z ich podglądu i albumu
5. Zbyt duża czcionka w liście kontaktów
6. Zbyt duża czcionka w okienku pisania e-maila
7. Bladobłękitny kolor linków. IMHO zdecydowanie lepiej wygląda klasyczny granatowy
8.Popsuty wygląd czcionki przy widoku roku w kalendarzu
9. Nie działające automatyczne wykrycie daty i czasu przy połączeniu Wi-Fi w trakcie pierwszej konfiguracji po hard resecie
10. Kalkulator w trybie poziomym przycisk kasowania ma umieszcony NAD wyswietlaczem (zamiast w jego prawej strony jak w trybie pionowym), co powoduje nadmierne "spłaszczenie" pozostałych przycisków.

Generalnie ROM oceniam BARDZO pozytywnie - zalety w mjej ocenie zdecydowanie przeważają nad niedociągnięciami  :ok:

Wiekszość była zgłoszona, cześć przez Ciebie czesc przez innych nie ma co powielac...data jest wykrywana przed połączeniem z Wi-Fi po zalogowaniu do sieci...jak sie nie zalogujesz to przy pierwszym polaczeniu mzoe tego nie być...więkoszośc poprawiono...

Prace nad Storm 1.2 nieco się przeciągają, chodzi o nową wersję Manili nowszą niż ta nowa :) jak już wrzucać to wrzucę z najnowszą....
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 11:58:52 wysłana przez Lobuz_1 »

Siemka wszystkim.Co do nowego romu prośba o dodanie synchronizacji  myphone i z mojej strony mógłbyś dodać cab HQWallpaperPatch kompatybilny z twoją wersją mnili oraz fajną klawiaturę.Gdy wgrywam tą wersje po uruchomieniu opery i jej wyłączeniu w lewym górnym narożniku wyskakuje mały kwadracik FingerKeyb-2.1-WVGA.Musiałem zmienić twój romik ponieważ co dziennie rano był problem z połączeniem z internetem sr nic nie dało no a póżniej hr i tak co rano.Miałem też problem w trybie uśpienia nie mogłem wogóle odpalić telefonu dopiero wyjęcie baterii.Być może to wina HQWallpaperPatch_v1.22_forManila2.5.19222xxx dlatego prosze o dodanie od razu do romu tego caba jeśli nie to osobno dzieki :ok:

@guciu24 - przecież najnowszy .cab MyPhone możesz pobrać ze strony Microsoft...

Uważam, że ROM powinien być możliwie szczupły.

Byłoby bardzo miło gdyby @Lobuz_1 udostępnił do pobrania różne modyfikacje i aplikacje użytkowe - każdą w osobnym .cab :-)

*

Offline Lobuz_1

• 795
Siemka wszystkim.Co do nowego romu prośba o dodanie synchronizacji  myphone i z mojej strony mógłbyś dodać cab HQWallpaperPatch kompatybilny z twoją wersją mnili oraz fajną klawiaturę.Gdy wgrywam tą wersje po uruchomieniu opery i jej wyłączeniu w lewym górnym narożniku wyskakuje mały kwadracik FingerKeyb-2.1-WVGA.Musiałem zmienić twój romik ponieważ co dziennie rano był problem z połączeniem z internetem sr nic nie dało no a póżniej hr i tak co rano.Miałem też problem w trybie uśpienia nie mogłem wogóle odpalić telefonu dopiero wyjęcie baterii.Być może to wina HQWallpaperPatch_v1.22_forManila2.5.19222xxx dlatego prosze o dodanie od razu do romu tego caba jeśli nie to osobno dzieki :ok:

U mnie nie było podobnych problemów, nikt inny też nie zgłaszał tego typu rzeczy więc podejrzewam patch...trochę to teraz niemozliwe bo mamy juz inna Manile
Aktualizacja postu 1, ROM bedzie jeszcze dzisiaj, ewentualnie zaraz po polnocy.

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #914 dnia: Luty 10, 2010, 13:15:14 »
Sprawdz, czy masz zaznaczone Pobieranie czasu z Internetu, standardowo w romie jest to wylaczone
Ustawienia->Uslugi danych->Synchronizacja czasu z Internetem->(zaznacz) Pobieranie czasu z Internetu
Pozdr

*

Offline Lobuz_1

• 795
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #915 dnia: Luty 10, 2010, 13:19:57 »
Sprawdz, czy masz zaznaczone Pobieranie czasu z Internetu, standardowo w romie jest to wylaczone
Ustawienia->Uslugi danych->Synchronizacja czasu z Internetem->(zaznacz) Pobieranie czasu z Internetu
Pozdr

Zrozumialem to tak, ze nie ma tego przy pierwszym polaczeniu, tutaj mozna ustawic kiedy ma byc sprawdzany czas, czy na koncu czy na poczatku, zobaczcie, ze macie wykrywanie czsu przed polaczeniem z Wi-Fi wiec pozniej nie probuje po raz kolejny, tylko aktualizuje wraz z pogoda.

2-3 e-boki jakie chcecie PLK w nowym ROmie? W becie beda ENG ale raczej nikt nie bedzie czytal :P

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #916 dnia: Luty 10, 2010, 13:36:35 »
Pozdr

Zrozumialem to tak, ze nie ma tego przy pierwszym polaczeniu, tutaj mozna ustawic kiedy ma byc sprawdzany czas, czy na koncu czy na poczatku, zobaczcie, ze macie wykrywanie czsu przed polaczeniem z Wi-Fi wiec pozniej nie probuje po raz kolejny, tylko aktualizuje wraz z pogoda.

2-3 e-boki jakie chcecie PLK w nowym ROmie? W becie beda ENG ale raczej nikt nie bedzie czytal :P
Lobuz, moze bys ustawil odrazu zeby ta opcja byla zaznaczona z ta synchronizacja czasu?

Co do ebookow, to wydaje mi sie , ze kazdy sobie sam jakies wrzuci, wiec moze nie wrzucaj wcale...watpie w to, aby ktos czytal nawet te po polsku.

Pozdr

Też wolałbym bez e-booków.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Ok, ROM bedzie jednak po polnocy, juz nie zdaze uploadowac, bede ok 0:30 wiec do 2 powinien wleciec, najpozniej...bedziecie mile zaskoczeni...

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: [11.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #919 dnia: Luty 10, 2010, 13:55:01 »
Ok, ROM bedzie jednak po polnocy, juz nie zdaze uploadowac, bede ok 0:30 wiec do 2 powinien wleciec, najpozniej...bedziecie mile zaskoczeni...
No ja mam nadzieje, ze mnie czyms zaskoczysz czym razem. Napisz jakich poprawek moza sie spodziewac w 1.2 Full wzgledem wersji 1.2 beta? Pozdr

*

Offline Lobuz_1

• 795
1.2 beta a full moze okazac sie tą samą wersją oczywiscie stabilną...mysle, ze jak na kolejną wersję to poprawek jest dość dużo...poki co nie ma co wiecej poprawiac....zobaczymy co bedzie po testach wersji 1.2...
...tak swoją drogą to jest to całkowicie inny ROM: zmieniony BaseROM, XIP, OEM, Manila, EXT-y...

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: [11.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.2b1- 576MB [FULL + NO MA
« Odpowiedź #921 dnia: Luty 10, 2010, 14:33:33 »
1.2 beta a full moze okazac sie tą samą wersją oczywiscie stabilną...mysle, ze jak na kolejną wersję to poprawek jest dość dużo...poki co nie ma co wiecej poprawiac....zobaczymy co bedzie po testach wersji 1.2...
...tak swoją drogą to jest to całkowicie inny ROM: zmieniony BaseROM, XIP, OEM, Manila, EXT-y...
Dlatego czekam, az wrzucisz na serwer...szkoda tylko, ze dopiero w nocy. No ale nic poczekam. Pozdr

witam
wgrałem sobie  ostatni twój rom i powiem ze jest  git tylko mam problem z radiem(mama cały czas te stare  2.05.51.05_2) próbuje  zmienić te radio i nie mogę wgrywałem na kartę zmieniałem nazwę  i jakoś nie działa  , a może aby zmienić radio muszę wgrać przez HARD SPL?
radio 2.08.50.08_2
Manila 2_5_2012
Rom New Style v1.1
System 5.2.23554(23554.5.5.0)

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Zmiana radio: tylko poprzez HSPL .
Bylo juz o tym  i jest to nawet w FAQ
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
da sie wgrac przez karte, sprawdzałem u siebie i dziala, ale HSPL musi byc zainstalowany na fonie

*

Offline slobo

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC HD2 z silnikiem hypnosis M 9.0.2
Jak zmusić Google Map do korzystania z GPS ? Nie mogę znaleźć ikonki, która włączałaby lokalizowanie położenia przy pomocy GPS.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Menu/Opcje/Użyj GPS ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline slobo

• *
  • 52
Menu/Opcje/Użyj GPS ?

w menu jest:

- wyszukaj
- wyznaczanie trasy
- warstwy
- współrzędne-przyłącz się
- pokaż informacje drogowe
- widok satelitarny
- wyczyść mapę
- elementy oznaczone gwiazdką

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
a pozycja Opcje nie występuje, bo u mnie jest i jak tam wejdziesz to na pierwszej pozycji masz Użyj GPS

*

Offline slobo

• *
  • 52
mój problem się wyjaśnił ;) trzeba przewinąć menu lekko w dół i pojawi się pozycja "opcja"  :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2010, 19:01:42 wysłana przez slobo »