[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
To nie to Radio :) tam są dwa. Do 576MB jest 2.07.50.27_2.
jak to zrobiles ze na 2.07 masz wiecej ramu? na XDA pisza ze to tylko na 2.06 dziala.
Są dwa Radia do większego RAMu - było w wątku, czytać proszę.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
Lobuz_1 ver 1.1 full - piękna robota. ikonka jest czarna po wgraniu caba black clock :) więc spoko.
romik chula jak głupi i jest ok. e-maile spoko się odbiera, ale..

mam przynajmniej tak u mnie jest - aktualizacja miejsca i czasu podczas wstępnej konfiguracji - mimo podłączenia do neta poprzez wi-fi - kuleje. ale ręcznie wprowadzam i jest ok.

piękna robota :)

ps dzięki za zmianę tła startowego na przyjemny niebieski :)
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline looki1983

• **
  • 169
  • HTC SENSATION
  • Sprzęt: HTC SENSATION
roomik jest wypas + te chumrki miazdzy
Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem...

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2

W wersji 1.2:
- układ PLK w My Documents;
- poprawione tłumaczenie Office;
- wymieniona cześć składowych Manili na wersję 2.5.2010;
- dodane tłumaczenie części składowych menu;
- usunięty tasbar, powodował błędy w mapowaniu przycisków w kalendarzu i notatniku;
- aktualizacja większości EXT-ów na stabilne z wersji 1.67;
- zmiana wersji Albumu na wspierającą YouTube i FaceBook;

Moglem o czymś zapomnieć, jak coś to dopiszę...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Kiedy linki???

Zapowiada się całuśnie na finalną wersje bez nie doróbek???

A co z Clean Ram???
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 17:47:28 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Kiedy linki???

Zapowiada się całuśnie na finalną wersje bez nie doróbek???

A co z Clean Ram???

Ostatecznie clanRAM idzie do wywalenia, w sumie najprawdopodobniej również dodane ostatnio PIM Backup i REGEditor.Osobiscie korzystam z SPB Backup i Resco RegEditor. Oczywiscie polecam.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
reg editor można by zostawić nie sprawiał problemów i był plk

Ewentualnie dołącz je jako CAB i umieść w linkach może komuś się przyda (np:mi)

Sorki ale mój Leo już się ładuje, kiedy link???
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 18:13:54 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline SlaS

• *
  • 81
nie wiem czy to u mnie tylko ale jest jeden problem .... :-|

otóż przy "zabawie" z synchronizacją kontaktów z Facebookiem (aktualizacje statusów, danych itp) zawiesza się telefon na amen.

po tym tylko HR:( pierwszy raz było to przy otwartej przeglądarce na Facebook i myślałem ze to jest przyczyna - ale przy drugim razie już były otwarte tylko kontakty w Manila.

efekt jest taki, że zatrzymuje się Manila i jedynie w Start Menu można "coś" otworzyć i gdy zrobię np. SR lub wyłączę telefon.... to po włączeniu jest jak po HR (wszystko od nowa)

Witam.

Z chronologią w sms-ach jest już wszystko ok. Dzisiaj rano zrobiłem HR i kilkadziesiąt mesów z dnia dzisiejszego, jest już ułożonych tak jak być powinno. Była to chyba tylko jednodniowa przypadłość  :O~

clanRAM, jeśli musisz wywalić, to dołącz w ostaci cab.-a, programik bywa przydatny :proud:

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Popraw jeszcze czcionkę w kalendarzu Manili po wybraniu na widok roku nie zbyt ładnie to wygląda

A czy przypadkiem fix clock flip nie jest przyczyną zacinania chmur i animacji na stronie głównej Manili???

Mnie się podoba bez fixa
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 19:34:44 wysłana przez Padi »

*

Offline Sebo

• **
  • 104
  • Sprzęt: Leo, Kaiser
ROM generalnie jest świetny, szybki, stabilny i ma prawie wszystko co mi jest potrzebne, tylko...
mi też przytrafiła się właśnie niewyłączająca się wibracja po otrzymaniu maila. Ciężko mi dokładnie odtworzyć sytuację, w której to się stało, ale jednak garść danych:
Ustawienia dzwonka: wibracja i dzwonek
Głośność: 60%
Dźwięk powiadomienia o nowym e-mailu: Alert-FaderHigh
Wibracja powiadomienia o nowym e-mailu: On
Leo w momencie przyjścia maila był w uśpieniu z włączonym HSPA.

Nie wiem na ile to się przyda, bo rom mam wgrany od wczoraj, powyższe ustawienia praktycznie od początku użytkowania, cały czas przychodzą jakieś maile, a ten numer z wibracją pierwszy i jedyny raz trafił mi się dosłownie parę minut temu.
Wątpię, żeby udało się tego buga prosto odtworzyć, więc mam nadzieję, że wymiana ext-ów go naprawi "przy okazji" :)
Praca rozszerza się wprost proporcjonalnie do czasu wyznaczonego na jej wykonanie.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Popraw jeszcze czcionkę w kalendarzu Manili po wybraniu na widok roku nie zbyt ładnie to wygląda

A czy przypadkiem fix clock flip nie jest przyczyną zacinania chmur i animacji na stronie głównej Manili???

Mnie się podoba bez fixa

Nawet na 100%, stad w v.1.5 bedzie bez fixa a fix dodam w poscie 1.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...

Mnie się podoba bez fixa

Nawet na 100%, stad w v.1.5 bedzie bez fixa a fix dodam w poscie 1.

Kurcze a v1.2 1.3 1.4   lol  może Storm FINAL

*

Offline Lobuz_1

• 795

W wersji 1.2:
- układ PLK w My Documents;
- poprawione tłumaczenie Office;
- wymieniona cześć składowych Manili na wersję 2.5.2010;
- dodane tłumaczenie części składowych menu;
- usunięty tasbar, powodował błędy w mapowaniu przycisków w kalendarzu i notatniku;
- aktualizacja większości EXT-ów na stabilne z wersji 1.67;
- zmiana wersji Albumu na wspierającą YouTube i FaceBook;
- poprawione wyświetlanie w kalendarzu, opcja "rok"

Moglem o czymś zapomnieć, jak coś to dopiszę...

- spolszczone tzw. szybkie teksty;
- FaceBook uaktualniony z wersji 1_0_07_1 do 1_0_14;
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 21:15:50 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Kasuj grę i tak krąży po forum w formacie CAB

Proponuje dopisać do pierwszego postu jakie błędy będą występowały po zaaplikowani flip colock itp
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 20:58:45 wysłana przez Padi »

*

Offline Lobuz_1

• 795
Jeszcze jeden dwa testy i wrzucam...
...swoją drogą są trzy błędy, których nikt nie zauważył do tej pory, niemniej są w każdym z ROMów jakie testowałem. Dotyczą manili więc nowa wersja powinna kłopot rozwiązać:
- po wejściu w inne mamy kilka pozycji m.in. Upload, który znika po ponownym wejściu...bez znaczenia na działanie ROMU;
- podczas pierwszego połączenia, nie można do osoby, do której dzwonimy wysłać SMS-a, dokładniej całe dolne menu jest nieaktywne; przy każdym kolejnym połączeniu jest ok;
- oczywiście FP, który raz działa raz nie; rozwiazaniem  jest zrobienie zdjęcia i dodanie danych GPS;

CleanRAM zostanie ale bez możliwości modyfikacji ustawień; gra póki co też;
Myślę o udostepnieniu trybu landscape; na te chwile nie wspierają go tylko dwie zakladki: FP i dokumenty...no ale to mzoe zostawimy do kolejne wersji;
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 21:42:18 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Grabczyn

• 25
  • Sprzęt: HTC HD2
Lobuz opłaca ci się tak co 1-2 dni wrzucać kolejne wersje xD ? nie lepiej posiedzieć dłużej na spokojnie i np co tydzień na weekend wrzucać z większą ilością poprawek i ew z 2 osoby do testowania zatrudnić ? ;p
HTC HD2 Hypnosis v1.7.0

*

Offline Lobuz_1

• 795
Lobuz opłaca ci się tak co 1-2 dni wrzucać kolejne wersje xD ? nie lepiej posiedzieć dłużej na spokojnie i np co tydzień na weekend wrzucać z większą ilością poprawek i ew z 2 osoby do testowania zatrudnić ? ;p

Lepiej co do pierwszego ale kilku testerów..lepiej mieć duzo więcej niż kilku, nie kazdy wylapie wszystkie błedy :) a co do opcji pierwszej to ciagle to planuje...

*

Offline FRONC

• **
  • 226
Lobuz_1
Bardzo fajny ROMik szybki, składny i w ciekawym stylu. Nie zamula jak te starsze.
Niestety nadal na moim LEO pozostały dwa problemy.
Bateria po 3 godz od pełnego naładowania jest wydmuchana nawet na wyłączonym ekranie a fon się strasznie grzeje.
W kalendarzu mam śmieci jak w załączonym obrazku.
W Bysia Romach do wersji chyba 1.5 była identycznie więc mam taką cichą nadzieję że i w twoich Romach się to niebawem zmieni.

*

Offline TmKJ

• 26
  • Sprzęt: HTC HD2 (vel LEO)
z batem to chyba nie to, bo ja mam akurat odwrotnie  :wink:
co do widoku kalendarza w office to mam te same krzaki w widoku rocznym, a czasami ten widok się przydaje  :wink:

*

Offline slobo

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC HD2 z silnikiem hypnosis M 9.0.2
W romie Storm v.1.1 Full nie można wpisać w kluczu sieciowym dużych liter

*

Offline Lobuz_1

• 795
Co do kalendarza to wiekszość krzaczków rozwiazała się po wyłaczeniu taskbara...co do duzych liter, jesli pojawilo sie to dopiero po wgraniu to zrob HR. Mialem raz tak, ze w ogole nie moglem wpisywac duzych liter, HR pomogl...
...wiekszość, bo cześć jeszcze została ale niewiele...zastanawia mnie tylko dlaczego?
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 23:00:48 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
wg mnie to coś z czcionką i jej wielkością np na stokowym romie w zakładce kontakty gry jedna z ulubionych jest pusta pod spodem pisze dodaj ulubione a na Twoim dodaj ulub... czy jakoś tak

*

Offline Lobuz_1

• 795
wg mnie to coś z czcionką i jej wielkością np na stokowym romie w zakładce kontakty gry jedna z ulubionych jest pusta pod spodem pisze dodaj ulubione a na Twoim dodaj ulub... czy jakoś tak

To nie to, to akurat już poprawiłem...

*

Offline RS4

• 49
W romie Storm v.1.1 Full nie można wpisać w kluczu sieciowym dużych liter

Nieprawda, można

*

Offline Lobuz_1

• 795
Jako, ze mamy już prawię północ a jeszcze chce sprawdzic parę rzeczy, bedzie upload jutro, pewnie ok 2-3 w nocy...pojawiło mi się coś nowego czego jakoś nie mogę wyłaczyć a mianowicie okno "kernel feedback", które znika po wpisaniu czegokolwiek ale tego nie było wiec nie wiem skad sie wzielo...kiedyś już było ale wpis który to kasował jest a nie działa...
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 23:25:25 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #866 dnia: Luty 08, 2010, 23:36:30 »
Jako, ze mamy już prawię północ a jeszcze chce sprawdzic parę rzeczy, bedzie upload jutro, pewnie ok 2-3 w nocy...pojawiło mi się coś nowego czego jakoś nie mogę wyłaczyć a mianowicie okno "kernel feedback", które znika po wpisaniu czegokolwiek ale tego nie było wiec nie wiem skad sie wzielo...kiedyś już było ale wpis który to kasował jest a nie działa...
Spoko, nikt Ciebie nie ponagla. Jak zrobisz, to wrzuc. Pozdr

No i pierwsza doba testowania za mną :-)

ROM Strom 1.1 bardzo przyjemny, testowałem z doinstalowaną MaxManila 2.9.

WADY:

1. Okrutnie bateriożerny :-( Przy wygaszonym ekranie i mało używany, z wyłączonym 3G zeżarł mi baterię 2x szybciej niż fabryczny 1.48 bez MaxManila 2.7 z włączonym 3G

2. Zakładka "Muzyka" zmula. Chociaż mam muzyki kilka GB oraz 230 plików pdf - ROM 1.48 nie zmulał zakładki "Muzyka". Podejrzewam, że zmulanie częściowo było spowodowane sczytywaniem pdf do miniaturek... Ale nawet po sczytaniu wszystkich zakładka "Muzyka" ma tendencję się przycinać

3. Błędy w działaniu 20 skrótów: - zaciemnienie niektórych pól przed i tuż po dodaniu skrótu, - okresowy brak funkcjonalności niektórych przycisków "leczony" ponownym przełączeniem ilości skrótów w MaxManila

4. Zauważalna samowola telefonu: - kilka razy wykonał (nie wiem w jaki sposób) zrzut ekranu, - kilka razy przy przełączeniu na ekran główny sam uruchomił którąś z aplikacji ze skrótów, raz uruchomił aplikację nie wiadomo skąd

5. Zbyt duża jak na mój gust czcionka w liście kontaktów

6.  Blady, błękitny kolor linków. Zdecydowanie wolę klasyczny granat :-)

7. Brak możliwości usunięcia maila z podglądu miniaturek

8. Brak możliwości wysyłania filmów i fotek z albumu i podglądu do Facebooka i Youtube oraz brak możliwości usunięcia fotek i filmów z poziomu albumu

9. Po co te wgotowane programy bez możliwości deinstalacji? (clean RAM, Total Commander, Latarka, Pocket RAR, BsB Tweaks, HD2 Tweak, WiFi Monster, jakaś gierka itd ? Nie lepiej ROM zrobić "czysty, a te programy zamiaścić w osobnych .cab?

ZALETY:

1. Duża ilość wolnej pamięci przechowywania danych na urządzeniu. Nie jej tak bardzo ubywa po instalowaniu aplikacji na karcie pamięci. Dla porównania - w ROM 1.48 miałem wolnej pamięci 20-30MB, teraz mam 100 - 115 MB :D

2. Dużo szybsze otwieranie maili z miniaturek.

3. Zakładka "Dokumenty" :-)

4. Opera to błyskawica - i uruchamia się szybciej i strony ładuje dużo szybciej przy takim samym rodzaju połączenia.

5. Wygląd - piękna kompozycja, ładne ikony

6. Staranna polonizacja.

Wnioski:

Zmóżdżanie "Muzyki", samowola i bateriożerność mogą być spowodowane MaxManilą. Od dziś potestuję ROM bez dodatków.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Od dziś potestuję ROM bez dodatków.

Max Manile wywal i dopiero testuj...

*

Offline Lobuz_1

• 795
Większość problemów jest już rozwiązana, niemniej mnie zabiło samoczynne zrobienie zrzutu ekranu :P moze to duchy :P
a tak na poważnie to do poprawy został ten nieszczesny kernel....co do baterii, jest to o tyle dziwne, ze zżera tylko niektórym, pytanie dlaczego?
Co do skrótów to wstępnie mialem podobne wrażenie, przy 9 są duże i nie trzeba kierować się po sliderze...przy 16 są mniejsze i lekkie przesunięcie ponad sliderem i trafisz na program...po 2-3 dniach problem ustapi :)
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 23:51:36 wysłana przez Lobuz_1 »