[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 423739 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
Lobuz wytłumacz mi jedną sprawę ? Dlaczego musi być radio w wersji 2.07 by mieć 576MB ramu a na zachodnich forach facet uzyskuje też 576MB ramu na radiu 2.06

Duttys Leo HG V.06

My first WM6.5.5 Rom.
Updated to build 5.2.23519.5.5.0
Enable 576 RAM
Include Radio_2.06.50.04 for keeping the 576 RAM
Updated Opera_Browser_9_70_35758_0
Updated HTCMessaging_Client_1_5_20112515_00
Updated YouTube_2_6_19224122_00

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Lobuz wytłumacz mi jedną sprawę ? Dlaczego musi być radio w wersji 2.07 by mieć 576MB ramu a na zachodnich forach facet uzyskuje też 576MB ramu na radiu 2.06

Duttys Leo HG V.06

My first WM6.5.5 Rom.
Updated to build 5.2.23519.5.5.0
Enable 576 RAM
Include Radio_2.06.50.04 for keeping the 576 RAM
Updated Opera_Browser_9_70_35758_0
Updated HTCMessaging_Client_1_5_20112515_00
Updated YouTube_2_6_19224122_00

Nie musi być, może a że jest nowsze to zwykle lepsze, 576MB działa na dwóch Radio, bynajmniej na tę chwilę.

UWAGA!!!
Dla osób z wersję No Manila i Full, szybka poprawka w celu przywrócenia z zakładki system ikony ekranu (wyrównanie/rozmiar tekstu/Clera Type)

Szukamy
[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Pen]
"Hide"=dword:1
i zmieniamy na 0

Standardowo będzie to w nowym sofcie, będzie on dzisiaj. Niemniej tak , zebyscie mogli bez problemu korzystać z ROMU, zwlaszcza z No Manila.

Co do nowych ROMów...ostatnio na Xda pojawiło się sporo nowych ROMów: 1.67, 2.04, 2.06, 2.07. To ROMy testowe. Osobiście sprawdzałem 2.07 i mogę powiedzieć, ze nie jest warto. Zależy mi na stabilności i szybkości działania moich wypieków stąd jeśli ROM lub SYS będzie gorszy niż obecny, nie ma co robić nowej wersji i na siłę wstawiać nowego pakietu. 21891 pojawił się tylko dlatego,z e jest oficjalny, poprawy szybkości nie będzie bo ten build tego nie wnosi.

W pierszym poście będzie uaktualniona opcja 3 kolumn, przeklej zmieniał sam plik bo nie był spakowany. Teraz do większych ikon wystarczy rozpakować i skopiować do Windows\
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 20:26:06 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
Odp: [06.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #752 dnia: Luty 06, 2010, 20:34:52 »
Lobuz widze, jest juz wersja 1.1, tylko cos linkow brak w pierwszym poscie...daj znac, jak dorzucisz. Pozdr

*

Offline Lobuz_1

• 795
Odp: [06.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #753 dnia: Luty 06, 2010, 20:37:41 »
Lobuz widze, jest juz wersja 1.1, tylko cos linkow brak w pierwszym poscie...daj znac, jak dorzucisz. Pozdr

Już są u mnie, tylko przeanalizowałem 1.67 i szału nie ma, są za nowe EXT-y stąd podmieniam. Dam znać jak już będą nowe.
Już po zaktualizowaniu.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 20:54:48 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
tzn bedzie ta aktualizacja dzisiaj czy nie  :), i powiedz mi jak z aktualizacja pogody w moja lokalizacja bedzie ok czy nadal beda probemy z wlasciwa identyfikacja miejsca pobytu

*

Offline Lobuz_1

• 795
tzn bedzie ta aktualizacja dzisiaj czy nie  :), i powiedz mi jak z aktualizacja pogody w moja lokalizacja bedzie ok czy nadal beda probemy z wlasciwa identyfikacja miejsca pobytu

Aktualizacja pojawi sie dzisiaj lub zaraz po północy. U mnie routery pokazują właściwą lokalizację. Nie mogę obiecać, ze będzie tak samo u Ciebie. To zawsze może byc kłopot routera. Swoją drogą może to konkretne routery, jakiej firmy masz?

Bez sensu, żebym wrzucał wersję która jest już na przekleju, skoro właśnie robię testy z nowymi EXTami z 1.67 i działa to rewelacyjnie. Podmienione ok 15, nowych EXTów. Reszta była starsza niż te które mam. OEM zostaje, nic się nie zmieniło.
Będziecie mile zaskoczeni.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 21:39:10 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Kaudii

• 1473
to ie jest kwestia routera, bo po gprs i po wifi jest tak samo, na wczesniejszych twoich romach bylo ok, i na romach Bysia tez zawsze było ok, nawet na Blackstone, wiec to moim zdaniem nie to

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire

Aktualizacja pojawi sie dzisiaj lub zaraz po północy. U mnie routery pokazują właściwą lokalizację. Nie mogę obiecać, ze będzie tak samo u Ciebie. To zawsze może byc kłopot routera. Swoją drogą może to konkretne routery, jakiej firmy masz?

Bez sensu, żebym wrzucał wersję która jest już na przekleju, skoro właśnie robię testy z nowymi EXTami z 1.67 i działa to rewelacyjnie. Podmienione ok 15, nowych EXTów. Reszta była starsza niż te które mam. OEM zostaje, nic się nie zmieniło.
Będziecie mile zaskoczeni.

Lobuz mozesz wyjasnic  a co ma do tego Router? .Przeciez pobiera IP od danego dostawcy internetowego, a wlasnie na tej zasadzie dziala automatycznie " Moja Lokalizacja"
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Lobuz_1

• 795
to ie jest kwestia routera, bo po gprs i po wifi jest tak samo, na wczesniejszych twoich romach bylo ok, i na romach Bysia tez zawsze było ok, nawet na Blackstone, wiec to moim zdaniem nie to

Przez GPRS pobiera prawidłowo, u mnie na routerach też, dużo osób nie ma z tym zupełnie problemu. Stąd może to być kłopot z modułem lokalizacji ale w tej sytuacji każdy miałby błąd a tak nie jest. Zobaczymy jak będzie na nowym z tym, ze u mnie to działa. Może sieć? Nie moze być u czesci dobrze a u czesci zle, na logikę....
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2010, 22:08:13 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Kaudii

• 1473
ok moze wgram za chwile rom Bysia 1.9 i zobacze jak tam to se sprawuje jesli beda podobne klopoty z lkalizacja moze to faktycznie swiadczyc o problemach ze sprzetem badz wgram stoka aby miec pewnosc ze wszystkie smieci zostaly wywalone z pamieci

*

Offline Lobuz_1

• 795
ok moze wgram za chwile rom Bysia 1.9 i zobacze jak tam to se sprawuje jesli beda podobne klopoty z lkalizacja moze to faktycznie swiadczyc o problemach ze sprzetem badz wgram stoka aby miec pewnosc ze wszystkie smieci zostaly wywalone z pamieci

Jedyny kłopot jaki u mnie występuje to z jedną wersją jest Łódzkie a z drugą Łódź...nic podobnego nie miałem z lokalizacją poza Polską...

Przełożyłem datę na jutro. Pogrzebię jeszcze w tej lokalizacji. Jeśli ktoś czeka dzisiaj to zapraszam jutro.
Zrobione, dorzuciłem, najnowsze biblioteki lokalizacji i podmieniłem Manilę na nowszą...oczywiscie po czesci tak, zeby zostały dokumenty.

Upload wrzucę na noc, z rana zapraszam po nowy wypiek. Od razu dodam, ze tak jak wczesniej wspomnialem, od dzisiaj poprawki w trybie tygodniowym. Za duzo czasu zajmuje mi zabawa z ROMem. Pomimo, tego, ze mozecie znalezc na różnych forach ROMy z wyższym znacznikiem niż 2.02, zawsze proponuje porównać je pod wzgledem funkcjonalnosci i wydajnosci.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 00:28:02 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline RS4

• 49
Lobuz_1, pracujesz nad tym 2.07?? są jakieś szanse na PL?

RS4

*

Offline Lobuz_1

• 795
Lobuz_1, pracujesz nad tym 2.07?? są jakieś szanse na PL?

RS4

2.07 to tylko modyfikacja 2.02 więc nie ma sensu. Na jedno wyjdzie jak w tytule ROMU napiszę 2.07...bez sensu nie wiem skąd oni biorą nazewnictwo skoro nawet daty plików i rozmiar sie nie zmieniły.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Wiesz, tu chodzi o większy numerek, pewnie im dodaje 2 do długości (jak to już ktoś gdzieś napisał...)
Kompletnie bez sensu. Ważny jest efekt (szybkość działania/stabilność) i funkcjonalność. Skoro numer niczego nie wnosi, to po cholerę zmieniać ? Dla lansu ?
Dla lansu można sobie iP kupić, tam często aktualizacje wychodzą  :wink:
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 01:48:43 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Lobuz_1

• 795
Wiesz, tu chodzi o większy numerek, pewnie im dodaje 2 do długości (jak to już ktoś gdzieś napisał...)
Kompletnie bez sensu. Ważny jest efekt (szybkość działania/stabilność) i funkcjonalność. Skoro numer niczego nie wnosi, to po cholerę zmieniać ? Dla lansu ?
Dla lansu można sobie iP kupić, tam często aktualizacje wychodzą  :wink:

Zgadzam się z Tobą. W poście pierwszym Storm v.1.1 No Manila.

*

Offline krissenbasse

• 314
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #765 dnia: Luty 07, 2010, 02:41:13 »
Lobuz, a kiedy 1.1 Full? Kiedy mi podeslesz to o czym pisales na PW? Pozdr

*

Offline Lobuz_1

• 795
Odp: [07.02.2010][WM 6.5 PLK BULID 21891] Leo Storm v.1.1 - 576MB [FULL + NO MAN
« Odpowiedź #766 dnia: Luty 07, 2010, 03:48:51 »
Lobuz, a kiedy 1.1 Full? Kiedy mi podeslesz to o czym pisales na PW? Pozdr

Aktualizacja:
Wersja Full w poście 1. Na PW podeślę z rana jak wstanę. Idę spać.
Linki chwilowo zniknęły. Nie działał prawidłowo rejestrator głosu. Już poprawione.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 04:11:51 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Tylko ja tak mam czy telefon nie informuje o wykrytych sieciach wifi, ani dźwięku ani wibracji.
Po zmianie na 25 zakładek wybierania skrótów krzaczy się data w Manili

Kosmetycznie można by poprawić foldery My Wallpaper i Windows/Animation na polskie nazwy
Ja rejestrami je spolszczyłem i wszystko przeniosłem do My Documents/Moje obrazy/Tapety/Animowane.

Po instalacji powstają też jakież 2 katalogi puste, jeden z nich to files a drugi dokładnie nie pamiętam ale chyba Aps%.

Co to jest to GLModeSwitch? Co on robi???
Rejestry ikony do poprawy bo nie wyświetla jej po dodaniu w zakładkę Manili

RSS Hub ---> preferuję jako nazwę Kanały RSS, kosmetyka

Według mnie romik super pod względem wydajności jak i wizualności

To co opisałem to zmiany jakich dokonałbym osobiście ( zaaplikowałem je po zmianie rejestrów), ale nie narzucam się.

Pozdrawiam
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline zowik05

• 39
  • Sprzęt: hd2-->Note II
Witam teraz moje laickie pytanie czym się różni no manila od full ????? i czy po instalacji nowego romu wszystkie programy znikają i trzeba instalowac od nowa???

to kiedy wersji 1.1 full można się spodziewać ??

*

Offline krissenbasse

• 314
« Odpowiedź #770 dnia: Luty 07, 2010, 11:00:56 »
Witam teraz moje laickie pytanie czym się różni no manila od full ????? i czy po instalacji nowego romu wszystkie programy znikają i trzeba instalowac od nowa???
No Manila, jak samo wskazuje nie posiada Sense (tych zakladek z pogoda, kontaktami, kalendarzem itd). Jesli zainstalujesz programy do pamieci telefonu, to tak...jesli na karte to niestety nie wszystkie beda dzialac, czesc z nich bedzie potrzebowala ponowna instalacje. Pozdr

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet

Włącza/ wyłącza rozszerzone drivery 3D.

Mam pytanie przy okazji: czy w wersji No Manila działa cyfrowy kompas?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 11:12:24 wysłana przez vonski »

*

Offline tatar42

• 42
  • HTC HD2 - Leo (wersje No Manila)
Witam. Nie ma cyfrowego kompasu. Kiedyś BYSIO odpowiedział mi na forum, że żeby działał potrzebna jest manila. A tak w ogóle to super Rom-ik. Polecam.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Witam. Nie ma cyfrowego kompasu. Kiedyś BYSIO odpowiedział mi na forum, że żeby działał potrzebna jest manila. A tak w ogóle to super Rom-ik. Polecam.

Sam kompas bez Manila Core nie zadziała stąd goo wrsja No Manila.ą typowo oparty na manili a t nie ma. Jest zreszt

*

Offline Lobuz_1

• 795
Tylko ja tak mam czy telefon nie informuje o wykrytych sieciach wifi, ani dźwięku ani wibracji.
Po zmianie na 25 zakładek wybierania skrótów krzaczy się data w Manili

Kosmetycznie można by poprawić foldery My Wallpaper i Windows/Animation na polskie nazwy
Ja rejestrami je spolszczyłem i wszystko przeniosłem do My Documents/Moje obrazy/Tapety/Animowane.

Po instalacji powstają też jakież 2 katalogi puste, jeden z nich to files a drugi dokładnie nie pamiętam ale chyba Aps%.

Rejestry ikony do poprawy bo nie wyświetla jej po dodaniu w zakładkę Manili

RSS Hub ---> preferuję jako nazwę Kanały RSS, kosmetyka

Według mnie romik super pod względem wydajności jak i wizualności

To co opisałem to zmiany jakich dokonałbym osobiście ( zaaplikowałem je po zmianie rejestrów), ale nie narzucam się.

Pozdrawiam
Padi, jeśli zmieniasz skróty na to zmieniasz pliki Manili. Nawet te z XDA tak naprawdę zawierają dużo błędów. Zwłaszcza plik daty. Pewnie nie tyle co sie krzaczy a źle wyświetla?
Katalogi póki co są prawie spolszczone, kłopot w tym, ze odwołanie trzeb zmienić wszędzie. I teraz wyobraź sobie, ze przegladas 1500 plików manili i reszty programów celem zmiany odwolań (może przesadziłem bo oczywiscie nie wszystkie katalogi odwoluja sie do Moich dokumentów). Tu dodam, ze czesto modyfikacje maja opłakany koniec. Niemniej pracuje nad tym.
Dwa katalogi...hmmm...tak zwłaszcza ten apptodate. Dodaje to HD tweak. Wiem ale wpis jest w programie i jak tylko sie uda nie bedzie tego wiecej. Plus taki, ze to pusty katalog. Katalog files, poki co nie zostal namierzony co do programu, który go tworzy.
Co do notyfikacji to juz sam nie wiem jak powinno być. Wczoraj sprawdzalem stockowego 1.61. Tam tez tego nie ma. Mnie najbardziej wkurza drzemka akurat. Brak mozliwosci wybrania na ile jest ustawiona. Co do wi-fi to brak jest notyfikacji ale podejrzewam, ze mozna to zmienic w rejestrze,  poszukam i jak cos to dodamy te modyfiakcję. Mi to osobiście nie przeszkadza a nawet tak jest lepiej. Jak lapie wi-fi w pracy i cos by mi gralo w z zwiazku z tym, wspolpracownicy nie byliby zadowoleni.

RSS do poprawy, Kanały RSS są zdecydowanie bardziej po polsku :P
Office Mobile na Mobilne Biuro, poprawiłem wszystkie katalogi w Moje Dokumenty na PL;
Katalog Aps% usunięty :P files też :P dodałem listę polskich kanałów dla RSS-a;
Będzie zaktualizowane no ale dzisiaj odpoczywam :P

"Rejestry ikony do poprawy bo nie wyświetla jej po dodaniu w zakładkę Manili"
Czego nie wyświetla?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 12:21:13 wysłana przez Lobuz_1 »

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Aby zmienić lokalizacje tych tapet trzeba zmienic dwa wpisy w rejestrze podając zmienioną ścieżkę lokalizacji  tapet.

Nie wyświetla ikony Driverów 3D po dodaniu skrótu do Manili
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 12:30:15 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Lobuz_1

• 795
Aby zmienić lokalizacje tych tapet trzeba zmienic dwa wpisy w rejestrze podając zmienioną ścieżkę lokalizacji  tapet.

Po wgraniu w rejestrze a przed wgraniem, w initial bla bla... i nie jest to jeden wpis...no ale od czego jest zamień wszystko :P juz jest zrobione...

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Dziwnie zachowują się też wibracje po odebraniu maila, raz wibruje normalnie a raz dźwięk powiadomienia się zatnie a wibra chodzi bardzo długo, dźwięk mam ustawiony ze zbioru systemowego.

co do nie wyświetlania ikony to post wyżej

*

Offline Kaudii

• 1473
Coś jest nadal nei tak z pogodą w Moja lokalizacja, cały czas pokazuje Veracruz w Trójmięście, wgrałem wczoraj stokowy rom i było ok, po kilku godzinach wgrałem 1.9 od Bysia miałem go do teraz i tez po wielokrotnych aktualizacjach pogody mam albo Gdańsk albo Pomorskie, czyli ok, no ale Veracruz bądź Kraje Loary jest nie do zaakceptowania, po próbach ze wspomnianymi rom-ami twierdzę,iż problem leży po stronie romu, jest tak Lobuz_1 na twoich romach bodajże od v 3.4.9.5

*

Offline Lobuz_1

• 795
Coś jest nadal nei tak z pogodą w Moja lokalizacja, cały czas pokazuje Veracruz w Trójmięście, wgrałem wczoraj stokowy rom i było ok, po kilku godzinach wgrałem 1.9 od Bysia miałem go do teraz i tez po wielokrotnych aktualizacjach pogody mam albo Gdańsk albo Pomorskie, czyli ok, no ale Veracruz bądź Kraje Loary jest nie do zaakceptowania, po próbach ze wspomnianymi rom-ami twierdzę,iż problem leży po stronie romu, jest tak Lobuz_1 na twoich romach bodajże od v 3.4.9.5

Czy ktoś ma podobny klopot? Z tego co wiem był u may ale ustapil po polaczeniu przez EDGE. Ja tego problemu nie mam. Popracuję ale to problem jednostkowy. Pewnie cos jest nie tak skoro na stockowym działa i jest to zwiazane z OEM. Od tej wersji się zmienił, niemniej poki co musi tak zostac. Popracuje nad tym, tylko klopot w tm, ze nigdy nie bede wiedzial czy ustapil bo u mnie go po prostu nie ma.