A ja mam pytania co do BB 

(raczej bolda)
1) Pisaliście o automatycznym wył/wł telefonu. Czy każe on wpisywać na nowo PIN ? bo tak mam w aktualnym telefonie i  trochę irytuje to ...  wolałbym by się sam włączał np o 8:00 jak ktoścośma do mnie niech dzwoni a jak nie to śpię dalej ...
wyłączenie pinu to raczej ostateczne rozwiązanie ...  (wolałbym nie ) 
2)  wyczytałem (przynajmniej tak zrozumiałem), że po BIS`ie nie płacąc dodatkowo za transmisje można śmigać na GG na określonych klientach?? dobrze to funkcjonuje ?   czy web gadu działa przez przegladarke BB ?  
3) Rozumiem, że co do jakości rozmów nie ma zastrzeżeń. Wszak to BB,  rozmowa na zatłoczonej ulicy też nie problem nie ? zasięg w podpiwniczonej knajpie ?  wybaczcie za takie pytania ale mam etena m800 i mnie wszystko wpienia 

4) jakieś pogłoski co by BIS w Plusie miał skoczyć  do np tych 60 zł ... ?? wtedy była by wielka szkoda dla takiego niezamożnego usera jak ja ...  
5) bateria trzyma przy obciążeniu pełne 48h ?  nie lubię rozterek typu "zadzwonić sobie czy lepiej nie bo później ktoś będzie ze mną chciał rozmawiać a tu bateria padła ... )
5) ostatnie pytanie. Coś wam bardzo przeszkadza w Boldzie ? 
Do WM i dotykowców się zraziłem. Co roku wypuszczają niby to cudowniejszy sprzęt a jak przyjdzie co do czego to np HTC Diamond ma 900 mAh baterię ... no proszę ja was ... a na pewno nie zrobią czegoś dobrego  np touch pro z super gsm, i bateria 3000 mAh bo by była 5 letnia stagnacja na rynku ....   
Ostatnim (i pierwszym zarazem)  urządzeniem jakie miałem to był FSJ N560 to był sprzęt ...