[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423859 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
zdaje sobie sprawe z tego, napisałem to dlatego iz podejrzewałem problem ze sprzetem, a;e skoro na innych romach jest ok to ta kwestie wykluczam, tak samo z monster wifi, wersja ktora instalujesz nigdy nie dzialaala mi na Leo, ale to nie problem nadpisuje go starsza wersja i wtedy smiga az milo
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 12:58:53 wysłana przez Kaudii »

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Znalazłem to...w kolejnej wersji będzie ok. Powinno być. Zapodam do Ciebie na PW wieczorkiem, jak bedzie ok wystawię.

*

Offline Kaudii

• 1473
ok czekam w takim razie na PW sprawdze i dam znac.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
podmien to i zobacz czy pomoze z lokalizacja pogody
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Kaudii

• 1473
No niestety nic to nie zmienia nadal po wifi i po gprs ma Veracruz, na Twoim Bysio 1.9 jest ok

*

Offline Lobuz_1

• 795
No niestety nic to nie zmienia nadal po wifi i po gprs ma Veracruz, na Twoim Bysio 1.9 jest ok

Brakuje wpisu który w sumie weryfikuje działanie Pogody :| AutoCheckForWeather coś takiego i tu podejrzewam błąd. W trakcie kompilacji

*

Offline Kaudii

• 1473
Być może, tylko dlaczego u mnie tylko to sie objawiło :?:

*

Offline Lobuz_1

• 795
Być może, tylko dlaczego u mnie tylko to sie objawiło :?:

Własnie nie wiem, niemniej sam wpis w ogóle nie występował w 2.02. W 1.66 i 1.61 jest i jest na 1 więc zawsze jest to weryfikowane. Zobaczymy co się będzie działo.

*

Offline Kaudii

• 1473
a mozna go dodac samemu :?: czy musi byc wkompilowany w rom

*

Offline jaque

• *
  • 71
  • HTC MaNiaKos
  • Sprzęt: HTC Sensation
po dodaniu skrótu na ekranie głównym mańki chmurki się zatrzymują, czy tylko u mnie ten błąd występuje??
HTC Sensation
RUU: 3.12
SD: 16GB SDHC

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
A co ze spolszczeniem w ustawieniach dźwięku w ustawieniach z poziomu Windows
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
podmien to i zobacz czy pomoze z lokalizacja pogody
To nie będzie raczej problem Manili. Goggle Maps też pokazywała tą lokalizację (Francja) wtedy.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

Lobuz_1 od kąt gotujesz przeszedłem wszystkie Twoje wypieki i na żadnym z nich nie maiłem problemu z lokalizacja pogody za każdym razem wskazuje dokładnie moją miejscowość wiec nie wiem co może powodować błąd u innych. Naprawdę świetna praca.

*

Offline Lobuz_1

• 795
A co ze spolszczeniem w ustawieniach dźwięku w ustawieniach z poziomu Windows

Padi, nieco większy opis...wchodząc w Ustawienia/Dzwieki,wszystko jest PL...daj zna gdzie sa braki to poprawie...
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 15:58:56 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Ja tylko pytam bo właśnie ściągam dopiero v1.1
Chodzi mi u ustawienia np. MMS send failed itp

a tak przy okazji w v 1.0 jest w wordze/excel angielski babolek po przytrzymaniu palucha na ekranie do wyskakujących opcji kopiuj/wklej jest jeszcze "Make Selection"
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 16:22:48 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Ja tylko pytam bo właśnie ściągam dopiero v1.1
Chodzi mi u ustawienia np. MMS send failed itp

a tak przy okazji w v 1.0 jest w wordze/excel angielski babolek po przytrzymaniu palucha na ekranie do wyskakujących opcji kopiuj/wklej jest jeszcze "Make Selection"

Fakt, jest poprawię, to o tyle śmieszne, że to nie moje tłumaczenie a oryginalny mui :P

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...

Fakt, jest poprawię, to o tyle śmieszne, że to nie moje tłumaczenie a oryginalny mui :P

Daj znać na PW jak już link będzie do poprawionej wersji to sobie dopiero zassam :-)

Jak znajdę coś jeszcze to dam znać

*

Offline Lobuz_1

• 795

Daj znać na PW jak już link będzie do poprawionej wersji to sobie dopiero zassam :-)

Jak znajdę coś jeszcze to dam znać

Juz poprawiłem, niemniej będzie dorzucone wraz z innymi łatkami...wkrótce, może jutro, jeszcze zobaczę...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
no i chyba zostało jeszcze poprawienie skalowania przycisków w kalendarzu i zadaniach w wersji No Manila lub z Manilą po wejściu z Mobilnego biura

A tak przy okazji następnej wersji ROM to proponuje dodać ikonki do task bara ( górnego paska ) takich jak zestaw słuchawkowy StereoBT, chyba ich brakuje

No i właśnie zaliczyłem zwieche do wyjęcia bateri
opis:
Rom z Manilą ale wyłączoną
tel wygaszony i zablokowany... przychodzi mail oki więc naciskam na kłódkę pokazuje się drugi suwak do maila... przesuwam i.....     zwiecha. Pomaga reset lub wyjęcie aku

*

Offline Lobuz_1

• 795
no i chyba zostało jeszcze poprawienie skalowania przycisków w kalendarzu i zadaniach w wersji No Manila lub z Manilą po wejściu z Mobilnego biura

A tak przy okazji następnej wersji ROM to proponuje dodać ikonki do task bara ( górnego paska ) takich jak zestaw słuchawkowy StereoBT, chyba ich brakuje

No i właśnie zaliczyłem zwieche do wyjęcia bateri
opis:
Rom z Manilą ale wyłączoną
tel wygaszony i zablokowany... przychodzi mail oki więc naciskam na kłódkę pokazuje się drugi suwak do maila... przesuwam i.....     zwiecha. Pomaga reset lub wyjęcie aku

Sprawdzę maile, testowałem to dość długo, smsy i maile na wersji z manila zwiech nie mialem, sprawdze na wylaczonej manili...
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 17:39:12 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
clear ram na poziomie 2  spowodował także zwieche
po zmianie języka tego programu w ustawieniach nie ma możliwości powrotu do języka polskiego

Ogólnie to bym go wywalił całkiem na brak ram nie mamy co narzekać

Grę którą dodałeś usuń i daj ją w formacie CAB w lokalizacji My documets z możliwością jej usunięcia... nie którzy instalują tego typu aplikacje na microSD
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 17:43:04 wysłana przez Padi »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #801 dnia: Luty 07, 2010, 17:46:44 »
po zmianie języka tego programu w ustawieniach nie ma możliwości powrotu do języka polskiego

Z tego co zauwazylem, to on dziala tylko na Poziomie 1, czyli zamykanie wszystkich otwartych programow, ale to samemu mozesz zrobic, bo jakos nie zauwazylem, aby cos wiecej sie zmienialo po uruchomieniu Poziomu 1.
Ja sprobowalem Poziom 3 - odzyskal 14,90MB danych, ale co jak zwiecha i trzeba robic reset.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 17:56:36 wysłana przez krissenbasse »

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
clear ram na poziomie 2  spowodował zwiechę i u mnie.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline Lobuz_1

• 795

Grę którą dodałeś usuń i daj ją w formacie CAB w lokalizacji My documets z możliwością jej usunięcia... nie którzy instalują tego typu aplikacje na microSD

Gra, póki co zostanie, Kalendarz i zadania to problem taskbara...dam znać Kaudii, mysle, ze poprawi...cleanRam mozemy zastapis BSB Sweeper czy jakoś tak...wiem, ze sie przydaje, sad nie usuwałbym tego typu programu od razu...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
nie wiem co się stało ale przestała mi działać lampa w aparacie, brak opcji (przycisk jest) włączenia lampy i automatyki lampy. Czyżby to po zabawie latarką. Proszę o sprawdzenie innych użytkowników. Może uzależnione od naładowania aku ale po podłączeniu ładowarki nadal to co wyżej

Latarka świeci ale nie działa opcja PTT
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 18:11:59 wysłana przez Padi »

Lampa w aparacie działa poprawnie, nawet po zabawie latarką.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
nie wiem co się stało ale przestała mi działać lampa w aparacie, brak opcji (przycisk jest) włączenia lampy i automatyki lampy. Czyżby to po zabawie latarką. Proszę o sprawdzenie innych użytkowników. Może uzależnione od naładowania aku ale po podłączeniu ładowarki nadal to co wyżej

Było omawiane - PTT potrzebuje przycisku zmapowanego - tu go nie masz.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795

Opcja PTT nie działała i nic nie wskazuje na to że zacznie, Ext zrobiony poprawnie, być moze wersja...jest to akurat dla mnie mało istotne stad pobawie sie z tym ale na samym koncu...Padi, swoja droga juz to było...wiem, ze temat długi ale nie ma co powielac...

W ramach małego podsumowania:
- w nowej wersji poprawiłem/wprowadziłem nazwy polskie w My Documents;
- usunąłem zbędne katalogi;
- poprawka tłumaczenia Office;
- zmiana nazwy RSS hub na Kanały RSS i Office Mobile na Mobile Biuro;

Na tę chwilę sprawdzam animację na ekranie w trakcie wprowadzania skrótów...chmury się zacinają a szczerze nie kojarzę, czy to było czy też nie,,,
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 18:30:49 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Lampa w aparacie działa poprawnie, nawet po zabawie latarką.

oki działa jest to uzależnione od stanu naładowania baterii (nie pomaga podłączenie ładowarki) mosi być jakiś tam poziom baterii

co do PTT temat zakończony

Proponuje jeszcze to poprawić
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=588925
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 18:32:42 wysłana przez Padi »

*

Offline Kaudii

• 1473
Lobuz_1 ostatnim twoim Romem, na którym u mnie poprawnie działa Moja lokalizacja to 3.4.9.5c i to tylko gdy jesteśmy w zasięgu sieci 3G, od 3.4.9.6 aż do Storm 1.1 niestety nie ma to znaczenie, czy jesteśmy w zasięgu 3g czy tez po wifi Moja lokalizacja u mnie pokazuje cuda jak jej pasuje, wiec na te chwile wrodziłem do 3.4.9.5c, większych zmian w szybkości czy tez w funkcjonalności romu nie widzę w stosunku do nowszych wypieków wiec na razie zostaje przy tym
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 19:09:51 wysłana przez Kaudii »