No i pierwsza doba testowania za mną :-)
ROM Strom 1.1 bardzo przyjemny, testowałem z doinstalowaną MaxManila 2.9.
WADY:
1. Okrutnie bateriożerny :-( Przy wygaszonym ekranie i mało używany, z wyłączonym 3G zeżarł mi baterię 2x szybciej niż fabryczny 1.48 bez MaxManila 2.7 z włączonym 3G
2. Zakładka "Muzyka" zmula. Chociaż mam muzyki kilka GB oraz 230 plików pdf - ROM 1.48 nie zmulał zakładki "Muzyka". Podejrzewam, że zmulanie częściowo było spowodowane sczytywaniem pdf do miniaturek... Ale nawet po sczytaniu wszystkich zakładka "Muzyka" ma tendencję się przycinać
3. Błędy w działaniu 20 skrótów: - zaciemnienie niektórych pól przed i tuż po dodaniu skrótu, - okresowy brak funkcjonalności niektórych przycisków "leczony" ponownym przełączeniem ilości skrótów w MaxManila
4. Zauważalna samowola telefonu: - kilka razy wykonał (nie wiem w jaki sposób) zrzut ekranu, - kilka razy przy przełączeniu na ekran główny sam uruchomił którąś z aplikacji ze skrótów, raz uruchomił aplikację nie wiadomo skąd
5. Zbyt duża jak na mój gust czcionka w liście kontaktów
6. Blady, błękitny kolor linków. Zdecydowanie wolę klasyczny granat :-)
7. Brak możliwości usunięcia maila z podglądu miniaturek
8. Brak możliwości wysyłania filmów i fotek z albumu i podglądu do Facebooka i Youtube oraz brak możliwości usunięcia fotek i filmów z poziomu albumu
9. Po co te wgotowane programy bez możliwości deinstalacji? (clean RAM, Total Commander, Latarka, Pocket RAR, BsB Tweaks, HD2 Tweak, WiFi Monster, jakaś gierka itd ? Nie lepiej ROM zrobić "czysty, a te programy zamiaścić w osobnych .cab?
ZALETY:
1. Duża ilość wolnej pamięci przechowywania danych na urządzeniu. Nie jej tak bardzo ubywa po instalowaniu aplikacji na karcie pamięci. Dla porównania - w ROM 1.48 miałem wolnej pamięci 20-30MB, teraz mam 100 - 115 MB

2. Dużo szybsze otwieranie maili z miniaturek.
3. Zakładka "Dokumenty" :-)
4. Opera to błyskawica - i uruchamia się szybciej i strony ładuje dużo szybciej przy takim samym rodzaju połączenia.
5. Wygląd - piękna kompozycja, ładne ikony
6. Staranna polonizacja.
Wnioski:
Zmóżdżanie "Muzyki", samowola i bateriożerność mogą być spowodowane MaxManilą. Od dziś potestuję ROM bez dodatków.