[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 424936 Wyświetleń

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #810 dnia: Luty 07, 2010, 19:22:17 »
W ramach małego podsumowania:
zmiana nazwy RSS hub na Kanały RSS i Office Mobile na Mobile Biuro;
Ja bym zostawil normalnie nazwe Office Mobile, lub chociaz dal Programy Biurowe. Mobile Biuro to tak jakby zmienic Windows Mobile na Mobilne Okno.

Lobuz_1 ostatnim twoim Romem, na którym u mnie poprawnie działa Moja lokalizacja to 3.4.9.5c i to tylko gdy jesteśmy w zasięgu sieci 3G, od 3.4.9.6 aż do Storm 1.1 niestety nie ma to znaczenie, czy jesteśmy w zasięgu 3g czy tez po wifi Moja lokalizacja u mnie pokazuje cuda jak jej pasuje...
Mozliwe, ze mieszkasz w trojkacie bermudzkim i przemieszczas sie do tej lokalizacji, co Ci pokazuje...:D
Podejzewam, ze masz problem z odszukaniem swojej lokalizacji przez router lub tez nie mozesz namierzyc bezposrednio najblizszego nadajnika i lokalizacja zatrzymuje Ci sie na samym poczatku przez co Ci pokazuje blednie. Pobierajac lokalizacje z QuickQPS tez masz to samo, badz ogolnie uzywajac GPSu?

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 19:33:22 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Zacinanie chmur i ogólnie animacji na głównej stronie też występuje ale rzadko
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
to wytłumacz mi czemu na 3.4.9.5c będąc w tym samym dokładnie miejscu od około 6h, na nim pokazuje ok na Romach od 3.4.9.6 wzwyż już mam ciągle Veracruz bądź Kraje Loary , bo ja tego nie potrafię pojąć, na Romie stokowym 1.43 czy tez 1.48 jak rowniez na Romach Bysia na wszystkich jakie wydal dla Leo jest rowniez w porządku, wiec to nie kwestia Trójkąta Bermudzkiego a błędu w Romie.  W ciągu ostatnich 6h dokonałem około 20 zmian Romów i wiem o czym piszę.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
to wytłumacz mi czemu na 3.4.9.5c będąc w tym samym dokładnie miejscu od około 6h, na nim pokazuje ok na Romach od 3.4.9.6 wzwyż już mam ciągle Veracruz bądź Kraje Loary , bo ja tego nie potrafię pojąć, na Romie stokowym 1.43 czy tez 1.48 jak rowniez na Romach Bysia na wszystkich jakie wydal dla Leo jest rowniez w porządku, wiec to nie kwestia Trójkąta Bermudzkiego a błędu w Romie.  W ciągu ostatnich 6h dokonałem około 20 zmian Romów i wiem o czym piszę.

ROMy od 3.4.9.6 w górę bazują na 2.02. Tu musi być kłopot, tyle, ze jeszcze nie wiem w czym...

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #814 dnia: Luty 07, 2010, 20:43:44 »
A czy jest mozliwosc, zeby to tez zalezalo w jakims stopniu od Radia?

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
mam problem jak mam ustawiony dźwięk na email (Ring Modem) to co któryś raz nie wyłącza się wibra,(tel długo około 5minut wygaszony) czy też tak macie??? wibruje do odczytu maila lub SR. Przy innym dźwięku przy tym powiadomieniu problem nie występuje.

Mógłby ktoś taki przypadek przetestować
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline dawid595

• **
  • 125
  • Sprzęt: HTC HD2
Zauważyłem w nowym romie problem z zegarem i kilka innych.
A mianowicie:
Podczas zmieniania się godziny z np. 10:10 na 10:11 występuje dziwny błąd. W miejscu gdzie pokazuje minuty górna część jest już 11-ską, a dolna 10-ką... Nie zdarza się to zbyt często, ale jednak i jest to dość drażniące.

Wydaje mi się także, że obraz w niektórych aplikacjach wyświetla mniej kolorów niż na oryginalnym romie.

I ostatni błąd, który zauważyłem to taki, że gdy wejdziemy w zakładkę zdjęcia i filmy i obrócimy telefon w celu obrotu zdjęć animacja się zacina.

To tyle.

Ogólnie bardzo dobra robota, pomimo tych błędów ;)
ANDROID + WP7

*

Offline Lobuz_1

• 795
Taka mała uwaga z mojej strony :) z jajem więc bez obrazy dla niektórych...jak dobrze przejrzeć posty ostatnie mam wrażenie, że dużo osób szuka dziury w całym? Wrażenie czy tak jest? Dla mnie to ważne bo widac, ze ROM osiagnal wysoki poziom, brak jest jakiś powaznych bledow typu restarty, czeste zwiechy...co do przyciec przy obracaniu, ktore sa jak piszecie co pewien czas, czy tez chmur...nie szukajcie bledow w ROMie...przykladem niech bedzie komputer stacjonarny, przyciecia w grze lub programie zwykle maja podloze sprzetowe...
...klopot z zegarem wystepuje czasami a zwiazane to jest z brakiem odswiezania-przeskakiwania godziny 0-1...oczywiscie moge to przywrocic ale wowczas wiekszosc bedzie chciala to wylaczyc...
...co do kolorów w niektorych aplikacjach :) kiedys na forum Rhodiuma, ktos napisal, ze wiatraczek od jego urzadzenia chodzi za glosno :P :P :P taki, zart, choc post byl prawdziwy :P

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 21:39:46 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
sory ale bez jaj... jak dostanie się maila w nocy, a wibra się nie wyłączy do dopiero kogoś szlak trafi

Faktycznie, każdy tutaj chciałby mieć perfekcyjny rom, opisuje co się dzieje nie tak z systemem, ale to Ty jesteś jego twórcą i poprawisz/ulepszysz to co będziesz uważał za stosowne.

Mam pytanie czy ktokolwiek miał problemy z zakładką "Muzyka" w tym ROM?

Problem polega konkretnie na tym, że po obróceniu do poziomu jest pocięta grafika (pozostaje pasek odtwarzania z widoku pionowego" i informacja (w poziomie) "Nie odnaleziono muzyki"?

Problem nie powtarza się za każdym razem.

W pionie wszystko działa...

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Zauważyłem w nowym romie problem z zegarem i kilka innych.
A mianowicie:
Podczas zmieniania się godziny z np. 10:10 na 10:11 występuje dziwny błąd. W miejscu gdzie pokazuje minuty górna część jest już 11-ską, a dolna 10-ką... Nie zdarza się to zbyt często, ale jednak i jest to dość drażniące.

Wydaje mi się także, że obraz w niektórych aplikacjach wyświetla mniej kolorów niż na oryginalnym romie.

I ostatni błąd, który zauważyłem to taki, że gdy wejdziemy w zakładkę zdjęcia i filmy i obrócimy telefon w celu obrotu zdjęć animacja się zacina.

To tyle.

Ogólnie bardzo dobra robota, pomimo tych błędów ;)

Zacinanie sie zegara to i jest w W.S 5.2.21889 W.M 2.5.19222911.0 W.R. 1.66.707.1 ( 766641 )PLK  przeminie godzina  czy minuta w zaleznosci co si ezatnie i jest ok ,)

Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

Witam.
Ogólnie z ROM-u, po kilku godzinach użytkowania jestem zadowolony  :ok:

Jedyny problem, który zauważyłem, to sprawa sms-ów. 
W rozmowie czatowej, przy kilku smsach, brak jest chronologii wysyłania i otrzymania mesów. Są one rozsypane byle jak.
Czy ktoś zauważył u siebie taki problem? Być może można to doprowadzić do porządku  :-|

Przy okazji zapytam, jak dodać przy wysyłaniu sms-a, w dolnym, lewym rogu "wyślij" ? Barkuje mi tego  :-|

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
nie wiem czy spolszczona w pełni worda i excela ale w ver.1.0 w wordzie/excelu po wejściu w menu-plik są angielskie krzaczki close save jezeli Lobuz uważasz że to dziura w całym to olej ten post.

W końcu chyba każdy chce mieć ROM w Ojczystym języku

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo

Przy okazji zapytam, jak dodać przy wysyłaniu sms-a, w dolnym, lewym rogu "wyślij" ? Barkuje mi tego  :-|
[/quote]

w bsb tweak możesz włączyć graficzny przycisk wyślij

Stokrotne dzięki Stokrot  :ok: jakoś mi to umknęło   :grin:

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
Trzeci raz z tym samym problemem:                                                                                                                                                                   Z przejściem na widok 3-kolumnowy dalej kicha. :(
Po rozpakowaniu  rarem pliku StartMenu... nie da się go skopiować do Windows. Przy próbie zamiany wyskakuje komunikat "odmowa dostępu, brak miejsca w pamięci lub plik ma atrybut..itd", a atrybutów w Windowsie nie da się zmienić.
Jakieś rady ?

*

Offline Lobuz_1

• 795
To jeszcze raz ja :)
Co do muzyki, to tak się robi jak za szybko przekrecisz zakładkę muzyka :| moze to smieszne ale jesli utwory sie nie zaladuja i przekrecimy w tryb poziomy to zakladka sie rozsypie...
...co do sms-ów, sprawdzę, do tej pory nic takiego nie zauważyłem...

Co do Twojego postu Padi:
Dobrze, ze zgłaszasz błędy, to na plus, ROM ma być PLK więc popracuję zobaczę co da się zrobić...
...wersje Office 2010 to oficjalne mui więc poprawić to można ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile to zajmuje czasu?
...wiekszosc EXTów dla przypomnienia to prototypy...i PLK też bo przeciez nie mamy oficjalnej wersji....stad czesc rzeczy moze nie zadzialac tak jak trzeba...jesli zdazy sie zwiecha lub restart raz na tydzien to lepiej niz moglbym sie spodziewac...

Mabo, kopiuj Total Commanderem, innym programem nie skopiujesz i nie z Windowsa a z HD2. Wgraj na urządzenie, np. do Moje dokumenty, juz rozpakowany plik i skopiuj TC do Windows. Wowczas sie uda i restart.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 22:29:05 wysłana przez Lobuz_1 »

@Lobuz_1 - "Co do muzyki, to tak się robi jak za szybko przekrecisz zakładkę muzyka :| moze to smieszne ale jesli utwory sie nie zaladuja i przekrecimy w tryb poziomy to zakladka sie rozsypie..."

Dobrze wiedzieć - wykażę więcej cierpliwości :-)

Generalnie zakładka muzyka ma tendencję mulić straszliwie w porównaniu z ROM-em oficjalnym.

Gwoli sprawiedliwości muszę się przyznać, że muzyki mam kilka GB.

Mimo to ROM oficjalny przy tej samej ilości tak nie zmula.

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Hmm, ciekawe cytat z innego forum  " All languages except WWE will not support 576 RAM enabled".  Niby dlaczego ?
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Lobuz_1

• 795
@Lobuz_1 - "Co do muzyki, to tak się robi jak za szybko przekrecisz zakładkę muzyka :| moze to smieszne ale jesli utwory sie nie zaladuja i przekrecimy w tryb poziomy to zakladka sie rozsypie..."

Dobrze wiedzieć - wykażę więcej cierpliwości :-)

Generalnie zakładka muzyka ma tendencję mulić straszliwie w porównaniu z ROM-em oficjalnym.

Gwoli sprawiedliwości muszę się przyznać, że muzyki mam kilka GB.

Mimo to ROM oficjalny przy tej samej ilości tak nie zmula.

Daj znać na PW z jakiego oficjalnego.

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #830 dnia: Luty 08, 2010, 03:04:27 »
Lobuz, beda jeszcze jakies konkretne zmiany? Z tego co widze, to tylko sprawy kosmetyczne zostaly oraz problemy na pojedynczych egzemplarzach. Kiedy w planie masz zaczac cos z WM 6.5.5? Pozdr

« Odpowiedź #831 dnia: Luty 08, 2010, 08:35:02 »
Zauważyłem też, że w menu filmu (podobnie w menu albmu) nie ma opcji wysłania go do Youtube i Facebooka  :(

Oraz że zdjęć i filmów nie da się usuwać z poziomu albumu.

Czy te opcje są usunięte celowo?  :worried:

*

Offline Lobuz_1

• 795
Krissenbasse, bedzie jeszcze jedna aktualizacja i poświęcam się wersji 6.5.5. Później oczywiście wsparcie techniczne będzie, w miarę aktualizacji EXT-ów, SYS będę aktualizował ROM . Na tę chwilę większe zmiany nie są potrzebne.

Co do albumu zaraz to sprawdzę. Faktycznie w nowej wersji był album z dopoda stąd tak moze być, zaraz to sprawdzę i jak coś to poprawię.
Już potwierdzam, ze to na 100% ten album, w dopodzie nie było youtuba :P
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 09:00:03 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo
Nie wiem jak czy inni by się na to pisali... Może Facebook w zakładkach? Twitter jest, może damy równe szanse FB? Propozycja zmiany do kolejnej wersji.
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Jest to jakiś pomysł, zakładkę zawsze można ukryć, a jak ktoś używa, to jak znalazł.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #835 dnia: Luty 08, 2010, 09:44:07 »
@Derdel - "Nie wiem jak czy inni by się na to pisali... Może Facebook w zakładkach?"

W 100% popieram!

Co do mnie - ucieszyłaby mnie możliwość swobodnego przełącznia ilości skrótów w Home (podobnie jak w MaxManila) - lub jakiś bezkolizyjny z ROM cab włączający ich 20 - oraz ikonki powiadomień (historia połączeń, terminy, SMS i poczta) - też rodem z MaxManila.

Być może do ROM warto by wrzucić całą MaxManila 2.9?

@Lobuz_1 - "Już potwierdzam, ze to na 100% ten album, w dopodzie nie było youtuba"

A Facebook?

*

Offline mark

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC HD 2, Samsung Galaxy
Ciekawe co może być przyczyną, że ja u siebie wciąż mam 448 pamięci. Radio mam 2.07.51.05_5 więc powinno być więcej.

« Odpowiedź #837 dnia: Luty 08, 2010, 09:50:03 »
Mam to samo - najnowsze radyjko z tytułowego postu i 448 MB RAM...

Mam też wrażenie, że baterii mi ciut za szybko ubywa.

Za to jestem bardzo mile zaskoczony ilością wolnej pamięci na programy!

*

Offline Lobuz_1

• 795
To nie to Radio :) tam są dwa. Do 576MB jest 2.07.50.27_2.

*

Offline Rayearth

• **
  • 169
  • NeveR SurrendeR
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
To nie to Radio :) tam są dwa. Do 576MB jest 2.07.50.27_2.
jak to zrobiles ze na 2.07 masz wiecej ramu? na XDA pisza ze to tylko na 2.06 dziala.
Samsung Galaxy S