Czołem!
Od paru dni nocami wertuje Wasze forum i jestem pełen podziwu za taki ogrom informacji! Ciężko niestety wszystko ogarnąć w ciągu nawet tych paru wieczorów

W ostatni weekend zakupiłem Leosia z serwisu GSM - używka w nienagannym stanie. Przyznam, że jestem z niego bardzo zadowolony, ale jest pewien niedosyt wiedząc, że można pobawić sie również Androidem. Na początek przystawiam się do instalacji Androida na SD.
Blokuje mnie w przygotowaniach na samym początku jedna rzecz.... mianowicie -wersja SPL.
Zgodnie ze wskazówkami przeszedłem w telefonie do "tęczy" i widzę coś takiego:
SPL-1.66.HSPL
CotullaHSPLDomyslam sie, ze upgrade SPLa niesie ze soba pewne ryzyko uszkodzenia telefonu, dlatego wolę byc pewny i mam pytanka:
1) czy ten zapis świadczy o tym, iż w przeszłości (telefon kupiłem używany) juz ktoś zrobił upgrade HSPLa?
2) czy obecna wersja HSPL, która widnieje w "tęczy" jest wystarczająca abym mógł pozwolić sobie na np. Mdeejay FroYo Z
v1.3? Przypominam, iz interesuje mnie Android na SD bez ingerencji w WM.
3) jeżeli widnieje wersja SPL-1.66.HSPL, to gdy chcę upgradować do polecanej wersji 2.08 (o ile potrzebna), muszę najpierw downgradować do pierwotnego formatu SPL 1.66.0000, czy po prostu odpalam HSPL2 i pomijam krok przywracania oryginalnego ROMu?
4) Tak w ogóle, czy zasada działania Androida z karty SD nie polega na tym aby po prostu z katalogu odpalić najpierw fix do dźwięku a później haret.exe aby odpalić obraz Androida? jakie ma tutaj znaczenie wersja HSPLa lub radia? Nie ukrywam, że najchętniej w ogóle nie ingerowałbym w WM aby później przywracać na nim soft/kontakty itp.
Z góry dzięki za pomoc!