witam.
na wstępie przepraszam, że to samo pytanie w 2 działach zamieszczam, ale zauważyłem po ilości postów że dział BB jest ... hmm... niszowy dość, więc zaryzykuję to samo pytanie w dwóch działach żeby podwoić szanse na upolowanie choć jednego z ostatnich użytkowników bb

chciałbym kupić blackberry storm2, ale pomijając aspekty techniczne czy nie jest na niego już za późno? jak wygląda sprawa z oprogramowaniem? tzn zastanawiam się czy nie lepiej jednak androida, na niego nowe oprogramowanie jeszcze będzie dostępne i w dodatku darmowych aplikacji sporo. a jak jest ze stormem?
pozdrawiam.
ps. dodam jeszcze do czego mi telefon potrzebny

1. dzwonienie - ma być 100% niezawodny, nie zawieszać się itp, nie wyobrażam sobie żeby np z powodu zawiechy telefon się wyłączyl, budzik nie zadzwonił, kalendarz nie zapikał itp.
2. terminarz - muszę mieć kilka najbliższych spotkań widocznych na tapecie, nie wiem czy w standardzie to jest.
3. odbiór emaili - niekoniecznie przez usługę BB, może być normalnie (np. odbiór raz na 2 godziny)
4. przeglądarka internetowa - nie korzystam za często ale żeby móc doraźnie wyszukać jakiś adres czy tel.
3. mile widziane jakieś gierki i odtwarzacz divx-ow dla zabicia czasu, prosta nawigacja może być g.maps
w tej chwili mam samsunga i780 na wm6.1