[21.04.2010][WM 6.5 PLK BULID 21901] Leo Storm v.1.2.9 - 576MB [FULL + LITE]

• 2749 Odpowiedzi
  • 426540 Wyświetleń

Witam oto moje spostrzeżenia.Wczoraj przywróciłem orginalny spl.Potem wgrałem na nowo hspl,potem radio przez kabel 2.07.50.27_2.Na koniec rom wrzuciłem na kartę sd [karta po formatowaniu].Wgrałem rom i jak na razie bez błędów.Dograłem tylko tomtom i microsoft myphone.Wszystko chodzi bez żadnych zawiech.Nie wiem tylko co z hqwallper bo nie widziałem na razie do tej wersii manili.Na xda pisząże niby ta ma działać ale sam nie wiem HQWallpaperPatch_v1.22_forManila2.5.19222xxx.Może ktoś sprawdzić. :ok:

*

Offline rafet

• 14
Stockowy ROM rozwiązał problem. Po wgraniu Lobuzowego jet już ok i nie ma zwiech  B)

*

Offline Artz

• **
  • 156
Ze strony HTC po wpisaniu S/N pobrałem ROM, wypakowałem z niego obraz, zmieniłem jego nazwę na leoimg.nbh i wgrałem z karty pamięci, wszystko zakończone sukcesem. Co prawda nie robiłem żadnego HR tylko poszedłem dalej. HSPL też bez problemu. Radio
przez pomyłkę 2.07.51.05 ale zrobiłem downgrade do  2.07.50.27_2 by mieć więcej pamięci :) Znów bez HR wgrałem ROM LEO Storm v.1.2b5 i 2x HR. Instalacja czcionki z noki, plus kilka skrótów w "Dzisiaj" minął wieczór, minęła noc, dziś przyszedł sms i znów ekran w śpiączce.
HSPL, Radio, ROM ładowany z kabla USB.
Może leoś nie lubi downgrad'a radia?
Może to ta czcionka? Gdy problem się znów pojawi, a będzie już dostępny nowy ROM, zrobię znów myk ze stockiem, postaram się nie pomylić :) z radiem i odrazu wgrać to które będę używał i na wszelki wypadek format karty pamięci nie zaszkodzi.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
łoł  mogę tylko pochylić głowę...   I ja zaliczyłem zwieche ze spaniem ekranu, nie wybudził się... wyjęcie baterii i system wstał jakby nic się nie stało. Nie wiem tylko czy ten problem nie powoduje zakładka dokumenty, których miniatury zapisywane są na SD, a bsb tweak ustawiam na oszczędzanie baterii, czyli wyłączanie jej po długiej nieużywalności.

Lobuz nie dałoby się przenieść katalogu Applications Data z karty pamieci do Applications Data na urządzenie??? Może to to powoduje z Leo śpiucha.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 11:57:13 wysłana przez Padi »
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

A ja po wgraniu najnowszego Romu Leo Storm mam problem z aplikacją do obsługi FOREX
na oryginalnym ROmie 1.48 (program instalowany z PC) wszystko było ok z rozdzielczością, natomiast na tym romie rozdzielczość zmieniana jest do 320x240, wykresy na programie jak i czcionka jak ze starych SPV QVGA dodatkowo nie można skorzystać z wyboru daty bo kalendarz jaki się pojawia widać tylko w niewielkim fragmencie (to za sprawą rozdzielczości)
I teraz w czym problem i czy da się to jakoś przeskoczyć żeby aplikacja chodziła w pełnej rozdziałce jak na Romie 1.48

To  o co chodzi lobuz mówi że  nie ma zmian między 1.2b2 a 1.2b5.Coś musi być skoro tam nie było problemów a tu są. :mysli:

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Najgorsze jest to że będzie ciężko wykryć, co powoduje takie usypianie i kiedy do niego dochodzi.... U mnie nie było przychodzącego sms`a, maila, tak sam z siebie się nie wybudził.
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline Artz

• **
  • 156
Ja również podejżewam zakładkę dokumenty, bo pamiętam że przy wyświetlaniu 25 nie było takich problemów. Ale może to tylko zbieg okoliczności. Ale i myślę że to może być Co0kie_HomeTab_v1_5_4, ponieważ raz udało mi się z tego zawiasu obudzić ekran i było jedno małe okieno które mówiło coś o błędzie ze skrótem. Coś ala skrót odnosi się do aplikacji/czegoś która cośtam cośtam.

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
Klopotem jest Radio, wgrajcie 1.61...tak jak napisalem pewnie Radio zostawia cos w Romie...moge ewentualnie powrocic do 2.02 to stabilny OEM. Niemniej klopot moze byc dalej...jak widac z postu powyzej stockowy pomaga...prosba o przetestowanie jeszcze przez kilka osob...czyli wgranie stocka 1.61, pozniej hspl, rom i radio...zwiecha jedna na tydzien pojawic sie mogla klopotem jest dla mnie wybudzanie...jutro wstawie finalna wersje z base romem opartym o 2.02 i xipem do tego...

Wybudzanie to nie EXTy...jesli padnie i sie nie podnosi to jakis klopot w Base tyle, ze ja go rowniez powinienem miec...mialem tak z Radio, zwiecha i tylko hr pomogl...

Mnie niestety ROM od wersji 1.2b2 wsysa baterię w oczach  :(

*

Offline Lobuz_1

• 795
Jako, ze ostatnio sa same narzekania...1.2 final konczy moja zabawe z ROMami a raczej z wystawianiem na forum...poki co bede gotowal dla siebie...

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Słuszna decyzja. Leniuszki wrócą do ROMów Stockowych i nie będzie wątpliwości, co dolega ich urządzeniom.
Skończą się durne pytania o to samo, działania bez czytania i obwinianie ROMu/Ciebie za swoje, nieprzemyślane czyny.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 13:47:34 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

No bez jaj.

Przecież nikt nie oczekuje od Ciebie Lobuz_1 ROM-u idealnego!

Uważam, że ten, który robisz jest świetny - co nie znaczy że idealny.

Nie widzę, żeby tu było jakieś narzekanie - a jedynie sygnalizowanie problemów.

Nikt też nie oczekuje naprawienia wszystkich problemów w ciągu 24h.

*

Offline Dariusz

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note; Asus Eee Pad Transformer
Jako, ze ostatnio sa same narzekania...1.2 final konczy moja zabawe z ROMami a raczej z wystawianiem na forum...poki co bede gotowal dla siebie...

Nie wszyscy narzekają  :)
Obiecałeś ROM z WM 6.5.5 - trzymam Cię za słowo. W razie czego mam też PW.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
no, no, no, tylko bez takich, nie możesz nas opuścić, to jest wręcz niemożliwe!!!
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline rafet

• 14
Lobuz, nie bierz do siebie słów kilku malkontentów. Dla mnie kosmosem niepojętym jest to co robisz.  Chętnie wgrywam każdy nowy Twój ROM. Daj znać jak ugotujesz następną wersję.
Póki co od wczoraj Leoś nawet na chwilę się nie zawiesił a stopniowo wrzucam do niego i usuwam różne aplikacje. Wszystko śmiga aż miło.
Najciekawsze jet to, że wgrywałem stockowy ROM przez usb z zainstalowanym HSPL. HSPL nie usunął się i przyjął stocka oraz stockowe radio, następnie Twój ROM i właściwe radyjko. Zrobiłem później 3x HR i w efekcje 20 godzin pracy bez zwiechy.
Dobra robota  :O~
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 14:16:16 wysłana przez rafet »

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
A co to będzie za wersja premium ? Co to będzie za dodatek ?  :)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...

Uszanujcie decyzję Lobuza.

Wcale się nie dziwię, że takie myśli chodzą po Jego głowie!!!!

*

Offline Derdel

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC HD2 aka Leo

:O :( Smutna wiadomość. Ze swojej strony, dziękuję za olbrzymią pracę i czas, który musialeś poświęcić na wyprodukowanie tego co jest w tej chwili. Kawał dobrej roboty. Podziwiam, że wytrzymałeś tak długo próbując spełnić oczekiwania przyszłych użytkowników. Wiem z doświadczenia, że jest rzeczą niemożliwą by zadowolić wszystkich. Po 10 tym wyślę małą colę. ;)
HTC HD 2 Aka LEO (ROM: Leo Storm v.1.2b4 Full RADIO: 2.07.50.27_2) - private
SE C902 - company

HTC TOUCH, SE P910i, SE K800, SE K750
Ludzie, którzy piją na umór są dla mnie niczym, niczym bracia.

*

Offline mark

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC HD 2, Samsung Galaxy
Rzeczywiście smutna wiadomość. Wielka szkoda, bo rom naprawdę świetny. U mnie na b4 chodzi od środy i nie mam żadnych zastrzeżeń. b5 nie wrzucałem bo czekam cierpliwie na final 1.2

*

Offline titus78

• 665
ja od wczoraj mam 12b5 i jestem zadowolony, tym bardziej, że działa na radiu, na którym rom Bysia u mnie nie chce

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
prośba o udostępnienie pliku rillphone.dll z katalogu Windows -  Ostatni Rom

*

Offline titus78

• 665
Lobuz_1 gdybyś mógł jeszcze do swojej wersji romu wrzucić KEYPAD LED CONTROL podświetlający przyciski tak długo, jak podświetlony jest ekran

*

Offline Lobuz_1

• 795

*

Offline may

• 2541
Nowy TCPMP nie obsługuje napisów ;(
To jest wersja .71, na której nie działają pluginy subtitle'owe.
I odwrotnie, na wersji .72 nie działa skinowanie.
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 18:18:05 wysłana przez may »

Ale i tak wygląda świetnie.

*

Offline may

• 2541
Ale i tak wygląda świetnie.
A widzisz skin w trakcie oglądania filmu ?
Według mnie lepiej sobie TCPMP zostawić na karcie i po wgraniu nowego ROMu tylko kopiowac skrót do menu start.
Nie zapominajcie, że ta wersja TCPMP ma ~7MB, gdzie wersja z napisami ma ~2.3MB

Oczywiście jest to kwestia gustu i jeśli ma być w dodatkowej wersji "Premium", to w ogóle nie ma o czym gadać ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 18:26:15 wysłana przez may »

Lobuz_1 nie rób tego.Jesteś dobry w te klocki!

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch

Nie chce się wtrącać, ale moim zdaniem dałeś sobie wejść na głowę... Jedyna nie wiem czy dobra rada to taka ( ja przynajmniej się do nie stosuje), że robie ROM dla siebie i umieszczam czy kasuje z niego to co uważam, a nie to co mi inni piszą- i udostępniam innym. . później własnie są problemy.. jak ktoś chce to używa. Napewno może sobie doinstalować te 2 , albo 3 programy... Rób dla siebie i udostepniaj innym jesli masz ochotę .. i nie daj sobie wejść na głowe bo nie tylko, ze rom bedzie mniej stabilny to jeszcze stracisz kupe czasu na szukanie powodów a nikt tego i tak nie doceni ...no moze niektorzy...
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 18:41:22 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
Mnie się ten tcmp bardzo widzi w romie

Nie piszcie tylko że oglądacie filmy z napisami... nie szkoda wam oczu???
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 19:03:47 wysłana przez Padi »