[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 424273 Wyświetleń

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Większość problemów jest już rozwiązana, niemniej mnie zabiło samoczynne zrobienie zrzutu ekranu :P moze to duchy :P
a tak na poważnie to do poprawy został ten nieszczesny kernel....co do baterii, jest to o tyle dziwne, ze zżera tylko niektórym, pytanie dlaczego?
Co do skrótów to wstępnie mialem podobne wrażenie, przy 9 są duże i nie trzeba kierować się po sliderze...przy 16 są mniejsze i lekkie przesunięcie ponad sliderem i trafisz na program...po 2-3 dniach problem ustapi :)

A próbuj wywalić wszystkie te dograne programy typy tweaks ( zostawić można tylko BSB odpowiada za obrót i pitch) ale hd tweak???
wg mnie tweaki ktoś wprowadzi raz i później się ich nie używa więc po co mają siedzieć w pamięci

zostawił bym jeszcze tylko reg edita i rar resztę wywalił
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

W ROM 1.48 miałem zainstalowane 20 skrótów i palec mi nie zjeżdżał...

Ale mam wrażenie że sam ten cab Vovichka (nawet bez MaxManila) psuje Twój ROM...

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Tylko akurat u mnie nie ma jego caba :) zmienione zostały 4 pliki manili i dll od Home...nie ma szans, ze by ta kombinacja uruchamiała za Ciebie programy...
...co wiecej cos baterie zjadac musi moze to program, ktorego nawet nie bierzesz pod uwage? Przypomne o WiFiNoStanBy, który potrafił zjeść 11% w godzinę :(
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 00:11:30 wysłana przez Lobuz_1 »

Wiem, a brakuje mi go bardzo...

Teraz właśnie robię hardreset i obiecuję następne 24h testów bez doinstalowywania ŻADNYCH modyfikacji :-)

*

Offline Lobuz_1

• 795
Caby musisz instalować dla konkretnej Manili, choć wiekszosc skrótów 16/20 z XDA nie działa z 1922, albo psuje grafike z godzina albo rozjezdza sie pogoda :)
...osobiscie ta wersja Manili najbardziej przypadła mi do gustu i działa w Landscape  :mrgreen::
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 00:17:22 wysłana przez Lobuz_1 »

Witam rom1.1 super czekam na drugi.To moje spostrzeżenia po wgraniu HQwallper i key board2.1 WVGA .Tapety które zrobiłem fajnie wyglądają i wgrywają się bez problemu.Tylko gdy uruchamiam operę to raz wyskoczył mi błąd systemowy opera.exe.Po HR działało wszystko ok.Teraz po uruchomieniu opery,a pózniej zamknieciu w lewym górnym narożniku jest mały kwadrat który po SR ustępuje a gdy powtarzam czynność dzieje się to samo .Wcześniej instalowałem klawiature 2.1 i wgrywała się nie pełna czyli:bez jakiejś litery lub znaku,raz wyskoczył błąd rozdzielczości.Prośba o sprawdzenie tego bo dobrze mieć tapetę na pełnym ekranie.Wielki szacunek za pracę. :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 00:57:47 wysłana przez guciu24 »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Nie kojarzę dokładnie gdzie na XDA ale problem był opisywany dość dawno, jak miałem jeszcze TP2. Przy wgraniu tła dla wszystkich zakladek tj. dowolnego taki kwadrat wyskakiwał, po lewe stronie na górze. Moze to kwestia caba, wczoraj instalowalem jeden z nich i działał bez kwadratów....nie ejst to wina ROMU stad tutaj nic nie pomogę, moge w wolnej chwili odszukać prawidłowo działający cab.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 01:52:10 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #877 dnia: Luty 09, 2010, 02:03:51 »
ZALETY:
1. Duża ilość wolnej pamięci przechowywania danych na urządzeniu. Nie jej tak bardzo ubywa po instalowaniu aplikacji na karcie pamięci. Dla porównania - w ROM 1.48 miałem wolnej pamięci 20-30MB, teraz mam 100 - 115 MB :D
Nie ukrywam, ze miejsca jest dosc duzo w porownaniu z tym co bylo kiedys...Fakt, bylo by lepiej miec je zainstalowane na karcie pamieci.
Watpie w to, aby byla szansa, ze tylko same foldery i pliki sie przekopiuje na karte i wszystkie programy beda dzialaly, ale mozna cos pomyslec, ze staly pakiet bedzie do wrzucenia na karte bez instalacji z gotowymi skrotami w romie.
Mozna by przemyslec cos takiego, pytanie do Lobuza, czy jest to mozliwe? Jesli nie, to moze paczke, ze wszystkimi programami, tylko znowu bawic sie za kazdym razem w ustawianie, w ktorym folderze ma byc jaki skrot, to tez bedzie wpieniajace.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 02:07:49 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Ciągle walczę z tymi krzakami w kalendarzu więc poki co jeszcze musicie poczekać...

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
Hmm.. W mazowieckim wyświetla mi "Mazovia" w pogodynce. Ktoś jeszcze tak ma?
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline mark

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC HD 2, Samsung Galaxy
Hmm.. W mazowieckim wyświetla mi "Mazovia" w pogodynce. Ktoś jeszcze tak ma?
U mnie jest podobnie, ale tak samo było i na oryginalnym romie.

*

Offline Lobuz_1

• 795
UWAGA!!!
Prace na Storm v.1.2 zostały wstrzymane, czyżby kolejna rewolucja?
Mamy juz T+Mobile 2.05 a w nim:
MANILA_DOCUMENTBROWSER 2_5_20113127_0
MANILA_EREADER 2_5_20113012_0 
MANILA_FOOTPRINTS 2_5_20111529_0   
Prośba o cierpliwość muszę to skompilować :P
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 13:01:45 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Czekamy z niecierpliwością
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Pierwsze wrażenie...wszystkie EXT-y do wymiany na nowe, jutro pierwszy test :)

Kolejne info :) problem z FP rozwiazany...czytnik ebookow dziala bardzo ladnie :)
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 14:46:50 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline raft1

• 24
Witam,

Mam kłopot po instalacji ROM najpierw HTC startował powoli a potem przestał startować i widzę jedynie biały ekran z zielonym napisem HTC i czerwonym podpisem na dole:
R 2. 05. 51. 05_2
G 15. 28. 50. 07U
D 2. 02. 74519
Reset też przestał działać i po resecie HTC staje i wyświetla 4 kolorowe pasy.
Na czerwonym górnym widnieje opis:
PB81100 HX-BC
SPL-1.42.0000 XE
MicroP(LED)     0x05
MicroP(TOUCH) 0X30

Na dolnym białym pasie widnieje opis Serial

Czy ma ktoś pomysł jak to wyleczyć :( i wystartować telefon?

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
Jak instalowałeś ROM? Telefon miał CID? Opisz krok po kroku jak to robiłeś.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
na bank na orginalnym cid wgrywal rom poczytac sie nie chcialo i teraz pomocy szuka

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
...teraz pomocy szuka
Szkoda, że nie w tym wątku co trzeba.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795
Witam,

Mam kłopot po instalacji ROM najpierw HTC startował powoli a potem przestał startować i widzę jedynie biały ekran z zielonym napisem HTC i czerwonym podpisem na dole:
R 2. 05. 51. 05_2
G 15. 28. 50. 07U
D 2. 02. 74519
Reset też przestał działać i po resecie HTC staje i wyświetla 4 kolorowe pasy.
Na czerwonym górnym widnieje opis:
PB81100 HX-BC
SPL-1.42.0000 XE
MicroP(LED)     0x05
MicroP(TOUCH) 0X30

Na dolnym białym pasie widnieje opis Serial

Czy ma ktoś pomysł jak to wyleczyć :( i wystartować telefon?
l

Wylacz, przytrzymaj guzik glosnosci w dol wraz z czerwona sluchawka...podlacz do kompa...na dole serial zmieni sie na usb...wgraj hspl...ponownie to co wyzej i moj rom...

*

Offline may

• 2541

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Natknął się ktoś na cab zmieniający ilość rządów ikon w menu start, nie mogę znaleść

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
Natknął się ktoś na cab zmieniający ilość rządów ikon w menu start, nie mogę znaleść

na 4 jeśli o to chodzi w załączniku

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
dzięki stokrot-ne

*

Offline raft1

• 24
Dzięki Lobuz za pomoc,
mam nadal kłopot - po podłączeniu pod USB i odpaleniu HSPL i potem SSPL aktualizacja staje na 0% i dalej nic. Po pewnym czasie jest UPDATE ERROR [262] i ROM Update Utility proponuje recovery - odłączenie PDA od komapa i wyjęcie baterii - co wykonałem i próbowałem ponownie - bez rezultatu.
Czy masz pomysł jak ruszyć ten problem?

*

Offline may

• 2541
Idź człowieku poczytać wątek o zmianie ROMu - http://pdaclub.pl/forum/leo/faq-zmiana-romu-w-htc-hd2-leo/ bo popełniasz podstawowe błędy.
Jak można bez bladego pojęcia na temat brać się za wgrywanie ROMów do sprzętu za ~2k ?
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2010, 17:23:10 wysłana przez may »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Dzięki Lobuz za pomoc,
mam nadal kłopot - po podłączeniu pod USB i odpaleniu HSPL i potem SSPL aktualizacja staje na 0% i dalej nic. Po pewnym czasie jest UPDATE ERROR [262] i ROM Update Utility proponuje recovery - odłączenie PDA od komapa i wyjęcie baterii - co wykonałem i próbowałem ponownie - bez rezultatu.
Czy masz pomysł jak ruszyć ten problem?

Komunikat wskazuje, ze nie masz hspl...dokladnie taki sie pojawia...wgrywales hspl?
 to co s takiego gdzie jest usmieszek na szarym tle na ekranie

Już wiem co było nie tak z tymi tapetami.Ten kwadracik i dziwne zachowanie się opery to przez klawiaturę 2.1 wvga.Teraz narazie jest ok.Czekam na ten nowy romik :O~

*

Offline raft1

• 24
Wgrywałem SSPL- ale antywirus zablokował działanie. Byłem przekonany że SSPL to rodzaj drivera i nie musi się pokazywać aby działać. Bez antywirusa poszło i działa - dzięki za pomoc i cierpliwość.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Wgrywałem SSPL- ale antywirus zablokował działanie. Byłem przekonany że SSPL to rodzaj drivera i nie musi się pokazywać aby działać. Bez antywirusa poszło i działa - dzięki za pomoc i cierpliwość.

Polecamy sie na przyszlosc...
..kolejna nowosc dla osob majacych skrzynke mailowa...z pozycji Manili mozna nie tylko skasowac ale tez odpowiedziec lub przekazac wiadomosc

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
kurka tylko kiedy mój leo go zobaczy???